• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babanneden yetim maaşı almak ve boşanma bi bakarmısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Merhaba arkadaşlar umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Benim için büyük dert. Ben boşanma konusunda kafama takılan şeyleri iyice araştırıp herşeyi öğrenmeye çalısıyorum. Belki aramızda bi avukat veya bilgisi olan arkadaşlar vardır. Şimdi ben doğduğumda annem hastaymış . Bu yüzden beni babannemin üstüne kaydetmişler. Yani babannem, annem olarak gözüküyor. Anneme birşey olsaydı babannem bakarım demiş. Annem yaşıyor şükür . Bu yüzden babannem vefat edince bana yetim maaşı kaldı. Bir gün laf arasında kaynanam ' sahtekarlık yapmışlar, adam bulup torpille öyle yapmışlardır ,duyulsa siz ceza alırsnız'gibi cümleler kurdu. Biz boşanırken bunu mahkemede söyleseler bi sıkıntı çıkar mı? Söyledikleri taktirde, Ben o maaşı tekrar alabilir miyim ? Yasaklanırmı acaba. Evlenmeden önce alıyordum . Evlenince alınmıyor biliyorsunuz ki. Kısa bir süre aldım sonrasnda evlendik zaten.Çünkü boşandığım taktirde o paraya ihtiyacım olacak. Yada söyledikleri zaman beni zaten babannem büyüttü annem gibi desem? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum :KK43:

Merhaba arkadaşlar umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Benim için büyük dert. Ben boşanma konusunda kafama takılan şeyleri iyice araştırıp herşeyi öğrenmeye çalısıyorum. Belki aramızda bi avukat veya bilgisi olan arkadaşlar vardır. Şimdi ben doğduğumda annem hastaymış . Bu yüzden beni babannemin üstüne kaydetmişler. Yani babannem, annem olarak gözüküyor. Anneme birşey olsaydı babannem bakarım demiş. Annem yaşıyor şükür . Bu yüzden babannem vefat edince bana yetim maaşı kaldı. Bir gün laf arasında kaynanam ' sahtekarlık yapmışlar, adam bulup torpille öyle yapmışlardır ,duyulsa siz ceza alırsnız'gibi cümleler kurdu. Biz boşanırken bunu mahkemede söyleseler bi sıkıntı çıkar mı? Söyledikleri taktirde, Ben o maaşı tekrar alabilir miyim ? Yasaklanırmı acaba. Evlenmeden önce alıyordum . Evlenince alınmıyor biliyorsunuz ki. Kısa bir süre aldım sonrasnda evlendik zaten.Çünkü boşandığım taktirde o paraya ihtiyacım olacak. Yada söyledikleri zaman beni zaten babannem büyüttü annem gibi desem? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum :KK43:
Benim bildiğim ispatlandigi taktirde hem maaş kesilir kalıcı olarak
Hemde sana ödenen tüm maaşlar geri talep edilir ben öyle biliyorum cezası var

Benim bildiğim ispatlandigi taktirde hem maaş kesilir kalıcı olarak
Hemde sana ödenen tüm maaşlar geri talep edilir ben öyle biliyorum cezası var
Peki nasıl ispatlarlar bunu acaba. Ben kendim söylemiştim böyle böyle durum diye. Çünkü kimlikte annemin adı farklı olunca sormuslardı. :( Offf

Bence sıkıntı olmaz çünkü resmiyette sizi babanenizin üzerine evlatlık vermişler. Halasına dayısına evlatlık verilen insanlar var. Bu durumda öz olan ailenin değil, evlatlık verilen ailenin mirasından faydalanıyorlar. Bu durumda siz de babanenizin maaşından kızı konumda faydanıyorsunuz. Hem babanenizin hem de öz annenizin maaşını almaya kalkışsanız sıkıntı yaşarsınız belki. Ama sadece kimlikte adı görülen anneniz durumundaki kadının( babanenizin) maaşını alırsınız.

Tabi benim ki eş dost akrabadan gözlemlerim. Siz en doğrusunu avukattan öğrenirsiniz boşanma avukatınıza sorsanız o yardımcı olur zaten size.

