• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacak dolgusu yaptıran var mı?

yazicam demistim,birde ameliyat olanlari korkutmayayim dedim,öyle arada kaldim.
benim pazartesi tansiyonum baya yükseldi.17-9 lardaydi.nabzim 130 larda.mecbur aile dr uma gittim,antibiyotik yaramadi herhalde diye.dr um sorunca neden antib.kullandigimi ezile büzüle anlatmak zorunda kaldim.bakayim bi bacaklarina dedi,gösterdim ,dizimin arkasindaki morluklari görünce sok oldu.hem bacaklardan hem de karindan yag alindigi icin,iki yerede ayni anda müdahele edildigi icin,damarlarda basinc olusmutur dedi.yani tromboz olusmus olabilir,su anda ak ciger embolisi geciriyor olabilirsin dedi.ameliyat eden dr uma cok kizdi neden tromboz ignesi vermedi diye.derhal acile gitmemi,ve uzun süre hastanede kalmam gerekebilecegini söyleyip beni gönderdi.ben panik icinde acile gittim,birde orda anlattim olanlari,cok utandim .o anda aklimdan gecenler,herkesin duyacagi,cocuklarima aciklama yapmam gerektigi annem ,babam ,kardeslerim vs.vs.ve hepsine yasatacagim üzüntüler...
neyse kan alindi,ekg cekildi bacaklarim incelendi,bir saat tahlil sonuclarini bekledim.sonra sonuclar geldi,allahima sükürler olsun akciger embolisi degildi.enfeksiyonda cikmamis,bazen böyle olabilir deyip gönderdiler eve.ertesi gün tekrar aile dr uma gittim ,bana on günlük tromboz ignesi verdi.simdi hergün kendime igne yapiyorum.tansiyonum su anda 150-135-95-85 arasi oynuyor.
kendimi afedemiyorum kendime yasattiklarimdan dolayi.cok pisman oldum,bu sürec beni mahvediyo.hayirlisiyla bi atlatsam bir daha kesinlikle yaptirmam.degmez cünkü.allahim yeterki saglik versin varsin bacaklar carpik olsun. bunu birkere daha anladim.
dedimya kimseyi tedirgin etmek istemedim o yüzdende yazmadim bu güne kadar,ama sonra herkesin bilmesi gerekir diye düsündüm,tromboz ignesi hakkinda dr lariyla konussunlar diye.

iste böyle.gelecek hafta ici tekrar ameliyat oldugum yere gidip kontrol olmayi düsünüyorum,sonrada dondurulan yaglarimi yaptirmaktan vaz gectigimi söyliycem dr a.
allaha emanet olun

benim pazartesi tansiyonum baya yükseldi.17-9 lardaydi.nabzim 130 larda.mecbur aile dr uma gittim,antibiyotik yaramadi herhalde diye.dr um sorunca neden antib.kullandigimi ezile büzüle anlatmak zorunda kaldim.bakayim bi bacaklarina dedi,gösterdim ,dizimin arkasindaki morluklari görünce sok oldu.hem bacaklardan hem de karindan yag alindigi icin,iki yerede ayni anda müdahele edildigi icin,damarlarda basinc olusmutur dedi.yani tromboz olusmus olabilir,su anda ak ciger embolisi geciriyor olabilirsin dedi.ameliyat eden dr uma cok kizdi neden tromboz ignesi vermedi diye.derhal acile gitmemi,ve uzun süre hastanede kalmam gerekebilecegini söyleyip beni gönderdi.ben panik icinde acile gittim,birde orda anlattim olanlari,cok utandim .o anda aklimdan gecenler,herkesin duyacagi,cocuklarima aciklama yapmam gerektigi annem ,babam ,kardeslerim vs.vs.ve hepsine yasatacagim üzüntüler...
neyse kan alindi,ekg cekildi bacaklarim incelendi,bir saat tahlil sonuclarini bekledim.sonra sonuclar geldi,allahima sükürler olsun akciger embolisi degildi.enfeksiyonda cikmamis,bazen böyle olabilir deyip gönderdiler eve.ertesi gün tekrar aile dr uma gittim ,bana on günlük tromboz ignesi verdi.simdi hergün kendime igne yapiyorum.tansiyonum su anda 150-135-95-85 arasi oynuyor.
kendimi afedemiyorum kendime yasattiklarimdan dolayi.cok pisman oldum,bu sürec beni mahvediyo.hayirlisiyla bi atlatsam bir daha kesinlikle yaptirmam.degmez cünkü.allahim yeterki saglik versin varsin bacaklar carpik olsun. bunu birkere daha anladim.
dedimya kimseyi tedirgin etmek istemedim o yüzdende yazmadim bu güne kadar,ama sonra herkesin bilmesi gerekir diye düsündüm,tromboz ignesi hakkinda dr lariyla konussunlar diye.

