• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babasız çocuk yetiştirmek...

yeni ruh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2007
327
13
96
İstanbul
Dert ortaklarım acaba aranızda benim gibi tek ebeveyn olan var mı acaba?

Neler yaşadınız?Neden teksiniz?Başarılı oldunuz mu?Çocuklarınızda ne gibi sorunlarla karşılaştınız?Benimle paylaşır mısınız?

Ben konuştukça dertlerini eskitenlerdenim.Ve belki de sizlerden birşeyler öğrenip hazırlıksız yakalanmam.

Bebeğimin babası ayrıldığımız günden itibaren hiç ilgilenmedi.Nafakasını da yatırmıyor.Yani bağlarını iyice kopardı.Sanırım bu böyle gidecek...

yeni ruh.Allah sana kolaylıklar versin inşallah.
benim ablamda hamileyken ayrıldı eşinden ve eşi hiç ilgilenmedi oğluyla.ama annem babam ablamla ve yeğinimle çok ilgilendiler.hep beraber büyüttük.o zaman benim yaşımda küçüktü sanki kardeşim gibiydi yeğenim tabi zor yanları var ama aile desteği çok önemli ablam iş buldu çalıştı annem baktı yeğenime.ablam ayrıldıktan 7 sene sonra evlendi tekrar oğluda yanında çok mutlu enişteminde bir oğlu var şimdi gayet mutlu mesutlar.eniştem yeğenimi çok seviyor.
ablamın ilk eşinden ayrılması çok doğru bir kararmış.bunu zaman gösterdi bize.önce biraz zorlandı ama sonu iyi oldu.

yeni ruh.Allah sana kolaylıklar versin inşallah.
benim ablamda hamileyken ayrıldı eşinden ve eşi hiç ilgilenmedi oğluyla.ama annem babam ablamla ve yeğinimle çok ilgilendiler.hep beraber büyüttük.o zaman benim yaşımda küçüktü sanki kardeşim gibiydi yeğenim tabi zor yanları var ama aile desteği çok önemli ablam iş buldu çalıştı annem baktı yeğenime.ablam ayrıldıktan 7 sene sonra evlendi tekrar oğluda yanında çok mutlu enişteminde bir oğlu var şimdi gayet mutlu mesutlar.eniştem yeğenimi çok seviyor.
ablamın ilk eşinden ayrılması çok doğru bir kararmış.bunu zaman gösterdi bize.önce biraz zorlandı ama sonu iyi oldu.

Canım ablanın mutluluğu daim olsun...Benim ailemde çok ilgileniyor sağolsunlar.Şu an çok huzurlu ve mutlu bir bebek ama büyüyüp aklı erince neler yaşar işte onu bilmiyorum.Yeğenin annesine sorular sorduğunda nasıl davrandınız?

benım tanıdıgım arkadaslarmdan 2 örnek vermek istiyorum size;

benım ortaokuldan bi arkadasım vardı. anne baba ayrılmıslardı x arkadasıma annesı daha hamıleyken. babası nafaka 20tl sadece verdi yıllarca...
annesi x 18 yasına gelınce tekrar evlendı , babalıgı çok iyi Allah razı olsun ondan. x suan babalıgının hımayesınde özel okulu bıtırcek mezun olcak 1 ay sonra .anneside unıvde memurdu.
bu x arkadasım babasının bu ılgısızlıgı yuzunden hayatta hep daha iyilere ulasmak için azmetti çok ,kımseye mınnet etmıcem öz babamın (tabı babası için x kotu ifadelerde bulunuyor) karsısına dımdık dıkılıp - p... adam sen bana bakmadım ama bak gorkı ben ögt gorevlısı oldum dicem dıyor ve olmak içinde çok çalışıyor .

