babaneme yardım edecek avukat arıyorum

obezzto

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
11.731
26.234
798
babanem ve dedem yaklaşık 60 sene önce şu an oturdukları eve yerleşmişler..dedem gazi idi vefat etti..babanem şu an tek yaşıyor ve gazi aylığından başka bir maaşı yok..bu evi belediye bizim haberimiz olmadan bir inşaat şirketine satmış..ve mahkeme babaneme 30 milyar ecri misil vermiş..şu işe bak..sen bu ülke için didin ,sonra onlar kalkıp bir avuç toprağını para babalarına satsınlar..ve üstüne parada istesinler..şaşırıp kaldık..bize yardım edecek bir avukat arıyoruz:uhm:

Anlayamadığım birşey var, tapusu size ait olan bir evi belediye nasıl birine satıyor?
Babaannenizin oturduğu evin tapusu varsa kimse evini kimseye satamaz. Belediye hizmeti için istimlak gerekiyorsa da bilirkişi atanır, ve evin değeri kadar para babaannenize verilir.

Ecrimisil, haksız yere bir taşınmaza sahip olup ondan yararlanan kişiden alınan ve kullanma karşılığını oluşturan tazminata verilen isimdir.
Mehkeme eğer buna karar verdiyse babannenizin oturduğu ev kendi ev değil demektir. Bu durumda da hak talep etmeniz mümkün değildir.

hayır canım bu evin tapusu yok fakat 50 seneden beri vergi veriliyor..işin tuhafı bu şirket bu arsayı alalı 2 sene olmuş ve kimse bize siz vergi vermeyin bu arsa sizin değil demedii..

Vergi derken ne vergisi veriliyor? Arsa vergisimi konut vergisi mi?
Vergi vermek bir kıstas değildir. Tapusu olmayan bir ev için niçin vergi ödediniz ki?

Durumu biraz daha açık net detaylı anlatırsan yardımcı olmaya çalışırım.
Bu arada ben değil ama ağabeyim avukat

konut vergisi veriliyor..fakat biz vergiyi verirken bu inşaat şirketi satın almış..ve belediye bunu bize bildirmedi..madem bizi hiç sayıyorlardı o zaman neden bizden vergi aldılar..babanemin avukatı yokdu..çünkü gazi maaşı avukat tutmaya yetmez..bilirkişi falanda gelmedi ama mahkemede geldi gözüküyor..bu arsa 50 senelik ağaçların içinde ve ancak görünce bana hak verirsiniz..

Bence madem bizi hiç sayıyorlardı niye vergi aldılar demek yerine, sizin olmayan bir evin vergisini niçin verdiniz?
Gazi maaşıyla avukat tutulmaz gibi polemiklere girmiyorum. Zaten avukat tutmanıza da gerek yok. Ben size yardımcı olmaya çalıştım fakat siz dedem gazi, bu ülke için gazi odu bizim bir avuç toprağımızı almaya ne hakları var diyorsun, sonradan tapusu yok diyorsun. Tapusu olmayanm bir arsave ev üzerinde ne şekilde hak iddia edebildiğini anlayabilmiş değilim.
Bence belediye niye bizden vergi aldı o zaman dersen, belediye de "niye siz vergi ödediniz, sizin olmayan bir mal için vergi ödemeseydiniz." der. Bunun sonu yok.

Sanırım arazi belediyeye ait, ve babaannenizin oturduğu ev kamu arazisi üzerinde yapılmış olan bir gecekondu. Ve belediyeden imar izniniz yoksa(ki tapu olmadığına göre imar izniniz yok demektir) Belediye kendi arazisini bir inşaat şirketine satmış, size niye haber versin ki....

Zaten bilirkilşi gelir arsanın konumuna büyüklüğüne bakar, o çevredeki arsa fiyatları üzerinden değer belirler, bunu da size haber vermek zorunda değiller.

Üzgünüm ama haksız yereuğraşıyorsunuz...

