Bacak dolgusu yaptıran var mı?

gecmıs olsun dıleklerınde bulunan arkadaslara tesekkur ederım. bu varis corabı ayaklarımı rahatsız edince ayak kısımlarını kestım yalnızca topuk kısmını bıraktım :)) sızler kac numara korse corabı aldınız?

arkadaşlar ben de sizin gibi sonucu çok merak ettiğim için fotoğraf çekmek istedim ama ayakta çekmek zor.oturarak çektiğim bir resmi ekledim.sonra sileceğim....

soruların yanıtı geldi hemen paylaşayım sorularla beraber:
1.İleriki yaşlarda kemik erimesi sorunu yaşanırsa silikonun,durumu daha da kötüleştirme ihtimali var mı
2..Romatizma ya da yaşlılıktan dolayı sarkma ya da gevşeklik nedeniyle ağrılar daha da artar mı?
3.Silikonlar hamilelikteki bacak şişmelerinden dolayı sıkıntıyı arttırabilir mi?
4.Seyahatlerinde çok yürüyen kişilerde sorun olur mu şişer mi? (bu arkadaş eşiyle tatilde uzun süre yürüyüşlere çıkıyormuş)
5.Vücudun uyum sağlaması gibi bir durum var mı? (Bu arkadaşın dişi için implant yapılmadan önce kan tahlili yapılmış,implanttan 3 ay sonra tekrar kan tahlili istenmiş implantın etkilerini kontrol etmek için)
6.Kaç yıldır bu silikon uygulamasını yapıyorsunuz?
7.En eski hastanızın durumu hakkında bilginiz var mı?
8.Spor yapanlar silikondan dolayı neleri yapmalı neleri yapmamalı?
9.Ameliyatlarınızı kaydediyor musunuz? (ilginç, hiç aklıma gelmemişti böyle bir soru)
10.Dayanıklılık sürelerine göre değiştirilmesi gerektiği söylenmiş,doğru mu?

bu da benim sorum: bana çıkartılması gerektiği zaman o ameliyatın cep açma işleminden daha kolay olduğunu söylemiştiniz.bacak kasları silikonun yapısına alıştıktan sonra çıkartılması gerektiğinde sarkar mı? Bir arkadaş sordu aklıma takıldı.

cevaplar: (biraz kısaltarak da olsa)
1. Benim kullandığım sandwich teknikte silikon kemikle temas etmiyor.Bu nedenle bu soru konu dışı bence...
2.Silikonda ağrı ilk günler oluyor. Sandwich tekniğinde silikonun olduğu yerde önemli bir yapı olmadığı için ileride bir ağrı yaratmamalı...
3. Bacak şişmesine neden olmaz.
4. Hergün spor yapan hastam da oldu, yerinde bir silikon ile sorun olmaz.
5. Sekiz-dokuz sene önce başladım. Ancak biraz tedbirli olarak aralıklı uyguladım. Yaptıklarımı gözlemledim. Bir sorun görmeyince ( tahtaya vurayım ) son iki yıldır, oldukça sık kullanmaya başladım.
6. Eskiden kaydediyordum.
7. Değiştirilmesi şart değil. MR ile durumu 3-4 yılda bir kontrol edilebilir. Yırtılmış ise değiştirilir. Önemli olan yırtılsa bile kişiye bir zararı olmaz.
Sizin soru: bacak derisi kolay sarkacak yapıda değil, üstelik 140 cc hacim kaybını da telafi eder. Çıkartılması çok kolay gereçekten, lokal anestezi ile olabilir. (bana 140 cc silikon konmuş)
böyle... umarım aydınlatıcı olmuştur sizin için kızlar.elimden geldiğince burdayım aranızdayım...

harika sorular,harika cevaplar.çok teşekkürler tekbenmiyim.dr. beyle görüşmüş kadar oldum ve kesinlikle ona gitmem gerektiğini bir kez daha anladım....

