arkadasim hemoglobin degerin kac?hangi degerlerde sorun var?bana yaz istersen.buna göre ne tip kansizlik yorum yapilabilir.normalde kadinda hemoglobin alt degeri 12 dir..11 e 10 a düsmüsse kansizlik sinifina girse de ciddi bir sorun yok mesela...evet arkadaşım yaklaşıyor ben de çok heyecanlıyım ruyalarıma giriyor inan. Bir de şimdi bende kansızlık çıktı ya acaba bu durumum ameliyat olmamı engeller mi bilmiyorum. Bir de bu çıktı şimdi .Mail atacaktım dr.a ama mailim açılmıyor skype mi ne yükle diyor. Herşey ters mi gider.
ama 8in altina düsmüsse diyelim ciddi bir kansizlik sözkonusu,takviye gerektirir..o zaman ameliyatin ertelenmesi gerekebilir,yada takviye yani kan nakli sonrasi yapilmasi gerekebilir..ama bu deger sen de o civarda degildir degil mi?öyle olsa ciddi bi yorgunluk,bas dönmesi,halsizlik olurdu..günlük hayatini asiri etkilerdi..korkmana gerek yok bence..bununla beraber tabiki yinede sebebinin tespit edilip,tedavisinin yapilmasi sart..bayanlarda adet kanamalarindan dolayi kansizlik sik rastlanir..daha önce olmayan yeni cikmis bir kansizliksa da ilk akla bu gelir..son zamanlarda adet kanamalarin normalden uzun veya fazla oldu mu?
11,10 civari hemoglobin ameliyat olmani engellemez..ama demir degerine de bakilip demir eksikliginden kaynaklanan kansizlik mi o tespit edilmeli,o zaman demir hapi kullanabilirsin..kan degerlerinde mcv mchc gibi degerler var,onlarin normalden büyük yada kücük olusu kansizligin nedenini yada tipini belirler..gecmis olsun