bademcik ve geniz eti ameliyatı :(

nurumoglum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
264
130
43
İstanbul
tecrübeli anneler..lütfen yardım :(

oğlum iki yaşında, gelişimi gayet normal. boyu kilosu normal.
fakat bademcikler normale göre büyük. Bugün boğaz enfeksiyonu sonrası burun tıkanıklığı sebebiyle kbb muayene olduk.
bademciklerinin normale göre büyük olduğunu daha önce söylemişlerdi fakat geniz eti bakılmamıştı. Bugünki röntgende geniz etinin de büyük olduğu belirlendi.
Dr ameliyat konusunda kararı bize bıraktı. ama en azından 2,5 yaşına kadar beklemeye çalışalım dedi.
Uyku apnesi ya da nefes darlığı gibi bir problemimiz olmadı şimdiye kadar.
Tek şikayetimiz sık boğaz enfeksiyonu geçiriyor olması.

Bu ameliyatı yaptıran arkadaşlar ne önerirsiniz ? belirli bir yaştan sonra bademcikler ve geniz eti vücutla uyumlu hale geliyor diye duymuştum.

bana bir akıl verin lütfen..

yok mu hiç yardımcı olabilecek biri :KK43:
Çok gecmıs olsun ben yaptırdım canım

ama yenı oldular kıs nasıl gececek bakalım

yanı yenı dediğim 6 ay oluyor

öncelıkle benımkılerde asırı horlama sık hastalanma zayıflık istah sorunları vardı 3 yasına kadar bekledıler

aslında amelıyat yapma amaçları bu sorunları ortadan kaldırmak

gelişim geriliğine sebep oluyor

uyku apneside vardı

istanbuldaysan özelden doktor adı verebılırım

iştah sorunumuz yok.
uyku apnesi yok.
horlama her gece olmasa da ara ara var.
boğaz enfeksiyonu sürekli tekrarlıyor.
burun tıkanıklığı 1 haftadır var bi türlü açılmıyor :(

bende oğlumda çok uğraştım ama olmadı 3 yaşında ameliyat etmek zorunda kaldım.boğaz kültürü yapıldı çok sık enfeksiyon geçiriyordu çok ateşleniyor ve 2 kere havale geçirdi.eğer 1 yılda 5 kereden fazla enfeksiyon olursa bademciğin vucuduna hiç bir koruma etkisi yok dediler ve kalbine zararı olabilir dediler hiç yemek yemek istemezdi.ameliyat sonrası iştahı çok açıldı ve kilo aldı ve çok hastalanıp ateşlenmedi maaşallah yine karar sizin ve doktorunuzun ben çok direndim ama geçirdiği havalelerden sonra karar verdim

Merhaba arkadaşlar oğlum bugün geniz eti ve tüp ameliyat oldu burnundan kanlı sümük geliyor normal mi

Normal canım. Ağzından ve burnundan gelebilir. Ama bu oluk oluk değil. Burun mukozası gibi az az.

