- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.605
- 398
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Fikir verdiğiniz için sağolun .Ben vasiliğin anlamını bilmiyordum tam olarak .Konuştum ,bu zamanda nasıl güvenip evine aldın .Yaşlısın diye zaten yakında gidip kalcam bir süreliğine .İlerde ablamla olan ilişkisinden ötürü bende o şekilde düşünüyorum.Ya da kendi yanıma alcam ,ileriki zamanlarda .Şu an durumu iyi ,ancak çok saf niyetli ortamda bozuk olunca haliyle tedirgin oluyorum .Yazmadan geçemeyeceğim,aklı başında babanız bir hata yapmış bunu ona belirtin ,konuşun ..bizlerde yanlış yapabiliyoruz dimi.. fakat zaten anlaşamadığı ablamızın fikrini beğenmedim..vasi demek kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan,başkasının yardımına muhtaç olan kişinin her türlü imza yetkisini ele almak demektir bu bence babanıza karşı çok itici bir davranış.. zaten babanız gün gelir ablanızın eline düşmemek için kendi gidecek huzurevine demişti dersiniz...
Aile bağlarınız zayıf, ablanız sık görüşmüyor? fakat adamı huzur evine kapatmak istiyorsunuz. Şu konuları okuyunca evladın olupta napcaksın diyorum. Al işte evlat sana.Kızlar Babam 76 yaşında ,annem öleli 10 sene oldu yalnız yaşıyor .İki yıllık evliyim yurtdışındayım ,bir süreliğine babamın evine gidecektim .Yalnız yaşıyor ,ablam var ama araları iyi değil sık görüşmüyorlar .Açıkçası annem öldüğünden beri ,aile bağlarımız zayıfladı .Bu ayın sonunda gidecektim dün aradım ,haber vermek için .Şubatın sonunda gel dedi .Apartmanın dış cepheleri yenileniyor ,3 tane ustayı evine almış .Bir aydır onda kalıyorlarmış .Neymiş ev bulamamışlar ,evleri orada değilmiş .Apartmanın yöneticisi yalnız yaşıyor ,yaşlı diye kafaladılar sanırım .Dün sinirden kudurdum ,pandemi döneminde tanımadığı bilmediği 3 adamı eve almak nedir ?çıldırdım .Ablamı aradım ona anlattım ,haberi yokmuş .İkimizede söylememiş bir aydır evdelermiş,bir ay daha sürecekmiş işleri .Her gittiğimde evi dip köşe kazıyorum bir iki ay kalıyorum düzene sokuyorum .İki ayda dört adam o ev ne hale gelecek kim bilir .Ablamla konuştuk ,yaşlı kafasıda yerinde değil gibi .Mahkeme açalım vasiliğini alalım dedik .Korkuyorum ortam ne ortam ,ablamda vasiliğini alıp .Huzur evine yatıralım dedi .Ben huzur evi olayına sıcak bakmıyorum .Aslında elden ayaktan düşkün değil ,ama bazı işleri çocuk gibi .Son yaptığı bu olay bizi düşündürmeye başladı .Vasiliğin hukuki yönü nasıldır acaba .Ablamla ben iki kişinin üstünemi oluyor?Bir de bu mahkeme olayını duyarsa bize tepkisi ne olacak bilemiyorum.Sizce napmak lazım ?
Huzur evine yatıralım dedi .Ben huzur evi olayına sıcak bakmıyorum
Huzur evine yatıralım diyor
Ben huzur evine yatırmak istemiyorum .Ablam söyledi
Malı dediğiniz bir ev .O evde annemle yarı yarıya. Annem ölünce şu an o evin tapusunda ablamla benimde ismim yazıyor .Bizim imzamız olmadan böyle bir şey yapamaz .Öyle bir düşüncemiz olsa ,annem öleli on yıl oldu .O zaman huzur evine atardık .Sadece haberlerde izliyoruz ,yaşlı insanların evlerine altın vs için girip .İnsan öldüren vs nice tipler var .Ben açıkçası 3 tane ustayı eve almasını hiç normal görmedim .
