babası emekli ve sürekli evde olanlar :-/

OmurlukDegilSeyirlikOldu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
409
8
26
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba,

Benim gibi babası emekli ve sürekli evde sürekli sizi kontrol altında tutmaya çalışan bir babanız var mı :( Ben boşandıktan sonra ailemin yanına döndüm 1 sene olacak ama ben hala babam tarafından kontrol altında tutulmaya alışamadım.24 yaşındayım.Nerdesin ! Kaçta eve geleceksin ? Kiminlesin !
Birde sürekli evde.Evin babası benim evin kızı o gibi bizim evde.İşten geliyorum mutfakta yemek yapıyo falan.. Annem mutfağa girse oda peşinden gider hemen yada ben gitsem de aynı şekilde.Yazın evlenmeyi düşünüyorum ve yaza kadar sabretmem lazım kızlar eve gidiyorum yemek yiyip hemen odama kapanıyorum.60 yaşında annem ve babam kuşak farkı gerçekten çok sıkıntı oluyormuş aynı evde.Yaşayarak görüyorum :( Allahıma şükür yaşıyorlar sağlıklı ve sağlar.. Allahım yokluklarını göstermesin..Sadece bir süre sonra heleki 2 sene evden ayrı yaşadıysanız dönmek çok zormuş :(

adamcağız napsın yıllarca çalış sonra emekli ol evde otur, canı sıkılıyo sanırım, kahveye falan gidermi hani yaşlılar genelde seviyorlar ya akranlarıyla sohbet etmeyi vs... kuşak farkı evet zor ama zaten evlenicekmişsiniz idare edin yaşlı insanlar, sağlıkları yerinde olsun da önemli olan bu.

Yazın evlenecekseniz bir süre daha sabredeceksiniz. Yapacak bişey yok malesef.
Boşandıktan hemen kısa süre sonra yine evlenmeyi düşünüyorsunuz inşallah bu sefer herşey istediğiniz gibi olur.

adamcağız napsın yıllarca çalış sonra emekli ol evde otur, canı sıkılıyo sanırım, kahveye falan gidermi hani yaşlılar genelde seviyorlar ya akranlarıyla sohbet etmeyi vs... kuşak farkı evet zor ama zaten evlenicekmişsiniz idare edin yaşlı insanlar, sağlıkları yerinde olsun da önemli olan bu.

gündüz kahveye gidiyor.Sonra saat 5 dedin mi evde.Haftasonu çalışmıyorum bi arkadaşımı çağıracak oluyorum babama utana sıkıla baba sen biraz dışarıda takılsan da biz kızkıza otursak falan sıkıntı oluyor.İdare edicem artık teşekkür ederim.

senı konularından hatırlıyorum her gun oluyorum dıyodun
eskı esınle evlenmıyorsun tekrar degılmı ?

Yazın evlenecekseniz bir süre daha sabredeceksiniz. Yapacak bişey yok malesef.
Boşandıktan hemen kısa süre sonra yine evlenmeyi düşünüyorsunuz inşallah bu sefer herşey istediğiniz gibi olur.

Mutluyum ve tüm maddi manevi şartlar hazır.Çok seviliyor ve seviyorum.İnşallah iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

senı konularından hatırlıyorum her gun oluyorum dıyodun
eskı esınle evlenmıyorsun tekrar degılmı ?

Evet 6 ay önce paylaşmıştım duygularımı.Gerçekten psikolojim çok bozuktu ama toparlandım çok şükür ve şimdi çok mutluyum.
Hayır tabiki eski eşimle değil..

Son düzenleme:
Evet 6 ay paylaşmıştım duygularımı.Gerçekten psikolojim çok bozuktu ama toparlandım çok şükür ve şimdi çok mutluyum.
Hayır tabiki eski eşimle değil..

evet kendımı buluyordum sende sen yazarken
hayırlı ugurlu olsun ınsallah cok sevındım ınan

Arkadaşlar Merhaba,

Benim gibi babası emekli ve sürekli evde sürekli sizi kontrol altında tutmaya çalışan bir babanız var mı :( Ben boşandıktan sonra ailemin yanına döndüm 1 sene olacak ama ben hala babam tarafından kontrol altında tutulmaya alışamadım.24 yaşındayım.Nerdesin ! Kaçta eve geleceksin ? Kiminlesin !
Birde sürekli evde.Evin babası benim evin kızı o gibi bizim evde.İşten geliyorum mutfakta yemek yapıyo falan.. Annem mutfağa girse oda peşinden gider hemen yada ben gitsem de aynı şekilde.Yazın evlenmeyi düşünüyorum ve yaza kadar sabretmem lazım kızlar eve gidiyorum yemek yiyip hemen odama kapanıyorum.60 yaşında annem ve babam kuşak farkı gerçekten çok sıkıntı oluyormuş aynı evde.Yaşayarak görüyorum :( Allahıma şükür yaşıyorlar sağlıklı ve sağlar.. Allahım yokluklarını göstermesin..Sadece bir süre sonra heleki 2 sene evden ayrı yaşadıysanız dönmek çok zormuş :(

