Babamn evlenmesi doru mu?

er_sev

Baladamın Gelini
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
7.068
1.033
198
36
merhaba arkadaşlar ben büyüklerimden fikir almak istiyorum bu konuda kafam çok karışık ne tepki vericeğimi hala bulamadım. annemi 3 yıl önce önce kaybettik geçirdiği rahatsızlıktan dolayı ben o dönemde üniversiteye gittiğim için ailemin ev hayatımızın ne denli değiştinin farkına varamadım.bu sene okul bitti ve ben evime döndüm.kısacası size hemen sormak istiyorum babamın evlenmesi gerekirmi gerçekten bu doğru bişeymi kafam çok karışık ablam bu sene evlendi kendi evine gitti evde babam ben ve abim kaldık.babama baktığımda onu çok yalnız görüyorum.onun böyle bir isteği yada fikri bulunmadı bugüne kadar bi ara ablamları konuşurken duydum eğer böyle bi durum olursa benim anlaşamıyacağımdan korkuyorlarmış.seneye abimde evlencek gitcek ve sonra bende babamı yanıma almak isterim tabikide böyle bi durum olmazsa ama babam ne denli rahat edebilir bilmiyorum kafam çok karışık bana bi fikir verin lütfen..

Son düzenleyen: Moderatör:
canım Allah rahmet eylesin anneciğine .
babanın konusuna gelince
önce kendini koy bi onun yerine
insan sevmenden ömür boyu yanlız yaşabilrimi?
abin evlenicek gidicek ,yarın bi gün sende öyle
ve baban yanlız kalıcak
siz her nekadar yanınıza almak istesenizde, onun evladı olsanızda
bi erkek olarak sizin dışınızda farklı şeyler paylaşmak iseyeceği bi dost yada bi seven arıyacaktır elbet
çünki çok zor ömrünü eşsiz geçirmek
bilemiyorum benim düşünclerim bunlar
Allah hakkınızda hayırlısını versin

Başınız sağolsun...
bunu düşünmek için daha çok ama çok erken değil mi?
üzüntüsü hafiflemezde,yalnızlık belli bir zamandan sonra
ağır gelmeye başlarsa,yani siz ve abiniz de evlendikten sonra,
evlenmeyi isteyebilir,bence normal karşılanması gereken bir durum,
sonuçta hayat devam ediyor ve yalnızlık Allah'a mahsustur...
ama dediğim gibi daha acınız çok yeni,
bence babanızda uzun bir zaman düşünmez evlenmeyi...

Son düzenleme:
babanızın fıkrı nedır hıc konusmayı denedınız mı.?..
hayat yanlız gecmez kı hepınız yuvanızı kurcak haldesınız babanızın evlenmek ıstemesıde normaldır bu durumda..ama onemlı olan babanızın ıstemesıdır..
eger babanız mutlu olcak ıse neden olmasın..
onemlı oılan onun mutlulugdur..
sız neden tepkı gosterıyosunuz yanı neden ablanız sızın karsı cıkıcagnızı anlasamıycagnızı dusunuyo?..sız ıstemıyosunuz sanırım..

merhaba canım aslında çok zor bi durum...annenin yerine eve başka bir kadın girmesi...ama bak erkekler kadınlar gibi deil...kadın eşide ölse ayrılsada ömür boyu belki kendine bakabiliyor çocuklarını göğüsleyebiliyor ama erkek öle deil...erkek kadınsız çok zor...şimdi yanında kalırım diosun e peki sen kendine bi hayat kurmayacakmısın...insanın hayat arkadaşı olması farklııııı evladı olması farklı....bence babana kızma bunu düşün yazık olmasın adamcağızada belliki istiyo ama senden çekiniyo ablan ne düşünüyo bu konuda yada abin...hem senin ki ne güzel düşünmüş benim arkadaşımın annesi vefat ettide daha 2.ayda kimseye sormadan babası gencecik bi kız aldı