Ev kendinin ,eşyası vs düzeni çok kıymetli .Bir tane kedisi var .Ablamda mahkemeye verip vasisi olalım .Huzur evine yatıralım diyor .Ancak biz böyle bir şey yapsak .Beddua eder diye çekiniyorum .Ne bileyim ancak şu yaptığı son olay ,bizi çıldırttı bu zamanda 3 inşaat işçisini eve almak da nedir ?
Aile bağlarımızın zayıf olmasının nedeni .Annemi çok ani ve erken yaşta kaybettik .Ablam ağır depresanlar kullandı .Baya uzun süre ilaç kullanıp ,kendi kafasına ilaçları bıraktı .Şimdide aşırı sinirli .Hatta annemin ölümünden Babam’ı suçluyor .Açıkçası anne ölünce darma duman olduk.Babamda evlenmedi ,evlenmeyide düşünmüyor .Bende gurbetteyim senede bir iki defa gidip kalıyorum .Aile bağlarınız zayıf, ablanız sık görüşmüyor? fakat adamı huzur evine kapatmak istiyorsunuz. Şu konuları okuyunca evladın olupta napcaksın diyorum. Al işte evlat sana.
Misafir olarak bir yerleşsin bakalım memnun kalmazsa çıkar zaten istediği zaman evindede kalabiliyor bildiğim kadarıyla. Böyle oluncada eve herkesi almaya kalkarsa diye dedim. Kendisiylede konuşun bence aktiviteleri olacak. Yani kendi kararınız. Özellikle devlete ait huzurevini tercih ederdim ben.Ev kendinin ,eşyası vs düzeni çok kıymetli .Bir tane kedisi var .Ablamda mahkemeye verip vasisi olalım .Huzur evine yatıralım diyor .Ancak biz böyle bir şey yapsak .Beddua eder diye çekiniyorum .Ne bileyim ancak şu yaptığı son olay ,bizi çıldırttı bu zamanda 3 inşaat işçisini eve almak da nedir ?
Fikirleriniz ve verdiğiniz bilgilerden dolayı çok sağolun .Bende dün geceden beri uyuyamadım .Düşün düşün zaten asla huzur evine sıcak bakmadım .Vasiliğin detayları ile ilgili fazlaca bilgim yoktu .Bir Subkortikal atasözü der ki, öfke sert söyler ama yalan söylemez.
Huzur evine atmak... Baktığınız yerden siz bile böyle görüyorsunuz, şimdi endişelendiniz diye sakın ablanızın gazına gelip bozmaya kalkmayın adamcağızın düzenini, o yaşlarda ağır gelir sapasağlam adama böyle şeyler, ah alırsınız.
Ablanız iyi niyetli değil, en hafif tabirle kolaycılığa kaçıyor, eli ayağı tutan, suçu iyi niyeti olan bir babaya yapmayın bunu.
Bir yandan evlât olarak sahip çıkmayıp bir de sırf bu nedenle adamın hayatını yok etmeye kalkması niye..?
Pek çok alternatif çözüm var, kaldı ki, apartmandaki herkes biliyor adamların babanızda kaldığını, dağ başındaki bağ evine çökmemiş ki üç boyacı. Siz de, biraz , gidince zaten temizlik yapmaktan canım çıkıyor bir de 3 adamın arkasında bıraktığı pisliği mi temizleyeceğim diye gerilmişsiniz, sinirlenmişsiniz haklı olarak, ablanız da bunu fırsat bilmiş.
Bir de, vasilik için dava açacaksınız mahkeme akıl sağlığı muayenesi isteyecek, o akıl sağlığı muayenesinden geçince babanız, ki geçecek, o babanın yüzüne bakmak var. Bunu da düşünün, ablanızın gazına gelmeyin.
