senin türkiye şartlarından haberin yok herhalde..veya lüks bir otelin rezidansında mı oturuyorsun..ben 50 senelik bir geçmişden bahdesiyorum..emekden bahsediyorum..hatıralar diyorum..ama sen ısrarla sen bana tapun yok ise hiçbişeysin diyorsunn..tamam ben de farkındayım tapum yok ama ben insanım ya..ben de belki arsayı alamazsam da belki oturduğum evin tapusunu alabilirim..neden kimse bana bişey demedi diyorum..benim dedem o evi tırnaklarıyla kazıyarak o hale getirdi..sen ne diyosun..yardımcı olmuyorsan bari moralimi bozma..Evet seni anlayamıyorum, kamu arazisine ev yapıp sonra da belediye evimizi satmış, bize haber vermediler, bir avuç tprağımızdan ne istiyorlar diyebilmeni, ve belediyeyi suçlamanı anlayamıyorum.
Belediye kendine ait bir arsayı satmış... Ve sizde bir süredir o arsa üzerinde yaşadığınız için haksız kullanım bedeli talep etmişler.
Burada yanlış olan tek birşey var, sizin belediyenin gerçekleştirdiği bu yasal işlemi şikayet etmek için avukat aramanız.
biz hiç kimsenin arazisini gasp etmedik..60 sene önce dedem karadenizden geldiğinde bu sözü geçen arsayı satın almışlar..Burada bize gaspçı kelimesini kullanman çok ayıp ve terbiyesizce..Devlet dahi bize bu kelimeyi kullanmadı sen hangi hakla bizi bu şekilde itham ediyorsun anlamış değilim..Bu kullandığın üslup için bizden özür dilemelisin..Bu birr..Amacının bana yardımcı olmak olduğunu düşünmek amiyane tabirle saflık olur...Çünkü yardımcı olmak isteyen bir insan yıkıcı değil yapıcı olur..Benim önüme taş koymaz..Bu ikii...Hem suçlu hem güçlü değilim..Güç demek para demektir..Gerçekçi olalım..Gazi maaşı ile ne kadar güçlü olunur..Eğer gücüm olsaydı burada sana cevap vermekle uğraşmaz kendime bir avukat tutardım..Eğer bu ev bizim olmasaydı devlet bu eve neden su,elektrik,doğalgaz bağladı?Neden bizden vergi aldı?Demek ki bizi tanıdı..bizi kabullendi..Neden bize ev yapmak için izin verdi..Neden bizim ev yapmamıza göz yumdu..Biz buraya ev yapmak için belediyeye bir para verdik..Sadece biz değil bütün herkes ev yapmak için bu parayı belediyeye öderler..O zaman neden bizden bu parayı aldı..demekki bu parayı almak ev yapımına izin vermek demek oluyor..Ozaman bize iznin yok,haksızsın deme..Ama senle bu konuyu daha fazla tartışmak istemiyorum..Ve senin de buradan neden atıp tuttuğunu anlayabilmiş değilim..ben bana yardımcı olacak bir avukat dedim..Eğer birilerine verilecek aklın varsa önce konuşmadan bir düşün derim..Bu da üçç..Haa unutmadan..benim dedem gazi idi ve biz bunla her zaman gurur duyduk..Aldığı şeref madalyaları halen duvarda asılı duruyor..O hayatının hiç bir döneminde devletine karşı ne gaspçılık yaptı ne de kimsenin malında gözü oldu..Herkezin gözünde örnek bir şahsiyet idi..Sağlığında kimseden böyle sözler işitmemişdi ,öldükten sonrada kimsenin onun için böyle sözler kullanmasına müsaade etmem..Sadece bizim istediğimiz ufacık bir saygı..Ama anlayana..
Hoppidi sinirleniyosun fakat arkadas sanirim hakli bilmese bu kadar emin konusmazdi,
gonul isterdiki babaannen evinden ayrilmasin onceden de oldugu gibi evinde yasasin ama
gercekler gun yuzune cikmis galiba, neyse canim yine de bilmiyorum fakat su da var
milyarderler Turkiye yi o kadar dolandiriyor,calip cirpiyorlar bisey oldugu yok devlet birazda onlarin
yakasina yapissin derim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?