babanıza nasıl söylediniz

Birebir aynı yazmışız!!!!
Hayır sonra; "eşimin ailesi bana kıymet vermiyor,beni önemsemiyor ühühühühühünnnkkkk"
Kendin zaten ellerinle hazırlıyorsun o sana verilecek olan değeri...
bana değer verecek insandan emin olduktan sonra niye bana değer verecek mi diye düşüneyim

ben anneme söyledim, babama da söyle dedim, "yok ben söylemem" dedi, damadı beğenmediğinden babama söylemeye çekinirim iş uzar o ara da ayrılırız belki diye düşündü tahminim, ben de aldım babamı konuşacaklarım var diye götürdüm bir kafeye, babam direk kendisi açtı konuyu nereliler falan diye sordu annem anlatmış meğerse bana söylememiş. neyse babam da dedi cumartesi gelsin yanıma tanışalım bir.

işte cumartesi oldu götürdüm babamın iş yerine , ben dışarda bekledim, 1 saat kaldı eşim içerde artık ne konuştularsa bilmiyorum hala anlatmaz eşim:KK48: peşine de babam aradı ben çok beğendim xi , söyle ne zaman isterlerse gelebilirler dedi:KK48: o akşam eşim evlenme teklif etti, ertesi gün de istemeye geldiler ve sözlendik:eek:

siz buraya cevaplarıma muhalefet olmak için mi girdiniz bi fikir istedim evlilik yaşıma kadar girrdiniz maşallah konu bu değil sonuçta
Ya babam izin vermez dedin ya yaşından dolayı izin vermez dedim.
Kötü bir şey mi dedim?
Benim babam olsa çocuksun daha ne düğünü derdi?

ben anneme söyledim, babama da söyle dedim, "yok ben söylemem" dedi, damadı beğenmediğinden babama söylemeye çekinirim iş uzar o ara da ayrılırız belki diye düşündü tahminim, ben de aldım babamı konuşacaklarım var diye götürdüm bir kafeye, babam direk kendisi açtı konuyu nereliler falan diye sordu annem anlatmış meğerse bana söylememiş. neyse babam da dedi cumartesi gelsin yanıma tanışalım bir.

işte cumartesi oldu götürdüm babamın iş yerine , ben dışarda bekledim, 1 saat kaldı eşim içerde artık ne konuştularsa bilmiyorum hala anlatmaz eşim:KK48: peşine de babam aradı ben çok beğendim xi , söyle ne zaman isterlerse gelebilirler dedi:KK48: o akşam eşim evlenme teklif etti, ertesi gün de istemeye geldiler ve sözlendik:eek:
ne güzel temiz bi bitmiş sonu inşaallah benimde öyle olur

Ya babam izin vermez dedin ya yaşından dolayı izin vermez dedim.
Kötü bir şey mi dedim?
Benim babam olsa çocuksun daha ne düğünü derdi?
işte ben babama da kızıyorum içten içe ne çocuğu ya çocukluğumu kalmış okulumuda okudum iş de buldum artık seçtiğim kişiyle hayat kurma vakti neyi bekliyim ben

Hemen anlatiyorum sana sevgilim uzmab cavus ve irakta gecici gorevde gorev uzadi ve izne geleceklerdi. Sonra annesi annemi aradi oglumuz izne geldigi zaman tanismaya gelmek istiyoruz dedi. Benim mezuniyet balom vardi ben balodayken annem babama soylemis gelmek istiolar diye. Babam ve annem balodan beni ve arkadasimi almaya geldi ama annemin soylediginden haberimiz yoktu babam cok gergindi arabada hic konusmadik . Aradan 2 gun gecti babam benimle konustu.kizim allah korusun zor yerde suan gorev bitip donunce tanisiriz dedi o zaman gorev aralikta biticek diye biliyoduk. Zaten izne gelemedi uzama durumuda resmi yazi filan gelmedi belirsizdi anlayacagin suan ortalik karisti bizim is askida . Seninle aramizda yas farki var ben 25 yasina girdim unv bitirdim ve babam bunlari konusmadan once gecen sene aralikta benim birisiyle gorustugumu biliodu gerci 5 yil once ogrenmisti ama neyse iste biraz yasin kucuk bence