iste böyle.gelecek hafta ici tekrar ameliyat oldugum yere gidip kontrol olmayi düsünüyorum,sonrada dondurulan yaglarimi yaptirmaktan vaz gectigimi söyliycem dr a.
allaha emanet olun

Kime yaptirmistin sen :( doktorla ilgli bi durum mu bu yasadigin acaba? Allah korumus cidden risk dediklerinden biri de buymus demek ki

Kime yaptirmistin sen :( doktorla ilgli bi durum mu bu yasadigin acaba? Allah korumus cidden risk dediklerinden biri de buymus demek ki

tskr ederim darkpearl.bilmiyorum dr la mi ilgili.tromboz ignesi mutlaka olunmasi gerekiyormus aile doktorumuzun dedigine göre.ama ben simdiye kadar kimseden böyle birsey duymadim.tansiyonumun ve nabzimin yükselmesi neden onuda anlamis degilim.ameliyata kadar hep normaldi.
belki elcerin bu konuda bir bilgisi vardir.
elcer,inslh beni rahatlatabilirsin biraz.ameliyat sonradi olabiliyormu yüksek tansiyon ve yüsek nabiz.artik ölcmüyorumda.cünkü ölctükce heyecandan dahada yükseliyo

Arkadaslar ameliyat olalı 10 gün oldu ama ben hala agrilar içinde kivraniyorum. Doktoru arıyorum hemşiresi cvp veriyor herşey normal ağrı kesici iç falan diyor. Öyle ilaçla falan geçecek gibi bir ağrı değil bu. Sanki bileklerim parcalanacak gibi ağrıyor ayakta 1 dk bile duramiyorum. Pisman değilim ama bir daha böyle birşeye asla kalkismam. Varsın ayrık ayrık dursun bu acılar bir daha çekilecek gibi değil.
Ben silikondan boşuna korkmusum benim yağ enjeksiyonu hepsine bedel oldu.

allaha emanet olun

Arkadaşım çok geçmiş olsun.

allaha emanet olun

cok gecmis olsun arkadasim demek ki
olabiliyo bu tur durumlar..insalah bundan sonra bi problem yasamazsin ve cok rahat gecirirsin iyilesme surecini...

Arkadaşlar bu bacak konusu hayatımızı nasilda kabusa çeviriyor değilmi. Ben bacaklarimdaki problemi nedense 16 yaşında falan fark ettim. O günden bu yanada nedendir bilmem utanç içinde yaşadım. Benim burnum çirkindir ama estetiği hic göze alamam. Göğüslerimde küçük ama çokta takmiyorum önceliğim bu değildi çünkü. Gelelim bacaklara herkesten sakladığım en büyük sırrım :( bacaklarimdan ben hep utandım nedense... Sonuçta benim ne suçum vardiki...
Birde ben bu problem sadece bende var saniyordum. Çünkü ne cevremde ne tatilde nede sokakta benimki gibi bacaga sahip olan kimse yoktu. Ben hep tekim diyordum taaki sizi bulana kadar. Ben bu sorunumdan kimseye bahsetmemistim ameliyattan birkaç gün önce kardesimle mesajlasip ameliyat günü aldim bana destek olun dedim. Ameliyattan 1 gün öncede kardeşim anneme söylemiş. Ameliyat olup eve geldim ve annemin bana söylediği şey şu oldu. Senin bacaklarinda ne vardida kendine bu kadar eziyet ettirip acı çektirdin. Bir sorunun olsa ben senin annenim fark ederdim dedi...
Annemin söylediklerine Öyle çok üzüldümki. benim 2 çocuğum var ve Allah acılarını gostermesin Vücutlarını santim santim bilirim. Olması gerekende zaten bu öyle degilmi?
Offf çok doluyum arkadaşlar ilgisizlik ne kötü bişey iyiki siz varsınız yoksa hayat çok daha zor olurdu...

