babanıza nasıl söylediniz

Bak şimdi önce saygılı konuşmayı öğren.
Sonra şu yazdıklarıma gelince birebir kendi yaşadıklarımı yazdım.
Önce beş,altı defa kocam geldi tanıştı,kaynaştı,babamdan %100 olmasa da oluru aldı,aileler tanıştı,babam yumuşadı,öyle isteme oldu bizde.
Ben zaten yaşım sana göre çok büyük olduğu için öyle söylerken öncesinde de sonrasında da utanmadım.
He sen bunu nasıl algıladın bilmiyorum ben sen sormuşsun ben de kendi yaşadıklarıma göre seni yönlendirdim işte.
ben zaten saygı çerçevesi içinde size cevaplar yazdım yorumlarınız kırıcı ve insanı iyice umutsuzluğa itiyor böyle yorum olacağına hiç olmasın yaşa gelince büyüksünüz diye küçümsemek yerine büyük gibi akıl vermeniz daha iyi olurdu mesela şu son yazdığınızda tanışma hikayeniz gibi . yok şu yazdıklarına bak çocuksun sen felan filan demeyi bi kenara bırakın . bunlar benim en güzel korkum ve heyecanım olacak hayatımda. ve herkes de sizin evlendiğiniz yaşta evlenecek diye bi kural kaide yok isteyen 18 isteyen 25-30 herkesin kaderi farklı çizilmiş erken evlenenler mutsuz olcak kocası ona değer vermicek felan bunlar saçma izlenimler.

İsteyecekleri tarih belli ama babanızın haberi yok bu nasıl iş?
Adam kızsa haklı değil mi? Bence haklı.
Tarihi belirlemeden önce babanızla konuşmalıydınız.

Sözü filan aynı zamana yapanmazsınız. Babana ayıp olur, öğrendikten 2 hafta sonra kızını sözlemek hoş olmaz, zaten sinirli diyorsun. Daha çok kızdırırsın, haklı da olur kızmakta. Babanın elini bağlamış gibi görülür. İstemeye gelsinler en azından, ösz için daha sonra konuşulur.

Kusura bakmayın ama yaptığınız çok mantıksız. Babanız sinirlense haklı. 2 hafta sonraya karşı tarafı çağırmadan önce keşke babanıza da danışsaydınız. Önce babanıza biri olduğundan bahseder anneniz. Damat gelir tanışılır. Sonra damadın annesi babası gelir tanışır. Sonra isteme için gün konuşulur. Yani biz böyle yaptık. Doğru olan bu .

İsteme söz aynı andan olduğu durumlarda, aileler birbirini daha önceden tanıyorlar, o hüzden bir anda yapılıveriyor. Yol olsa ne olur, bunun vicdanı olmaz. Kız istiyorlarsa, terleyecekler biraz.

ben zaten saygı çerçevesi içinde size cevaplar yazdım yorumlarınız kırıcı ve insanı iyice umutsuzluğa itiyor böyle yorum olacağına hiç olmasın yaşa gelince büyüksünüz diye küçümsemek yerine büyük gibi akıl vermeniz daha iyi olurdu mesela şu son yazdığınızda tanışma hikayeniz gibi . yok şu yazdıklarına bak çocuksun sen felan filan demeyi bi kenara bırakın . bunlar benim en güzel korkum ve heyecanım olacak hayatımda. ve herkes de sizin evlendiğiniz yaşta evlenecek diye bi kural kaide yok isteyen 18 isteyen 25-30 herkesin kaderi farklı çizilmiş erken evlenenler mutsuz olcak kocası ona değer vermicek felan bunlar saçma izlenimler.

Erken evlendiğin için değil de Laale Laale nin kastettiği ; her şeyi erkek arkadaşının ve ailesinin şartlarına göre ayarlamaya çalışman .

Hadi babanı da koy bir kenara . Senin kendine ait şartların yok mu hiç ?

Her tekliflerine "tamam babamı ayarlarsak benim için sorun yok " dersen , baştan kendi söz hakkını onlara teslim edersin . Bu da ilerde sorun olur .

Yahu sen ilk zamanlar böyle değildin , ılımlı olumlu (kibarcası bu aslı gıkı çıkmamak ) biriydin ; evlenince çenen açıldı densizliğine maruz kalman yüksek .

Bence annen ya da bir başka aile büyüğü babanla konuşsun . Gelsin erkek arkadaşın tanışsınlar . Sonra ailelerin tanışması isteme için başka bir tarih belirlersiniz .

