• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baheme gelen misafir

haydeç

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2007
2.893
2
158
56
Sakarya

canım ya ne kadar tatlı değilmi

ne de masum bakıyor...

arkadaşlar burda tek göründüğüne bakmayın misafir kızımın bebişleri olacak..bu nedenlede sahipsiz...1 aydır her sabah bizim kahvaltı saatimizde bahçemize geliyor mamasını alıyor... akşam olduğunda tekrar geliyor yine mamasını alıyor....inanın ben çok üzülüyorum dişi köpeklere çünkü dişi köpeği kimse istemiyor...üstelik av köpeği ..eğer erkek av köpeği olsaydı herkes sahiplenirdi...inşallah benim bahçemde bebişleri olurda bende minik torunlarımın fotolarını paylaşırım sizlerle...bahçemin etrafı kapalı olsaydı bu kızımı dışarı çıkartmazdım aşılarını yaptırırdım.. ama olsun ben yinede geldiği müddetçe onu besleyeceğim...hadi arkadaşlar isim annesi olalım bu tatlı hanıma....:uhm:

Bu minik anne çok ama çok zayıf bu haliyle doğum yaparsa onun için çok tehlikeli olabilir.

Onu çok iyi besleyin olur mu çünkü anladığım kadarı ile onu tek besleyen sizsiniz. Kalsiyum almalı hatta veteriner varsa yakınlarda gelip bakmalı gerekirse vitamin takviyesi için.

ıyi bakın ona inşallah güzel haberlerini alırız.

Bu minik anne çok ama çok zayıf bu haliyle doğum yaparsa onun için çok tehlikeli olabilir.

Onu çok iyi besleyin olur mu çünkü anladığım kadarı ile onu tek besleyen sizsiniz. Kalsiyum almalı hatta veteriner varsa yakınlarda gelip bakmalı gerekirse vitamin takviyesi için.

İyi bakın ona inşallah güzel haberlerini alırız.

evet canım ya çok haklısın..veteriner gerekiyor ama yanına yaklaştırmıyor...heleki ilk zamanlar bahçenin dışında bekliyordu mamasını verirken...şimdi biraz daha iyi bahçede bekliyor...belki zamanla alışırda bende yardımcı olabilirim cici hanıma...:Saruboceq:

ah canım güzel bakışlı arkadaşım gönlü güzel arkadaşım rabim seni vesile etmiş onun bakımına ne mutlu çoooooooook özendim sana bebişlerinide paylaş bizimle eminim sen onu doğuma kadar biraz güçlendireceksin canım ALLAHA emanet ol

ay köpekde olsa o bir canli ve anne adayi sizi kutluyor ve tebrik ediyorum bu duyarliliginizdan dolayi ne mutluki sizin bahcenize gelmis
gecen yaz 2bucuk ay tr deydim dedemlerde köyde ve bu 2bucuk ay kapimiza bir gün bi köpek gelmisdi ve ben onu beslemeye baslamisdim birde bakdim ilk baslarda sabah aksam gelen evimizden ayrilmaz oldu ve bekci gibi kapida durdu geldiginde ne tüyleri vardi bide kemikleri sayiliyodu bakimsizdi sonra edi budu doldu yakisikli oldu cikdi joni demisdim öylesine ismide öyle kaldiydi :)
ben geldikden sonra ne yazikki fazla kalmamis dedemler beslemesine rgmen ama ben cok ilgileniyodum dedem astimindan dolayi sadece yemegini suyunu veriyodu aneanneminde fobisi oldugundan yaklasamiyodu muhtemelende ilgiye alisdigindanda gitmisdi :(

Sevgili haydeç öncelikle tebrikler..
Köpecik çok zayıf hakikaten de.. Kim bilir neler yaşadı ki insanlardan bu kadar korkar hale geldi..

Beslenmesine gelince; vitamin ve mineralin yanısıra karbonhidrat ve protein de çok önemli.. Bunu da ancak ve ancak ticari mamalarla dengeleyebilirsiniz.. Bilemiyorum durumunuz müsait mi ama eğer elinizden gelebiliyorsa, hamilelik döneminde hazır köpek maması kullanmanızı öneririm..

Tabii.. tadına alışkın olmadığından mutlaka ilgisiz davranacaktır mamaya karşı.. Bunu önlemek için de, kendinize pişirdiğiniz herhangi bir etli, tavuklu yemekten de her porsiyon için bir servis kaşığı yemek karıştırmanız yemesini kolaylaştıracaktır..