Tabiki evin babası o.
Sizin bir süre evlilik yaşamanız hiç bir şeyi değiştirmez. 50 yaşına gelsenizde o sizi hala 5 yaşında görecektir.
Babanın çocuğuna karışması kadar doğal bir şey yok.
Ayrıca ev onun istediğini yapmakta özgür bunca sene çalışmış birazda rahat yaşasın.
Saat 5 e kadar kahvedeymiş ne yapsın adam kahvede mi yatsın?:19:
Çok yanlış düşündüğünüzün kanısındayım:20: çocuğunuz olduğunda sizde kaldığında sizde tabiki ne yaptığının hesabını soracaksınız bundan doğal bir şey yoktur.
Arkadaşlarınızlada dışarda görüşüverin zaten yaza evlenecekmişsiniz tekradan.

Arkadaşlar Merhaba,

Allah kolaylık versın dedemde emeklı oluncaaaa boyleydı halamın kocasıda boyleydı yanı onu bole dısarya yonlendırcek bırsey bulabılırsınız

Tabiki evin babası o.
Sizin bir süre evlilik yaşamanız hiç bir şeyi değiştirmez. 50 yaşına gelsenizde o sizi hala 5 yaşında görecektir.
Babanın çocuğuna karışması kadar doğal bir şey yok.
Ayrıca ev onun istediğini yapmakta özgür bunca sene çalışmış birazda rahat yaşasın.
Saat 5 e kadar kahvedeymiş ne yapsın adam kahvede mi yatsın?:19:
Çok yanlış düşündüğünüzün kanısındayım:20: çocuğunuz olduğunda sizde kaldığında sizde tabiki ne yaptığının hesabını soracaksınız bundan doğal bir şey yoktur.
Arkadaşlarınızlada dışarda görüşüverin zaten yaza evlenecekmişsiniz tekradan.

teşekkür ederim düşünceleriniz için.Sizin bir evladınız var galiba çünkü hep ebeveyn gözüyle bakıp yazmışsınız.Biraz empati yaparsanız duruma çocuk tarafından bakıp bana da bu kadar kızmanıza gerek kalmayan şeyler olduğunu göreceksiniz :)

teşekkür ederim düşünceleriniz için.Sizin bir evladınız var galiba çünkü hep ebeveyn gözüyle bakıp yazmışsınız.Biraz empati yaparsanız duruma çocuk tarafından bakıp bana da bu kadar kızmanıza gerek kalmayan şeyler olduğunu göreceksiniz :)

Evet biraz kızdım,
Sadece ebeveyn değil emekli bir babanın kızı olarakta yazdım düşüncelerimi.
Benim babamda senelerdir emekli 65 yaşında bende bir süre ailemin yanında yaşadım
babam kahveyede gitmez sabah akşam evdedir. Gündüzleri iş yapar akşamları tv karşısından kalkmaz en çok kumanda kavgası yaşamışızdır.
Ama genelde olumlu yönden bakmak sıkıntı yaşamamıza engel oluyor.
Tabi karakter meseleside var aynı yaştayız seninle ama ben ailemin beni kontrol etmesini beni düşünmesi olarak algılıyorum bundanda mutluluk duyuyorum.
Yazın 20 gün ailemin yanında kaldığımda bir yere gideceğim zaman çocuklu bir kadınım hala izin isterim. Dönüşümde hala hava kararmadan olur. Hoşuma gidiyor beni sahiplenmeleri.

Evet biraz kızdım,
Sadece ebeveyn değil emekli bir babanın kızı olarakta yazdım düşüncelerimi.
Benim babamda senelerdir emekli 65 yaşında bende bir süre ailemin yanında yaşadım
babam kahveyede gitmez sabah akşam evdedir. Gündüzleri iş yapar akşamları tv karşısından kalkmaz en çok kumanda kavgası yaşamışızdır.
Ama genelde olumlu yönden bakmak sıkıntı yaşamamıza engel oluyor.
Tabi karakter meseleside var aynı yaştayız seninle ama ben ailemin beni kontrol etmesini beni düşünmesi olarak algılıyorum bundanda mutluluk duyuyorum.
Yazın 20 gün ailemin yanında kaldığımda bir yere gideceğim zaman çocuklu bir kadınım hala izin isterim. Dönüşümde hala hava kararmadan olur. Hoşuma gidiyor beni sahiplenmeleri.