cook cokgecmiş olsun insallah tüm sıkıntı gecer ve cektiğin ağrıları unutursun

Arkadaşlar bu bacak konusu hayatımızı nasilda kabusa çeviriyor değilmi. Ben bacaklarimdaki problemi nedense 16 yaşında falan fark ettim. O günden bu yanada nedendir bilmem utanç içinde yaşadım. Benim burnum çirkindir ama estetiği hic göze alamam. Göğüslerimde küçük ama çokta takmiyorum önceliğim bu değildi çünkü. Gelelim bacaklara herkesten sakladığım en büyük sırrım :( bacaklarimdan ben hep utandım nedense... Sonuçta benim ne suçum vardiki...
Birde ben bu problem sadece bende var saniyordum. Çünkü ne cevremde ne tatilde nede sokakta benimki gibi bacaga sahip olan kimse yoktu. Ben hep tekim diyordum taaki sizi bulana kadar. Ben bu sorunumdan kimseye bahsetmemistim ameliyattan birkaç gün önce kardesimle mesajlasip ameliyat günü aldim bana destek olun dedim. Ameliyattan 1 gün öncede kardeşim anneme söylemiş. Ameliyat olup eve geldim ve annemin bana söylediği şey şu oldu. Senin bacaklarinda ne vardida kendine bu kadar eziyet ettirip acı çektirdin. Bir sorunun olsa ben senin annenim fark ederdim dedi...
Annemin söylediklerine Öyle çok üzüldümki. benim 2 çocuğum var ve Allah acılarını gostermesin Vücutlarını santim santim bilirim. Olması gerekende zaten bu öyle degilmi?
Offf çok doluyum arkadaşlar ilgisizlik ne kötü bişey iyiki siz varsınız yoksa hayat çok daha zor olurdu...

Ben de o yaşlarda fark ettim. Gerçekten çok fena bir durum. Geleceğimi bacaklarıma göre planlardım nerdeyse. Ben bankacı olamam onlar etek giyiyor ben giyemem başka bir şey olmalıyım diye düşünürdüm meslekleri böyle elerdim. Nasıl etkilemişse artık psikolojimi. Ve de farkettiniz mi magazinciler ünlülerin her ayrıntısını inceliyor onlara eleştiriler yapıyor ama aman şu ünlünün bacakları çarpık niye mini etek giymiş, şunun burnu büyük şunun bilmem neresi ne olmuş demiyor. Sonuçta bunlar insanın elinde olan kusurlar değil. Magazinciler ki her türlü haberi yapan insanlardır onlar bile bu konularda laf etmezken çevremizdeki insanlara bakın. Ne kadar acımaz, anlayışsız ve her şeyden öte gerizekalılar. Aslında bu kusuru bu kadar büyütmemiz hep çevremizdekilerin bu baskısından. Bizim bacaklarımız kusurlu da onlar dört dörtlük sanki.

Ben de o yaşlarda fark ettim. Gerçekten çok fena bir durum. Geleceğimi bacaklarıma göre planlardım nerdeyse. Ben bankacı olamam onlar etek giyiyor ben giyemem başka bir şey olmalıyım diye düşünürdüm meslekleri böyle elerdim. Nasıl etkilemişse artık psikolojimi. Ve de farkettiniz mi magazinciler ünlülerin her ayrıntısını inceliyor onlara eleştiriler yapıyor ama aman şu ünlünün bacakları çarpık niye mini etek giymiş, şunun burnu büyük şunun bilmem neresi ne olmuş demiyor. Sonuçta bunlar insanın elinde olan kusurlar değil. Magazinciler ki her türlü haberi yapan insanlardır onlar bile bu konularda laf etmezken çevremizdeki insanlara bakın. Ne kadar acımaz, anlayışsız ve her şeyden öte gerizekalılar. Aslında bu kusuru bu kadar büyütmemiz hep çevremizdekilerin bu baskısından. Bizim bacaklarımız kusurlu da onlar dört dörtlük sanki.[/QUOTE