Peki nasıl ispatlarlar bunu acaba. Ben kendim söylemiştim böyle böyle durum diye. Çünkü kimlikte annemin adı farklı olunca sormuslardı. :KK43: Offf
Mahkeme kararı ile dna testi yapılır

Bizim bi tanıdık ölen babasından maaş alabilmek için kocasıyla resmi nikahsiz yaşıyordu kocaman iki cocugu vardı

sonra birileri şikayet etmiş kadının hem maaşı kesildi çok başı ağrıdı bu konudan

Sanirim okadar sene aldığı maaşıda geri istemişler öyle duyduk hep

İnşallah sna öyle bişey olmaz

Bide böyle şeyleri ihbar edenler hep çok yakin akraba cikiyormuş çekemediklerinden

Cok buyuk cezasi var ispatlanirsa. Eger size gicigi olan biri varsa gider sikayet eder ve hakkinizda kamu davasi acilir diye biliyorum. Geriye donuk aldiginiz maaslar faizleriyle birlikte size odetilir. Anneniz hayatta ise bu durumu duzeltmelilerdi cok buyuk hata yapilmis hakkiniz olmayan bir parayi alarak yazmak istemezdim ama yetimlerin oksuzlerin hakkina el uzatmis olmussunuz

Edit;pisman da degilsiniz ustelik

Mahkeme kararı ile dna testi yapılır

Bizim bi tanıdık ölen babasından maaş alabilmek için kocasıyla resmi nikahsiz yaşıyordu kocaman iki cocugu vardı

sonra birileri şikayet etmiş kadının hem maaşı kesildi çok başı ağrıdı bu konudan

Sanirim okadar sene aldığı maaşıda geri istemişler öyle duyduk hep

İnşallah sna öyle bişey olmaz

Bide böyle şeyleri ihbar edenler hep çok yakin akraba cikiyormuş çekemediklerinden
Sizin anlattığınız durumda usulsüzlük var zaten. Maaş için boşanıp nikahsız yaşama durumu farklı. Kelebek’in probleminde zaten kocasından boşanıyor. Anlaşmalı değil. Ayrı yaşayacaklar. Maaş alma hakkında sıkıntı olmaz.

Sizin anlattığınız durumda usulsüzlük var zaten. Maaş için boşanıp nikahsız yaşama durumu farklı. Kelebek’in probleminde zaten kocasından boşanıyor. Anlaşmalı değil. Ayrı yaşayacaklar. Maaş alma hakkında sıkıntı olmaz.
Usulsuzluk burda da var. Kimse dogurdugu cocugu al senin olsun senin uzerine kaydettirelim diyemez. Daha o noktada basliyor usulsuzluk

Bence sıkıntı olmaz çünkü resmiyette sizi babanenizin üzerine evlatlık vermişler. Halasına dayısına evlatlık verilen insanlar var. Bu durumda öz olan ailenin değil, evlatlık verilen ailenin mirasından faydalanıyorlar. Bu durumda siz de babanenizin maaşından kızı konumda faydanıyorsunuz. Hem babanenizin hem de öz annenizin maaşını almaya kalkışsanız sıkıntı yaşarsınız belki. Ama sadece kimlikte adı görülen anneniz durumundaki kadının( babanenizin) maaşını alırsınız.

Tabi benim ki eş dost akrabadan gözlemlerim. Siz en doğrusunu avukattan öğrenirsiniz boşanma avukatınıza sorsanız o yardımcı olur zaten size.
Bir bebeğin soy bağını değiştirmek büyük ceza

Hatta artık çocuk esirgemeden bi cocuk aldiginda üzerine geçiremiyorsun mirasına ortak ettiremiyorsun yasak

Sadece koruyucu aile olarak çocuğu alıp bakabiliyorsun soyadını veremiyorsun
Soybagının bozulmaması, birliği için bu karar alınmış

Arkadaşlar sizin mantığınız ile bakarsak duruma evlatlık olan hiç kimse ailesinden maaş desteği alamaz. Kelebek resmîyette bahanesine evlatlık verilmiş. Yani kayıtlarda annesi olarak görünüyor. Maaş almasında yasal bir sıkıntı ya da hak yeme durumu olmayacak. Hem annesinden, hem babasından, hem kocasından emekli maaşı alan binlerce insan var bu ülkede...bu arkadaşımız belli ki boşandıktan sonra iş hayatına atılana kadar alacağı bir maaştan bahsediyor. Bunun neresi hak yemek.