ameliyat olan herkese gecmis olsun
samimi seninki silikon muydu? ya ben yag enjeksiyonu istiyorum. ilerisi icin silikon korkutuyo beni. ama yag da tamamen erirse diye dusunmuyo degilim :14:
evet ben silikon taktırdım.benim şahsi düşüncem yağ enjeksiyonunda kalıcılık için 3-4 kere ameliyat olmak demek bir o kadar narkoz ve sıkıntı demek.birde bakalım dedikleri gibi kalıcı olcakmı o kadar ameliyattan sonra.silikona da karar vermek kolay değil ama ben eridimi ericekmi diye düşünmek istemiyorum.silikon için tam 5 yıl araştırdım bir sürü doktora telefon açtım ve mesaj attım.beni ameliyat eden dr'a da yağ enjeksiyonu hakkında soru sordum içimde kalmasın diye.onun cevabı 'başarı oranı düşük yağlar kalıcı olmuyor özellikle bilek kısmı daha çabuk eriyor' o yüzden silikon daha mantıklı ve yine doktorumun demesi'bacak silikonu meme silikonundan daha iyi'.
bu günde kontrole gittim herşey normal dedi.sadece çorabım sıktığı için bana 1 beden büyük çorap giydireyim dedi şişliklerin içince eskisini giy dedi.benim kafama takılan niye dışarıdan kendiniz çorap alıyosunuz ki doktorunuz ameliyatta yanına getirip ameliyattan hemen sonra takması lazım değilmi benimki öle oldu.bugün 2. çorabı verdi doktorum ve parada almadı.

ameliyat olan herkese gecmis olsun
samimi seninki silikon muydu? ya ben yag enjeksiyonu istiyorum. ilerisi icin silikon korkutuyo beni. ama yag da tamamen erirse diye dusunmuyo degilim :14:

evet bana silikon takıldı.bu gün doktora kontrole gittim herşey yolunda dedi doktorum sadece çorabım çok rahatsız ettiği için bir beden düyük çorap giydirdi(.2.çorap için para almadı)1 hafta kalsın daha sonra şişlikler inince eski çorabı giy dedi.birde çorabı doktorun ameliyattan hemen sonra giydirmesi daha iyi.

haha ilk mesajım gelmedi diye tekrar yazdım.daha tam yazılarımı bitirmeden nasıl oldu bilmiyorum o da paylaşılmış.benim nootbook kafayı yedi:)))))

kızlar selam,ben ameliyat olmadım ama sizlerle birlikte olmuş kadar oldum,samimi,zeyneprojen,bloome ve tekbenmiyim'in ameliyat olacağı günler inanın anneleri kadar heyecanlıydım,gece uykularıma girdi yemin ediyorum. kendi kızımın ameliyatında heralde benide bayıltmaları gerekecek çünkü sizlerle birlikte bunları yaşarken hep sabır depomdan kullanmışım kuvvetim minimuma indi :)))arkadaşlar dün akşam bloome ile konuştum oteldeydi sağlığı gayet iyiymiş yürüyerek binmiş taksiye biraz zor oldu ama genede iyiyim dedi.onda da siyah bir korse vardı ama dantelli değildi :)) ilginç bir korseydi atlet gibi yukardan aşağı kadardı sanırım.ve çok sıkı görünüyordu..hastaneye gitmeden önce korsenizi sipariş verin bence çünkü ameliyat sonrası ayıkken giymek eminim çok zor oluyordur baygınken giydiriyorlar sanırım o daha rahat..terliklerinizide 3 numara büyük alın ikisininde ayaklarına olmamış bir numara büyük terlikler.hatta dolgu topuk terlik daha rahattır eminim.
bizi düşündüğün için çok teşekkür ederim.umarım sende kızlarında güzel bacaklara kavuşursunuz.ve inanın doğru söylüyorum korkulcak hiçbir şey yok.kiminin ağrısı biraz fazla oluyor kimininde benim gibi hiç ağrısı olmuyor.sadece yürürken gerilme oluyor.ama inanın ağrı olsa bile güzel bacaklara ulaşmak için buna değer.bacaklarım gerçekten çok değişti bununla birlikte kendime güvenmeye başladım.yani ameliyat sonunda güzel bacakların yanı sıra kendinize olan güvene de kavuşuyorsunuz.burda tek önemli olan doğru doktoru bulabilmek.
ben ameliyata giderken çok heycanlandım hatta kaçmayı bile düşündüm ama inanın boşunaymış.çünkü sakinleştirici iğne vuruyorlar.ve hiç korku kalmıyor.benim belden aşağısını uğuşturdular.ben yatarken sanki doktor ayak ucumda başka şeylerle uğraşıyorlar gibi geliyor.sonrasıda ilk yürürken zorlama gerilme ve acı oluyor ama sonra sonra azalıyor.