Aslında haklısınız .Fakat zamanında tv de huzur evleriyle ilgili kötü şeyler görmüş olmak belkide beni bu kadar düşündürüyor .Ancak zamanımızda bu gibi şeyler aşılmış olmalı .İnanın kafam çok karışık,ablam istiyor ben de babamın vereceği duygusal tepkiden çekiniyorum .Dün sabaha kadar yatakta dön dön düşündüm .Sizin yazdığınızı okuyunca fikrim değişti gibi .Onun için hangisi iyi olur onun derdindeyim .Şu yaptığı olay korkuttu beni çünkü ,iyi niyetli yalnız ve yaşlı .Bu iyi niyetinden başına bir iş gelecek endişesindeyim.Telefonla görüşüyoruz .Ancak bazı şeyleri paylaşmıyor .Kendi adına böyle karar almış ,evini açmış .TV haberleri takip ediyorum .Ortam çok kötü .Senede iki defa gidip bir kaç ay kalıyorum .Fakat sürekli gözümün önünde değil .Hayatında huzurevi ve yaşlı bakımıyla ilgili bi gram bilgi sahibi olmayan insanlar döktürmüş gene. Arkadaşlar huzur evinde akli dengesi yerinde olmayan, elden ayaktan düşmüş kişiler yatmıyor sadece. Huzur evleri artık gün geçtikçe gelişen, yaş ortalaması gün geçtikçe düşen, insanların sosyal etkinliklerden tutun bir araya gelip birlikte yiyip içmeye, arkadaşlık etmeye ortam bulduğu yaşlı bakım evleridir. Bazı huzurevlerindeki konfor ve alanlar hayal bile edemeyeceğiniz kadar güzeldir.
76 yaşındaki adam evde tek başına ne yapabilir? O yaşta yeme içme temizlik vs bunları nasıl yapacak? Tek başına her gün aynı kapı duvar bu hayat mı yani nesini savunuyosunuz? Huzur evinde iki arkadaşı olsa iki çift laf edebilse hayatı değişir. Zaten sonraki aşamada ya düşer kalır yatalak olur ya da üzgünüm ama başına bişey gelir bu işler böyle ilerliyor çünkü, zaman geçtikçe el ayak tutmaz oluyor ve bu tuhaf değil hayatın normal akışı. Bu yüzden şahsen ben maksimum 70’ime gelince huzurevine yatmış olmak istiyorum. Bence babanızı bugüne kadar yatırmamış olmanız hata.
Yakında gitçem .Yüz yüze konuşcam kendisiyle bakalım ne diyecek .İnşallah ortak bir yol buluruz .Onu kırmak istemiyorum.Yaa kıyamam. Endişenizde çok haklısınız ama babanızın ne istediği önemli. Huzurevinde kalmak ister mi? Gündeme getirin yüz yüzeyken, hatta gidin görün kendisi görsün. Sosyalleşme açısından çok güzel. Ben de yaşlansam huzur evinde kalmak isterim ama çocuklarım kolumdan tutup götürsün istemem. Kedisi de varmış, ondan ayrılmak istemeyebilir. Ama ablanızın gazına gelmeyin lütfen. Bana hiç iyi niyetli gelmedi.
Cevap vermek isterdim fakat anlayabileceğinize gram inancım yok.Hayatında huzurevi ve yaşlı bakımıyla ilgili bi gram bilgi sahibi olmayan insanlar döktürmüş gene. Arkadaşlar huzur evinde akli dengesi yerinde olmayan, elden ayaktan düşmüş kişiler yatmıyor sadece. Huzur evleri artık gün geçtikçe gelişen, yaş ortalaması gün geçtikçe düşen, insanların sosyal etkinliklerden tutun bir araya gelip birlikte yiyip içmeye, arkadaşlık etmeye ortam bulduğu yaşlı bakım evleridir. Bazı huzurevlerindeki konfor ve alanlar hayal bile edemeyeceğiniz kadar güzeldir.
