Bahçeli ev mi lüks site dairesi mi? Çok kararsızım.

Asosyalkiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2021
122
157
53
Merhaba kızlar bir konuda çok kararsız kaldım. Ben şu an 2+1 küçük ama iyi kötü beni eşimi bir çocuğumu idare eden bir evde yaşıyorum standart site dairesi lüks değil 5-6 yıllık site. Biraz para biriktirdik onunla daha büyük ve lüks siteye taşınmayı düşünüyorduk ama kızım 3 yaşında ve onun doğayla daha iç içe olmasını istiyorum ve kendi de öyle istiyor. Biriktirdiğim para küçük bir arsa alıp içine prefabrik ev yaptırıp bahçeli bir ev imkanı var ayrıca şu an kendi oturduğum evimi satmadan yapabiliyorum bunu. Yani küçük bir arsaya prefabrik ev artı şu an kendi oturduğum ev.. Ama eğer lüks site dairesi de alacak olursam oturduğum evi satıp tüm biriktirdiğim parayı da üstüne ekleyip daha büyük ve lüks site dairesi alabiliyorum. Çok kararsızım ikisi de çok mantıklı geliyor bana sadece birine yapacak maddi durumum var. Siz olsanız ne yapardınız??

Genıs bir ev alıp oturmak .

Lüks olmasına gerek yok standart bir daire alır otururdum .
ev kirası öder gibi aidatlar ödemek istemezdim .

Bahçe en iyisidir. Kesinlikle arsa alın içine ev yapın mis

bahce kadar guzel ne var ya, bizim minicik bir bahcemiz var sehrin icinde, her gün bahcede minderlere uzanip "en harika evi secmisiz" muhabbeti yapiyoruz, cocuktan bahseder gibi "bugun mısırın saclari cikti, bak 4 cilek birden geliyor" diye konusuyoruz. baksana aycicegim yanindaki bacısı gibiydi 3 günde sapsarı oldu
salatalar naneler kekikler feslegenler biberiyeler, domatesler bahçeden, pestititsiz mis gibi:)
hem cocuk da cok keyif alir bu surecten.
benim oyum bahceden yana
siteli evin de şöyle bir guzel tarafi var. cocuklar icin tüm yaz tatil giboi oluyor, havuz vs onlarin normalleri oluyor, siteden arkadaslariyla 90lar cocuklari gibi bahcede zaman gecirip duruyorlar, nasilsa cikista güvenlik var - iceriye araba giremezin rahatligiyla kosturup duruyorlar, rahatca bisiklete biniyorlar.

Genıs bir ev alıp oturmak .

Lüks olmasına gerek yok standart bir daire alır otururdum .
ev kirası öder gibi aidatlar ödemek istemezdim .
Evet katılıyorum lüks sitelerde üç vardıya güvenlik, havuz, bahcıvan... Vb gibi sebeplerle aidatlar çok uçuk olabiliyor. Daha geniş daha yeni normal standartlarda temiz bir ev alırdım ben olsam. Şu ekonomik ortamda çok da strese girmemek iki kuruşun bir kenarda olması gerektiğini düşünenlerdenim

3 yaşında bi çocuğun sosyalleşme ihtiyacı oluyor bahçeli evde herkesten izole çocukla zor bence
Bi yakınım villadan lüks siteye taşındı sırf bu yüzden

Şöyle bir durum var benim şu an oturduğum ev de site dairesi. otoparkından tut bahçesi kamelyası parkı herşeyi var kızımın arkadaşları da var sadece bize ufak geliyor. Eğer arsa alıp prefabrik ev yaptıracaksak olursam arsa hem yatırımlık zaten ekstra hafta sonları tatillerde yada canımız istediği zaman kaçabileceğimiz kafa dinleyebileceğimiz bir ortamımız olsun ayrıca kızımın da arada bir enerjisini atabileceği toprakla suyla haşır neşir olmasını istediğim bir ortam. Birde baktığımız arsalar yine şehir merkezinde arsa daha sakin mahallelerde ama. Yani şu an oturduğum ev ile arsa baktığımız yerler maks 15 dk mesefe de olacak bir ayağımız site de bir ayağımız bahçeli evde olacak yani. Sadece ilerde pişman olur muyum diye tereddüt ediyorum.

Çeyrek parası aidat ödeyen arkadaşlarım var valla şaka gibi

BunuN kararını eşinizle vereceksınız . Evi hayatı onunla yaşıyorsunuz burdakilerin düşüncelerinin bu konuda çokta önemi yok bence . Ben kendım apartman dairesi isterdim eşim bahçe isterdi mesela sonuç apartmanda oturuyoruz haftasonu bahçeli eve geccez

Tabi ki bahçeli ev Sığınağınız olur orası sizin.Her durumda enerji katar insana.Sözgelimi,lüks ,geniş daire aldınız ve berbat bi üst kat komşunuz taşındı üste ,gürültüden duramıyorsunuz, o anlarda çok pişman olursunuz,yine de siz bilirsiniz.Ben ne kadar lüks olursa olsun insanlarla çok yakın oturmayı istemezdim.Şu an oturuyorum ve el mecbur maalesef .

