Babaya vasi olmak

Cevap vermek isterdim fakat anlayabileceğinize gram inancım yok. 🤦🏼‍♀️

Sizin ömrünüzde görmediğiniz insanlarla ilgili bu konuda gram bilgisi yok diye etiketlemeniz gibi. 😉

Ha bu arada bu cümleler de çok bilenin değil, ben daha çok bilirimcilerin cümleleri 👍🏻 Nerde görsem tanırım.. O yüzden yormuyorum kendimi.
Yormayın bence de. Babannem 10 sene, annanem 2 sene huzurevinde kaldı. Bir insanın huzurevinde kalması dünyanın en kötü şeyiymiş gibi cümleler kuran yalnızca tek taraflı düşünebilen bir insan anlayamaz zaten. Hayatınızda 1 kere bir yaşlının altını değiştirdiniz mi? Yakınlarınızdan birini yerde düşmüş ve saatlerdir (muhtemelen günlerce kimse ulaşmasa asla kalkamaz ve orda ölür) yerinden kalkamaz kimseyi arayamaz halde evini çilingirle açtırıp buldunuz mu? O yaşlarda bir insanın demans kaynaklı uydurdukları hikayeleri dinleyerek evde kalmasının ne kadar tehlikeli olduğunu anlamak ve karar vermek zorunda kaldınız mı? Muhtemelen hayır, o yüzden yorum yapmayın bence de.

Yormayın bence de. Babannem 10 sene, annanem 2 sene huzurevinde kaldı. Bir insanın huzurevinde kalması dünyanın en kötü şeyiymiş gibi cümleler kuran yalnızca tek taraflı düşünebilen bir insan anlayamaz zaten. Hayatınızda 1 kere bir yaşlının altını değiştirdiniz mi? Yakınlarınızdan birini yerde düşmüş ve saatlerdir (muhtemelen günlerce kimse ulaşmasa asla kalkamaz ve orda ölür) yerinden kalkamaz kimseyi arayamaz halde evini çilingirle açtırıp buldunuz mu? O yaşlarda bir insanın demans kaynaklı uydurdukları hikayeleri dinleyerek evde kalmasının ne kadar tehlikeli olduğunu anlamak ve karar vermek zorunda kaldınız mı? Muhtemelen hayır, o yüzden yorum yapmayın bence de.
Eğer şunu bunu mu yaptınız diye saydıklarınızdan birini bile yaptıysam suizanda bulunduğunuz için hakkımı helal etmiyorum. Alıntılamayın

Siz o yastaki adami tek basina atarsaniz oralara hanim abla ayni sehirde 1 aydir babadan haberi yok siz yurtdisinda aile baglarimiz zayifladi diyosunuz. Uc tane adamin evi getirecegi haldenmo korkuyorsunuz. Bencede huzur evi en mantiklisi devlet sizden daha iyi bakar
Tek başına attığımı kim söyledi .Ben yurtdışında yaşadığım halde ,senede iki defa en az dört beş ay yanındayım .Ablamla arası sıkıntılı bahsettim .Lütfen konuyu iyi okuyup yorum yapın .

Ben de gerizekalilik derecesinde iyi niyetliyim. Yaptıklarımı yazsam bana da vasi atasın mı dersiniz bilmiyorum. Babanız sadece ama sadece iyi niyetli olabilir. Yani evinden ayrılmak istemeyen aklı da aslında basında diyen birini huzurevine istemeyerek yatırma düşüncesi bilemedim. Bence normal değil.

10 yıl önce üvey halamı yatırdı huzur evine 1 oğlu vardı bakmadı..öyle korktugunuz gibi ürkütücü bir yer değil huzur evi.. çok güzel ilgilendiler.elden ayaktan düşük değildi ama yemek yapmak soba yakmak ve yalnızlık zor geliyordu kendi gitmek istedi.cok güzel arkadaşlıklar edindi ama bir süre sonra kendisi köy hayatında yaşadığı için kapalı yerde sıkıldı Bahçeli'ydi evi evine dönmek istedi. Döndü. Yaşlı insanları zorlamamak lazım onu yap bunu yap diye istemediği şeylere...siz seçenekleri şunun kararı babanıza bırakın sonuçta akıl sağlığı yerinde..
Haklısınız .Bende zaten onunla konuşup ,ona göre hareket etmek istiyorum.Onu kırmak istemiyorum.

• Beğen
Reactions: JES
Vasi kararı için dr raporu gerekli Dr derse aklı başında diye atanamaz en azından yemek temizlik için biri olabilir sizede her konuda bilgilendirir güvenilir biri bulmak zor neler görüp duyuyoruz keşke sizinle gelse
Keşke .