Beslenme için anne için olduğu kadar, bebişlerin sağlıklı doğmaları için de önemli..

sizi bu tavrınızdan dolayı kutluyorum.bende hayvanlara hiç dayanamıyorum içim acıyor hep.
Allah razı olsun,bunu önünüze getirsin inşallah.
isim olarak da şanslı yı düşündüm ben.
çünkü sizinle karşılaşmış.

canım tebrikler ona gönlünu actın. insanlara yaklasmıyor ve üstelik hamile eğer senin bahçende doğum yapmazsa ve başka bi yerde doğum yaparsa.....kesin yavrularını kaybedicek:( insanlar acımasız bağzenleri çocuklar o yavrucakları rahat bırakmaz burda benim oturduğun yerde bahçemde kediler var onları beslıyorum ama ara sıra çocuklar sokak köpeklerle gelip kedilerin üzerine saldırtıyor köpekleri yani bu çocuklar bi felaket.bence başka yerde doğum yapsa bebelerin yaşama şansı az olur bence barınağa bildirt onlar çokkkkkkkk güzel bakıyorlar aç koymazlar okadar gönuller var anne baba eminim ki onlara iyi bakıcak tedavileri de yapılır yavrulara yuva da bulunur eğer barınağa haber vermek istiyorsan bana mesaj at onların telefon numarasını vericam.bi kere daha düşün o gariban anne için en iyi ne olabilir?

konu hakkında yorum ve de iyi dileklerde bulunan arkadaşlar sizlere çok teşekkür ederim...bu hanımefendi yi nasıl alıştırıcam kendimize bilemiyorum..evet gerçekten vitamine çok ihtiyacı var..ek mamalar alacak durumum yok ama ben yinede kasaptan kemikler getirtiyorum ve onları kaynatıp ekmekle karıştırıp veriyorum...barınak fikrine gelince evet çok haklısınız barınak benimde aklıma geldi ama .ben sakaryada yaşıyorum ve sokak ta yaşamaya mahkum çok hayvan var..arasam gelip alırlarmı diye düşündüm.. denemekte fayda var.. tüm hayvan dostlarına sevgiler...

Haydeç çok mübarek bir iş yapıyorsun arkadaşım ne mutlu sana ki bahçene gelen hamile bir köpeğe yemek veriyorsun o çok şanslı bir köpek aslında.
Senin gibi iyi insanlara denk gelmiş hayırlısıyla doğumunu yapsın bizlerde yavruları görebiliriz inşallah.
İsim konusunda ben lucky diyeceğim yani türkçesi şanslı
Naçizane bir öneri sadece

ank06 arkadaşım çıtırım teşekkürler...gerçekten benimde aklıma geldi şanslı... evet olabilir...rabbim herkezden razı olsun..inşallah bebişleri olurda sizlere burdan gösterme imkanım olur....

Kesinlikle sizi tebrik ediyorum , artık hayvan seven insan o kadar az ki, çok üzülüyorum..

ne de masum bakıyor...

arkadaşlar burda tek göründüğüne bakmayın misafir kızımın bebişleri olacak..bu nedenlede sahipsiz...1 aydır her sabah bizim kahvaltı saatimizde bahçemize geliyor mamasını alıyor... akşam olduğunda tekrar geliyor yine mamasını alıyor....inanın ben çok üzülüyorum dişi köpeklere çünkü dişi köpeği kimse istemiyor...üstelik av köpeği ..eğer erkek av köpeği olsaydı herkes sahiplenirdi...inşallah benim bahçemde bebişleri olurda bende minik torunlarımın fotolarını paylaşırım sizlerle...bahçemin etrafı kapalı olsaydı bu kızımı dışarı çıkartmazdım aşılarını yaptırırdım.. ama olsun ben yinede geldiği müddetçe onu besleyeceğim...hadi arkadaşlar isim annesi olalım bu tatlı hanıma....:uhm:[/QUOTE]

konu hakkında yorum ve de iyi dileklerde bulunan arkadaşlar sizlere çok teşekkür ederim...bu hanımefendi yi nasıl alıştırıcam kendimize bilemiyorum..evet gerçekten vitamine çok ihtiyacı var..ek mamalar alacak durumum yok ama ben yinede kasaptan kemikler getirtiyorum ve onları kaynatıp ekmekle karıştırıp veriyorum...barınak fikrine gelince evet çok haklısınız barınak benimde aklıma geldi ama .ben sakaryada yaşıyorum ve sokak ta yaşamaya mahkum çok hayvan var..arasam gelip alırlarmı diye düşündüm.. denemekte fayda var.. tüm hayvan dostlarına sevgiler...

canım bence sen önce araştır bağrınak nasıl gercekten ilgileniorlarmı ondan sonra ara bence.burda istanbulda ki bağrınaklar çok iyi ama orda bilemem ve bişi daha av köpekleri zaten zayıf oluyorlar doğru vitamin demir v.s eksikliği var ama tombiş bişi de olamıyorlar yapıları öyle.bize de haber verirsen inşanllah durumu nasıl.

