Bağlılık mı bağımlılık mı

Lonelypoet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
2.196
1.573
53
41
Kızlar oğlum her an yanımda olsun istiyorum babasına gideceği için aylar önceden üzülüyorum hatta ağlamaklı oluyorum hep öpüp kokluyorum bu bağımlılık mı bağlılık mı.E ilerde askere gidecek evlenecek okuyacak tedavi mi olmalıyım. Başkalarına bakıyorum hiç takmıyorlar bende sorun mu var

Kaç yaşında?

bu ruh haliyle hayatı çocuğa da ilerde gelinine de zehir edersin. seviyosun ama karşındaki bir birey, bir insan. bi yerden sonra rahatsız edici gelir. mesafeli durmayı öğrenmelisin bence... benim ailemde öyle bir durum oldu mu rahatsız oluyorum. kırılma lütfen ama mesafe her şartta gereklidir.

Yok canım kırılmam artık yüzleşmeye hazırım herşeyi düşünüyorum haklısın napabilirim nasıl çözerim onu düşünüyorum bana da zarar veriyor çünkü

Başka şeylere odaklanayım hobi edineyşm diyorum o zaman da onu ihmal ediyormuşum gibi geliyor

Hep mi böylesiniz?
İnsan bazen duygularını daha yoğun yaşar, herkeste olur ara ara

Boşandınız sanırım, belki yeniyse henüz onu bile atlatamamış olabilirsiniz. Çocuğunuzun yaşı da çok önemli tabi 2yaşına kadar güvenli bağlanma dönemi olduğu için çok normal ama 4yaştan sonra çocuk ayrı bir birey olduğunu hissettiği döneme gireceği için 4yaşından büyükse yavaş yavaş kopmanız gerekir.

başka şeyler bulun herşeyiniz o olmuş.tabiki çocuk çok önemli ama siz iki ayrı bireysiniz.er yada geç birbirinizle daha az vakit geçirmeye başlayacaksınız o zaman çok boşluğa düşersiniz.bir hobi evcil hayvan falan edinseniz?özel hayatınıza yön verseniz?

Nasıl yapıcam babasına gidicek yine gece uyuyamayacağım ağlayacağım biliyorum ama hissettirmiyorum ona o yokken üzülüyorum o eğlenecek gezecek haberi olmayacak kıyamam yavruma

Ama daha çok küçükk :) üzerine düşmeniz normaldir ama yaş ilerledikçe onunda kendine güvenmesi açısından biraz törpülenseniz iyi olur. Olgun biri olacak. Ergenliğe girdiği zaman asileşmeye başlayacak. Üzerindeki aşırı ilgiden bıkacak sıkılacak. Özgürleşmek isteyecek. Ona saygı duydugunuzu hissettirmelisiniz. Tabi ki sınırlar dahilinde özgür bırakmalısınız. İnce biz çizgi bu.

Aslında erkek arkadaşım var onu da ihmal ediyorum oğlumu düşünmekten kaç gündür konuşmuyoruz bile

Yok babasından ayrıldıktan sonra böyle oldu kaybedicekmişim beni bırakıp gidecekmiş gibi geliyor
Bende boşandım zor bir süreç
İnsan bir süre boşluğa düşüyor. Sanırım siz içinizdeki boşlukların tümünü oğlunuzla doldurdunuz. Bu durum bağımlılığa çok müsait . Kendiniz kendiniz için bir şeyler yapmakta zorlanıyorsanız destek alabilirsiniz.

İnşAllah beceririm evet çok olgun şimdiden ama aynı zamanda yaşının gerektirdiği gibi de

Tam da öyle herşeyim o oldu sanki dünyanın merkezi o

Yok canım kırılmam artık yüzleşmeye hazırım herşeyi düşünüyorum haklısın napabilirim nasıl çözerim onu düşünüyorum bana da zarar veriyor çünkü

çocuğunun iyiliği için
1- onu arada yalnız bırakacaksın, sen koşmayacaksın, hoşlanmadığı durumlarda da çözüm üretebilmesi veya en azından alışabilmesi için
2- ona normalde yaptırmadığın işleri bi bahaneyle ona kitliyeceksin, başarmakta zorlanacağı şeyler de olsa biraz altında kalır ezilir ama sonra üste çıkmayı öğrenir.
3- çocuğunu çok sevdiğine şüphem oluşmadı ama şu sevginin daha üstünde bir sevgiyle bağlıysan ona o zaman kendine telkinde bulun gerekli mesafe koymaya, her sıkıntısında el atmamaya biraz burnunun sürtmesine... düşünsene bebekken koltuğun kenarına koyuyosun tırmanmaya çalışıyo tam çıkacak poposunun üzerine oturuyo ve biz de bunu eğlenerek izliyoruz. =)) çocuğunun büyüdüğünü eğlenerek izle. arada düşecek ama hep anne baba hep anne baba yardıma gelirse veya "şimdi düşecek en iyisi yapmasın" diyip de bazı sorumluluklardan kaçmasına zemin hazılrarsa ilerde ana kuzusu olur. olur ya insanız hata ederiz sen de hata edebilirsin ilerde eşiyle senin yüzünden de sorun yaşar. biraz bırak ne hali varsa görsün de, erkek çocuğu bu kararlı bir erkek olması lazım. biz kızlar da öylesi erkeklerden hoşlanıyoruz sen de anne olarak bizim hoşumuza gidecek şekilde yetiştir yakışıklıyı

babasına da gidecek abla, çare yok. baba o da... eğer ki psikopat değilse o da çok seviyo çocuğunu... ondan uzak kalamaz. büyüdükçe kopamıcağı bir varlık olduğunu anlayacak babasının. benim dedem 80 yaşında babam 55 yaşında, dedeme bişey olsa yıkılırız ya... hatta üzüntüden ya babama bişey olursa korkusu var bende... 55 yaşındaki adam kopamıyo babasından, hala ihtiyaç baba sevgisi, senin çocuğunun da buna ihtiyacı var, eski eşinin de çocuğuna ihtiyacı var. üzülüyo diye bu engellenemez, engellenmemeli. bence büyük günah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…