76 yaşındaki adam evde tek başına ne yapabilir? O yaşta yeme içme temizlik vs bunları nasıl yapacak? Tek başına her gün aynı kapı duvar bu hayat mı yani nesini savunuyosunuz? Huzur evinde iki arkadaşı olsa iki çift laf edebilse hayatı değişir. Zaten sonraki aşamada ya düşer kalır yatalak olur ya da üzgünüm ama başına bişey gelir bu işler böyle ilerliyor çünkü, zaman geçtikçe el ayak tutmaz oluyor ve bu tuhaf değil hayatın normal akışı. Bu yüzden şahsen ben maksimum 70’ime gelince huzurevine yatmış olmak istiyorum. Bence babanızı bugüne kadar yatırmamış olmanız hata.
Konu sahibi aklı başında birine benziyorsun lütfen kimsenin gazına gelme git babacığınla konuş bakalım tepkisini nabzını ölç ne istiyor bir dinle. Ondan sonra da elini vicdanına koy ve kalbin ne derse onu yap. En olmadı bir yardımcı tut evinde yuvasında kedisiyle kalsın.Yakında gitçem .Yüz yüze konuşcam kendisiyle bakalım ne diyecek .İnşallah ortak bir yol buluruz .Onu kırmak istemiyorum.
Teşekkür ederim öyle yapıcam .Konu sahibi aklı başında birine benziyorsun lütfen kimsenin gazına gelme git babacığınla konuş bakalım tepkisini nabzını ölç ne istiyor bir dinle. Ondan sonra da elini vicdanına koy ve kalbin ne derse onu yap. En olmadı bir yardımcı tut evinde yuvasında kedisiyle kalsın.
Zorla yatırsalardı da adamcağızın psikolojisi mi bozulsaydı? 76 yaşındaki bir bireyden bahsediyoruz, ne olursa olsun onun istekleri doğrultusunda hareket edilmeli. Her huzurevi bahsettiğiniz gibi olsaydı keşke.Bence babanızı bugüne kadar yatırmamış olmanız hata.
Siz o yastaki adami tek basina atarsaniz oralara hanim abla ayni sehirde 1 aydir babadan haberi yok siz yurtdisinda aile baglarimiz zayifladi diyosunuz. Uc tane adamin evi getirecegi haldenmo korkuyorsunuz. Bencede huzur evi en mantiklisi devlet sizden daha iyi bakarKızlar Babam 76 yaşında ,annem öleli 10 sene oldu yalnız yaşıyor .İki yıllık evliyim yurtdışındayım ,bir süreliğine babamın evine gidecektim .Yalnız yaşıyor ,ablam var ama araları iyi değil sık görüşmüyorlar .Açıkçası annem öldüğünden beri ,aile bağlarımız zayıfladı .Bu ayın sonunda gidecektim dün aradım ,haber vermek için .Şubatın sonunda gel dedi .Apartmanın dış cepheleri yenileniyor ,3 tane ustayı evine almış .Bir aydır onda kalıyorlarmış .Neymiş ev bulamamışlar ,evleri orada değilmiş .Apartmanın yöneticisi yalnız yaşıyor ,yaşlı diye kafaladılar sanırım .Dün sinirden kudurdum ,pandemi döneminde tanımadığı bilmediği 3 adamı eve almak nedir ?çıldırdım .Ablamı aradım ona anlattım ,haberi yokmuş .İkimizede söylememiş bir aydır evdelermiş,bir ay daha sürecekmiş işleri .Her gittiğimde evi dip köşe kazıyorum bir iki ay kalıyorum düzene sokuyorum .İki ayda dört adam o ev ne hale gelecek kim bilir .Ablamla konuştuk ,yaşlı kafasıda yerinde değil gibi .Mahkeme açalım vasiliğini alalım dedik .Korkuyorum ortam ne ortam ,ablamda vasiliğini alıp .Huzur evine yatıralım dedi .Ben huzur evi olayına sıcak bakmıyorum .Aslında elden ayaktan düşkün değil ,ama bazı işleri çocuk gibi .Son yaptığı bu olay bizi düşündürmeye başladı .Vasiliğin hukuki yönü nasıldır acaba .Ablamla ben iki kişinin üstünemi oluyor?Bir de bu mahkeme olayını duyarsa bize tepkisi ne olacak bilemiyorum.Sizce napmak lazım ?