• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacak dolgusu yaptıran var mı?

bugün vın dan bir türlü bağlanamadım nete,sorun neydi anlamadımeşimde yok.şu an birinin kablosuz bağlantısından bağlandım ama kimin olduğunu bilr bilmediğim birinin netine bağlandım.Allahım günah yazma.neyse yarın halletiririm artık eşime.

Ben bir Hürrem sultan hayranı olarak Meryem uzerli'nin diziden tamamen ayrılmasının ve yerine Vahide gördüm'un getirilmesine sinir oldum.
O kadın ne kadar Hürremin yerine gecebilirki??

Aaaaa benim hiç haberim yok bundan ya. bende sıkı takipcisiyim .ne yani şimdi hürremin yerine vahidemi oynuyucakmış.vahide gördümün bu rol için yaşı büyük değilmi yahu.hürrem giderse izlenmez dizi,tadı kaçar

sanki benim annemi anlattınvarya.ben asla anlatmam çünkü alıcağım cevap belli-nesi varmış bacaklarının,herkes senin gibi bacağı olsun ister,manyakmısın sen,okadar para verilirmi ...............uzar gider böyle.kimin ne söylediğine bakma kendi hissettiklerin önemli sadece.ama ağrılarınla ilgili muhakkak görüş dr la.

arkadaşlar az önce arkadaş listeme baktım buglemm vardıya hani onun nikinin altında ui yazıyordu.o nedemek bilgisi olan varmı?????

ama normal zaten. bu bacak güzel bence. ve düşünsenize topuklu ile kalın duran bir bacak düz ayakkabı ile koskocaman olur. biz kalın bacak istemiyoruz ki. kendimize yakışan ve normal bir bacak istiyoruz:)

ben hatunun bacaklarını sevdim:)) heehheee hatta kkendiminkilere benzettim:):8::37::emir_bebek:

sol tarafta problem var,sag bacak normal..

tskr ederim canim.persembeye kadar igne verdi.sence yeterli olurmu.corap giymiyorum.kendi dr umda giy falan demedi.hastanede acile gittigimdede giy demediler.igne olunca coraba gerek olurmu genede sence.hem artik gayet rahat gezip dolasiyorum cok sükür.kalkarken yag enjte edilen yerler sadece biraz sizlliyo.dizlerimin arkalari asiri derecede siyah-mor.baldirlarimdaki morluklar sariya döndü.enfeksiyon olma riski sence kac gün sürüyo ve o riski nezaman atlatmis oluyoruz.kusura bakma cok soru sordum.inan kac gündür kendi kendimi mahvettim.belki biraz rahatlatirsin beni:(

sorabilirsin tabiki canim,eger kanül yerlerin kapanmissa büyük ihtimalle artik enfeksiyon kapmazsin,zaten kanin alinmisti degil mi?kanda crp degerine bakiliyor,iltahap degeri..bir de lökositlere yani akyuvarlara bakiliyor,10.000 üzerine cikmissa vücutda iltahap var ve tepki veriyor demektir..enfeksiyon belirtileri ise kizariklik,o bölgede sicaklik artisi,sisme olmasidir..takip et o bölgeyi bunlar beraber bulunuyorsa enfeksiyon vardir..bazen degerler kanda gec yükselir..her zaman düsük olmasi enfeksiyon yok manasina gelmez yani..