Ev kendinin ,eşyası vs düzeni çok kıymetli .Bir tane kedisi var .Ablamda mahkemeye verip vasisi olalım .Huzur evine yatıralım diyor .Ancak biz böyle bir şey yapsak .Beddua eder diye çekiniyorum .Ne bileyim ancak şu yaptığı son olay ,bizi çıldırttı bu zamanda 3 inşaat işçisini eve almak da nedir ?
BU huzur evine yatırmak değil oraya hapsetmek olur.

Haklısınız .Bende zaten onunla konuşup ,ona göre hareket etmek istiyorum.Onu kırmak istemiyorum.
Yaşlılar çocuk gibidir. Ben anlıyorum sizi benimde yaşlı annem var 1 saat uzaklıktayiz. Yanıma gel bizle yasa diyorum yapamam rahat edemem diyor.illada kendi evim diyor ,satalım burdan alalım diyorum onuda istemiyor. elden ayaktan düşmeden satmam gelmemde diyor aklım hep onda ama zorlada getirip mutsuz edemem.

Akıl sağlığı yerinde olan kimseyi vesayet altına alamazsınız,bir kimsenin kısıtlanabilmesi için onun akıl sağlığının yerinde olmadığının, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğunun doktor raporu ile belgelendirmesi gerekiyor. Ayrıca kendi rızası dışında , kendine yetebilen, ihtiyaçlarını karşılayabileyen bir bireyi ve öz babanızı huzur evine zorla yatırmaya çalışmakta pek vicdanlı bir hareket değil.

Akıl sağlığı yerinde olan kimseyi vesayet altına alamazsınız,bir kimsenin kısıtlanabilmesi için onun akıl sağlığının yerinde olmadığının, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğunun doktor raporu ile belgelendirmesi gerekiyor. Ayrıca kendi rızası dışında , kendine yetebilen, ihtiyaçlarını karşılayabileyen bir bireyi ve öz babanızı huzur evine zorla yatırmaya çalışmakta pek vicdanlı bir hareket değil.
Bende huzur evi fikrine asla sıcak bakmadım .Ancak vesayet konusunu tam olarak bilmiyordum .Onu korumak adına bir eylem olarak düşündüm .İşin detaylarını öğrenmiş oldum .Ona böyle bir şey yapamam .

Siz Almanyadan doğru vasiliginizi alsanız ne olacak ki? Onu anlamadım ben. Evine giren insanları nasıl kovacaksiniz? Söylemese nasıl haberiniz olacak? Ablanız mı söyleyecek her şeyi? Vasiligini niye almak istiyorsunuz anlamadim

Bende huzur evi fikrine asla sıcak bakmadım .Ancak vesayet konusunu tam olarak bilmiyordum .Onu korumak adına bir eylem olarak düşündüm .İşin detaylarını öğrenmiş oldum .Ona böyle bir şey yapamam .
Kaldı ki akıl sağlığı yerinde olan adamı, zorla dava açarak kısıylamaya ve akabinde kendi bakımınız yerine huzur evine bırakmaya çalışmak, babanız akıl sağlığı yerinde olduğunu ispatladığı taktirde onun açısından sizi ve kız kardeşinizi babanızın bu yönde irade gösterip vasiyet bırakması halinde mirastan çıkarma nedeni bile sayılabilir.

siz vasiliğini alıp tam olarak ne yapacaksınız onu anlamadım, adamın akıl sağlığı yerinde. huzur evine gidip gitmemeyi de kendi seçebilir. aldığınızda ne yapabiliyorsunuz ki başka? düzeni ve bir kedisi varsa, yanına bakabilecek birini tutabilirsiniz. en mantıklısı da bu olur

Kaldı ki akıl sağlığı yerinde olan adamı, zorla dava açarak kısıylamaya ve akabinde kendi bakımınız yerine huzur evine bırakmaya çalışmak, babanız akıl sağlığı yerinde olduğunu ispatladığı taktirde onun açısından sizi ve kız kardeşinizi babanızın bu yönde irade gösterip vasiyet bırakması halinde mirastan çıkarma nedeni bile sayılabilir.
İnanın mirası geçtim .Zaten belirttim ,rahmetli annemden ötürü şu an zaten tapuda ,ablam ve benim yarı hakkımız var .Ben tanımadığımız inşaat işçilerinin evde kalmasından korktum .TV haberlerde ,yalnız yaşayan yaşlıların para vs için öldürüldüğü haberlerini izliyorum korktum .Bu adamlarda doğudan gelmişler ,evleri yok bir şey yaparlar korkusunu yaşadım .

