Çocuk Hastalıkları Çocuklarda geniz eti ve bademcik ameliyatı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Oğlum geçen sene kreşe başlayınca 4 yaşında bademcik sorunu yaşamaya başladı sömestrdan sonra ameliyat oldu . Geniz eti sorunu yoktu o yüzden ona dokunulmadı . Mart 2024 te oldu ve bir daha boğazla ilgili bir hastalık yaşamadık . Biz çok memnunuz . Küçültmedi aldı bana küçültmek saçma geliyor netice de geri büyüme ihtimali var geniz eti de büyüyor bu arada arkadaşımın kızı 2 kere olmak zorunda kaldı . Bu sene oğlum okul döneminde bir kere hastalandı onda da doğum gününe arkadaşın çocuğu ateşli geldi oğlum bronşit oldu . Ocak ayından beri hiç ilaç içmedi

Günaydın hanımlar. Oğlum (6) geniz eti ve bademcik ameliyatı olacak. Üç doktora gittik. İkisi bademciklerin alınması gerektiğini söylüyor. Diğeri küçültelim diyor. Tamamen alınması biraz korkutuyor beni. Bağışıklık sisteminin bir parçası sonuçta. Aldıranlar da yine sık hastalanıyorlar diye duydum/okudum hep. Bu konuda tecrübesi olan var mı? Ameliyat pazartesi günü ama bu konuda içim pek rahat değil. Hala bu bademcik konusunda kafama yatan bir karar alamadım. Bademciğe çok mu anlam yüklüyorum bilemedim.

(Doktor yılda en az 4-5 kere bademcikleri iltihaplanıyorsa alınmalı dedi. Ve evet, 4-5 kere oluyordur bu bizimkinde.)
Benim oğlum küçük yaşlarda sürekli hastalanırdı. 15 günde bir kesin acilde olurduk. 4 yaşında ilk ameliyatını oldu. Geniz eti, bademcik ve kulağına tüp takıldı. Geniz eti için bir kulağına takılan tüp için iki operasyon daha geçirmek durumunda kaldı ama çok şükür sonrasında hastane sürecimiz bitti. Şimdiden geçmiş olsun.

Geçmiş olsun

Benim oğlum da 4 yaşında oldu
Sürekli hasta ve kulak enfeksiyonu oluyordu
Hatta bu yüzden işitme kaybı da oldu
Zayıftı iştahsızdı

Tamamen aldılar iki kere de kulak tüpü ameliyatı oldu
En son 8 yaşında antibiyotik kullanmış

Şimdi 15 yaşında

Geniz eti büyüdü ama öyle kocaman olmadı
Geçmiş olsun. Aynı süreci yaşamışız. Ben doktor doktor çok gezmiştim. Artık bazı doktorlar annesi yeter ne kadar evhamlısın, çocuk bu tabi hasta olacak diyordu ama ben bir sorun olduğunu hissediyordum. En sonunda tavsiye üzerine bir devlet hastanesi doktoruna gittim. Benim cocuğumda işitme duyusunu kaybetmek üzereydi. Birkaç gün içinde ameliyat oldu. Tüp için toplam 3 operasyon geçirmek zorunda kaldı ama şükür ki işitme kaybı olmadı. O zaman 4 yaşındaydı şimdi 18 oldu 🥰

Geçmiş olsun. Aynı süreci yaşamışız. Ben doktor doktor çok gezmiştim. Artık bazı doktorlar annesi yeter ne kadar evhamlısın, çocuk bu tabi hasta olacak diyordu ama ben bir sorun olduğunu hissediyordum. En sonunda tavsiye üzerine bir devlet hastanesi doktoruna gittim. Benim cocuğumda işitme duyusunu kaybetmek üzereydi. Birkaç gün içinde ameliyat oldu. Tüp için toplam 3 operasyon geçirmek zorunda kaldı ama şükür ki işitme kaybı olmadı. O zaman 4 yaşındaydı şimdi 18 oldu 🥰
Evet gerçekten o kadar zor bir süreç ki
Sürekli antibiyotik kullanmak zorunda kalmak
Doktor doktor gezmek
Aşırı iştahsız zayıf
Bakamıyorsun imaları

