Merhabalar,
herhangi bir fiziksel durumun komplekse dönüşmesinin ne kadar üzücü olduğunu biliyorum. Uzun zamandır bacaklarımın durumundan rahatsızdım. Gittiğim bir doktor ameliyat olamazsın, transfer için kullanılacak yağ yok vs demişti. Geçtiğimiz yaz son bir kez İstanbul'da bir doktora gitmeye ikna ettim ailemi, zira öğrenciyim. Ağustos sonunda 1 günde alınmış bir karar ile ameliyat oldum. Sıcak havada varis çorabını giymek tam bir işkenceydi ama bacaklarımın yeni haline o kadar sevindim ki 3-4 hafta kadar dayandım bu duruma.
Sizlere önerilerim şunlar;
-ismi duyulmamış başarılı doktorlar var, belki fiyatları daha uygun olur, ameliyattan önce iyice araştırın.
-sıcak bir mevsimde olmazsanız ameliyat sonrası daha rahat olursunuz. Ameliyat sonrası çok az ağrı oluyor ancak baya morarma oluyor. Kısa bir süre yürümek ya da bacağınızı kırmak zorlaşabiliyor.
-ekonomik açıdan ya da başka sebeplerden ötürü kısa vadede bir ameliyat olamayabilirsiniz ama umutlu olun.
Estetik cerrahi gelişiyor ve ucuzluyor. Hayatınızı bunun gibi şeylere takılıp harap etmeyin (ben öyle yaptım, şimdi çok anlamsız geliyor..)
-ameliyatınız mükemmel sonuçlanmayabilir; bunu dikkate alın.
-implant tercih etmeyin. Meme implantları gibi olmaz bacaklar hareketli malumunuz.
-benim cildim hassastır, yağ alınan yerlerdeki izler duruyor, iki bacağımda simetrik biçimde ben gibi lekeler. Doktorum geçeceğini söylemişti ama önemsemiyorum bu lekeleri.
bacaklarım mükemmel olmadılar ama; memnunum yinede. Ameliyattan 2 ay kadar sonra dalış kampına gidebilecek kadar iyileşmiştim, tabi zaman zaman ağrıdı. Hala yağ alınan yerlerde ufak tefek ağrı hissettiğim oluyor.
Sonuç olarak; pozitif olun, doğru zamanda, doğru doktoru bulduğunuzdan emin olduktan sonra ameliyat olun. Aklıma gelenler bunlar...
Sevgiler