yazicam demistim,birde ameliyat olanlari korkutmayayim dedim,öyle arada kaldim.
benim pazartesi tansiyonum baya yükseldi.17-9 lardaydi.nabzim 130 larda.mecbur aile dr uma gittim,antibiyotik yaramadi herhalde diye.dr um sorunca neden antib.kullandigimi ezile büzüle anlatmak zorunda kaldim.bakayim bi bacaklarina dedi,gösterdim ,dizimin arkasindaki morluklari görünce sok oldu.hem bacaklardan hem de karindan yag alindigi icin,iki yerede ayni anda müdahele edildigi icin,damarlarda basinc olusmutur dedi.yani tromboz olusmus olabilir,su anda ak ciger embolisi geciriyor olabilirsin dedi.ameliyat eden dr uma cok kizdi neden tromboz ignesi vermedi diye.derhal acile gitmemi,ve uzun süre hastanede kalmam gerekebilecegini söyleyip beni gönderdi.ben panik icinde acile gittim,birde orda anlattim olanlari,cok utandim .o anda aklimdan gecenler,herkesin duyacagi,cocuklarima aciklama yapmam gerektigi annem ,babam ,kardeslerim vs.vs.ve hepsine yasatacagim üzüntüler...
neyse kan alindi,ekg cekildi bacaklarim incelendi,bir saat tahlil sonuclarini bekledim.sonra sonuclar geldi,allahima sükürler olsun akciger embolisi degildi.enfeksiyonda cikmamis,bazen böyle olabilir deyip gönderdiler eve.ertesi gün tekrar aile dr uma gittim ,bana on günlük tromboz ignesi verdi.simdi hergün kendime igne yapiyorum.tansiyonum su anda 150-135-95-85 arasi oynuyor.
kendimi afedemiyorum kendime yasattiklarimdan dolayi.cok pisman oldum,bu sürec beni mahvediyo.hayirlisiyla bi atlatsam bir daha kesinlikle yaptirmam.degmez cünkü.allahim yeterki saglik versin varsin bacaklar carpik olsun. bunu birkere daha anladim.
dedimya kimseyi tedirgin etmek istemedim o yüzdende yazmadim bu güne kadar,ama sonra herkesin bilmesi gerekir diye düsündüm,tromboz ignesi hakkinda dr lariyla konussunlar diye.

iste böyle.gelecek hafta ici tekrar ameliyat oldugum yere gidip kontrol olmayi düsünüyorum,sonrada dondurulan yaglarimi yaptirmaktan vaz gectigimi söyliycem dr a.
allaha emanet olun

Arkadaslar ameliyat olalı 10 gün oldu ama ben hala agrilar içinde kivraniyorum. Doktoru arıyorum hemşiresi cvp veriyor herşey normal ağrı kesici iç falan diyor. Öyle ilaçla falan geçecek gibi bir ağrı değil bu. Sanki bileklerim parcalanacak gibi ağrıyor ayakta 1 dk bile duramiyorum. Pisman değilim ama bir daha böyle birşeye asla kalkismam. Varsın ayrık ayrık dursun bu acılar bir daha çekilecek gibi değil.
Ben silikondan boşuna korkmusum benim yağ enjeksiyonu hepsine bedel oldu.

kızlar ikinizede gecmiş olsun

Ben de o yaşlarda fark ettim. Gerçekten çok fena bir durum. Geleceğimi bacaklarıma göre planlardım nerdeyse. Ben bankacı olamam onlar etek giyiyor ben giyemem başka bir şey olmalıyım diye düşünürdüm meslekleri böyle elerdim. Nasıl etkilemişse artık psikolojimi. Ve de farkettiniz mi magazinciler ünlülerin her ayrıntısını inceliyor onlara eleştiriler yapıyor ama aman şu ünlünün bacakları çarpık niye mini etek giymiş, şunun burnu büyük şunun bilmem neresi ne olmuş demiyor. Sonuçta bunlar insanın elinde olan kusurlar değil. Magazinciler ki her türlü haberi yapan insanlardır onlar bile bu konularda laf etmezken çevremizdeki insanlara bakın. Ne kadar acımaz, anlayışsız ve her şeyden öte gerizekalılar. Aslında bu kusuru bu kadar büyütmemiz hep çevremizdekilerin bu baskısından. Bizim bacaklarımız kusurlu da onlar dört dörtlük sanki.

