- 22 Ağustos 2016
- 2.196
- 1.573
- 53
- 41
- Konu Sahibi Lonelypoet
-
Saol canım önerilerini dikkate alıcam Allah razı olsunçocuğunun iyiliği için
1- onu arada yalnız bırakacaksın, sen koşmayacaksın, hoşlanmadığı durumlarda da çözüm üretebilmesi veya en azından alışabilmesi için
2- ona normalde yaptırmadığın işleri bi bahaneyle ona kitliyeceksin, başarmakta zorlanacağı şeyler de olsa biraz altında kalır ezilir ama sonra üste çıkmayı öğrenir.
3- çocuğunu çok sevdiğine şüphem oluşmadı ama şu sevginin daha üstünde bir sevgiyle bağlıysan ona o zaman kendine telkinde bulun gerekli mesafe koymaya, her sıkıntısında el atmamaya biraz burnunun sürtmesine... düşünsene bebekken koltuğun kenarına koyuyosun tırmanmaya çalışıyo tam çıkacak poposunun üzerine oturuyo ve biz de bunu eğlenerek izliyoruz. =)) çocuğunun büyüdüğünü eğlenerek izle. arada düşecek ama hep anne baba hep anne baba yardıma gelirse veya "şimdi düşecek en iyisi yapmasın" diyip de bazı sorumluluklardan kaçmasına zemin hazılrarsa ilerde ana kuzusu olur. olur ya insanız hata ederiz sen de hata edebilirsin ilerde eşiyle senin yüzünden de sorun yaşar. biraz bırak ne hali varsa görsün de, erkek çocuğu bu kararlı bir erkek olması lazım. biz kızlar da öylesi erkeklerden hoşlanıyoruz sen de anne olarak bizim hoşumuza gidecek şekilde yetiştir yakışıklıyı
babasına da gidecek abla, çare yok. baba o da... eğer ki psikopat değilse o da çok seviyo çocuğunu... ondan uzak kalamaz. büyüdükçe kopamıcağı bir varlık olduğunu anlayacak babasının. benim dedem 80 yaşında babam 55 yaşında, dedeme bişey olsa yıkılırız ya... hatta üzüntüden ya babama bişey olursa korkusu var bende... 55 yaşındaki adam kopamıyo babasından, hala ihtiyaç baba sevgisi, senin çocuğunun da buna ihtiyacı var, eski eşinin de çocuğuna ihtiyacı var. üzülüyo diye bu engellenemez, engellenmemeli. bence büyük günah
Haklısın canım sen de mi ayrıldınBenim kuzum küçük olduğu için en fazla bir kaç saat babası alır, o anı atlatmak bile zor benim için ama evladımın iyiliği için razı geleceğim şeylerden sadece bir tanesi bu
Evet hamileyken üstelik. Resmen bitmedi malesefHaklısın canım sen de mi ayrıldın
Canım benim inşallah herşey çok güzel olur senin ve bebeğin içinEvet hamileyken üstelik. Resmen bitmedi malesef
Tam da öyle herşeyim o oldu sanki dünyanın merkezi o
En son olmadı gidicem çünkü kendimi çok yıpratıyorumHer anne öyle his ediyor, bu normal fakzt mesela babasina gittiğinde ağlamaniz normal değil. Emin ellerde. 8 yaşinda tam beraber gezip, oyun oynama eğlenme yaşlari. Heleki baba ile tek başina.
Bence siz bir psikologa gidin. Oğlunuzdan sakladiğinizi saniyorsunuz fakat emin olun oda görüyor, his ediyor. Cocuklar cok zekidir.