KESKE, nasılsın iyi misin heyecanlı mısın? yanına gelmeyi hala istiyorum ama biraz zor görünüyor.sanırım kontrole pazartesi ya da salı geleceğim.İnşallah çok güzel geçecek ameliyatın,buna inanıyorum...

TEKBENMİYİM ya aslında ameliyata dair heyecanım (ya da korkum mu demeliyim bilmiyorum) kalmadı gibi. Zihnim başka şeylerle meşgul. Şimdi ilk aklıma gelip düşündüğüm, bu karlı buzlu yollarda sağsalim İstanbul'a varabilmek. Bir de ameliyattan 1 gün sonra hastaneden çıkmam gerekiyor. Yürüyebilir miyim, taksiye binebilir miyim, bunları düşünür oldum :) Dediğine göre silikon taktırmanın yağ enjeksiyonuna göre daha ağır sonuçları varmış. Ayağa kalkabilmene, evin içinde biraz yürüyebilmene çok sevindim. Ve de bu halinle hastaneye gelmeni beklemek olmaz, bencillik olur. Öncelikle sen iyileşmelisin, çünkü seni bekleyen bir çocuğun var. Şu anki önceliğimiz sensin :) İnşallah iyi geçer ameliyat. Sonrasında da Allah'ım bana güç verir ve çabuk ayaklanırım umarım. Hayırlısı.. :)

TEKBENMİYİM ya aslında ameliyata dair heyecanım (ya da korkum mu demeliyim bilmiyorum) kalmadı gibi. Zihnim başka şeylerle meşgul. Şimdi ilk aklıma gelip düşündüğüm, bu karlı buzlu yollarda sağsalim İstanbul'a varabilmek. Bir de ameliyattan 1 gün sonra hastaneden çıkmam gerekiyor. Yürüyebilir miyim, taksiye binebilir miyim, bunları düşünür oldum :) Dediğine göre silikon taktırmanın yağ enjeksiyonuna göre daha ağır sonuçları varmış. Ayağa kalkabilmene, evin içinde biraz yürüyebilmene çok sevindim. Ve de bu halinle hastaneye gelmeni beklemek olmaz, bencillik olur. Öncelikle sen iyileşmelisin, çünkü seni bekleyen bir çocuğun var. Şu anki önceliğimiz sensin :) İnşallah iyi geçer ameliyat. Sonrasında da Allah'ım bana güç verir ve çabuk ayaklanırım umarım. Hayırlısı.. :)

KESKE inşallah sen de SAMİMİ arkadaşımız gibi çok rahat atlatırsın ameliyatı.Hava durumuna baktım şimdi cumartesi kar değil yağmur var ve hava 14 derece,endişelenme en azından buzdan kayma sorunun olmaz.Yürümekte her iki operasyonda da önceleri birazcık sıkıntı oluyor ama bunu düşünerek canını sıkma.Sonrası güzel olacak.