Evet seni anlayamıyorum, kamu arazisine ev yapıp sonra da belediye evimizi satmış, bize haber vermediler, bir avuç tprağımızdan ne istiyorlar diyebilmeni, ve belediyeyi suçlamanı anlayamıyorum.
Belediye kendine ait bir arsayı satmış... Ve sizde bir süredir o arsa üzerinde yaşadığınız için haksız kullanım bedeli talep etmişler.
Burada yanlış olan tek birşey var, sizin belediyenin gerçekleştirdiği bu yasal işlemi şikayet etmek için avukat aramanız.

senin türkiye şartlarından haberin yok herhalde..veya lüks bir otelin rezidansında mı oturuyorsun..ben 50 senelik bir geçmişden bahdesiyorum..emekden bahsediyorum..hatıralar diyorum..ama sen ısrarla sen bana tapun yok ise hiçbişeysin diyorsunn..tamam ben de farkındayım tapum yok ama ben insanım ya..ben de belki arsayı alamazsam da belki oturduğum evin tapusunu alabilirim..neden kimse bana bişey demedi diyorum..benim dedem o evi tırnaklarıyla kazıyarak o hale getirdi..sen ne diyosun..yardımcı olmuyorsan bari moralimi bozma..

Ben lüks bir otelin rezidansında falan oturmuyorum. Mütevazi bir evde, ama kendi evimde oturuyorum.
Rezidansda oturmadığım gibi başkasının arazisini de gasp etmiyorum.
Amacım başta sana yardımcı olmaktı. Falat hem suçlu hem güçlü modunda davrandığın için sinirlendim. Türkiyenin şartlarından gayet haberdarım, ben de memur çocuğuyum, ama babam bize neye sahipsek onunla yetinmeyi, kimsenin malına göz dikmemeyi, haktan adaletten yana olmayı öğretti. Arsa kamu arazisi, deden o arazi üzerinde ev yapmış, belli ki imar izni bile yok.
Geçmişten emekten bahsediyorum diyerek duygu sömürüsü yapman çok yersiz.
Kamu arazisi üzerine ev yapılamaz, yapılırsa da elbet birgün farkedilir ve bu durum ortadak kaldırılır. "Arsayı alamasam bile evin tapusunu alırım" demişsin. Asıl senin hiçbirşeyden haberin yok. Senin olmayan bir arsa üzerindeki ev de senin olmaz. Hatta senin olmayan araziyi kullandığın için de senden ecrimisil alırlar.
Senin olmayan bir arazi üzerine ev yapıp yıllarca orada yaşayıp, emekten bahsetmen çok komik.,
Emeğe ben nasıol değer veririm biliyormusun, arsası olmadığı için yıllarca para biriktiren arsa alacak parayı bulup arsa alan, ama ev yapacak parası olmadığı için o arsa üztünde tek göz oda yapıp yaşayan insanın emeğıne değer verir ve ona yardımcı olurum.
Devlet arazisi üzerine kafasına göre ev yapıp, sonrada evimizi nasıl elimizden alırlar diye yaygara koparanlara değil.

belki sözleri mçok sert ve kırıcı oldu ama Türkiye ve dünya gerçekleri böyle, senin olmayan bişey için hak iddi edemezsin.

O zaman mesela, ben ve benim ailem de 50 yıldan beri aynı evde kiracı olarak oturuyorlar, evsahibi almanyada, benim şu an bu eve ve bu evden gelecek olan kiraya ihtiyacım yok, sizin de ihtiyacınız var oturun daha sonra bi şekilde anlaşırız demiş olsun...
Ama 50 yıl sonra desin ki benim paraya ihtiyacım var iflas ettim evi sattım, çıkın desin.
Şimdi ailem bu evde biz 50 yıldır oturuyoruz, boya badanasını yaptık, tadilatlar yaptık, yeni fayans yaptırdık, doğalgaz bağlattık, nasıl bizim evimizi elimizden alırsın. Demeye hakkımız var mı????

Biraz mantıklı düşün, ve senin olmayan şeyler için hak iddia edemeyeceğini anla artık.

