- 24 Kasım 2014
- 928
- 2.429
- 313
- 38
- Konu Sahibi heybenkimmmm
-
Bir kedi bile Afgan bir kadından özgürdür. Kadınların pencereleri bile kapalı. Hala böyle şeyleri savunmaları çok ilginç.burka giymek zorunda olan ve pencereden bile bakamayan kadınların yaşadığı zorluğunu baban gibi erkeklere anlatamazsın en acısıda bu uygulamaları din zannetmeleri....
Kim bu kıvırcıkKiz kivircik yeni nickini hep unutuyom. Aile olayi sans meselesi. Ben de yobaz ailem olsun istemezdim.
Değil mi ... onlar şeriatı namaz kılmak zannediyor çünkü. Kendi akılları yok .kendileri ibadet edemiyorlar . Başlarına çoban lazım. Ayrıca babam namaz kılmaz oruç tutmaz bi kurban keser . O da millet laf etmesin diye . E ben de namaz kılmam ibadet etmem... benimle ne farkı var ki. O Müslüman ben değilim ama yaşantımız aynıBir kedi bile Afgan bir kadından özgürdür. Kadınların pencereleri bile kapalı. Hala böyle şeyleri savunmaları çok ilginç.
Böyle bi iktidardan bu kadar türkcu gençlerin çıkması mucize .Şimdiki gençlerle gurur duyuyorum.
Dünyadaki en gereksiz tartışma bu. İkintarafin da fikrini degistirmeyecegi bir gerçek. İkintaraf için de anlamsız gerilim sadeceBugün salonda oturuyorduk ve babam tiktoktan video izliyordu. İşte videoda Afganistanın önceki sonraki hali diye anlatıyorlardı. Bende şeriat kötülükten başka birsey getirmiyor . Şeriat olan bütün ülkeler sefalet ve sıkıntı içinde dedim. Babam başladı tersinden bir çakarım da işte (din ile pek alakam yoktur) dinsiz ,evlat dahi olsa benim gözümde değeri yoktur falan filan... senin cenaze namazının kılınması caiz değil falan dedi. Ben de kimsenin duasına muhtaç değilim kılınmazsa kılınmasın dedim. Yani anlamıyorum. Çok yobaz . Seriatci , Atatürk düşmanı ben ise tam tersi türkcü ve cumhuriyetciyim. Yani aynı evde nasıl bu kadar farklıyız anlamıyorum. Dedim ki sadece fikrimi soyledim . Benim yanımda söyleme diyor . Ben kafamdan uydurmuyorum ki gercekler bunlar.Yani üniversiteye gideceğim şükür
Afganistan'daki baskıcı yönetim şeriatten ileri gelmiyor.Değil mi ... onlar şeriatı namaz kılmak zannediyor çünkü. Kendi akılları yok .kendileri ibadet edemiyorlar . Başlarına çoban lazım. Ayrıca babam namaz kılmaz oruç tutmaz bi kurban keser . O da millet laf etmesin diye . E ben de namaz kılmam ibadet etmem... benimle ne farkı var ki. O Müslüman ben değilim ama yaşantımız aynı
Benim yanımda söyleme diyor
Atatürk siyaset üstü biri, Atatürkçülük de siyaset üstü bir düşüncedir. Dolayısıyla yanımda annem babam atama laf ederse, onun kurduğu cumhuriyete bir şey söylerse tepkimi de gösteririm.Bence bunu yap. Hele siyasetçiler için babanla yüz göz asla olma. Günün sonunda onlar aynı masada gülüşerek yemeğini yer. Sen babanla aynı sofraya oturamazsın.
Uf ben de.Ooo bu ne ki benim babam 7/24 kufurbaz haydo gibi dolasiyor ulke ne hale geldi diyeonceden bende sus falan diyodum sonra bize de kufur etmeye basladi vatanina sahip cikmayan kopekler dedi bir kere bana ablama abime. Daha kavga etmiyoruz haberler acildiginda hepimiz vınnnnn
Yeni nesil daha bilinçli şükür.Ben bu yobazlık dede seviyesinde kaldı zannediyordum.
Babalarımız böyleyse daha bu ülkenin 100 yılı var
Afganistan'ın yönetim şeklinde şeriattan öte çok farklı mevzular var az çok oranın yazarlarının romanlarını okuyanlar anlar size katılıyorum.Afganistan'daki baskıcı yönetim şeriatten ileri gelmiyor.
Şeriat ismi şer'i yani kuranın emrettiği ceza hükümlerinin toplu adıdır.
Yani bizim yasa dediğimiz şeydir.
Şer'i hükümler kişilerin bireysel günahlarını değil toplumsal yaşayışlarını, düzenini teşkil eder.
Şöyle ki Müslüman olan biri şeriat istemiyorum dediğinde ben kuranın emrettiği yaşam düzenini istemiyorum diyordur.
Namaz kılsın kılmasın şeriatın karşısındayım demek inandığın dinin karşısında olmak demektir.
Bu gün şeriatla yönetildiği iddia edilen yobaz ülkelere bakıp da (şayet Müslüman iseniz) şeriat kötüdür, istemiyorum vs demek islamı reddetmektir ve (müslüman odluğunu iddia eden bir birey için) tehlikeli bir söylemdir.
Babanızla aynı yöne bakmadığınız konularda çatışmamak huzurlu bir aile ortamı için bence daha ideal.
Tercihini değiştir istersen zorlanmaKonya ascilik
Konudan bağımsız olarak yazıyorum. Demin başka bir konuda bir konu sahibi inşaat müh okumuş, ne meslekten ne maaşından memnundu. Bir kızcağız var avukat sürekli iş bulamadığından anksiyetesi coşuyor soluğu burada alıyor. Atanamayan öğretmen, İİBF mezunlarına falan hiç girmiyorum. Aşçılık okumasını neden küçümsediniz? Bence çok mantıklı bir karar hele de yatkınlığı da varsa.Tercihini değiştir istersen zorlanma
Teşekkür ederimmmmKonudan bağımsız olarak yazıyorum. Demin başka bir konuda bir konu sahibi inşaat müh okumuş, ne meslekten ne maaşından memnundu. Bir kızcağız var avukat sürekli iş bulamadığından anksiyetesi coşuyor soluğu burada alıyor. Atanamayan öğretmen, İİBF mezunlarına falan hiç girmiyorum. Aşçılık okumasını neden küçümsediniz? Bence çok mantıklı bir karar hele de yatkınlığı da varsa.
Şehir tercihi konusunda yazmıştımKonudan bağımsız olarak yazıyorum. Demin başka bir konuda bir konu sahibi inşaat müh okumuş, ne meslekten ne maaşından memnundu. Bir kızcağız var avukat sürekli iş bulamadığından anksiyetesi coşuyor soluğu burada alıyor. Atanamayan öğretmen, İİBF mezunlarına falan hiç girmiyorum. Aşçılık okumasını neden küçümsediniz? Bence çok mantıklı bir karar hele de yatkınlığı da varsa.
Yani ankara Antalya falan yazdım ama konya gelecek gibi. Hem yakın bana . Afyondayim . Uzağa gitmek pek içime sinmediŞehir tercihi konusunda yazmıştım
Eski yeni çatışması. Ve bence oldukça normal. Yeni gençler daha laik ve cumhutiyetci. Milliyetci kesim de oldukça fazla gibi geliyor bana . Bilmiyorum yanlış mıyım? Sol kısmın şu an adı sanı yok . Ben böyle görüyorum.Bu ara bu tarz konular hep açılmaya başlandı hayrolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?