Onunla konuşarak rahatlayabilirsiniz. Her zaman olmasada "Bir süreçten geçiyoruz ve ben sana sarılarak kendimi daha iyi hissediyorum. Her şeyim sensin. Ben hem annen, hem de arkadaşınım. Son zamanlarda biraz abarttığımı biliyorum. Ama seni çok seviyorum. Diğer arkadaşlarınla ve babanla olan hayatını da seviyorum. Ayrıca senin sen gibi iyi ve terbiyeli çocuklarla arkadaş olabileceğinide biliyorum. Çünkü sana çok güveniyorum. Hatalarında olabilir. Her şeyi bana sorabilirsin. Okul da, arkadaşlarınla, ve büyüdüğün zaman hep yanındayım ben. Seni her zaman anlarım. Benimle her şeyini paylaş"İnşAllah beceririm evet çok olgun şimdiden ama aynı zamanda yaşının gerektirdiği gibi de
Okuyunca içim ferahlatıcı çok teşekkürler dikkate alıcam inanki önerilere çok ihtiyacım varOnunla konuşarak rahatlayabilirsiniz. Her zaman olmasada "Bir süreçten geçiyoruz ve ben sana sarılarak kendimi daha iyi hissediyorum. Her şeyim sensin. Ben hem annen, hem de arkadaşınım. Son zamanlarda biraz abarttığımı biliyorum. Ama seni çok seviyorum. Diğer arkadaşlarınla ve babanla olan hayatını da seviyorum. Ayrıca senin sen gibi iyi ve terbiyeli çocuklarla arkadaş olabileceğinide biliyorum. Çünkü sana çok güveniyorum. Hatalarında olabilir. Her şeyi bana sorabilirsin. Okul da, arkadaşlarınla, ve büyüdüğün zaman hep yanındayım ben. Seni her zaman anlarım. Benimle her şeyini paylaş"
İletişim çok önemli. Güzel bir iletişiminiz olursa bu kadar zorlanmazsınız babaya gittiğinde. Siz doğurdunuz, sizin kokunuzla büyüdü. Emin olun siz ayrısınız :) Askere gitse, evlense dahi yeriniz hep ayrı olur. Ama bunu o tatta bırakmak için boğmamak lazım. O zaman çok tatlı olur ikiniz içinde
Bilmiyorum ki ayırt edemedim benimki düşkünlük mü artık kendimi üzüyorum ayrı kalınca sen de üzülüyor musunBana garip gelmedi.. bi anne cocuguna niye duskun olmasinki? Brn hepsine ayri ayri cok duskunum
Canım bide babası kandırcak diye korkuyorum yılda bir alıyor herşeyiyle ben yanındayım e malum çocuk eğlenceye hediyeye kanar diye korkuyorum olgun ama çocuk sonuçtaOnunla konuşarak rahatlayabilirsiniz. Her zaman olmasada "Bir süreçten geçiyoruz ve ben sana sarılarak kendimi daha iyi hissediyorum. Her şeyim sensin. Ben hem annen, hem de arkadaşınım. Son zamanlarda biraz abarttığımı biliyorum. Ama seni çok seviyorum. Diğer arkadaşlarınla ve babanla olan hayatını da seviyorum. Ayrıca senin sen gibi iyi ve terbiyeli çocuklarla arkadaş olabileceğinide biliyorum. Çünkü sana çok güveniyorum. Hatalarında olabilir. Her şeyi bana sorabilirsin. Okul da, arkadaşlarınla, ve büyüdüğün zaman hep yanındayım ben. Seni her zaman anlarım. Benimle her şeyini paylaş"
İletişim çok önemli. Güzel bir iletişiminiz olursa bu kadar zorlanmazsınız babaya gittiğinde. Siz doğurdunuz, sizin kokunuzla büyüdü. Emin olun siz ayrısınız :) Askere gitse, evlense dahi yeriniz hep ayrı olur. Ama bunu o tatta bırakmak için boğmamak lazım. O zaman çok tatlı olur ikiniz içinde
En son olmadı gidicem çünkü kendimi çok yıpratıyorum
Benim 3 tane evladim var cnm. Bazen uyumadan girerim odalarina izlerim onlari ozledigimden. Gun icinde curcuna oluyo malum:) kizimida cok izledigim oluyo. Hangisi yanimda yoksa ozluyorum tabii ama bu sekilde uzulmuyorum. Tek kalmiyorum fazla belki ondandirBilmiyorum ki ayırt edemedim benimki düşkünlük mü artık kendimi üzüyorum ayrı kalınca sen de üzülüyor musun
En son olmadı gidicem çünkü kendimi çok yıpratıyorum
Sende kaybetme korkusu var, etki tepki meselesi. Sebepsiz degil hic birsey. Cevabini buldun aslinda ya kanarsa seni birakirsa diye dusunuyosunCanım bide babası kandırcak diye korkuyorum yılda bir alıyor herşeyiyle ben yanındayım e malum çocuk eğlenceye hediyeye kanar diye korkuyorum olgun ama çocuk sonuçta
Aynen canımSende kaybetme korkusu var, etki tepki meselesi. Sebepsiz degil hic birsey. Cevabini buldun aslinda ya kanarsa seni birakirsa diye dusunuyosun
Canım bide babası kandırcak diye korkuyorum yılda bir alıyor herşeyiyle ben yanındayım e malum çocuk eğlenceye hediyeye kanar diye korkuyorum olgun ama çocuk sonuçta
Evet canım kırk yıl da bir arıyor hiç haketmiyor aslında oğlunu ama babası oğlum mutlu olsun diye belli etmiyorumBabasi sadece yilda bir kere mi görüyor cocugu? Ve onuda hediyeler eşliğinde mi?Eh bu halde elbette böyle tepki verirsin, cok normal.
Evet canım kırk yıl da bir arıyor hiç haketmiyor aslında oğlunu ama babası oğlum mutlu olsun diye belli etmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?