biz hiç kimsenin arazisini gasp etmedik..60 sene önce dedem karadenizden geldiğinde bu sözü geçen arsayı satın almışlar..Burada bize gaspçı kelimesini kullanman çok ayıp ve terbiyesizce..Devlet dahi bize bu kelimeyi kullanmadı sen hangi hakla bizi bu şekilde itham ediyorsun anlamış değilim..Bu kullandığın üslup için bizden özür dilemelisin..Bu birr..Amacının bana yardımcı olmak olduğunu düşünmek amiyane tabirle saflık olur...Çünkü yardımcı olmak isteyen bir insan yıkıcı değil yapıcı olur..Benim önüme taş koymaz..Bu ikii...Hem suçlu hem güçlü değilim..Güç demek para demektir..Gerçekçi olalım..Gazi maaşı ile ne kadar güçlü olunur..Eğer gücüm olsaydı burada sana cevap vermekle uğraşmaz kendime bir avukat tutardım..Eğer bu ev bizim olmasaydı devlet bu eve neden su,elektrik,doğalgaz bağladı?Neden bizden vergi aldı?Demek ki bizi tanıdı..bizi kabullendi..Neden bize ev yapmak için izin verdi..Neden bizim ev yapmamıza göz yumdu..Biz buraya ev yapmak için belediyeye bir para verdik..Sadece biz değil bütün herkes ev yapmak için bu parayı belediyeye öderler..O zaman neden bizden bu parayı aldı..demekki bu parayı almak ev yapımına izin vermek demek oluyor..Ozaman bize iznin yok,haksızsın deme..Ama senle bu konuyu daha fazla tartışmak istemiyorum..Ve senin de buradan neden atıp tuttuğunu anlayabilmiş değilim..ben bana yardımcı olacak bir avukat dedim..Eğer birilerine verilecek aklın varsa önce konuşmadan bir düşün derim..Bu da üçç..Haa unutmadan..benim dedem gazi idi ve biz bunla her zaman gurur duyduk..Aldığı şeref madalyaları halen duvarda asılı duruyor..O hayatının hiç bir döneminde devletine karşı ne gaspçılık yaptı ne de kimsenin malında gözü oldu..Herkezin gözünde örnek bir şahsiyet idi..Sağlığında kimseden böyle sözler işitmemişdi ,öldükten sonrada kimsenin onun için böyle sözler kullanmasına müsaade etmem..Sadece bizim istediğimiz ufacık bir saygı..Ama anlayana..​

canım ya işiniz çok zor biz 8 senedir hakkımız olan hemde babamdan bize kaan yerleri almak için savaş veriyoruz. sağolsun rahmetli babam babaannemin üzerine intikal ettirmişti mallarını vergisiyle falan uğraşamam diye. babam vefat ettikten sonra babaannemde arsaların üzerine yattı çoğunu sattı. çok zor bir durum çok uğraşırsınız bence sadece fikir almak amaçlıda bir avukata danışabilirsin. hepsi görüşme ücreti almıyor. birde eminim ki biliyorsun ama ben yine hatırlatıyım baro ya gidip bir avukat tayin ettirebilirsiniz davanız için deden de gazi olduğundan dolayı belki daha çok ilgilenirler. inşaallah çözersiniz sorununuzu.hoşçakal ( eğer anadolu yakasında ikamet ediyorsan kadıköy barosu bahariye de adliyenin hemen yanı kime sorsan gösterir bence hiç vakit kaybetme)

1 Eğer dediğin gibi arsayı yasal olarak almış olsaydınız, zaten arsanın tapusu elinizde olurdu.Sözü geçen arsanın tapusu kimdeyse arsa onundur. Gaspçı lafı biraz ağır olmuş, haklısın özür dilerim. Gaspçı demeyelim ozaman haksız yere arsayı işgal etmişsiniz.
Ecri misil: Bir malın sahibinin rızası dışında ve onun bu malı kullanmakla bir zarara uğrayıp uğramayacağı sözkonusu olmaksızın bu maldan, işgal tasarruf veya her ne şekilde olursa olsun yararlanması sebebiyle fuzuli şagil tarafından ödenen veya idarece talep edilen tazminattır.
2 Yardımcı olmak için yapıcı olmak gerekir, ama ben en başta oldukça yapıcı bir biçimde ecrimisilin ne olduğunu söyledim, olasılıkları söyledim.Sizin durumunuzu öğrenmeye çalıştım. Durumunuzun kamu arazisini işgal edip(bunu ben söylemiyorum kanun söylüyor, sonra benim gazi dedeme işgalci diyemezsin demeyin), sonrada bizim evimizi niye elimizden alıyorlar diye haksız bir şikayette bulunduğunuzu görünce tavrımı değiştirdim.