Tabiki bahçeli ev Negzel kıvırcık maydonoz biber tomatis neyim ekersin kedoşların olur miss gibi

Selam,

Bu soruya biraz farklı pencerelerden bakarak cevap vermek lazım,
Öncelikle ev yapacağınız yer sosyal donatılara ne kadar uzak ? Sonuçta çocuğunuz kreş okul durumları olacak,,, ve tabi market sağlık kuruluşlarına ne kadar uzaklıkta
Arsa şehir veya ilçenin ne kadar uzağında yani ıssız tenha bi yerde mi ?
Siz calisiyor musunuz ev hanımı mi ? Çalışıyorsanız bahçe ile ilgilencek hiç vaktiniz olmayacak çünkü çalışan insanlar evin rutin düzenine çocuklarına anca yetisebiliyor.
Açıkçası konuya sadece müstakil ev mi sitemi gözü ile değerlendirmek çok sağlıklı bir secim olmaz,

Evin konumu ile sizin sosyal yaşantı durumunuz sorumluluklarınızda göz önünde bulundurulmali

Ben açıkçası işsiz şehirden uzak yerleri sevmiyorum. Tabi çok kalabalık sıkışık yerleri de sevmiyorum. Ferah peyzaji olan sosyal donatılari olan okul ulaşım avm market hastane lokasyonlarina yakın güvenlikli bir siteyi daha çok tercih ederdim. Bahçeyi de arada bi takilmalik hobi bahçesi gibi takılırdım. Hafta sonu izinlerin kaçamak için güzel olabilir...

Ne karar verirseniz sizin için hayırlısı olsun.

Merhaba. Şu an oturduğum evim şehir merkezinde site dairesi heryere yakın eski bir site de değil tek olumsuz yanı küçük ve bir iki daha odasının olmaması onun dışında bize yetiyor diyebiliri. baktığım arsalarsa biraz daha merkez dışında ama köy değil yine merkeze 15-20 dk mesafede. Şu an oturduğum evde yaşamaya devam edecem asıl yaşam alanım yine merkezdeki evim olacak yani.. alacağım arsaya da küçük bir prefabrik yaptırıp küçük bir bağ bahçe çocuk için toprak ve su ile oynayacağı bir alan olarak planlıyorum merkezdeki evimden oturacağım yine yani. sadece arada bir gidip mangal bahçede bir kahvaltı yapmak gibi
durumlarda kullanmak isterim hemde arsa da yatırım olur. Çalışan bir kadınım nöbet usulü çalışıyorum bir gün çalışıp üç gün falan evde oluyorum. Özetle iki seçenek var 1. Si şu an oturduğum mevcut evim+ bahçeli ev yine ikisini de kullanacam yani. 2. Si ise sadece lüks geniş büyük bir site dairesi

Eviniz + arsa bahçe çok daha keyifli olur bence... yatırımı birikimi tek bir yere bağlamaktansa iki gayrimenkul olmuş olur... zamanla daha farklı fırsatlar çıkar ve daha geniş eve çıkarsınız bence..

Nedense bahceli evi cok sevemiyorum ancak luks bir sitede villaysa okey yani guvenligi vs her seyi olacak aksi halde luks bir daireyi tercih ederim. Bu tamamen benle alakali bir durum izole yasamaktan hic hoslanmam kalabalik, isik, canlilik hoşuma gider.

Anladığım kadarıyla bahçeli ev yaptırırsanız, şimdiki evinizde yaşayıp, bahçeli eve de arada gideceksiniz. Başta her hafta gideriz gibi düşünürsünüz, ama zamanla gidiş sıklığınız azalır. Ve ilerde yine büyük bir eve taşınmak isteyeceksiniz.
Ben geniş lüks siteyi tercih ederdim

Bahçe demek iş demek ...Ekip biçecek uğraşacak enerjiniz bu işlere ilginiz varsa alın tabii sizi de ailenizi de mutlu edecektir.Ama köy,toprak ,bahce gibi durumlara alışkın değilseniz sizi zorlar bir süre sonra pişman olursunuz.Ben olsam evimde devam eder biraz daha biriktirip ilerde normal standartlarda bir ev daha almak isterdim.Araç varsa her yer bahçe haftasonları istanbulun biraz dışına çıkınca harika yemyeşil yerler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…