Okulu gidiyordu hasta kusuyor diye aramalar
Ameliyatı oldu sanki sihirli değnek dokundu

Size de geçmiş olsun
Tekrar mı hamilesiniz🙈sağlıklıca kucağınıza alın
Benim eşim de istiyor ara ara ikinci çocuk araları çok olacak büyüdü yaşım da 39 oldu diye hiç duymamazlıktan geliyorum
Şaka yapıyormuş gibi algılıyorum🙈

Tecrübelerinizi merak ediyorum doğunca yazarsanız sevinirim😍

Evet gerçekten o kadar zor bir süreç ki
Sürekli antibiyotik kullanmak zorunda kalmak
Doktor doktor gezmek
Aşırı iştahsız zayıf
Bakamıyorsun imaları

Okulu gidiyordu hasta kusuyor diye aramalar
Ameliyatı oldu sanki sihirli değnek dokundu

Size de geçmiş olsun
Tekrar mı hamilesiniz🙈sağlıklıca kucağınıza alın
Benim eşim de istiyor ara ara ikinci çocuk araları çok olacak büyüdü yaşım da 39 oldu diye hiç duymamazlıktan geliyorum
Şaka yapıyormuş gibi algılıyorum🙈

Tecrübelerinizi merak ediyorum doğunca yazarsanız sevinirim😍
Evet bende doğurup hemen peşine 39. yaşımı kutlayacağım. Uzun bir aradan sonra güzel tatlı bir heyecan var içimde. Tam şimdiki aklım olsaydı dediğimiz yaşlarda bebek büyütmek bakalım nasıl olacak 🥰

Sabah girdi bir saat sürdü operasyon. Çıktıktan sonra bir kaç saat kalıp eve döndük.
Hadi geçmiş olsun. Bizim hastane bir gece tutacakmış. Kızım iki yaşında, ilk defa gece benden ayrı yatacak mecbur. Peki nasıl şimdi, ağrısı sızısı var mı, keyfi yerinde mi?

Hadi geçmiş olsun. Bizim hastane bir gece tutacakmış. Kızım iki yaşında, ilk defa gece benden ayrı yatacak mecbur. Peki nasıl şimdi, ağrısı sızısı var mı, keyfi yerinde mi?

beklediğim kadar kötü geçmedi, yeme içme diyeti var zaten acısından kuş kadar minicik içebiliyor doktor size anlatır yeme içme durumlarına dikkat ediyoruz. Bugünle yarını atlatınca kocaman bir oh çekeceğim sanırım.
Yalnız ilk gece bile, ameliyata acıya rağmen bariz bir rahat uyku uyudu. Nefes alabildiğini görünce şükür dedim. Daha evvel ameliyatı yaptırsaydım diye düşündüm.

Bademcikte kanama alanı tehlikesi olduğu halde burda hangi hastaneyle doktorla görüştüysem hepsi de evinde daha rahat ediyor dedi eve gönderdiler bizi. Hatta ısrar ettim ben kalalım diye, gerçekten de evde yolda daha iyiydi.
Hastane gerginliği, beyaz/ mavi önlükler, bilmediği ortam üstüne annenin (bakım veren kişinin) yanında olmaması biraz üzebilir ya bence ne yaparsanız yapın refakatçi alsınlar kıyamam 2 yaşında daha bebek kuzu o.

beklediğim kadar kötü geçmedi, yeme içme diyeti var zaten acısından kuş kadar minicik içebiliyor doktor size anlatır yeme içme durumlarına dikkat ediyoruz. Bugünle yarını atlatınca kocaman bir oh çekeceğim sanırım.
Yalnız ilk gece bile, ameliyata acıya rağmen bariz bir rahat uyku uyudu. Nefes alabildiğini görünce şükür dedim. Daha evvel ameliyatı yaptırsaydım diye düşündüm.