3 yıl geçti babamın bugüne kadar böyle hiç bi istegi bulunmadı isteği geçtim konusunu bile açmadı.ben ilk başlarda çok karşıydım böle bi duruma çünkü çevremde böle bi olayda mutlu olan hiç görmedim.sadece ablam abim ve akrabalarımızı konuşurkn duyuyorum ve ben hep yorumsuzkalıyorum.abim evlenmesnden yana çünkü babamın çok yalnız kaldıgını yalnızlığını paylaşması gerektğini düşünüyo ablam da çok karşı değil fakat bnm üzülüceğimi düşünüyo oda.ama son zamnlarda eve geldiktn sonra babamı çok yalnız görüyorum akşamları işten geliyo tv izleyip uyuyo konuşabilecegi dertleşebileceği kmse yok.bbugune kadar hep bize iyi bir hayat sunmak için çabaladı hala da çabalıyo.bana ütü yap bile diyemiyo hep ben soruyorum.artık onunda sırtındaki yükü hafifletmesini istiyorum...

mesajınızdaki ölüm zamanını belirtmeniz iyi olmuş,
çünkü ilk mesajımda yıl olabileceğini tahmin etmedim,belirtmediğiniz için...
babanızla bence iki arkadaş gibi konuşun,dertleşin,
neler düşünüyor,yalnız bırakmayın derim...
eğer evlenmeyi direk söyleyemezde,ima ederse de bence
destek olun diye düşünüyorum...

teşekkür ederim böyle bi konuyu nasıl açıcam hiç bilmiyorum ama artık karşı olmadıgımı ima etmeye çalışıcam en azından ablamlara.babacıgım mutlu olsun o yeter bana

bencede destek ol...istiyodurda belki sizden çekindiği için hiç dile getirmiyordur...

Ömrünü yalnız geçirmesin baban. Mutlu olabileceği birisiyle evlenip mutlu olursa sen de emin ol babanı mutlu edeni seversin. Ama her ne kadar mantık bunu diyorsa da insanın kalbi sıkışacakmış gibi olur eminim.

evet diğer türlü düşününce inasanın aklı almıyor annemin yerine bi başkası gelcek.sanki kahve içmeye gelen bi misafirmişte geri gidicekmiş gibi.korkum yanlış kişi olursa ya bi arkadşımnda başına böle bi olay gelmişti babasının evlendiği kadın babasınn yannda ona iyi babası yokkken kötü davranıyodu.annesnn resmlerini yanlşlıkla elnden düşürmüş gibi yapıp kırıyodu.evin hakimiyetini eline geçirmeye çalışıyodu.bu gördüklerim ve duyduklarım çok korkuttu beni

sizde evlenip gitmeden bence böyle bişeyi onaylamayın

zor olur sizin için...o size batar siz ona

babanız tek kalınca böyle bişeyi isterse yapsın

düşünseniz ya yabancı bir kadın

herşeyi sahipleniyor evin içinde dolaşıyor

yok yok bana göre değil

Canim benim öncelikle basin sagolsun diyorum..
Babanla konusun sende kardeslerinde..Böyle bir istedigi olursada destekleyin..
Insan sevdiklerini paylasamaz ama insanlar icin bu yalnizlik gibi bir durumu atlatmak zor olsa gerek

canım 3 yıl geçmiş öncelikle Allah rahmet etsin..iyi biri karşısına çıktığı takdirde neden evlenmesin ki...onun da bundan sonraki hayatında bir hayat arkadaşına ihtiyacı var..bu gibi bir durumda olgunluğunu koruman gerek..
benim arkadaşımın annesi ölmüştü de babası mezara koydu eve geldi de evlencem diyince millet evi terketti..
böyle adamlarda var hayatım..ayrıca sen evlendiğin zaman eşin bakalım babanın gelmesini kabul edecekmi? el evine gideceksin canım sen kaynananı kabul edermisin..ee eşinde kabul etmeyebilir bence babanın karşısına biri çıktığında evlensin..ayrıca anlaşamaman içinde seninde o hanımın da anlaşmak istememesi gerekir..annecim diye kollarına atılcak değilsin..saygını korursun kafi...

