- 24 Temmuz 2016
- 28
- 10
- 8
- Konu Sahibi huzuruarayan
-
Oyle evet hic birimiz ezdirmemeye calisiyoruz.benim kuzenim babasini dogmadan kaybetti.babanne de cok ilgilendi sevgisini hep gosterdi.babannede vefat edince kuzenim cok ama cok agladi.ben onu babam yerine koydum.onu gorunce babami gordum gibi oluyorum diyordu..
yani bos kalmamali babanizin olmasi ilgilenmesi cok guzel..
Bir kaç kez daha açıklayın annenize, o ağladıkça daha çok etkilenecektir. Babası yoksa biz varız demesi lazım şuan torununun en çok buna ihtiyacı var :)Aslinda belli etmiyorz ama annem cok duygusal bi insan o cok belli ediyo uyarilarimi dikkate almiyo okula kayda gidiyoruz babasi yok diyip agliyo.
Soyluyo zaten ben varim buyukbaban var teyzelerin dayin Allah'in var diyo ama annem asiri saf ve hassas bazen soyledikleri ile onu daha cok olumsuz etkileyecegini dusunemiyor ben uyardikca bazen tartisiyoruz hatta anlamiyosun diyo.Bir kaç kez daha açıklayın annenize, o ağladıkça daha çok etkilenecektir. Babası yoksa biz varız demesi lazım şuan torununun en çok buna ihtiyacı var :)
Evet oyle malesef allah belasini versin. Sizin durumunuz iyiymis ama yegenimde terk edilmislik duygusu var sanirim cunku hic bir sekilde aramiyo. Dua edin lutfen guclu bi insan olmasi icin..Ya gercekten kos koca adam cocuga seni döverim mi diyor ya serefsiz. Türk erkekler böyle iste görüyorlar basinda bir baba yok ez ezebildigin kadar. Bizde babasiz büyüdük herkeste durum farkli ben cok mutluyum. Annem ve babam barisir gibi oldumu üzülürdüm hep babam eve gelince hayatimdan nefret ederdim yani sevmezdim babami pek
Evet oyle malesef allah belasini versin. Sizin durumunuz iyiymis ama yegenimde terk edilmislik duygusu var sanirim cunku hic bir sekilde aramiyo. Dua edin lutfen guclu bi insan olmasi icin..
Allah razi olsun. Gercekten zor zamanlar geciriyorum.Insallah hayirlisi olur canim duama katcam insallah yigenini
Kimseye karisma ama sana karisan olursa sende tepki goster diyoruz. Ciglik atmayi bende duymustum, okulda da bi kac sey ogrrtmislerdi.Cocuga guclu olmayi kendisini korumayi ogretin..her zaman yaninda olamayabilirsiniz insanlari davranislari ve kendisini nasil koruyacagini anlatin..misal biri ona kotu bir soz yada davranista bulundugunda ciglik atmasi gerektigini soyleyin surekli bir sure sonra tepki vermeye kendini korumaya baslar..avrupada cocuklara ciglik atma dersleri veriliyormus diye duymustum.iyi insanlarin kendisini savunmasi gerektigini anlatin..benim kizim bes yasinda ve ise yaramaya basladi suan cogunlukla benim uzerimde uygulasada hos karsiliyorum baska sekilde alisamaz
Buraya daha yeni tasindik sayilir 2 3 oldu sanirim mahalle ortami gibi degil ama iste yasananlar ortada ben ogrenciyim annesi calisiyo olabildigince bir yerlere goturmeye calsyrz. Sozunu cok begendim herkesden farkli ve ozel uygulacagimParka goturun guvenli temiz insanlarin oldugu parklari tercih edin.mahalle ortami iyi degilse cikarmayin o cocuklardan farkli ve ozel oldugu icin izin vermedigini soyleyin boylelikle hm zarar
gorup guveni sarsilmaz hemde kimlere karsi nasil mesafe koyacagini ogrenir.benim kizmda sakin ve cok merhametli boyle boyle ogreniyor iste hayir demeyi kimsenin onh uzmeye kotu davranmaya hakki olmadigini
Kesinlikle yanlis anlamadm cevre cok onemli ama bi benim yaklasimim ve fikirlerimle olmuyor malesef elimden geleni yapiyorum cok cikmaza girip caresiz kaliyorum gercekten beni cok uzen bi konu. Annem yorgun oluyo ugrasacak sabri olmuyo bazen benimde olmuyo durust davranmam gerrkirse.merhaba,
cevre gercekten cok onemli.
