Bakarmısınız... Çıldırmak üzereyimde

Brave Capricorn

Şöyle yapsaydım böyle olmayacaktı diye bir şey yok
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
4.118
2.652
448
Aslında biraz ayrıntılı yazmak isterdim fakat çok üzgün ve bitkinim artık. Belki ilerki yazılarımda anlatırım . Zor bir dönem geçiriyorum. Beklenmedik şeyler oluyor Hayatımda

Sıkıntımın en büyüğü şu;
Hani iş başvurusu yapılan bir çok site var. Bunlara başvurduğumuz halde hergün güncel olarak giripte tekrar baktığımız halde neden geri dönüşler olmuyor. Sanki cv ler incelenmiyor çoğunda, sanki firmalar reklam yapar gibi koymuşlar ilanları... çok üzgünüm

büyük firmalar ilan dursun veri bankası dolsun diye tutuyor ilanı ihtiyacı olmadan.büyük bir şirkette bir pozisyona sürekli başvuruyorum 2 yıldır kimse dönmüyor.hem de o pozisyonda o şirkette staj yaptığım halde.bence dikkate alsalar direk beni çağırırlar ama yok 2 yıldır duruo ilan :)

İnternetten iş bulmak çok zor canım eğer sağlam bir cv'n yoksa.

malesef canım ama baksan işci bulamıyoz diye şikayet ederler ama haftalarca ilanları durur arama yapmazlar

Ben de çok umutsuzca birçok siteye cv yükleyip iş başvurusunda bulunmuştum. Bana dönüş yapmaları en az bir yıl geçip atandıktan sonra olmuştu. Yani inceliyorlar ama işe uygunluğa göre bence geri dönüş yapıyorlar.

Benim eşim ordan bulmuştu işini. Ama ben bulamıyorum. Aradaki cv farkı işte. Çok dikkat çekecek bir cv'niz yoksa zor oluyor bu işler. Eşimin cv'sinde 3 köklü üniversiteden diploma ve çift yabancı dil var. İngilizce anadili seviyesinde. Buna rağmen günde 30-40 başvuru yaptığını söylüyor. Şu an çalıştığı yerden memnun ama çok istediği, şartları daha iyi olan yerler kabul etmemiş mesela, mülakattan elenmiş falan. Bana da kızıyor yeterince başvuru yapmıyorsun diye ki son bir yılda 3000 üzeri başvuru yapmışım. Düşün halimi.

Bir de üstüne basa basa söylediği şey özyazı. Mutlaka kendini düzgün ifade ettiğin, o işi neden istediğini, neden o iş için en iyi tercih olabileceğini anlattığın bir ön yazı yazmalıymışız. Bu bana en zor gelen kısım işte. Ama onun dediğine göre de en önemli olan, ilk izlenimi yaratan nokta.

Bu arada cvye bakılma sayısına çok takılmayın. Büyük firmalar cvleri site üzerinden incelemiyor. Kendi havuzlarına yığıp özelliklerine göre ayırıyorlar.

Ben çalışıyorum eşim için uğraşıyoruz... faydası dokunacak kişilere hatrı sayılır kişilere söyledim.. tamam diyorlar gerisi yok. Firma başvurusu yapıyoruz rica minnet birilerine söylüyoruz. şu işimiz için bir aracı koyun diye.. yok yokk..
bu yaşımada kadar hiçbirşey için böyle burnu havada tok insanlardan hiçbirşey istememiştim.. Sanki tüm kapılar kapandı. huzurumuz kaçtı. hep suskunuz moralimiz sıfır....

iş bulmak çok zor
ama benim eşimde oradan buldu işini
şuan gayet memnun ama hala iş aramaya devam ediyor..
eşimin cv si süper bende başvurdum 3-5 yere aramadılar vazgeçtim..
cv de en önemli şey kendini tam anlamıyla ifade edebilmen.
benim eşimin yüksek lisansı var ve çok iyi bir ünv den mevzun . Aslında aynı okuldan mezunuz ama deneyimli olmasına da dikkat ediyorlar..

ben oraya 2011 senesinde cv koydum.
2 sene sonra arayan arayana.
mezun olduğum zaman arasaydınız ya di mi???
iş güç bulduktan sonra arıyolar.

mesleğin ne canım?

napıcam ben yaaa.. hayatla bağım koptu yine.. yüzüm hep asık.. perişan saç baş o biçim, üzüntüm çok büyük çıldırıcamm

Bende 1 yıldır geçti ilk aylar çok sık başvuru yapıyordum cv bakma zahmetinde bile bulunmuyorlar.Şimdilerde başvurmuyorum umudum kalmadı zaman kaybı bari olmasın diyorum.İş bulmak ne kadar zormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…