herkese merhaba,
umarım hepiniz istediğiniz bacaklara kavuşursunuz,
ben 3 ay önce ameliyat oldum ve ameliyat olmaya bu başlığı okuyarak karar verdiğim için tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim,
yıllarca araştırma yaptım ve annemle drlarla görüşmeye başladık çevremizde
estetik ameliyat olmuş yakınlarımızın drlarıyla görüştük benim kararım silikondu çünkü çok zayıftım bu başlığıda okuyordum bir yandan silikon yaptıran çok azdı ama olumsuz bir geri dönüşte yoktu. neyse görüştüğüm güvendiğim bir dr silikonu hiç tavsiye etmedi bir kaç dr arkadaşıma uyguladım hiç rahat edemediler çıkardık dedi ben de vazgeçtim.
sonuç olarak tek bir yöntem kaldı yağ transfer...
sonra yağ transfer yaptıran arkların buraya yazdıklarının hepsini okudum ameliyat oldukları drları araştırdım bir yandan da kilo almaya çalıştım. 10 kilo aldıktan sonra burada adı geçen drlardan birine ameliyat oldum...
kolay bir ameliyat değil kesinlikle belinizden ayak bileklerinize kadar morarıyorsunuz. benim bacak kemiğim düz yalnız dizim çok kemikli ve iç kısmında fazla yağ vardı, bacağımın iç kısmı da hiç kilo almadı kas da olmadı bu yüzden çarpık duruyordu. belim, göbeğim, kalçam ve diz içlerimden yağ alınıp bacağımın iç kısmına koyuldu. morluklar yaklaşık 3-4 hafta sonra tamamen geçti. korse çorabı 1 ay sürekli giydim sonra da çok yürüyeceğim günlerde giydim sadece, varis çorabını kesinlikle parmaksız almalısınız çünkü çorap baş parmaklarıma baskı yaptığı için 3 aydır tırnaklarım uzamıyor ve acıyor. morluklar için eczanede satılan bitkisel bir krem kullandım, şimdi de dikiş izleri için dermokozmetik bir krem kullanıyorum.
şu an bacaklarımı birleştiriyorum arada hiç boşluk yok fakat şekil olarak önden ve arkadan baktığımda çok güzel bacaklarım ama yandan bakınca ince duruyor bacağımın iç kısmına koyulan yağ üçgen gibi duruyor, şöyle açıklayım bacağımı birleştirdiğim zaman sonsuz işareti gibi bir şekil oldu ve fazla ayakta kaldığım zaman biraz şişiyor bir de hapşurduğum zaman falan yağ koyulan yerlere biri dokunuyor gibi hissediyorum çok garip,
ameliyat olduğuna pişman mısın derseniz "değilim" şu an dar kesim kotları rahatlıkla giyebiliyorum fakat rötuş için 2. ameliyatı olmam gerekiyor
tek seferde istenilen sonucu almak zor, ameliyat olanların bu durumu da göz önünde bulundurması gerekiyor ama su an bile eskisinden çok daha mükemmel duruyor...
tabii durumun psikolojik ve aile yönüne hiç değinmedim ailemi ikna etmem yıllarımı aldı zor günlerdi geçmişte kaldı.
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
şu an aklıma gelenler bunlar sormak istediklerinizi memnuniyetle cevaplarım,
sevgiler...