- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
- Konu Sahibi wannabehappy
+1Hassas bağırsak sendromu diye bir rahatsızlık var,psikolojik kökenli.Kısaca IBS diye biliniyor.O olabilir sıkıntınız.Bende 20 yıldır var ve katnım hep bağıra bağıra konuşuyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
+1Hassas bağırsak sendromu diye bir rahatsızlık var,psikolojik kökenli.Kısaca IBS diye biliniyor.O olabilir sıkıntınız.Bende 20 yıldır var ve katnım hep bağıra bağıra konuşuyor.
Ya nasıl teşekkür etsem bilemedim. Umutlandim su yazdıklarınizdan. İlk işim doktora gitmek dediğiniz termal mestten almak. Sütü nasıl bırakıcam yada çayı bilmiyorum ama en azından sütü bı sure keseceğim Allah razı olsun inşallah ise yarar1- Strese bağlı gaz problemi
2- Bağırsak florasında bozulma
3-Ayakları ve karın bölgesini üşütme
4-Gıda intoleransı
Sorunlar bunlar olabilir. Gelelim çözümlere
1- Seni rahatsız eden, panikleten şeylerle yüzleş. Dünyaya bir kere geliyoruz, hiç bir şeyin canını sıkmasına izin verme.
2- Probiyotik takviyesi almalısın, doktora gittiğinde bunu belirt muhtemelen Bakso Sase yazacak. İki kutu kullandığında epey rahatlatır. Ne yazık ki Sgk Karşılamıyor.
3- Havalar soğumaya başladı, yün çorap kullan. Okula gittiğini söylüyorsun, yerler taş olduğu için ayakların üşüyor olabilir. İnternette termal mest denen ürünleri araştır. Gerçekten ayak üşümesi denen şey ortadan kalkıyor.Yalnız bu mestleri sadece dışarıda kullan ve eve geldiğinde ayaklarını yıkayıp çoraplarını değiştir. Karın bölgeni de sıcak tut. Otururken montunu beline sarabilirsin.
4- Süt içmekten vazgeç, sana bir yararı yok sadece bol miktarda gaz yapar ve bağırsaklarını bozar. Bunun yerine kaliteli yoğurt tüketebilirsin. Sek ve Pınar markalarının yoğurtları iyidir. Kaymaksız olanları tercih et. Bim falan türü marketlerde satılan Dost yoğurt gibi markalardan uzak dur.
5- Bu sorunla alakalı muhakkak doktora git, sindirim düzenlemeye dair önerileri de olacaktır.
6- Meteospasmyl gaz söktürme konusunda şahanedir. Normalde forumda ilaç adı paylaşmıyoruz ama bunu ilaçtan saymıyorum. Yan etkisi yoktur ve güvenilirdir. Her eve, her çantaya lazımdır.
7- Anason ve rezene çayları da yine gaz çözme konusunda epey rahatlama sağlar. Kendini kötü hissettiğinde bir fincan iç.Günde 2 fincanı kesinlikle geçme.
Öğrenciyim ama evde kalıyorum kefir mayası nereden bulabilirim acaba ? Yoğurt mayalayabiliyorum bide süt olarak günlük süt kullansam olurmu?Besin olarak doğal ev yapımı kefir için düzenli olarak. Kefir bağırsak ile ilgili tüm problemlerimiz için mucizevi bir içecek. Prebiyotik ve probiyotik ağırlıklı beslenin.
Rica ederim, zaten doktora gittiğinde gerekli şeyleri önerecektir. Umarım şifa olur.Ya nasıl teşekkür etsem bilemedim. Umutlandim su yazdıklarınizdan. İlk işim doktora gitmek dediğiniz termal mestten almak. Sütü nasıl bırakıcam yada çayı bilmiyorum ama en azından sütü bı sure keseceğim Allah razı olsun inşallah ise yarar
Öğrenciyim ama evde kalıyorum kefir mayası nereden bulabilirim acaba ? Yoğurt mayalayabiliyorum bide süt olarak günlük süt kullansam olurmu?
Laktozsuz süt hakkında ne düşünüyor sunuz?Kefir mayasını paylaşan kullanıcılar var forumda. Ayrıca eczanelerden de bulabilirsiniz ya da bazı sitelerde doğal kefir mayası satılıyor. Yoğurt da çok faydalı ancak prebiyotik değil probiyotiktir. Her ikisini tüketmek oldukça faydalı. Yoğurt mayalıyor iseniz üzerindeki ya da süzdüğünüz de altinda kalan yesil suyu kesinlikle atmayın bu arada çok faydalı. Sütü ise doğrudan oneremiyorum sindirim açısından içeriğindeki laktozdan dolayı.
Laktozsuz süt hakkında ne düşünüyor sunuz?