Ameliyatım kanamasız bir ameliyattı bu yüzdende çok acı çekmem hemen iyileşirim diye düşündüm,ama yanılmışım.Ameliyatın 1. günü narkozun etkisiyle hiçbirşey anlamadım o kadar acım yoktu konuşabiliyordum hatta. Ama Ameliyat sonrası odaya çıkarıldığımda öksürük başladı geçmesi için buhar verdiler bu iyi geldi kesildi. Hastanedeyken doktorum su içmemi söyledi kusup kusmayacağımı anlamak için, su içtim ameliyat olacağım için bir önceki gün yemek yediğim için midem boş olduğundan sanırım mide bulantısı yaptı, ama kusmadım. Ameliyatı 13:00 da oldum 16:30 da taburcu edildim.Eve geldim 1. gün sadece dondurma ve süt içtim.1.gün gece rahat uyudum sayılır 2.gün kalktığımda biraz çorba içtim gün boyunca ayran su gibi sıvılar tükettim.Gelelim 3. güne ağrılarım şiddetlenmeye başladı sanki kızgın şişleri ısıtıp bademciklerimin üzerine basıyorlardı acısı kulaklarımdam çıkıyordu bırakın çorba içmeyi sıvı bile tüketmekte zorlanmaya başladım yutkunamıyordum bile 3.günün gecesi o kadar şiddetli agrılarım vardıki sabaha kadar uyuyamadım arada agrı kesici şurubu kullansamda 1 saat etki edip tekrar şiddetlenmeye başlıyordu dayanılacak gibi değildi ölücem sandım ağrıdan. 4.gün de aynı şiddetli ağrılarla geçirdim, günde 24 saatin 15 saatini ağrılı 9 saatinide ağrısız geçirdim onuda ağrı kesici sayesine. Geceleri uyumanın imkanı yok acıdan, bıçaklarla bademciklerimi kazıyorlar sanki tarif edilemez bir acı hayatımda böyle bir acı yaşamadım .Yutkunma zaten eziyet sıvı alsamda bademciklerime değdiği an ağrılar dahada şiddetleniyor. Dilim ise yara bere içinde ağrıların şiddeti dişlerime beynime vurmaya başladı sanki boynumun içini oyuyorlar .Artık korkudan hiç birşey yiyip içemez oldum su bile içmek eziyet işkence 5. günümüde şiddetli ağrılarla geçirdim gün geçtikçe iyileşeceğim yerde benim tam tersine ağrılarım çoğalıyor. Bir yandan açlık bir yandan uykusuzluk bir yandan dayanması çok zor olan ağrılar yüzünden mahvoldum dudağımı bile kıbırtatamıyorum konuşamıyorum.Bugün 6. günüm hala ağrılarım çok kaç güne kadar sürecek bilmiyorum sanki hiç iyileşemiycek gibiyim. Yaşınız 30 üzeriyse bu ameliyatı bin kere düşünün derim çocuklar erkenden iyileşiyor yetişkinlerde bu süre çok uzuyor.

Ameliyatın 6.günündeyim ağrılar Dayanılmayacak kadar şiddetli. Yarın kontrolüm var. Doktorumu telefonla arasam konuşamayacağım çünkü dilimi kıbırdatamıyorum bende mesaj attım anlattım durumumu yarına beklemene gerek yok bugünde gelebilirsin dedi gittim. Her şeyin normal olduğunu söyledi. Yetişkinlerde durum buymus. Ben ise 5-6 günde iyileşirim sanmıştım 15 gün sürebilir deyince hayal kırıklığına uğradım. Bu acıya 1 hafta daha nasıl dayanırım. Zorlada olsa birşeyler yemek zorunda olduğumu söyledi. Eve geldiğimde 5-6 tatlı kaşığı çorba içtim birazda karpuz suyu ve yarım çay bardağı süt bugün yemek rekorumu kırdım hiç bu kadar yememiştim . İlk defa Karnım doydu. Tabi bunları yerken baya bi eziyet çektim. Arkasından hemen ağrı kesici şurubumdan içtim. Aradan 1 saat geçti hafiften hafiften ağrı yoklamaya başladı anlaşılan bugünde uzun ağrılı bir gece yaşayacağım

Yeğenim ameliyat oldu geçen yıl ..
Çok iyi şimdi konuşması,yemesi ..
Birgünde çıkmıştık hastaneden. .
Korkulacak bir şey yok. .
Geçmiş olsun. .

Teşekkür ederim. Çocuklar 2-3 günde hemen iyileşiyor. Ama yetişkinlerde durum öyle değil malesef. Ben kıvranıyorum resmen.

Arkadaşlar 6.günün geceside çok ağrılı geçti. İyileşecekmiyim acaba demeye başladım kendime ne kadar acılı bir ameliyatmış. Of keşke olmasaydım. Çok pişmanım çok.

