bağımlı kişilikler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

verloren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2019
1.077
1.068
123
Merhaba hanımlar,
Kendimden bahsedeyim önce; özgür bir yapım var aşırı kısıtlanmaktan,işime karışılmasından ve vaktimin boşa harcanmasından hoşlanmam.
Tipik kızlar gibi arkadaşlarıyla saatlerce telefonda,whatsappta yazışmam nefret ederim.Biri benimle telefonda 2 dakikadan fazla konuşunca telefonu kapatma isteği geliyo ve özellikle bu boş bir konu için aradıysa oluyor…

Şimdi derdimm şu insan çevresindekilerin ortalamasıdır gibi bir düşünce var ya yaygın.

Ben böyle bir tipken,benim karşıma arkadaş olarak gelen kişiler tam tersim ilgi alaka bağımlısı oluyor,inanın bu insanlarla tanışmak içinde efor sarfetmiyorum,iş yerimin çevresinden,spor yaptığım çevreden gibi gibi ortak çevrelerden çıkıyor.Böyle insanlara çok denk geliyorum,beni dostları ilan ediyorlar daha yeni tanışmış,ben normal arkadaş olarak görürken… karşı tarafa bunu sohbet esnasında işte ’kahve içerken keyif aldığım arkadaşımsın’ gibi cümlelerle belli ediyorum kii mesafeyi korusun dostu görmesin diye.

Dostluk benim için çok başka bir kavram herkes dost olamaz.

zırt pırt arıyorlar olmadık anda ulaşamazlarsa sosyal medyada yazıyor, anlık cevap alamıyorlar ya tekrar whatsapp falan…müsait değilim dediğim anda da müsait olduğunda ara gibi tepkiler sanki bir görev…Ben sevgilimle bile telefonda konuşmayı çoğu zaman ihtiyaç görmüyorum gün içinde 1 mesaj bile yetiyor bana neyse,Telefonla uzun süre görüşmekten hoşlanmıyorum,her gün konuşacak konu bulamıyorum dememe rağmen bu durum tekrarlanıyor bu şekilde kaç kişiyi hayatımdan çıkardım.Şimdi var 1 kişi daha artık an meselesi oda hayatımdan çıkacak.

Psikolojik olarakta şemalarımı ölçücem bu insanlarla karşılaşmamdaki asıl sebebi öğrenmek için.

Şimdi size soruyorum ben miyim sorunlu böyle kişilere denk geleniniz muhakkak vardır.Sizler ne gibi tepkiler veriyorsunuz böyle insanlara?

Aynen ben de hic sevmem saatlerce telefonda konusmayi. Benim de birkac tanidigim var arayip 2 saat konusan, kapatamiyorum da. Artik aramalarini acmayip, mesajla soruyorum 'acamadim onemli birsey var mi' diye.

"müsait olduğunda ara." kadar normal bir cümleyi bile ters algılamanız garip. eğer lise-üniversite çağında değilseniz işinde gücünde olan hiçbir kadının wp gruplarında saatlerce takılmadığını bilirsiniz. benim çevremde yok. arada bir geyik döner ama arkadaşlar arasında da o kadar iletişim olur. hiç görüşmeyeceğim kişi ile de niye arkadaş olayım?

"Tipik kizlar gibi degilim" dediginiz asosyal, icine donuk bir insansiniz. Dunyada da tek degilsiniz ama asosyal insanlarin birbirini bulmasi daha zordur sadece.
Bak bu doğru.

Ben tam bir asosyalim.

İnsanlar özel alanıma girmesin diye diye diye onlarla görüşmemek daha iyi geliyor.

Kendi başıma asla sıkılmam hatta kendimi çok rahat eğlendirebiliyorum.

Nereye kadar bu şekilde yaşarım bilmiyorum da şu anda hayatımdan çok memnunum çok şükür…

Böyle insanlara denk geliyorum dediğiniz insanlar standart insan tipi. Bu kadar şikayetçiyseniz komple muhatap olmayın bu insanlarla. çünkü yaptıkları yanlış bir şey yok. Eğer bir insana şu an müsait değilim derseniz müsait olunca ara derler. Sanki sizinle zorla muhatap oluyorlarmış gibi konuşuyosunuz ama aslında açık kapı bırakan sizsiniz.

Telefonu açıp müsait değilim demek yerine hiç telefonu açmayın mesela. Müsait değilim diyerek açıklama yapmış oluyosunuz çünkü.

Gerçekten mi?

Benim burada tanıdığım çok insan var öyle gruplarda geyik çeviren.

Bir benim çıkıntı diye düşünüyordum.

Ben de kendi icine dönük yaşayan biriyim.
Karşimdaki sosyal bile olsa zorla darlayan birine denk gelmedim pek, uzak durunca onlar da kendini yakin gormuyor zaten.
Konu sahibinin denk geldikleri garip ama bahsettigi insanlar da genel, tipik kadin karakterini oluşturmuyor bence.