işte ben babama da kızıyorum içten içe ne çocuğu ya çocukluğumu kalmış okulumuda okudum iş de buldum artık seçtiğim kişiyle hayat kurma vakti neyi bekliyim ben
İyi o zaman çık karşına böyle konuş.
Herhalde bu uslupten sonra "aman kızım daha küçücüksün,kıyamam ben sana" demez.

Akraba abi,abla yada amca,dayı söylesin o zaman..Yani birnyere kadar karşı koyar sonra mecburen kabul eder:süslü:

Babamın haberi olmadan istemeye cagirmazdim ben olsam. Her şey kararlaştırılmış adamın haberi yok. Arkasından iş çevirir gibi.:110:
Ben konuştum babamla görüştüğüm biri var tanistiracagim sizi diye. İstemeye geldiklerinde görsün istemedim. Tanımadığı adama kız mi verecek?

pardonu mardonu yok yazdığın cevapları bi kendi açından oku bakalım ne düşünürsün kendi hakkında

Kendi yazdıklarınızı okusanız önce?

Ben şartlar uygun olduktan sonra evlilik için 22 yaşın küçük olduğunu düşünmüyorum, ama sizin düşüncelerinize bakınca evet küçüksünüz ve yol yordam bilmiyorsunuz.

pardonu mardonu yok yazdığın cevapları bi kendi açından oku bakalım ne düşünürsün kendi hakkında
Bak şimdi önce saygılı konuşmayı öğren.
Sonra şu yazdıklarıma gelince birebir kendi yaşadıklarımı yazdım.
Önce beş,altı defa kocam geldi tanıştı,kaynaştı,babamdan %100 olmasa da oluru aldı,aileler tanıştı,babam yumuşadı,öyle isteme oldu bizde.
Ben zaten yaşım sana göre çok büyük olduğu için öyle söylerken öncesinde de sonrasında da utanmadım.
He sen bunu nasıl algıladın bilmiyorum ben sen sormuşsun ben de kendi yaşadıklarıma göre seni yönlendirdim işte.

Ya bu her ailenin yapısına göre değişir .

Genel geçer bir kuralı yok ki .

Ama gördüğüm kadarı ile daha büyük bir çoğunluk anneyi devreye sokuyor .

Benim annem vefat etti .

Önce ilişkimden 3-4 ay geçmişti ; babama erkek arkadaşımının varlığından bahsettim .

Sonra ikisi tanıştı . Bir kaç sonra da aileler tanıştı .

Öyle pat diye istemeye gelecekler , tanıştıkları gün hem isteyecek hem yüzük takacaklar hem söz kesilecek ... cıks pek olası değil baban için . Kimdir nedir tanımak araştırmak ister muhtemelen

ne güzel temiz bi bitmiş sonu inşaallah benimde öyle olur
öncesinde annemle de tanıştırdım ama, abim de öncesinde baya araştırdı sordu soruşturdu, öğrendiklerinden sonra gelip "hemen ayrılacaksın" bile dedi. benim eş bekarlıkta fazlaca hovarda imiş deo_O

yani önce anne babamla tanıştı abim araştırdı, annesi geldi beni iş yerimde gördü, ben anne babası ile tanıştım, bir günde karar verip sözlendik ama ondan önce herkes tek tek birbirini tanıdı, istemeye gelmelerinden önce de annesi ile yengesi geldi gündüzden akşama müsaitseniz geleceğiz hayırlı bir iş için diye annemi ikna etmeye çalıştılar...

öyle pat diye gelseler , benim çocuğuma kabul etmem yani. öncesinde tanışmaya gelmeleri kesin şart bence

Back
X