aynı beni tarif etmissin bende bankacılar etek giyer diye bankacı olmak istememiştim.demek ki hepimiz aynı şeyleri düşünüyormuşuz

ikicanimvar,cok merak etdim seni,agrilari tam olarak nerde,sürekli mi?nasil bir agri tipi,yanici batici vs..nasil tarif edebilirsin yani?
bugün bütün gün yoldaydim,cebimden nete girmeye ugrastim,siteye giris yaptim durmadan sistem beni atdi,cikmis oldum bir sekilde ve cevap yazamadim...bibi ye yazdigim enfeksiyon belirtileri sende var mi?yani siskinlik zaten var evet ama beraberinde sicaklik ve kizariklik var mi?..agri esigi evet herkesde farklidir ama bu kadar agrin olmasi da agri esigin yüksek napalim cekeceksin manasina gelmez..agri hafizasi diye de birsey var sonucta...uzun süren agrilar ayni siddetde olsa da artik dayanilmaz olabiliyor yada daha fazla hissediyor insan ve neticede Allah korusun depresyona bile sokar insani..agri kesicilere ragmen mi agrilari var?600 lük ibuprofen günde 3 defa almiyor musun?ibuprofenin iltahap engelleyici etkisi oldugu icin tercih ediliyor böyle durumlarda fakat daha agri giderici nitelikte olan novaljin de alabilirsin..
arkadasim morariklarin cok ya,kaninda pihtilasm aproblemin falan yok degil mi?yada aile de böyle bilinen bir durum?
yani bi yerini kestiginde daha uzun kanar miydi?yada ufak carpmalardacabucak morarmalarin olur muydu?
neden ulasilmiyor bu doktora ya?sinir oldum ben de...

bibi ye eksik cevap vermisim,hareket etmeye baslamissan,tromboz önleme amacli varis corabi giymene gerek yok..bu sürec hareket etmedigin süre icin gecerli..biz hareket etdikce kasilan kaslar sayesinde toplar damarlarimizdaki kirli kan yercekimine ters bir sekilde kalbe dogru tasiniyor..hareket etmedigimiz dönemde ise,baldirlarimizdaki bu kas pompamiz aktif degil,o yüzden bu sürede kan akimini hizlandirici varis corabi giyiliyor..yani bu corap kompresyon yapiyor..böylece hareket eden kan,pihtilasmiyor,aksi halde kanda pihtilar olusur,yani tromboz olusur,damari tikar..tromboz bazen minik olur ama kanla akcigere gidip akcigerdeki kücük damarlari tikayabilir..buna da emboli deniyor..
uzun lafin kisasi,artik yürüyorsan bu amacla coraba gerek yok..ama doktorun önerdigi yaglarin oturmasi amacli corabi giymeye devam edersin tabi..
gecmis olsun canim

bibi ye eksik cevap vermisim,hareket etmeye baslamissan,tromboz önleme amacli varis corabi giymene gerek yok..bu sürec hareket etmedigin süre icin gecerli..biz hareket etdikce kasilan kaslar sayesinde toplar damarlarimizdaki kirli kan yercekimine ters bir sekilde kalbe dogru tasiniyor..hareket etmedigimiz dönemde ise,baldirlarimizdaki bu kas pompamiz aktif degil,o yüzden bu sürede kan akimini hizlandirici varis corabi giyiliyor..yani bu corap kompresyon yapiyor..böylece hareket eden kan,pihtilasmiyor,aksi halde kanda pihtilar olusur,yani tromboz olusur,damari tikar..tromboz bazen minik olur ama kanla akcigere gidip akcigerdeki kücük damarlari tikayabilir..buna da emboli deniyor..
uzun lafin kisasi,artik yürüyorsan bu amacla coraba gerek yok..ama doktorun önerdigi yaglarin oturmasi amacli corabi giymeye devam edersin tabi..
gecmis olsun canim

İyiki varsın Elcer senin sayende biz de bilgileniyoruz :)

ikicanimvar,yara yerlerinde tas gibi sertlik var mi yada morarikligin haricinde kararma?yada hava birikmis gibi bir hal,ses?
....bazen yaralarin altinda genis hematomlar olusabiliyor..ameliyat sonrasi o bölgelere ultrasonla bakilir hatta..az olani vücut eritiyor ama fazlasi zor,müdahele etmek gerekebiliyor Allah korusun.keske bana resmini gönderebilseydin...kiyamam ya..ne sebepten ne hallere düsüyoruz..hangi birimiz ister bunca aciyi,korkuyu,telasi degil mi..ah canim ya...insaAllah gecer..sen bi de is falan yaptin,mecbur kaldin,dinlenemedin,belki ondan olmustur,yani insaAllah öyledir..