Evet haklisin, cevre baskisi bizi bu hale getiriyo..benim yengem yalvarirdi ogluma duzgun turk bir kiz ayarla diye.yabanci bi kizla beraber..evlenmelerini istemedigi icin..israrlari sonunda bi kiz buldum, kiz oyle guzel tatli ki..yengem resmini gordu, olmaz bacaklari yamukmus dedi..sok oldum..insanlar boyle maalesef..eksikmissin muameledi yapiliyo, insanin onuruna dokunuyo..sen o duzgun bacaklari calisip emeginle mi kazandin sanki...

Arkadaslar ameliyat olalı 10 gün oldu ama ben hala agrilar içinde kivraniyorum. Doktoru arıyorum hemşiresi cvp veriyor herşey normal ağrı kesici iç falan diyor. Öyle ilaçla falan geçecek gibi bir ağrı değil bu. Sanki bileklerim parcalanacak gibi ağrıyor ayakta 1 dk bile duramiyorum. Pisman değilim ama bir daha böyle birşeye asla kalkismam. Varsın ayrık ayrık dursun bu acılar bir daha çekilecek gibi değil.

sanada gecmis olsun arkadasim.ben resmen panik atak oldum,tansiyonum ve nabzim panikten olabilirmi acaba? bu sürec önceki cektigim s!k!nt!lardan cok daha zor geldi bana.bi atlatsam hayirlisiyla bir daha tövbeler tövbesi.
senin bacaklarda asiri derecede sisme veya kizariklik varmi.enfeksiyon olabilirmi acaba.bence eger mümkünse aramadan git dayan doktorunun kapisina.kontrol etmedende buradan gitmem de.sonucta sagligimiz sözkonusu.cocuklarimiza ve ailelerimize karsida sorumluluklarimiz var .parayi alirken itiraz etmeden aliyorlar,gerekenide yapsinlar o zaman sonrasindada.baslarindan atmasinlar.
eger hic olmadi mutlaka kan tahlili yaptirip enfeksiyon varmi diye baktirmani öneririm.eger yoksa rahatlarsi en azindan.agrilarinada daha kolay katlanirsin .allah yardimcin olsun

cok gecmis olsun arkadasim demek ki
olabiliyo bu tur durumlar..insalah bundan sonra bi problem yasamazsin ve cok rahat gecirirsin iyilesme surecini...
Arkadasim tromboz sonucu akciger embolisi olunca, tansiyon duser , nabiz yukselir..aklinizda bulunsun..nefes darligi yasanir..ölümcül bi durum olusabilir..gercekten cok ciddi..burda her ameliyat sonrasi hareketsizlik döneminde tromboz ignesi vurulur.heparin ignesi.ve bu dönemde varis corabi giyilmesi gerekir..yani yaglar yerine otursun diye degil sadece, tromboz olusumunu engellemek icin dolasimi destekleyici..sizin giydikleriniz tam olarak varis corabi degil, varis corabi ölcüye göre tam bacagimiza uygun dikilir,daha kalin olur. yazayim yazayim diye düsündüm hep, karismak istemedim..burda 120 euro civarinda..

allaha emanet olun
Gecmis olsun arkadasim ya, cepten yaziyom sonra daha uzun yazarim..emboli olmadigna sevindim..ben de hep bu tür komplikasyonlardan korkmusumdur..

