Babasız çocuk büyütmek

Eşimin babası o bebekken vefat etmiş. Annesi büyütmüş. Gayet özgüvenli bir insandır. Çok endişe etmeyin bu konuda. Hatta mümkün olduğunca rahat olun. Çocukta sizin endişelerinizin etkisi kalıyor. Siz rahat olursanız, o da çok takmayacak emin olun.

Tamam böyle bir can sıkıcı durum var ama siz baştan 'babasız' diyerek olayı olması gerekenden daha fazla dramatize edip kendinizi üzüyorsunuz.
Maden böyle bir yola girdiniz, güçlü olmanız kriz anlarını yönetmeniz gerekli. Kesinlikle kolay demiyorum, üzüntünüzü anlıyorum ama durumu kabul edin. Zamanla alışacak ve bir düzen oturtacaksınız.
Rabbim yardımcınız olsun.
Amin teşekkürler aynen güçlü olmak zorundayım başa gelen çekilir

Başlığı görünce babası öldü sandım
Şanslısınız ki babası yasıyor.
Siz eşinizden ayrılıyorsunuz oğlunuz babasından evlatlıktan düşmüyor.
Ayrıca mutlu olamayan çiftler ayrılır.
Benimde annem babam ben çocukken ayrıldı
Bir gün bile ikisini de bu kararından ötürü suçlamadım.
Bu düşünce çok yanlış çocuğum için evliliğin sürdü ayrılırsak babasız kalacak va
Siz anne baba olarak sorumluluğunuzu bilirseniz hiçbir sıkıntı olmaz merak etmeyin.
Teşekkür ederim inşallah babası çocuğuna sırtını dönmez öyle bişey yapmıycağını umuyorum

babasız değil de anne baba ortamı olan normal ev hayatından mahrum olacak sadece ...ilk zamanlar zor olur ama zamanla hekres alışır yeni düzene

sadece baba sıfatını taşıyan bir adamsa çokta şey yapmayın. siz kurtulmaya bakın. çocuğun aklı kesmiyor daha kadınlar güçlüdür erkekler gibi totoş değiller. aslanlar gibi annelik de yaparlar, babalıkta.
Ben çocuğuma her türlü yeterim Allahın izniyle oğlumun küçük olması dediğiniz gibi bi avantaj aslında

babasız değil de anne baba ortamı olan normal ev hayatından mahrum olacak sadece ...ilk zamanlar zor olur ama zamanla hekres alışır yeni düzene
Evet zaten malesef bi arada olduğumuz da evde normal bi aile ortamı yok ki her gün kavga gürültü aklı ermeye başlayınca huzursuz bi ortamda olmak çok üzücek eminim

Huzursuz bi ortamda büyümektense çocuk için en doğrusu.

Sevgili kk üyeleri 2 yaşında oğlum var malesef onu babasız büyütmek zorundayım ama çok üzülüyorum bu duruma hikaye okurken bile babalı bi yazı geçince içim cız ediyo bu psikolojiden nasıl kurtulucam bi akıl verin çok zor durumdayım
Boşanmak evladınızın babasız büyüyeceği anlamına gelmez.. Boşanmak karı ve kocanın hayatını ayırmasıdır.. Baba ve evladının hayatını ayırması asla değildir.. Tabi ki aynı evdeki gibi olmayacaktır ama tamamen de hayatından çıkmıyor sonuçta.. Kendinize de çocuğunuza da böyle düşünüp olayı fazla dramatik hale getirmeyin bence.. Bu dünyanın en doğal şeyi.. Gönül ister aynı evde büyütmek ama farklı hayatlar yaşamanız evladınızı tek başınıza büyüteceksiniz anlamını taşımıyor.. Babasından uzaklaştırmadan ona karşı kinlendirmeden ondan maddi manevi destek alarak birlikte büyüteceksiniz yine.. Aranızda her ne olursa olsun evlat deyince duracaksınız sineye çekeceksiniz sadece onun için gerektiği zamanlarda mecbur olduğunuzda yani babasına da katlanacaksınız.. Bir evlat dünyaya getiriyorsak mecburen bunları da yapacağız.. Rabbim size de hayırlı kapılar açıp evladınızla mutlu bir hayat sürmenizi nasip etsin..