3 Güç demek para demektir evet. Ama adalet ve mahkeme karşısında eğer haklıysan da güçlüsündür. Eğer o arazide hak sahibi olsaydın kimse senin elinden o araziyi almaya kalkışamazdı, çalışsalarda mahkemeye verir halkkını arayabilirdin. Belediyenin evinize elektrik su bağlaması evin yasal olduğunu göstermez, bu sadece seçim zamanları için oy avcılığıdır. Ev yapmak için verdiğiniz para da öyle, elinizde buraya yaptığğınız evle ilgili haklarınız olduğunu belirten bir yazı yoksa, sizin için üzgünüm, ödediğiniz paraları boşuna ödemişsiniz. Belediyeye ödediğin para karşılığında bir belge aldıysan(ki vermiyorlar) para verdin diye ev senin olmuyor. Parayı verince evi yapmaya elektrik su bağlatmaya hakkın oluyor ama ev senin olmuyor.

Yardım için avukat istemişsin, abim avukat ben de yardımcı olabbilirim diye düşündüm, ama hakkı olmayan birşey için hak talep eden birine yardımcı olamam üzünüm. Neden mi atıp tutuyorum,sen sorunu anlattın bende sorunla ilgili fikirlerimi söylüyorum. Buraya yazı yazıp, yardım isteyip sonra yazılanlar işine gelmeyince neden atıp tutuyorsun demeye hakkın yok.

Dedenin gazi olması birşey değiştirmiyor malesef. Yazdığın her yorumda bunu belirtmişsin. Bu devlet karşısında herhangibir insanın ne kadar hakkı varsa dedenin de o kadar hakkı var. O zaman bütün gaziler hoşlarına giden bir kamu arazisine ev yapsınlar, bu ev benim kimse yıkamaz, satamaz, ben gaziyim desin.

Amacım dedenize hakaret etmek değildir. bunu özellikle belirtmek isterim. Ülkemiz için savaşıp canını veren şehitlerimiz, ve sakat kalan gazilerimize bizlerin de canı feda.
Fakat dedenizin gazi olmasını duygu sönmürüsü olarak kullanıyorsunuz gibi...

Özetle: Dedeniz bu arsaya verdiği para karşılıpunda arsa tapusu aldıysa, belediyeye verdiği para karşılığında da imar izni ve kat mülkiyeti tapusu aldıysa; zaten belediye bu arsayı satamazdı, ve sizden de ecrimisil istenmezdi.
Ne arsa nede ev sizin değil. Birşey elde edemezsiniz.
Zaten az olan gazi maaşını da avukatlara harcamayın.

Sizinle daha fazla da atışmak istemiyorum. Söyleyeceklerim bu kadar. Zaten gayet açık ve net konuştuğumu düşünüyorum. Sizin gibi evimizi elimizden alıyorlar bi de üstüne para istiyorlar diye yardım isteyip sonra da ben aslında ne arsanın ne de evin tapusu olmadığını ortaya çıkartınca neden atıp tutuyorsunuz diyerek çelişkiye düşmedim.

ortam biraz gerilmiş.hoppidi biraz daha sakin olmalısın bence .hukuki konuşma cercevesinde ashemez doğru söylüyor.sen birazda duygusal yaklaşıyorsun.benim başımada gelse sinir ve üzüntü caresizlikle beraber bu hale getirirdi mutlaka .ama hukuk hiçbirşeye duygusal bakmıyor.bende dolandırıldım.adam gitmiş sanki ödeyecekmiş gibi bankadan cek almış bana borcu karşılığı verdi ama değil ödemek kuruş parası yok.sadece ismini kullanıyo.
burda duygusal olunca oadamıda o bankayıda yerlebir edesim geliyo.kaptırmışım 15 20 milyar bana hukuki cercevede ayda ödeniye 100 ytl.bazen böyle şeyler oluyor.isyan cözüm değil.bence sakin ol ve yardımı dokunan arkadaşların yönlendirmeleriyle hareket et canım.ben öyle yaptımda bari gıdım gıdım paramı alıyorum(calışıyorum).

başdan beri yaptığın zaten atışmakdı ve başardında..sen den yardım istemedim ve neden halen cevap yazdığını bilmiyorum...tapumuz olmadığını saklamadım ..mahkemedeki hakim de biliyor..sen den mi saklıyıcam..duygu sömürüsü falanda yapmıyorum..ihtiyacım yok..çünkü kaybedecek birşeyim yok..şu dakikadan sonrada senden saygıda beklemiyorum..içinde biraz saygı olsaydı benim ölmüş dedem için gaspçi kelimesini kullanmazdın...forumlardaki yazılarını okudum ..üslubun herkezde aynı..eğer verecek aklın ,fikrin varsa önce eşinle olan problemlerini hallet derimm..