çok ürkek yemek yiyor.

biraz oğluşuma alıştı,ondan kaçmıyor

Son düzenleme:
Canım ne ya ne tatlı ne korkmuş ürkek belli halindende ama haydeç ablam onu iyileştirir eski sağlığına kavuşturur tez zamanda

bu dünyalar güzeli anne adayina ilgi gösterdiginiz onu beslediginiz icin sizi yürekten tebrik ediyorum...

cok da güzel bir hanimefendi. biraz kendine gelsin toparlansin, birazda size alissin sonra ne siz ondan ne de o sizden kopabilirsiniz ... tecrübeyle sabittir :CüvCüv:

bizim de böyle bizi secen hamile bir kizimiz oldu.. yavrulari sahiplendirirken kili kirk yardik nerdeyse isteyenlerden cv istedik kaydirigubbakcemile3 hepsi de süper ailelere gitti ve inanilmaz mutlu aile köpekleri oldular... cogu arkadasin iddia ettiginin tersine ücretsiz verilen yavrularin da cok iyi bakildigina dair cok güzel örnek oldular ...

hatta yavrulardan bir tanesi de benim canim prensesim, evimin nesesi, bastaci, asla ayrilamayacagim, bir gün ayri kalsam uykularimi kaciran kizim. su anda 4.5 yasinda onu yurtdisina cikarken bile birakmadim yanimda getirdim :) kuzucugum minik danam yarmagül üm benim :))

eylül13 bonibon çok teşekkür ederim yorumlarınızla gururlandım...benim hayvanseverliğim aileden yani babamdan geliyor...bizler kardeşler olarak hepimiz hayvanseveriz..bunun için rahmetli babacığıma çok teşekkür ederim....

şimdi arkadaşlar ben evimi yaptıralı 3 sene kadar oluyor... çok büyükte bir bahçem var..aslında şanslı kızım ve bebişleri için çok ideal..fakat ben evimi yeni yaptığım için bahçemin etrafı kapalı değil tellerle örtülü..yan komşumlada aramızda duvar yok...ben beslediğim için şanslı kızımı birkaç kez laf söyledi ..doğuracak yavrularda başımıza kalacak gibi..bu nedenle bende en doğru kararı vermek istiyorum..çocukların elinde ziyan olacak bebişler...bakalım ne yapabileceğim...hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...

Sevgili haydec gercekten cok büyük sevaba giriyorsun, bari birak yavrularini yapsin ondan sonra barinaga birak. Söyle o dinsiz imansiz komsuna bu köpek zararsizdir, hamiledir kimseye zarari olmaz.
Ama dogumunu yapsin ondan sonra birakin barinaga ama simdi yapmayin. Cünkü barinaga giderse ayri bir stress yasayacaktir. Zaten köpegin durumu iyi degil resimlerdende belli.
Yavas yavas size alismisken, o gidip bahcenin kuytu bir yerinde dogumunu yapar. Biraz daha sabirla inanin cok büyük sevab yaparsiniz. Ama ondan sonrada bakmak istemiyorsaniz verin barinaga anneli cocuklu ama su haliyle barinaga giderse bu köpek fazla yasamayacak belli. Cok hasta üstelik hamile birde psikolojikmen resmen kötü durumda. Cok ürkek bir köpek.
Madem barinaga gidecek ve sizin bakmaya gücünüz yok bari isim falan takmayin, birakin isimsiz olsun.
Isim koymak icin sizin köpeginiz olmali.
Bu arada bu cins bir köpek ve av köpegi Almanya`da böyle bir köpek almak istesem 1,5- 2 bin Euro öderim.
Cok akilli cok uysal köpekler bunlar. Ama halsizliginden ve hamileliginden dolayi öyle görünmesede.
Birde Türkiye`de köpek beslemek cok ucuz.
Almanya olsa bir kere bir köpegin fiyati ortalama 1000,- Euro. Sonradan her sene devlete vergisini ve her sene sigortasini ödüyorsun, bir köpek bize nerden baksan ayda 100 Euro`ya geliyor.
Ama bu durumda senden gidecegi biraz su ve yemeklerinizin artigidir. Cok büyük bir sevab üstelik.
Hamile olmasa belki bu kadar yorum bile yazmazdim ama bir kadin olarak o köpegin hamile olmasi ve bu durumda aciz olmasi beni cok etkiledi...

çok tatlı bir anne adayı aynı zamanda çok ürkek....
ay onun yavrularını görmeyi çok isterim....
köpek yavrularına kaşı çok özel bir ilgim var...
hatta bahçeli bir evde oturmak, yavru köpek beslemek ve onu büyütmek hayallerimi süslüyor inşallah Allah nasip eder bana....
Duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum size...

Back
X