Siz iyisi mi bir avukata danışın. Buradan kesin bir yanıt alabilmeniz mümkün değil.

Kayinvalde şikayet ederse sonra dan cikicak sorunları yazdım ben

Usulsuzluk burda da var. Kimse dogurdugu cocugu al senin olsun senin uzerine kaydettirelim diyemez. Daha o noktada basliyor usulsuzluk

niye bir sürü çocuk var öyle.
hatta çocuğu olmayan abilerine verenler var evlatlık olarak.
yasal olarak yolu yöntemi bu değildir belki de o zaman kaydeden suçu.

Üzerine kayıtlısınız evet ama gerçekte sizin anneniz değil. Sizi evlatlık almak için başvuru yaptı mı?

Arkadaşlar sizin mantığınız ile bakarsak duruma evlatlık olan hiç kimse ailesinden maaş desteği alamaz. Kelebek resmîyette bahanesine evlatlık verilmiş. Yani kayıtlarda annesi olarak görünüyor. Maaş almasında yasal bir sıkıntı ya da hak yeme durumu olmayacak. Hem annesinden, hem babasından, hem kocasından emekli maaşı alan binlerce insan var bu ülkede...bu arkadaşımız belli ki boşandıktan sonra iş hayatına atılana kadar alacağı bir maaştan bahsediyor. Bunun neresi hak yemek.

evlatlık olarak verilen kişinin kimi kimsesi yoktur. evltlık verilmesinin sebebi de budur. burada konu sahibi kimsesiz değil. kaldı ki evlatlık verilmemiş, resmiyette bababannesi annesi olarak görünüyor. resmi kayıtlarda babannesi annesi ise nasıl evlatlık verilmiş olabilir ki? anne baba sağken, sanki yetimmiş gibi yetim maaşı alması da işin hak yeme kısmı zaten.

Bir bebeğin soy bağını değiştirmek büyük ceza

Hatta artık çocuk esirgemeden bi cocuk aldiginda üzerine geçiremiyorsun mirasına ortak ettiremiyorsun yasak

Sadece koruyucu aile olarak çocuğu alıp bakabiliyorsun soyadını veremiyorsun
Soybagının bozulmaması, birliği için bu karar alınmış
Çocuk esirgeme durumu tamamen Farklı. Koruyucu aile kavramı ile evlatlık edinme süreçleri birbirinden tamamen farklı durumlar. İlk bir sene üzerinize geçiremiyorsunuz ama sonrasında aile kütüğünüze geçiyor. Mirastan da faydanıyor.

Siz iyisi mi bir avukata danışın. Buradan kesin bir yanıt alabilmeniz mümkün değil.
Biri şikayet ettiği an mahkeme dna testi ister annesi olmadığı usülsuzluk yapıldığı kanitlanir

Tabiki bi avukata Danışsın ama
Bu böyle

Anladığım kadarıyla evlatlık verilmemişsiniz yani evlatlık prosedürleri uygulanmamış. Siz direkt büyükannenizin üstüne kayıt ettirilmişsiniz.
Eğer evlatlık verilmiş olsaydınız ve bunu prosedürüne göre gerçekleştirmiş olsaydınız yasal olabilirdi. Tabi bu benim görüşüm.
Genede bir avukat cevap verse daha iyi olur.

Çocuk esirgeme durumu tamamen Farklı. Koruyu aile kavramı ile evlatlık edinme süreçleri birbirinden tamamen farklı durumlar. İlk bir sene üzerinize geçiremiyorsunuz ama sonrasında aile kütüğünüze geçiyor. Mirastan da faydanıyor.
Gidip araştirmanizi tavsiye ederim tamamen yasaklandı şuan öyle bi durum yok hiç bi çocuğu kütüğüne geciremessin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X