Bademcikte kanama alanı tehlikesi olduğu halde burda hangi hastaneyle doktorla görüştüysem hepsi de evinde daha rahat ediyor dedi eve gönderdiler bizi. Hatta ısrar ettim ben kalalım diye, gerçekten de evde yolda daha iyiydi.
Hastane gerginliği, beyaz/ mavi önlükler, bilmediği ortam üstüne annenin (bakım veren kişinin) yanında olmaması biraz üzebilir ya bence ne yaparsanız yapın refakatçi alsınlar kıyamam 2 yaşında daha bebek kuzu o.
Babasıyla ben oğlumun yanında kalacağız ama doktorun asistanı dedi ki isterseniz bebek yatağı verebiliriz kızınız için. Eşim hastane ortamı diye sıcak bakmadı ama bakacağız duruma göre.

Babasıyla ben oğlumun yanında kalacağız ama doktorun asistanı dedi ki isterseniz bebek yatağı verebiliriz kızınız için. Eşim hastane ortamı diye sıcak bakmadı ama bakacağız duruma göre.
Ha ameliyat olacak çocuk değil yanlış anlamışım kafam bi dünya hala. o kadarcık ayrı kalmaktan bir şey olmaz, bence onun hastanede olmaması daha iyi olur

Kolaylıklar sağlıklar diliyorum süreci yazın olur mu, çok geçmiş olsun

Sabah girdi bir saat sürdü operasyon. Çıktıktan sonra bir kaç saat kalıp eve döndük.
Geçmiş olsun process🙏 Allah şifa versin, çocuklarımız hasta olunca bizim canımızdan can gidiyor, Allah dermansız dert vermesin evlatlarımıza 🙏

Margaret Hale Margaret Hale nasılsınız ameliyat nasıl geçti?
İyiyiz, hastanedeyiz. Bu gece buradayız. Serumlar kesilene kadar iyiydi. Bi ara ağrısı çok oldu. Asla bir şey sürmedi ağzına, çok acıyor diye ağlıyordu. Gece ağrı kesicilerini bir iki saat erken verdiler mecburen. Burası bitince nasıl baş edeceğim bilmem. Benimki normalde de sinirli, inatçı bir tiptir. Bir saat ikna etmeye uğraştım bir şeyler içsin diye, bana mısın demedi. Son çare gittim az kahveli sütlü kahve aldım. (Ona dayanamaz) Hayır diyemedi tabii ki.

Seninki nasıl, düzeldi mi biraz?

İyiyiz, hastanedeyiz. Bu gece buradayız. Serumlar kesilene kadar iyiydi. Bi ara ağrısı çok oldu. Asla bir şey sürmedi ağzına, çok acıyor diye ağlıyordu. Gece ağrı kesicilerini bir iki saat erken verdiler mecburen. Burası bitince nasıl baş edeceğim bilmem. Benimki normalde de sinirli, inatçı bir tiptir. Bir saat ikna etmeye uğraştım bir şeyler içsin diye, bana mısın demedi. Son çare gittim az kahveli sütlü kahve aldım. (Ona dayanamaz) Hayır diyemedi tabii ki.

Seninki nasıl, düzeldi mi biraz?
Ah geçmiş olsun ilk 2 günü atlatınca iyi oluyor.
Kanan riskine dikkat edinz.
burda doğrudan eve çıkarılıyor 2 gün ağrı ve ateşlenme oldu fakat bugün Allah’a bin şükür iyi geçti. Az az yemek yemeye de başladı. Daha rahat uyuyor daha rahat nefes alıyor (acıya içerdeki yaralara şişmelere rağmen) Sanırım bundan sonra daha konforlu olacak inşallah yani 😇

Ah geçmiş olsun ilk 2 günü atlatınca iyi oluyor.
Kanan riskine dikkat edinz.
burda doğrudan eve çıkarılıyor 2 gün ağrı ve ateşlenme oldu fakat bugün Allah’a bin şükür iyi geçti. Az az yemek yemeye de başladı. Daha rahat uyuyor daha rahat nefes alıyor (acıya içerdeki yaralara şişmelere rağmen) Sanırım bundan sonra daha konforlu olacak inşallah yani 😇
İnşallah hep daha da iyi olur. 🥰

Back
X