Adamın vasisi olmak evine girip çıkanı denetleyeceginiz anlamına gelmiyor . Böyle bir hakkınız da yok . Adam kedisiyle kendiyle mutlu. Rahat bırakın

Düzenli eve bakıcı gelebilir kediyede ayrı üzüldüm babanızla yasamaya alışmış huzur evine giderse ne olacak ona ☹️

Ben huzurevine kötü bakmıyorum. İnsanlar genelde arabesk duygularla "huzurevine mi atacağız" diye düşünüyorlar ama bu atmak değil. Herkesin sosyalleşmeye, yaşıtlarıyla zaman geçirmeye ihtiyacı var.
Pandemi yüzünden hafta sonu 2 gün evde oturmaktan bunalıyor insanlar. Ama anne babalarına senelerce dört duvar izletmeyi hayırlı evlat olmak sanıyorlar.
Ben olsam yaşıtlarımla sosyalleşeceğim bir ortamda olmayı tercih ederdim sanırım.
Ama babanız böyle bir şey istemiyor. Buna zorlayamazsınız adamı. Bir huzurevine gitse, ortamı görse, insanlarla biraz sohbet etse belki fikri değişir ama şu an evde olmayı tercih ediyorsa kendi bileceği iş.

Babanız çok mu saf yoksa gerçekten sağlıklı düşünemiyor mu bilemedim. Yaptığı şey çok korkunç gerçekten.
Yardımcı tutmanızı önermişler, bence de en mantıklısı bu.
Ablanızın babanızla görüşmemek için haklı sebepleri varsa bile pek umursamıyor belli ki. O yüzden ablanızın aklına uymayın bence.

Fikir verdiğiniz için sağolun .Ben vasiliğin anlamını bilmiyordum tam olarak .Konuştum ,bu zamanda nasıl güvenip evine aldın .Yaşlısın diye zaten yakında gidip kalcam bir süreliğine .İlerde ablamla olan ilişkisinden ötürü bende o şekilde düşünüyorum.Ya da kendi yanıma alcam ,ileriki zamanlarda .Şu an durumu iyi ,ancak çok saf niyetli ortamda bozuk olunca haliyle tedirgin oluyorum .

Pandemi dönemi olsa da olmasa da eve yabancı insanları almak sıkıcı bir durum ama bir de şu yandan bakın; belki de yalnızlık çekiyordur. Yıllarca eşiyle, çocuklarıyla yaşamış bir adamın yaşlılığında yalnız kalması çok kolay bir iş değil. Huzurevi görmüş bir insanım, kendi yaşlılığımda da ömrüm olursa özel bir huzurevinde kalmayı planlıyorum ama benim çocuğum yok. Çocuğum olsa ve oraya gitmek zorunda kalsam kahrımdan üç günde ölürüm sanırım. Bence babanız için güvenilir bir yardımcı ayarlayın, zaten eşini kaybetmiş, evlatları uzakta onu kedisinden ve alıştığı düzenden ayırmayın, yaşlı insanlar için evleri çok önemli ve özel.

Ben huzurevine kötü bakmıyorum. İnsanlar genelde arabesk duygularla "huzurevine mi atacağız" diye düşünüyorlar ama bu atmak değil. Herkesin sosyalleşmeye, yaşıtlarıyla zaman geçirmeye ihtiyacı var.
Pandemi yüzünden hafta sonu 2 gün evde oturmaktan bunalıyor insanlar. Ama anne babalarına senelerce dört duvar izletmeyi hayırlı evlat olmak sanıyorlar.
Ben olsam yaşıtlarımla sosyalleşeceğim bir ortamda olmayı tercih ederdim sanırım.
Ama babanız böyle bir şey istemiyor. Buna zorlayamazsınız adamı. Bir huzurevine gitse, ortamı görse, insanlarla biraz sohbet etse belki fikri değişir ama şu an evde olmayı tercih ediyorsa kendi bileceği iş.

Babanız çok mu saf yoksa gerçekten sağlıklı düşünemiyor mu bilemedim. Yaptığı şey çok korkunç gerçekten.
Yardımcı tutmanızı önermişler, bence de en mantıklısı bu.
Ablanızın babanızla görüşmemek için haklı sebepleri varsa bile pek umursamıyor belli ki. O yüzden ablanızın aklına uymayın bence.
Babam çok iyi niyetli ,fakat yaş itibariylede pek sağlıklı düşünemiyor .Eskiden kötülük vardı .Fakat bu kadar yaygındı .Eskideki gibi düşünüyor hâla.Ben de ilk duyduğumda olayı hem onun adına korktum hem de o an ablam yakın olduğu için onu aradım .O an ablamın konuşmalarıyla acabamı dedim .Ancak Babam’ın rızası olmadan içimde razı gelmiyor huzur evine.Bakalım yakında gitçem .Biraz konuşmam lazım yüz yüze.Böyle bir şey yapmasın bir daha .

Adamın vasisi olmak evine girip çıkanı denetleyeceginiz anlamına gelmiyor . Böyle bir hakkınız da yok . Adam kedisiyle kendiyle mutlu. Rahat bırakın
Evine giren çıkan insanları denetleme gibi bir düşüncemiz yokta .Bu zamanda yaşlı bir insanın ,akraba, tanıdık ,dost dışında elin tanımadığı yabancıları evine almasına kızdık .Vasilik olayının detaylarıyla ilgili yeterince bilgim yoktu .Daha önceden belirttim .

Back
X