Merhabalar herkese. Bu forumu zaman zaman okurdum ama ilk kez üye oluyorum. Niyetim de kendimi biraz olsun motive etmek, bir yandan da yaptıklarımı düzgün takip edebilmek.
Hikayem çok ilginç değil; ne beni kilo vermekten alıkoyan bir hastalığım var (Hashimato hariç ancak uzun zamandır ilaç kullanıyorum, yani bahane edebileceğim ciddi bir durum değil), ne günlük hayatımı kontrol edemeyeceğim kadar başa çıkılmaz bir işim/ev hayatım. Yaşım ileri değil (27), metabolizmamda sorun yok. Halimden çok şikayet ettiğim dönemler olsa da bir türlü arkasını getiremediğim sağlıklı yaşam girişimleri, eninde sonunda tembelliğime yenik düştü! Başladım, bir hafta devam ettim, sonunda canım sıkıldığı bir gün ya da moralimin bozuk olduğu bir akşam çark edip ipin ucunu bıraktım.
Kafamın içinde iki tane ben var sanki. Biri sağlıklı yaşamak, fit ve esnek olmak, her alışveriş sonrasında sinirlenmeden gezebilmek, zarif görünmek, güçlenmek isteyen ben. Diğeri de bunları istemesine rağmen rahatına düşkün, her şey hemencecik olsun isteyen, uzun süre çaba göstermeden kısa yoldan amacına ulaşmak isteyen miskin ben. Hayatta kimse 100% her an sağlıklı yemiyor, her gününü eksiksiz sporla geçirmiyor, biliyorum. Ama iyi bir denge kurmak mümkün olsa gerek, yapanlar nasıl yapıyor?
Başlangıç değerlerimi yazıyorum. Hedefim sadece tartıda çıkan kilo değil ama takibini yapması en kolay şey kilo, o yüzden yaklaşık hedefler koyacağım. Onun yanı sıra yağ/kas ölçümü yaptırmayı da düşünüyorum.
28 Mart 2016 - Başlangıç (Boy: 1,64)
Kilo: 65,5
Bel çevresi: 84 cm
Kalça çevresi: 104 cm