erkek çocuğuna bir baba modeli lazımmış mesela sizin babanız falan ona rol model olacak biri. bununla ilgili araştırma yapabilirsiniz

boyle babali kitaplar okumayin. eminim anne babanin ayri yasadigi hikayeler de vardir..onlardan alip okuyun. benim kizim arkadasimin babasi neden ayni evde yasamiyor dediginde ben butun anne babalar birlikte yasamaz diye aciklama yapiyorum. bu sekilde ogreniyor ve normallestiriyor. siz de hep bunu normallestiren sekilde konuşun, okuyun, anlayın

Sevgili kk üyeleri 2 yaşında oğlum var malesef onu babasız büyütmek zorundayım ama çok üzülüyorum bu duruma hikaye okurken bile babalı bi yazı geçince içim cız ediyo bu psikolojiden nasıl kurtulucam bi akıl verin çok zor durumdayım
Kızımın babası ile ayrildigimizda 1 yasinda yoktu. Su an 11 yaşında ve hep iyi ki ayrılmış sin der. Belki bu size bir moral olur. Çocuklar saf degil neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. (Babası hakkında olumsuzhiç konuşmam. Benim gündemim de bile değil-dir. Ama o bir melekti de demem.)

Bazı adamlarin isi vardiyali olabiliyor
Yada kamyon soforu yada gemici eve belli günlerde gelip uyuyanadamlar var yada hic ilgilenmeyen
Belki siizn esiniz hafatsonunu 10numara gecirecek cocuguyla
Sanki her evde duran adam 10 numara mi yaşıyor
Yada siddet hakaret ile buyuyen cocuklar var
Benim enyakin ailedostumun bir kızı var 8yaşında
Kadinkoca bosanmiyor da anlaşamıyor da surekli birbirine hakaret eden kadin ve koca var çocuğu gorseniz garibim nasil boyle icli bir kiz cocugu
Öte git desen aglar alingan duygusal
Ve asiri sinirli
Bu cift ayrilsa bukadar etkilenemzdi bu çocuk

Allah yardımcınız olsun sizin de sınavınız buymuş.Derdi veren Allah dermanını da hazırlar.Umarım kalbiniz ve aklınızla bunları umursamayacak aşamaya gelir mutlu mesut günler sürersiniz.

Tabi kimse bosanmak, tek basina cocuk buyutmek istemez. Cocugun babasindan ayri buyumesinin sorumlulugu sadece sana ait degil, babasi da gecim ehli degilmis demek ki bosaniliyor. Nedense hep kadin suclaniyor veya suclu hissettiriliyor. Cocugu babasiz biraktin gibisinden. Halbuki kocalar koca olsa hicbir kadin bosanmaz.
Ayrica uzaktan da babalik yapilabilir

Aynı durumdayim.Benim de babasız büyütmek zorunda olduğum iki yaşında oğlum var Babasının videosunu resmini görse ağzını buzuyo parmakla babayı gösterip baba babacim diyo 🙄

Icinizin cız etme sebebi çocuğun babasiz buyuyecek olması değil de böyle yapmasaydı bizde bir aile olabilirdik diğer insanlar gibi diye dusunmeniz.
Siz bir aile olmak için elinizden geleni yaptınız mı bir anne olarak bir kadın olarak. Muhakkak yaptınız. Şiddet yüzünden ayriliuormussunuz galiba. Elinden geleni yapmayan eşiniz çocuğunuzu kendisinden mahrum büyümeye sebep olanda eşiniz. Yani sizin suçluluk duyacağınız bir durum yok.
Insan bazı zaman istiyor ki ne olurdu sanki duzelse degisse bizde normal aileler gibi olsaydık diyor. Karşı taraf bunun için kılını kipirdatmayinca acaba benim baska yapabilecegim birsey varmiydi diye dusunmeye basliyor. Ama hayatta soyle bir gercek varki siz suanki oldugunuzdan 100 kat daha iyi bir anne olsanız 1000 kat daha iyi bir kadin olsaniz da eşiniz olduğundan farklı olmayacak. Şöyle düşünün çok yemek yemek susuzlugu gidermiyor. Çünkü şu başka birşey yemek başka birşey.....

Adam sizden boşanıyor, babalıktan değil. Babası ölmediyse babasız büyümüş olmuyor. Tavsiyem eşit bir şekilde zaman geçirmeniz, ne kadar katlanması zor olsa da üçünüz ortak birşeyler yapmanız. Bu sizin çocuğunuza da ruhunuza da iyi gelecektir.

Back
X