İcine donuk biri olmama ragmen gunde bir tane mesaj atacagim ve merak etmeyecegim sevgiliyi de hayatimda tutmazdim o ayri.

Gerçekten mi?

Benim burada tanıdığım çok insan var öyle gruplarda geyik çeviren.

Bir benim çıkıntı diye düşünüyordum.
burada dediğiniz kk mı? ayrıca geyik elbette olur ama ben lisede ya da üniversitedeki gibi sürekli yapışık olma isteği durumunda bahsettim. yoksa arkadaşlar iletişim kurar, buluşur ve paylaşımda bulunurlar. aksi anormal.

Çok arkadaş edinemiyorum değil
Edinmemeyi tercih ediyorum
Diyor benim kız
Ve deli oluyorum benden nasıl çıktı bu kız aklım almıyor
Tek değilsiniz konunuzu ona yolladım

Yok yok burası değil.

Yanlış anlatmışım kusura bakmayın.

Kızkardeşim,kuzenim,komşular,arkadaş,iş arkadaşları çeşitli gruplarda yazıştıklarını iddia ediyorlar gün içinde.

Sabah günaydınla başlayıp gün içinde yaptıklarını anlatıyorlar.

bahsettiğim insanlar genel kadın tipleri değil,ben tipik günümüz kızları gibi değilim demek istedim.Bir çoğunluğu whatsapp grubu sosyal medyada sürekli videolaşma falan yapıyor onlar yok bende.

kendi açımdan cevaplayayım,günde 1 mesaj bile diye örnek vermiştim,1mesajda sorun olmaz gerçi bana yoğun bir insanım oda aynı şekilde yoğun ve bu denklik benim yaşam tarzıma uyuyor o yüzden problem yaratmıyorum

Yok sevgili konusunda yeteri kadar dışa dönüğümdür.

Kocacıma da aşırı derecede bağlı/bağımlıyımdır.

benim de gruplarım var öyle ama birbirini darlayan kimse yok. gün içinde yazışmak anormal değil ki. konu sahibinin bahsettiği şey yapışıklık. böyle insanlar da çok nadir olur. konu sahibi arkadaşlık iletişimden rahatsız direkt olarak.

Size hak vermeyen her yoruma beğenmedim verdiğinize göre onlar çok bulaşık, bağımlı kişilikler, sen çok farklısın onlar gibi yılışık değilsin gibi cevaplar bekliyodunuz herhalde. Bence tahammül edemediğiniz kişilerle arkadaşlık kurmayarak hayatınızı devam ettirirseniz iki taraf için de daha sağlıklı olur

Ben onu anlıyorum, ben de rahatsız oluyorum. Arkadaşlık iletişimi,buluşması vs.

Ama ben asosyalim zaten.

Size hak vermeyen her yoruma beğenmedim verdiğinize göre onlar çok bulaşık, bağımlı kişilikler, sen çok farklısın onlar gibi yılışık değilsin gibi cevaplar bekliyodunuz herhalde.
yooo yazdığımı anladığınızı düşünmedim sadece.Standart insan tipi benim bahsettiğim gibi değildir, benim anlattığım mesela whatsapptan yazıyor 2-3 dk cevap alamıyor instadan yazıyor ordada alamayınca görüntülü fln arama yapıyor bu durumlarla karşılaştım.Takıntılı sevgili gibi düşünün sizde simdi bir mesajınızı beğenmedim diye seri beğenmeme yapıyorsunuz problem yok

Bağımlı kişilik bu değil ki.
Bu normal karşıdakini arkadaşı zanneden insan tipi.
Bence haklarında ne düşündüğünüzü açıkça söyleyin sizinle iletişim kurmasınlar

Not: Asosyal spor

Bence sorun sizde de var benim hissettiğim ilk başta sizde samimi sıcak davranıyorsunuz ki insanlarda sizle iletişim kuruyorlar. Sonra da siz sıkılıp uzaklaşmak istiyorsunuz. Yoksa mesafeli davransanız kimse ilk başta size sıcak davranamaz arkadaşlık ilişkisini ilerletemez. Hem arkadaşım olsun istiyorsunuz hemde ben istediğim de arayıp sorayım mesaj atayım istiyorsunuz ben öyle algıladım. Karşı tarafta sıkıntı yok

Tipik gunumuz kizlarindan ziyade takintili, herkese yapisan insanlara denk gelmiş olabilirsiniz.
Benim de oyle arkadaşlarim var sosyal medyadan da goruyorum evli cocuklu olmalarina ragmen yatiya kalmalar, her hafta sonu hafta ici buluşmalar, oturmaya gitmeler aksam kahveleri, sabah kahvaltilari hiç bitmiyor izlerken ben yoruluyorum ama bana kimse dokunmuyor, bir yerden cevap vermedim diye 10 farkli yerden yazip darlamiyorlar.

Bu kadar sosyal insanlarin bir kaç davetine ardi ardina katilmadiginizda, sohbetlerinden uzak durdugunuzda otomatik olarak eleniyorsunuz zaten onlar da sizi en yakin arkadaşlari filan sanmazlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…