ama normal zaten. bu bacak güzel bence. ve düşünsenize topuklu ile kalın duran bir bacak düz ayakkabı ile koskocaman olur. biz kalın bacak istemiyoruz ki. kendimize yakışan ve normal bir bacak istiyoruz:)

ben hatunun bacaklarını sevdim:)) heehheee hatta kkendiminkilere benzettim:):8::37::emir_bebek:

bence de doğal haliyle yamuk değildir. topuklu giyince biraz da diz çıkıntısının etkisiyle alt taraf paranteze yaklaşıyor. yani ben olsam giymeye çekinirim. çekinmeyelim yani, pek çoğunun böyle :)

Son düzenleme:
ben de bugün beni kücükken annemin götürdügü ortopedi doktoruna icimden kizip sayip durdum..hicbisiyi yok deyip geri göndermis..ben ice basiyorum arkadaslar..basenlerim genis..basen genis üstde bosluk,ayagi ice basiyorum.ayak bilegi icindeki kemik yere yakin oluyor yani,öyle olunca da diz kapagi ice gidiyor ve alt bacak kaslari da gelismiyor..bu benim kendi kendime düsünüp bacagim neden böyle deyip ulastigim netice..ayagimi da altindaki tümörden dolayi yamuk bastim hep..
resimlere baktim,bicogunuzun bacaklari benimkine benziyor,aslinda ortopedik problem sözkonusu..diz icine baski daha cok,dolayisiyla ileride kireclenme vs..riskimiz daha fazla:(
cocukluk bebeklik resimlerime de baktim..onlarda da ayniydi bacaklarim:(
hatta 2 yasinda bir kiz cocugunun bacaklarinin benim gibi oldugunu gördüm,o kadar üzüldüm ki..annesine söyledim..o normal dedi,nolmus ki..

genlerde de var galiba..malum türk kadininin yaygin özelligi basenler..burda zenci bayanlarda da hep x bacak olusumu görüyorum..yabancilar da ise basen olmadigi icin,bacaklar dümdüz iniyor..
ortopedi de bi ACI var;(c yi noktali yazamiyorum,anlamisinizdir insallah)kolladiaphysen acisi deniyor,kalcadan ön taraftan,diz kapaginin ortasindan ve ayak bileklerinin tam önünden gecen bir cizgi düsünün,yada aci diyelim..bu cizgi düz olmali.bu aci ice kayarsa x bacak,disa kayarsa o bacak oluyor..

İyiki varsın Elcer senin sayende biz de bilgileniyoruz :)

canim ben bazen konusmaya yazmaya cekiniyorum,niyetim yardimci olmak sadece,ben bu meslegi bunun icin sectim neticede..ama yanlis anlayanlar da oluyor,bilmislik tasliyormsum gibi..öyle bir niyetim kesinlikle yok..okulum bitdi,yazili sinavimi gectim.burada yazili ve sözlü bitirme sinavi var..tus gibi.simdi evdeyim,o yüzden size yazabiliyorum,aslinda..24 haziranda da sözlü sinavim var..

canim ben bazen konusmaya yazmaya cekiniyorum,niyetim yardimci olmak sadece,ben bu meslegi bunun icin sectim neticede..ama yanlis anlayanlar da oluyor,bilmislik tasliyormsum gibi..öyle bir niyetim kesinlikle yok..okulum bitdi,yazili sinavimi gectim.burada yazili ve sözlü bitirme sinavi var..tus gibi.simdi evdeyim,o yüzden size yazabiliyorum,aslinda..24 haziranda da sözlü sinavim var..