diğer arkadasımda ortaokuldan y nin anne babasıda bosanmıslar
.annesi sureklı okula gelip bize
- y ye iyi davranın ,üzmeyin kızımı.. onun babası yok , biz ayrıldık vs şeyler soyleyıp dururdu hep. y nin annesi sınıf ogrtmnıydı ( x arkadasımınkı gibi durumu iyiydi elbet ama babasızlık baska sey olmalı mutlaka) sonra y nın annesi sureklı kızına - senın baban yok , biz bosandık.. tabıkı senın derslerın iyi olmayacak,ben hocayla konusur notlarını duzeltılmesını saglarım kızım.. (kısacası bu bosanma durumu sureklı konusuyordu annesi ve kendı uzerindekı psıkokjık baskıyı kızlarının ustune atarak rahatlıyordu belkıde kımbılır)
orta sondayken y ilk intihar girişimini yaptı ,nedenide platonık takıldıgı çocuk bununla çıkmak istememıs..
liseye giderkende olmus bi kaç intihar gırısımı , bi ara hastanede tedavi gordu ama annesi hep Y ye senın baban yok,biz bosandık.. sureklı aynı seyı soyleyıp durmustu.
aradan yıllar gectı Y nin annesi kanser teshısı kondu :(( (bu arada y nin ablasıda problemli oda yatıyor arada hastaneye)
9ay gectı Y nin annesi öldü (allah rahmet eylsın) bu arada Y hiç durmuyor bu intiharı alıskanlık halıne getırmıs durumda , her seferınde kurtarılıyor vs.
bu yıl Y, annesının ölüm yıldonumunde intihar ve etti maalesef kurtarılamadı (Allah afetsın)

*** bu arada demek istedıgım illakı bosanan bayanlar 2.evlılık yapın değildir.. hayatımdan örnek verdım sizlere.. bosanmıs olabılırsınız tabıkı zorlugu vardır (bunu yasayan bılır ancak) ama bunu sureklı çozuklarınıza hatırlatmayınız.hayata dair ezik yetıstırmeyınız özguvenı olsun daima x arkadasım gibi olsun , hiç bi zaman pes etmesınler a.s. a.s.

Ayrılmama bir sebepte evliliğimin kötü koşullarında çocuk yetiştirmemek,bende 2,5 senede yaptığı yıkımı ona ömür boyu çektirmemekti.O nedenle y'nin yaptığı bariz hataları yapmam elbette...

Fakat tabi ilk ve tek çocuğum gelişirken neler olabileceğini %100 kestiremiyorum ve herşey benim planladığım gibi gitmeyebilir,evlendiğimde ayrılmayı planlamadığım gibi..Ve eski eşimin iligisini alakasını bu harika melekten kesebileceğini hele hiç düşünmemiştim.O konuda da çok hazırlık yakalandım ve herşey üstüste gelince bayağı bocaladım.

Kendimle ilgili kısımları hallettim sayılır ama bebeğimle ilgili endişelerim olduğu yerde duruyor nedense..ıyibir ailem,işim,eğitimim olmasına rağmen duygusal yanını düşündüğümde paniğe kapılıyorum.Herkes bana iyi dileklerini sunacaktır biliyorum,burdaki herkes o kadar iyi ki..Ama yaşadım biliyorum'lu teskinlerin etkisi inanın çok güçlü...

O nedenle bu tarz örneklerle bakış açımı geliştirmeye çalışıyorum.Her ne kadar evlatlarımız bizim için candan daha kıymetli olsalarda malesef annelerde hata yapabiliyor.Hele hazırlıksız yakalandığında ve karşındaki canınıniçi ise daha duygusal ve yanlış tepkiler veriyoruz.Fakat bazı şeyleri bilirsem minumum'a indirebilirim.ıstediğin kadar mantıklı ol evlatlarla ilgili endişelerde illaki çuvallıyorsun...

Güzel yazın için teşekkürler abba...a.s.

Dert ortaklarım acaba aranızda benim gibi tek ebeveyn olan var mı acaba?

Neler yaşadınız?Neden teksiniz?Başarılı oldunuz mu?Çocuklarınızda ne gibi sorunlarla karşılaştınız?Benimle paylaşır mısınız?

Ben konuştukça dertlerini eskitenlerdenim.Ve belki de sizlerden birşeyler öğrenip hazırlıksız yakalanmam.

Bebeğimin babası ayrıldığımız günden itibaren hiç ilgilenmedi.Nafakasını da yatırmıyor.Yani bağlarını iyice kopardı.Sanırım bu böyle gidecek...
Bende hamileyim ve esimden ayriyim neler yasadin

Back
X