Eşimle problemim olduğunu nereden çıkarttın, Allah'a çok şükür hiçbir problemim yok... Bu arada forumdaki başka konuların mesajlarını okuyup açık aramaya çalışmak da çok saygısızca...

Anlayamadığım birşey var, tapusu size ait olan bir evi belediye nasıl birine satıyor?
Babaannenizin oturduğu evin tapusu varsa kimse evini kimseye satamaz. Belediye hizmeti için istimlak gerekiyorsa da bilirkişi atanır, ve evin değeri kadar para babaannenize verilir.

Ecrimisil, haksız yere bir taşınmaza sahip olup ondan yararlanan kişiden alınan ve kullanma karşılığını oluşturan tazminata verilen isimdir.
Mehkeme eğer buna karar verdiyse babannenizin oturduğu ev kendi ev değil demektir. Bu durumda da hak talep etmeniz mümkün değildir.

Bu açıklamalar atışmak mı oluyor....
Sen bir avukattan yardım istedin, haksızlığa uğradığını düşünerek abim de avukat olduğu için başta yardım etmek istedim. Ama sen detay bilgileri vermeye başlayınca ortada bir haksızlık olmadığını gördüm. Olay bu. Ben haksızlığa uğramadığını görüp bunu sana söyleyince de kötü oldum.

Valla gaspçı diye ben söylemiyorum, Hukuk söylüyor. Deden Kamu arazisini hakkı ve sahibi olmadığı halde işgal etmiş, üstüne ev yapmış, 60 yıldan beri kendisi ve ailesi oturmuş. İşte hukuk buna kamu malını haksız yere kendi menfaati yönünde işgal etme diyor...

Amman niye sana laf anlatıyorum ki... Nasılsa anlamıyorsun... Söylediklerimi ben söylüyorum sanıyorsun. Ben söylemiyorum bunları, hukuk söylüyor, kanun söylüyor. Sana inatlaşmak, senle atışmak için yazmıyorum bunları, gerçekler bu olduğu için yazıyorum. Ama sen gerçekleri göremeyecek kadar kendi dar pencerenden bakıyorsun olaya.
Şimdi devlet sana dava açmış, kamu arazisini haksız yere işgal ettiğiniz için ve suçlu bulmuş ki buna karşılık da sizden ceza olarak kullanım bedeli(ecrimisil) istemiş.
Şimdi ben mi dedenize gaspçı demiş oldum, devlet mi????

forumlar herkeze açıkdır ..okunmak için yazılırlar...eğer özel bişey yazacaksan özel mesajlaşma kullan...eşinle olan problemini kendin yazmışsın..bir derdim var bölümünde okudum..cevap verecektim ama onunda cılkını çıkarırsın diye hiç bişey yazmadım..başdan beri tapumuz yok diyorum ama sana anlatamıyorum..bizim ve türkiye de yaşayan çoğunluğun olmadığı gibi yok..bu durumda hiçmiyim diyorum..sen bana gaspçı diyorsun..artık gölge etme başka ihsan istemiyorumm..

Hoppidi sinirleniyosun fakat arkadas sanirim hakli bilmese bu kadar emin konusmazdi,
gonul isterdiki babaannen evinden ayrilmasin onceden de oldugu gibi evinde yasasin ama
gercekler gun yuzune cikmis galiba, neyse canim yine de bilmiyorum fakat su da var
milyarderler Turkiye yi o kadar dolandiriyor,calip cirpiyorlar bisey oldugu yok devlet birazda onlarin
yakasina yapissin derim...

tadlim ben gerçekleri saklamıyorum ki..gerçekler su yüzüne çıkmış derken ne kastettin anlamadım..gerçek olan bizim bu eve emek verdiğimiz..50 seneden beri sahip olduğumuz..belediyenin arsızlığı..kanunlara karşı tabiiki boynumuz kıldan ince ama birazda hep para babalarını değilde sıradan vatandaşlarını korusa..arkadaşın uslubunu beğenmedim..kraldan çok kralcı havaları hoşuma gitmedi..daha samimi anlatabilirdi..zaten onun anlattıklarını bende biliyorum..o nun beni dinlemesi gerekirdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…