öncelikle Allah rahmet eylesin cnm :teselli:

anladığım kadarıyla evlenme konusu sadece siz kardeşler arasında geçio, yani babanızda henüz bi talep yok.

böle bişeye karar vermek için önce babanızın fikrini alın, belki sizin tahmininizin tam tersine istemiodur evlenmeyi..

ayrıca demişsinizki sürekli yalnız, gelio tv izlio we yatıo. neden babanızın hayatını renklendirmeyi denemiosunuz?? bu illa evlenerek olacak bişe değildirki..

akşamları beraber yemeğe çıkmayı teklif edin, hepberaber olalım deyin, yada özenli güzel sofralar hazırlayın, neşelendrmeye çalışın onu..

işten kalan vakitlerinde beraber gezmeye çıkın, piknik yapın, film izleyin akşamları..

giyimiyle kuşamıyla ilgilenin, sanki anneniz hayattaymış gibi kardeşlerinizide ayarlayıp beraber ev oturmalrına akraba ziyaretlerne gidin..

ne bilim bunun gibi bişeler yapmya çalışın, çünkü babanız içine kapanmış sanki yaşadığı acıdan sonra.. belkide özlediği şey evlilk değlde budur..

onu toparlıycak olan yine siz çocuklarısınız, kimse sizin vereceği ufacık bi desteğin yerini tutamaz unutmayın.. a.s

ama tabi evlilik fikri varsada aklında kesinlikle karşı çıkmadan her kararında yanında olacağınız belirtin a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:

teşekkür ederim canım nası bi yoldan gigiceğimi bilmiyodum düşüncelerim çelişiyodu yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim herkeze.

Başınız sağolsun..

Bu tip olaylarda malesef duygusal davranıyoruz..Allah korusun kendimi sizin yerinize koydum da biran, başka bir kadının, annemin konumda olması, gerçekten çok acı..

Ama bir de olaya şu açıdan bakıyorum ben:
Erkekler kadınlar gibi değil..
Bir kadın maddi sorunu yoksa evlenmese de ölene kadar, elden ayaktan düşmzse kendi kendine yaşayabilir.
Ama erkeklerin çoğu (istisnalar var tabii), yemek, bulaşık, temizlik, ütü vs işlerinden anlamazlar ve eşleri vefat ettikten sonra, çoluk çocuklar da evlenince , yalnız yaşama konusunda gerçekten çok zorlanırlar..

Bu açıdan bakınca, sadece bu amaç için bile evlenen erkekler azımsanamayacak kadar çok toplumumuzda..

Sizin 1 tane anneniz vardı ve öldü, başkası zaten anneniz olamaz hiçbir zaman..
Ama babanızın 2.bir eşi olabilir, olaya mantıken bakınca..

Bu durumda; birgün gelir de babanız evlenmek isterse, karşı koymak, çok da mantıklı gelmiyor bana, her ne kadar yüreğiniz, annenizin anısıyla kavrulsa da..

Ama şu da var ki evlilik olayını siz evlendikten sonra gerçekleştirmesini isterseniz hak veririm tamamen size, çok mantıklı geliyor bana bu durum ..
Anlaşmak var anlaşmamak var..
Aynı evde, her dakika, annenizin konumundaki bir kadınla yaşamak çokk zor olsa gerek..
Düşünsenize annemin mutfağında yemek yapıyor, annemin odasında uyuyor, çok zor.......En azından bunlara çok nadiren şahit olursunuz siz de evlenmiş olursanız..Allah yardım etsin bu durumdakilere..

Son düzenleme:
basınız sağolsun canım
ablan evli abinde evlenicek
sende elbet bi gün evleneceksin ve baban yalnız kalacak :1hug:
bence evlenmesine karsı çıkmamalısın babanı düşünerekten
senin için zor olabilir inşallah çok anlayışlı bi abla babanın eşi olur olucaksa

mhtemelen ablanla abın senın agzını araıs abın seneye gıdecek ablan gıtmıs sen yenı bır annecıkten rahatsız olur musun dıye sormuslar,
sen de bılmem demıssın ablan rahatsız olucagını dusunuyor bence hersey farklı olabılır tamam annen gıbı olmaz ama babanın hayatında farklılık baslar sureklı annenle olan anılarını dusunup üzüntusunu mutlulugunu buna baglamaz en onemlısı gecmısle yasamaz arada anar ah karıcım da olsaydı der ama yenı bı nefes gırer hayatına,
hem ev temızlıgı olsun ütüsü yemeı, sen her zaman ılgılenemeyebılırsın hem ılerde ewlenıceksın kocan belkı cok memnun olmayacak babanla yasamaktan ya da baban cok mutlu olmayacak bılemezsın kı...
soylemek zor ama bakarız de bence. annene de allah rahmet eylesin.

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için arkadaşlar.gerçek çok çok birşy bu allah kimsenin anasını babasını ayırmasın ondan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…