tekbenmiyim sanki bu sefer içler bayağa bi dolu gibi görünüyor, ayakta da böyleyse süper olmuş. ben daha işleri zamanlayıp doktorla konuşamadım bile ama ikinci de yağ dolgusu olacak slikona hala cesaretim yok. yağlarım erimedi sonuçta ikinci ameliyat benim için çözüm olacaktır. resmi görünce senin için çok sevindim ama çook çok geçmiş olsun.

korse de süpermiş bu arada, bana giydirdikleri bildiğin serpil çakmaklı taytıydı böyle ayağın altından geçmeli falan şaka gibi:)))

tekbenmiyim sanki bu sefer içler bayağa bi dolu gibi görünüyor, ayakta da böyleyse süper olmuş. ben daha işleri zamanlayıp doktorla konuşamadım bile ama ikinci de yağ dolgusu olacak slikona hala cesaretim yok. yağlarım erimedi sonuçta ikinci ameliyat benim için çözüm olacaktır. resmi görünce senin için çok sevindim ama çook çok geçmiş olsun.

teşekkür ederimm.evet eğer yağların erimediyse ve hala yeterli yağın varsa kesinlikle gerek yok silikona. korsem hakikaten çok şık :P bir gün ayağıma tayt geçirip kendimi beğeneceğim hiç aklıma gelmezdi doğrusu,danteli de ekstrası oldu.hemşireler bile çok güzelmiş alsak mı filan dediler :))

arkadaşlar birde bugün kontrele gittiğimde benden sonra randevusu olan bir bayan vardı anladığım kadarıyla burun estetiği için gelmiş.asistan o bayanın mesleğini sorduğunda plastik cerrahım dedi.bu da kendimi dahada güvende hissettirdi:)

kızlar selam,

tekbenmiyim vefakar arkadaş bizi hep haberdar ettin durumundan çok geçmiş olsun insan nasıl seviniyor dimi kendi için birşey yaptığına daha iyi olursun inşallah. bloma ne zamandıır araştırıyodun ben yaptırdığımdada ismini yorumlarını görüyodum nihayet. adına sevinip kutluyorum inşallah tam istediğin gibi olmuştur. zeyno bacım sen yenilerdendin kararlı ve hızlı hareket edip tak yaptırdın, mutlu ve sağlıklı günlerin olsun.
kızlar drlarınız aynımı dry yapana mı yaptırdınız bende onamı düzelttiyeyim memnun kalırsanız ileriki günlerde bana özeldem bi yeşil ışık yakın. palmadora vefalı dost üşenmedin kızları görmeye gittin ne kadar iyisin.

benim bilek üstleri biraz inceldi diz içleri duruyo diz üst içler çukur drun gereksiz aldığı yerler kötü tabi etek çok güzel bulmadığım için giymiyorum. üzüntüm derin tabi. sizlerin haberleriyle sevinip avutuyorum kendimi. resim koymayı unutmayın kızlar bi görelim silersiniz. az bi süre kalsın koyarsanız. bende öyle yapmışım. en son hallerinide bi ara koyarım biraz moralim düzelsin.

PALMADORO müthişsin :) Doktoru yakalayıp bizleri de aydınlattığın için çok sağol. TEKBENMİYİM , tüm ayrıntılar için teşekkürler. Seni takip etmeye devam ediyoruz :) SAMİMİ sende çok sağol bizi bilgilendirmeye devam ettiğin için... ZEYNEPROJEN , sizinde iyi olmanıza sevindim...

zeyneprojen ve samiminin doktoru farklı sanırım gülerer.benim,keske,blomma,amaanbe,katree ve yaptırırsa palmadoro ile doktorumuz ise aynı. eğer zamanın varsa ve aklındaki sorulardan kurtulmak istiyorsan bir an önce hangi doktor aklına yatıyorsa görüş. Buna zaman ayırmalısın çünkü hepimiz mutlu olmayı çoktandır hakediyoruz,bekletmemeliyiz artık. benim doktorum ayın 25 inden itibaren 1 hafta kadar yok diye biliyorum ama tam emin değilim.

Back
X