Babasi istemeye gelmiyecekmis

benim kayınpeder de gelmemişti. oğluyla arası pek iyi değildi. sonra söze, nişana, düğüne geldi ama yabancı gibi.
maddi hiçbir desteği olmadı, biraz da olamadı.
ama yıllar içinde saygımı hep gösterdim. o da beni kızı gibi sevdi.ben affetmiştim onu.yaşasaydı boynuna sarılırdım.çok özledim sanırım......

Son düzenleme:
Ben bi kaç gün geçsin bizimkilere bu durumu soylicem amcasıyla kabul ediyorlarsa eve gelsinler açık olmakta fayda var adam bu işlere karışmak istemiyormuş dicem
bir şey söyleyeyim mi. didoş demişti dersin. kayınpeder istemeye gelecek.bak görürsün.
bence sen ailene bir şey söyleme.karşı taraftan gelenlere sorarlar onlar versin cevabını.
olurda gelmezse sana sonra sorarlarsa bilmiyordum dersin.
sıkma canını herşey girer yoluna...

Adamı dinlemeden suçlamak kolay. Kimbilir ne oldu ki bu denli tavır almış. Evlatlıktan red eden bile varsa evliliğe karışmamak birşey değil bence. Ailenize de bunu söylersiniz işte. Geçmişte gelen bir sorundan dolayı araları açık falan filan. Adama laf yakıştırmaya kalkmanızı tavsiye etmem. Bunun ilerisi de var çünkü. Dedikleriniz elinizde patlamasın sonra. Olanı söyleyin, kimseye de gebe kalmayın bence. Ailenize de olayın sizinle değil, bizzat damat adayıyla ilgili olduğunu anlatın. Umarım gerçekten öyledir yani.

ailenize farklı bir bahaneyle açıklarsınız son anda bir rahatsızlığı olmuş bize ayıp olmasın diye erteleyememişler vs dersiniz . Zaten kayın pederin büyük bir sorun çıkaracağını sanmıyorum isteme kısmı aşılınca o da babalık görevini yerine getirir. eski meseleyi araştırın derim ben babası bu kadar tepkiliyse sizi de etkiler ilerde sevgilinizin begenmediğiniz bir huyu olabilir evlenmeden araştırmak lazım

Bir erkekle neden evlenilir? Ondan başkasını daha çok sevemeyeceğiniz için, onun doğru kişi olduğuna emin olduğunuz için, çok iyi ablaştığınız için, sizi gerçekten anladığı için, beklenti ve istekleriniz tuttuğu için. Şimdi siz bir adamla evlenmek istediğinize göre bu saydıklarıma sahipsiniz. Peki tüm bunları babası istemeye gelmedi diye çöpe mi atacaksınız. İlişkiniz için sabaşmak ailenizi ikna etmem gerekirse kararlılığınızı göstermemekten çekinmemek yerine gelmedi olmadı bitti mi diyeceksiniz. Babası zaten böyle bir anı kaçırdığı için ömür boyu pişman olmalı olacakta. Ama sizde pişman olmamak için bu kadar kolay pes etmeyin. Aşk kolay bulunmuyor. Bu çocukça hatta birazda ruh hastası inadın yüzünden kendinize zarar vermeyin derim ben. Kararlı duruşunuz ailenizdeki herkesi eninde sonunda ikna eder.

Nisanlninizin annesi veya babasinile birebir konusun.Babaniz rahatsizmisda uzmeyin adamcagizi.Umarim gelirler usuluyle isterler.Mutluluklar dilerim

Aileler kendi istemedikleri şeyler yapilacagi zaman -istemedikleri biriyle evlenme ihtimali gibi- hemen evlatliktan reddederim moduna giriyorlar ya sevgiliniz de babaliktan reddederim desin tovbe yarabbim..
Siz tanistiniz mi babasiyla ? bi gun onlara gidip en sevimli halinizle caktirmadan yumusatmaya calissaniz. Belki fikri değişir. Sacma mi olur acaba bilemedim

Kendi de gelmesin o zaman.. Kanser hastasi babani elalemin babasinin kuru inadi ugruna uzecek misin? Degmez

O zaman ileride torun yüzü göremezsin diye tehdit et. Torun deyince yumuşacık oluyorlar :)

Bu durumu babanın hiç hoş karşılayacağını düşünmüyorum.
Kız babaları kızları evlilik yoluna girince çok alıngan ve takıntılı oluyor.
Kendi babamdan biliyorum.
Ailenin diğer fertleri de hoş karşılamaz.
Dışarıdan bakınca babası seni istemiyor gözüküyor.
İnsanlar böyle algılar.
Yemini bozsun yemin kefareti verir.

benım kızımı ıstemeye gelmeyen adamın nesıne guvenımde ogluna verım
otu cek köküne bak derler
babası boyleyse oglu da sorumsuzdur kesın derım
cocuk ıcın ıstedıgın kadar ıyı de
aılede saygınlık agırlık baba faktoru yok dısıplın nasıl olsun
bu aıleyle cok sorun yasarsın canım

Babanın yeminini bozmak gibi bir niyeti yok anladığım kadarıyla. Yoksa çaresi var.
Adam Nuh diyor peygamber demiyor gibi anladım ben.

tamam gelsin başka bir büyük istesin ozaman..
ama gelsin o ortamda olsun..

Gelsin misafir gibi otursun sizi baska bir aile buyugu istesin. Boylece karismamis olur.
Ha ben olsam hic minnet etmem gelmezse gelmesin derim ilerde evimede cagirmam iyice kendini nimetten saymasin. Yemin ettim gelmemden daha ötesi var bence.

hasta deyin geçin

Yemin varsa kefaret de var nasıl yemin etti bilmiyorum dönülmez yemin yok sorsun hocaya
Bu arada konu sahibine sen git konuş diyenler olmuş sakın öyle bir şey yapmayın ya ne günlere kaldık bir kız giderde kayınpeder adayına gel beni iste der mi allahım büyük konuşmak istemiyorum benim de üç kızım var ama lütfen böyle bir şey yapmayın ve babası gelmeden de kabul etmeyin bir ağırlığınız olsun sizin babanız can değil mi nasıl üzülür kimbilir ne düşünür
Eş adayınız bunu halletsin halledemiyorsa zaten hayır gelmez diyorum
Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…