bende ailemi yerecek birşey yazmadım zaten.Sadece kendine bir dünya kurduktan sonra tekrar baba evine dönmenin zorluklarından bahsettim ve benim durumumu yaşayan var mı bunu merak ettim sadece.Benimde hoşuma gidiyor beni sahiplenmeleri onlar olmasaydı tekrar ayağa kalkmam çok zor olurdu.
Evet karakter meselesi de olabilir ama ben hesap vermek zorundaymışım gibi davranılmasından rahatsız oluyorum.Belki sizin babanız size öyle davranmıyor olabilir.Her dışarı çıkıp eve geldikten sonra illaki bi laf sokar babam bende nazikçe cevabımı veririm.Tüm hafta çalışıyorum haftasonu arkadaşlarımla çıkmam rahatsız ediyo bazen onu :(

yoook Allah korusun ben sana cok yazmıstım
bende senın gectıgın yollardan gectım dıye
sımdı evlendım 3 ay oldu 2.5 sene oldu ayrılalı

çok çokk mutluluklar diliyorum sana peki nasıl gidiyor şimdi evliliğin ?
Ben çok mutlu olacağıma inanıyorum ve bunu hissediyorum inşallah böyle de sürer düşüncelerim.
Her gününde ağladığım o 8 ayın mükafatını bir ömür boyu mutlulukla alırım inşallah..

bende ailemi yerecek birşey yazmadım zaten.Sadece kendine bir dünya kurduktan sonra tekrar baba evine dönmenin zorluklarından bahsettim ve benim durumumu yaşayan var mı bunu merak ettim sadece.Benimde hoşuma gidiyor beni sahiplenmeleri onlar olmasaydı tekrar ayağa kalkmam çok zor olurdu.
Evet karakter meselesi de olabilir ama ben hesap vermek zorundaymışım gibi davranılmasından rahatsız oluyorum.Belki sizin babanız size öyle davranmıyor olabilir.Her dışarı çıkıp eve geldikten sonra illaki bi laf sokar babam bende nazikçe cevabımı veririm.Tüm hafta çalışıyorum haftasonu arkadaşlarımla çıkmam rahatsız ediyo bazen onu :(

Seni anlıyorum canım.
Benim babamda çok laf sokan bir insandır ve bencildir.
Hele yaşlandıktan sonra iyice çocuklaşıyorlar.
Ben artık he diyip geçiyorum davranışlarına, gülüyorum daha çok.
sanada sadece olumlu yönünden bakmanı öneriyorum.
Bu sayede yaza kadar sıkıntı yapmadan kafan rahat geçirirsin.:34:

Son düzenleme:
Seni anlıyorum canım.
Benim babamda çok laf sokan bir insandır ve benc
Hele yaşlandıktan sonra iyice çocuklaşıyorlar.
Ben artık he diyip geçiyorum davranışlarına, gülüyorum daha çok.
sanada sadece olumlu yönünden bakmanı öneriyorum.
Bu sayede yaza kadar sıkıntı yapmadan kafan rahat geçirirsin.:34:

Teşekkür ederim..

Arkadaşlar Merhaba,

Zor bir durum senin için de onlar için de aslında… yeniden baba evine dönmek…kendi kanunlarınla yönettiğin bir düzeni bırakmak ve 2 yıl öncesine dönmek üstelik hiçbir şey eskisi gibi değilken..
Diğer yönden ev babanın ve çalışarak yaşını doldurmuş..içip içip sizden rakı parası beklemediğine göre emeklilik döneminde de çalışmak durumunda değil. Hatta ve hatta ben emeklilikten sonra çalışmaya karşıyım. Zaten ülkemiz şartlarında yeterince yıpranıyoruz çalışırken..emekli olunca sıkılıyor ve yaptığı şeyler çok doğal. Senin yaşadığın süreç sancılı biraz. Yoksa bunlar göze batmazdı. Sabret nasıl olsa evleniyorsun. Kırmayın birbirinizi derim ben…yani sen toleranslı ol varsın sorsun babamdır de geç..

aynen bizim durumu anlatmışsın canım.. Evde aileyle yaşamak çok zor. Anne yine bir derece de baba çekilmiyor emekli olunca. çalıştıkları zaman kafalarını bize yormuyorlar ama bütün gün evdeyse kafayı takıyorlar uğraşıyorlar. beli bir gelir de yoksa gezip tozma da olmuyor. işte o yüzden evlenmemiş veya eşinden ayrılmış bütün arkadaşlarda aynı sıkıntıyı görüyorum. belli bi yaştan sonra ebeveynle aynı evde yaşamak çok zor..

Back
X