lutfen yazacaklarimi yanlis anlamayin. benim de 6,5 yasinda buyuk oglum. Esim yurt disindaydi oglumun ana okulu surecinde. hicbir gun baba uzakta diye sikinti yasamadim. eziklik gozlemlemedim. bu benimle yahut cocukla ilgili bir sey degildi; bu tamamen cevremizdeki herkesin anneler babalar ayri olabilir-is geregi bir yerlerde bulunabilir gibi durumu normal gormelerinin bir sonucuydu. siz yahut cevreniz cocuga karsi durumu anormalmis gibi yansitirsaniz, hayat boyu durumunu anormal gorur. ve izi hicbir zaman silinmez. bakin ne guzel dediniz dede yani sizin babaniz da sabah 5 - aksam 9 calisiyor; yani cogunlukla evde bulunan baba cocugun hayatinda zaten yer almiyor!!!
ve ayrica kac tane cocuk gunumuzde sokakta oynuyor? birakin bu mahalle yaklasimini. benim oglum hicbir gun sokakta oynamadi, okul arkadaslari disinda kimseyle arkadaslik etmedi bu surece dek. hicbir eksiklik de gozlemlemedim. okul zaten yetecektir 6,5 yasindaki bir cocuga. o sokaktaki arkadaslar zamanla rol modeli olursa arkadassiz kalsa gorecegi zarardan - hani gormez de siz ola ki yalnizlik kotu derseniz diye yazdim - daha buyuk zarar gorecektir.
yolu, bahti acik olsun yigeninizin. H huzuruarayan
Hayir sizi yanli
Kesinlikle yanlis anlamadm cevre cok onemli ama bi benim yaklasimim ve fikirlerimle olmuyor malesef elimden geleni yapiyorum cok cikmaza girip caresiz kaliyorum gercekten beni cok uzen bi konu. Annem yorgun oluyo ugrasacak sabri olmuyo bazen benimde olmuyo durust davranmam gerrkirse.
Sevgisiz kaldigini dusunmuyorum. Zaten daha iyi bir cevrede yetissin diye buraya tasindik, tasinali 2 3 ay oldu ve bunlar gerceklesti. Kurs konusunda haklisiniz ama dedigim gibi sadece benim dusuncelerim veya ablamin dusunceleri gerceklesmiyor.hicbirimiz uzman egitimciler degiliz. soyle ornek vereyim:
esim universitede profesor. alani sayisal. ogluma ben matematik calistiriyorum ama! esimin uzmanligi olmasina ragmen bunu becerebilecek yetenegi olmuyor.
yigeniniz icin en elzem sey ileride olmasini arzu ettiginiz kisilerin cocuklarinin oldugu iyi bir okulda egitim gormesi ve cok sevildigini bilmesi. hepsi bu...
sevgi beraber cok zaman gecirmekle gosterilmiyor. kisa da olsa gecen zamanda gercekten onunla olmayi iceriyor.
yigeninizi kuran kursu yerine bir spor yahut muzik egitimine yollasaniz bence cok daha fayda gorur. zaten hassas olan bir karakteri fazlaca etkileyen bir girisim olur bu yasta keza bence manevi egitim sureci.
Babasinin aramasini cok isterdim, bu herkesin basina gelebilcek birsey ama insan uzuluyor iste.Kardeşim baya babamı istiyorum diye ağlardı 5 yaşındayken.
Ama hiç babalık yapamadı.
Koca çocuk şimdi hala babam aradığında açar konuşur ama bir yanı kırgın bir yanı sinirli
Babasinin aramasini cok isterdim, bu herkesin basina gelebilcek birsey ama insan uzuluyor iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?