Erkek arkadaşına da benim için en doğrusu bu de

Kırıldıysan yapacak pek bir şey yok,hayat acımasız işte.
Yaşın küçük demek seni küçümsemek değil,gerçekleri göstermek.
Kader ayrı bir konu,bile isteye evlenmek ayrı.
Herkesin ailesi farklı,aldığı kültür,eğitim ayrı.
Benim babam o yaşta evlenmeme izin vermezdi.
Benim babam böyle pat diye istemeye gelselerdi kıyameti koparırdı.
Bunları seni umutsuzluğa düşürmek için söylemedim. Benim hayatımın gerçekleri bunlar.
Senin ailen daha farklıdır,onu bilemem,tanımam etmem.
Sen bizleri sormuşsun,kendi baban izin vermez diye korkmuşsun ben de yaşın çok küçük ve öyle tanışma olmadan,içine sinmeden nasıl isteme olmasına izin verecek adam haklı dedim.
Ama sen illa destek yorumu beklediysen o yaşta babasına son anda evleneceğini haber veren kıza asla destek olmam haberin olsun.
Kendi yakınım olsan asıl o zaman sert çıkardım ben. Seni tanımam ki ne istersen onu yap,bana ne!!!

Kusura bakmayın ama yaptığınız çok mantıksız. Babanız sinirlense haklı. 2 hafta sonraya karşı tarafı çağırmadan önce keşke babanıza da danışsaydınız. Önce babanıza biri olduğundan bahseder anneniz. Damat gelir tanışılır. Sonra damadın annesi babası gelir tanışır. Sonra isteme için gün konuşulur. Yani biz böyle yaptık. Doğru olan bu .
ben kimseyi çağırmadım sadece erkek arkadaşım dedi bu zaman gelelim mi diye bizde babama sorcaz zaten kimsenin kapıya dayandığı yok yani

iyide babadan habersiz nasıl randevulaştınız 2 hafta sonraya? saçma olmuş biraz.. şimdi bir pürüz çıkarsa çok ayıp olacak dünürlere..

öncelikle şunu kabullenmeniz lazım, bu süreçte erkek arkadaşınızla ya da onun ailesiyle birlikte karar vermek yerine kendi ailenizle düşünüp onların gönüllerini yaparak karar vermelisiniz.
benim babam erkek arkadaşım olduğunu en başından beri biliyordu annem söylemişti ki asla böyle şeylere karşı çıkan bi insan değildir, ona rağmen ailesi tanışmaya gelmeden 1 ay önce babama durumu anlattı annem, artık gelmek istiyorlar diye. uzak şehirlerden olması tabi süreci biraz daha hızlandırır, ama 2 hafta sonra gelecekler başka seçenekleri yok, gelip tnaışıp isteyip yüzük takıp gidecekler deseydim eğer babama bu işe karşı çıkmayan biri olmasına rağmen tepki gösterirdi ve haklı olurdu.
annen ya da sen fark etmez babana bunu biran önce söyleyin. en azından 2 hafta sonra tanışma olması için ikna etmeye çalışın. bu arada erkek arkadaşına da bu işin biraz zor olduğunu söyle. sen babam beni evlendirmek istemiyor diyorsun, işi yokuşa sürebilir, onlar da hazırlıklı olsun.

Konuya yorumuma gelince ben kendi babam için diyorum desem ki 'ben evlencem 2 haftaya hem tanisma hem isteme hem nisan yapicaz hazırlıklı ol.' Heralde cinnet geçirir adam. Ya da oracıkta bi kalp krizi.
Şaka gibi ya. Adam kızını evlendirecek haberi yok planlar tamamen kurulmuş ona sadece uymak kalmış.
Çok kotu bir durum. Önce anneye sonra babaya açılmalı onların onayindan sonra onların istediği şekilde plan yapılmalı.

1. Canım değerini koru önce
  2. Ananı babanı yabana atma onlar eşşekbaşı değil üzerinde hakları olan insanlar
  3. Karşı tarafa elini verirsen kolun gider bu kafayla
  4. Sen kız evisin kızsın onlar sana göre adım atacak
  5. Seviyorum ölüyorum bitiyorumlarla yaptığın ve aldığın kararlar hiç mantıklı değil. birgün Allah muhtaç etmesinde baba evine dönmeye de yüzün olsun yüzün !!
  6. İnşallah bişeyler anlamışsın dır ??

ben evlenme teklifi aldığım akşam babama söyledim. ama 3 ay sürdü söz yapmamız. önce o gelsin dedi sonra ailecek geldiler sonra biz gittik derken 3 ayı buldu. hemen yapılmadı yani. 2 hafta sonra desem babam beni keserdi heralde:KK11: ayrıca uzak demişsin ama ablamınkilerde 10 saatlik yoldan geldiler babamda gitti yani.yapacak bişey yok:halay:

Back
X