yardımcı oluyorsun tabii, sonuçta bilirken bilmiyor gibi mi yapacaksın...
tebrik ederim sınavın için, yakında doktor adayı değil doktorcum diyeceğiz sana, bir bilgisayar kadar yakın doktorumuz var, ne iyi :16:

ben de raşitizm geçirmişim küçükken. annemin dediğine göre -yanlış hatırladığından şüpheliyim- doktor kemiklerde sorun yok demiş. peh!! gerçi ablam raşitizm geçirmemiş ama onun da bana yakın. benden sonra o da heveslendi ameliyata :1:

ben esim farketmesin diye Türkiyeye gitmeden önce dolgu yaptirmistim,kardesimin dügününden bikac gün önce,doktorum bunu duyunca,dinlenemeyecegimi düsününce korkmustu ve antibiyotik verdi önlem olarak..enfeksiyon olmasin diye.agrin olursa da haber ver derdi bana.ufacik bir dolgu halbuki..sizleri duyunca ümitsizlige kapildim..Türkiyede ameliyat olayim demistim,vazgectim..yine dolgu mu yaptirsam diye düsünmeye basladim..dolguda sertlik olusmuyor bi de..yag enjeksiyonunda elle hissediliyor mu oralar?

bu heparin yani tromboz ignesi ise pahali bir igne herkes yazmiyor,vermiyor.kani sulandiriyor pihtiyi bu sekilde önlüyor,bazi doktorla rise kanama olur riskiyle vermiyor..vermeyenlerin de bir bildigi olabilir yani..kardesime türkiyede ayagina alci yapilmisti,burda cikartildi,cikartan doktor sordu Türkiyede tromboz ignesi verildimi bu dönem icin diye,hani birakabilirsin diyecekti..biz yok deyince,sasirip bakinca o da sasirdi ve cok söylendi....

ben esim farketmesin diye Türkiyeye gitmeden önce dolgu yaptirmistim,kardesimin dügününden bikac gün önce,doktorum bunu duyunca,dinlenemeyecegimi düsününce korkmustu ve antibiyotik verdi önlem olarak..enfeksiyon olmasin diye.agrin olursa da haber ver derdi bana.ufacik bir dolgu halbuki..sizleri duyunca ümitsizlige kapildim..Türkiyede ameliyat olayim demistim,vazgectim..yine dolgu mu yaptirsam diye düsünmeye basladim..dolguda sertlik olusmuyor bi de..yag enjeksiyonunda elle hissediliyor mu oralar?

bu heparin yani tromboz ignesi ise pahali bir igne herkes yazmiyor,vermiyor.kani sulandiriyor pihtiyi bu sekilde önlüyor,bazi doktorla rise kanama olur riskiyle vermiyor..vermeyenlerin de bir bildigi olabilir yani..kardesime türkiyede ayagina alci yapilmisti,burda cikartildi,cikartan doktor sordu Türkiyede tromboz ignesi verildimi bu dönem icin diye,hani birakabilirsin diyecekti..biz yok deyince,sasirip bakinca o da sasirdi ve cok söylendi....

sonuçta senin konuşmanla bizim konuşmamız aynı olmaz. sen doktora soracaksın, şu sebepten vs. ben soracağım çok mu biliyorsun diyecek. tromboz iğnesini şundan dolayı vermiyorum diyecek ben tamam o zaman diyeceğim...
acaba bu morluklar tromboz iğnesi yaptırmadık diye mi? bu ameliyatı oradaki doktorlar yapmıyor mu? dolgu yapan bunu da yapmaz mı?
elle hissedilmeye gelince... ben uzUn süre bir şey olur diye ellemedim, doktor gayet elledi bastırdı. şimdi elle hissedilen bir şey yok bende.

iğneden trombozdan haberim yoktu. bibi yurt dışında ameliyat oldu, belki orada hasta bilgilendirmesi daha farklıdır, tedavi de öyle. sonuçta elcer de yurt dışında ve aynı durumdan bahsetti, biz güya araştırıyoruz, dünyadan haberimiz yok.

bibi çok geçmiş olsun

tskr ederim canim

Back
X