Arkadasim tromboz sonucu akciger embolisi olunca, tansiyon duser , nabiz yukselir..aklinizda bulunsun..nefes darligi yasanir..ölümcül bi durum olusabilir..gercekten cok ciddi..burda her ameliyat sonrasi hareketsizlik döneminde tromboz ignesi vurulur.heparin ignesi.ve bu dönemde varis corabi giyilmesi gerekir..yani yaglar yerine otursun diye degil sadece, tromboz olusumunu engellemek icin dolasimi destekleyici..sizin giydikleriniz tam olarak varis corabi degil, varis corabi ölcüye göre tam bacagimiza uygun dikilir,daha kalin olur. yazayim yazayim diye düsündüm hep, karismak istemedim..burda 120 euro civarinda..

sükürler olsu zaten degilmis.igneleride artik kendim yapiyorum.bunu ameliyat eden dr un söylemesi gerekmezmiydi?madem öyle bir rizk var biz nereden bilebilirizki.aile dr uma gitmesem belkide hersey olabilirdi.bende arkadaslari bu konuda uyarmak icin yazdim.
bildiklerini burada paylasman karismak anlamina gelmez bence .sen bu konuda rahat ol.

Gecmis olsun arkadasim ya, cepten yaziyom sonra daha uzun yazarim..emboli olmadigna sevindim..ben de hep bu tür komplikasyonlardan korkmusumdur..

tskr ederim canim.persembeye kadar igne verdi.sence yeterli olurmu.corap giymiyorum.kendi dr umda giy falan demedi.hastanede acile gittigimdede giy demediler.igne olunca coraba gerek olurmu genede sence.hem artik gayet rahat gezip dolasiyorum cok sükür.kalkarken yag enjte edilen yerler sadece biraz sizlliyo.dizlerimin arkalari asiri derecede siyah-mor.baldirlarimdaki morluklar sariya döndü.enfeksiyon olma riski sence kac gün sürüyo ve o riski nezaman atlatmis oluyoruz.kusura bakma cok soru sordum.inan kac gündür kendi kendimi mahvettim.belki biraz rahatlatirsin beni:(

sükürler olsu zaten degilmis.igneleride artik kendim yapiyorum.bunu ameliyat eden dr un söylemesi gerekmezmiydi?madem öyle bir rizk var biz nereden bilebilirizki.aile dr uma gitmesem belkide hersey olabilirdi.bende arkadaslari bu konuda uyarmak icin yazdim.
bildiklerini burada paylasman karismak anlamina gelmez bence .sen bu konuda rahat ol.

Çok geçmiş olsun ucuz atlattın. Sen nerde kime ameliyat olmuştun.

Ameliyat olan hanımlar size bu iğne vuruldu mu haberiniz var mı? Bibinin doktorunun ihmalsizliği mi bu durum yoksa hiçbiri mi vurmuyor da piyango bibiye çıktı acaba. :53:

Doktor ilgisiz mi acaba? İlla doktorla konuşucam de hatta muayenehaneye git. Akıntı falan olmuyor değil mi?

Doktor ilgisiz mi acaba? İlla doktorla konuşucam de hatta muayenehaneye git. Akıntı falan olmuyor değil mi?

Akıntı falan yok ama dayanilacak gibi değil bu agrilar. Günlerdir arıyorum doktoru hic yerinde olmuyor bugün biraz sert konuştum bakalim beni arattiracaklarmis. Orayada gidemiyorum çok uzak o kadar yolu çocuklarla çıkıp araba falanda kullanamam. Evde kimse yok eşim şehir dışında çok zor durumdayım.

arkadaslar bu ameliyata o kadar hevesliydim ki anlatamam,yasadiklarinizi okuduktan sonra hevesim gitti,isin bide bu yonu var iste yasayacagimiz olumsuzluklar, deger mi bilmiyorum? bir oglum var (Allah hepimizinkini bagislasin insallah)ona karsi sorumlulugumu dusunuyorum :-( canım sıkıldı yaa...

arkadaşım doktor değiliz ama duyduk yaşadık, neden bu kadar ağrıyor, doktorlar neden şüphelenmiyor, olur öyle diyorlar bilemedim. ben on gün sonra işe başlamıştım. sadece merdiven inip çıkarken zorlanıyordum, tenefüslerde uzatıp dinleniyordum. kızarıklık vs. bir acayip durum yok değil mi?

Back
X