Benimde bademcik sorunum vardı devamlı hasta olurdum abim kuzenlerinde de vardı ama onlar küçükken ameliyat oldular çabucak ayaklandılar beni doktor ameliyat yapmadı gerek görmedi artık her ay aylık iğne vuruldum Bağışıklık sistemim düştü ve en son nişanlıyım doktora gittim ve artık beni ameliyat yapmasını istedim benim ısrarımla ameliyat oldum ameliyat sonrası doktorun dediği bana iyiki ameliyat olmuşsun meğer benim bademciklerin Aşağıya doğruymuş ve doktor muayenede göremiyormuş ve bademciklerim çürümüş vücuduma zarar veriyormuş vücut alışmıyor ilaç içe içe daha beter olur eğer çok sık hasta oluyorsa aldırın şimdi olmasada bir kaç sene sonra ama benim kadar beklemeyin çünkü büyükken bademcik ameliyat-ı çok zor geçiyor zor iyleşiyorsun ben iki kere hastanelik oldum ama ne abim nede kuzenlerim böyle bişey yaşamadılar küçükken halledin derim

Gelelim 7. Güne ağrılar devam ağzımdan taze kan geldi. Bir bu eksikti. Doktorumu aradım gel dedi gittim uyuşturdu, oraya ilaç gibi birsey sürdü. Aldığım ağrı kesicinin hatti hesabı yok hiç ilaç kullanmayan ben hayatım boyunca kullanacağım ilacı 1 günde alır oldum ilaç kokar oldum. Arkadaşlar bunları yazıyorum bu ameliyatı olacak olanlar okusun diye ben yaptım siz yapmayın bari. Bademciklerimiz şiştiğindeki acıya hiç benzemiyor. Bu o acının bin katı . Açlık bir yandan acı bir yandan çok kötüyüm. Şimdi saat gecenin 2 si bir günde tatlı tatlı uyusam şaşarım, gene şiddetli bir acıyla uyandım. Ne zaman bitecek bu çile :(((((( kulaklarımdan beynime kadar yayıldı ağrı. Ah şu zaman hızlı hızlı geçsede bir an önce iyileşsem. İyileşinceye kadar yazacağım. Bende internetten bademcik ameliyatını çok araştırdım yazanlar sanki çok basit bir ameliyatmış gibi yazmış. Durum öyle değil malesef :(((((((

8. gün Sabaha ağrılarla uyandım gene 8 gün oldu ben hala aynıyım zamanla iyileşeceğim yerde yerimde sayıyorum. Sabah zorda olsa bir bardak süt içtim bir yumurta beyazı birazda karpuz suyu. Her zamanki menüm başkada birşey yiyemiyorum zaten :(((((

9. gün sabahı ağrıyla uyandım gecede ağrılarım oldu, zaten deliksiz bir uyku imkansız. Zorla sabah çorba içtim eziyet olsada, iyice halsiz kalıcam yoksa, arada puding yiyorum bugün gene ağrılı bir gündü ahhhhhh iyileşsemde doya doya yemek yesem en sevmediğim şeyleri bile iştahla yiyeceğim .

10.gündeyim hala ağrılarım var birseyler yemek işkence sanki hiç iyileşmiycekmişim umutsuzluğuna kapıldım. 10 gün olmasına rağmen ağrılarım şiddetli hala ağrılar yüzünden geceleri uyuyamıyorum. Bir an önce iyileşsem de normal hayatıma dönsem :(

13.günümdeyim ağrılarım devam ediyor akşam yemeğinde ilk defa pilav yedim Karnım doydu. Gelelim gecesine gece saat 2 gibi şiddetli bir ağrıyla uyandım ağrı kesici alayım bari deyip kalktım kalkmamla beraber genizimden sıcacık akan birşeyler hemen avucumu açtım kıpkırmızı kan doldu avucuma lavaboya koştum tükurüyorum çok korktum bir ara hiç dinmeyecek sandım 13 gün oldu ameliyat olalı hiç böyle birşey başıma gelmedi bir kanama eksikti aslında bugün kendimi diğer günlere oranla daha iyi hissetmiştim. Ama bugün başıma gelen olaydan sonra yaramın iyileşmediğini anladım. Şimdi yatmaya korkuyorum oturacağım bir süre.

Back
X