babamla olmuyor.

dertlimahluk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2025
1
0
1
25
Merhaba herkese,tavsiyelere ve biraz da iç dökmeye ihtiyacım var.
Annem ve babam ben 18 yaşındayken boşandı,onlar boşanmadan önce de evin en büyük kızı baskısı altındaydım ama boşandıktan sonra iyice kötüleşti. Annem tekrar evlendiği için biz babamla kalıyorduk ama üniversitede herkes ayrı yerlerde olduğundan sorun değildi.okul bitince hepimize işe girmemiz için baskı yaptı. İşlerimiz şehir merkezinde olduğundan taşınmak zorunda kaldık ve bütün taşınma masrafları üstüme yıkıldı,bu sırada babam kira ve faturaları ödüyor. Kardeşlerimin iş durumları karışık olduğu için ona çok girmiyorum ama pazar alışverişi olsun faturalardan olsun maddi olarak halihazırda ezilmekteyim. Aynı zamanda evde herkes çalıştığı için temizlik yemek yapan da yok ve babam sadece gecleri çalışmasına rağmen sabah bütün gün haber izliyor asla 1 tabak bile yıkamıyor,siyasi ve manevi olarak da babamla ayrı dünyaların insanlarıyız. Son zamanlarda babam kiraya aturalara bile yetişemediğini söyleyerek benden para istedi ben de hala taşınma borcu ödediğim için vermedim. ( babam 2 maaş alıyor) Bu birkaç kere tekrarlandı ve içime kurt düştü. Bugün kardeşim babamın telefonundan fatura öderken babamın kumar oynayan bir arkadaşına binlerce lira verdiğini görmüş bana anlattığında neye uğradığımı şaşırdım bize 5 kuruş bile vermez. Adamdan parayı geri alamamasına rağmen atmaya devam ediyor aynı zaman da adamı öldürmekle tehdit ediyor ödemezse. Geçmişte şiddet yüzünden hapse girip çıktığı için gerçekten yapmasından korkuyorum, babamı bırakıp kendi evimize çıkalım kardeşlerimle diyorum ama o zaman da bütün maddi yükü tek başıma çekeceğim ve artık bu durumdan çok sıkıldım ayrıca öyle bir maddiyatım da yok.Ne yapacağımı bilemez haldeyim. Babam iletişime kapalı birisi o yüzden yalvarsam yakarsam bile beni dinlemez ne yapmalıyım bilmiyorum.

Kardeslerinizin is durumunun karisikligi nedir? Sonucta calisiyorlar, sizinle ayni evde yaşıyorlar ve evi her türlü kullaniyorlarsa herkes elini taşın altina sokmali. Hem maddi , hem de evin işlerinde yardımcı olmalilar. Kendinizi neden paspas ediyorsunuz?
Siz o evin annesi değilsiniz.
Bugun siz olmasaniz herkes başının caresine bakmayacak mi? Yarın bir gün evlenmek isteseniz ne yapacaklar, yine siz mi kosacaksiniz her işlerine?
Babaniz konusunda da kesinlikle zirnik vermeyin, yok deyin, hatta siz ondan isteyin, milletin kumarina sponsor olacigina cocuklarina yedirsin

Yüksek lisansa başla git başka şehirde yaşa

Allah kolaylık versin. Böyle ailelerden nefret ediyorum. Başka şehirde iş bulma şansınız yok mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…