- 17 Eylül 2015
- 1.460
- 3.886
- 83
Carsafla gezse ayni muameleyi nasil gorecek acaba konu sahibi?Sadece yanlis cumle kuruyorsun bence kiz carsaflada gezse o adam yine aynisini yapar. Konu sahibi memursaniz tayin isteyin bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Carsafla gezse ayni muameleyi nasil gorecek acaba konu sahibi?Sadece yanlis cumle kuruyorsun bence kiz carsaflada gezse o adam yine aynisini yapar. Konu sahibi memursaniz tayin isteyin bence
Cunku adam insanliktan nasibini almamjisCarsafla gezse ayni muameleyi nasil gorecek acaba konu sahibi?
Evet almamis ama carsafla gezse ayni muameleyi gormez. Ben biliyorum cunku benim hayatim da benzer, iskembeden sallamiyorum burada.Cunku adam insanliktan nasibini almamjis
Cocugunun degil, ozellikle kizinin. Konu sahibinin erkek kardesi son derece rahatmis.babadir karisir anadir karisir oldu baska..anne baba olmak cocugunun hayatini zindan etme hakkina sahip olmak degildir bizim ulkemizde niye boyle bir dusunce tarzi var anlamadim saygi duymali cocuguna onu azarlayip dovup rencide etmemeli
sasirtmadi bu durum ne zaman kiz erkek ayni sekilde yetistirilir ozaman birseyler degismeye baslarCocugunun degil, ozellikle kizinin. Konu sahibinin erkek kardesi son derece rahatmis.
Tesetturle din baglantili ya ordan cikardim konu uzamasin derken bunu kastetmistim sen bana yazicaksin ben sana falan filan babasinin gerici olduguna bende katiliyorum zatn ama bunun tesetturle alaksi yok neyse daha yazmayalim uzamasin o yuzden demistimDini nereden cikardiniz ben anlamadim; ben dinle ilgili hicbir sey soylemedim. Konunun uzayacak bir tarafi yok, bir kadini kiyafeti yuzunden yargilayan her erkek cag disi ve gericidir; buna da akli basinda olan her kadin katilir. Bir kadina el kaldirabilen her erkek de gericidir.
Bakin konu sahibi o evde durmakta israrci, babasinin da kiyafetlerine karistigini soyluyor. Ben de diyorum ki tesetture gir, kurtul. Cunku benim babam da boyle, kiyafetlerime karisir. Benim simdilik ekonomik ozgurlugum yok, ben de care olarak muhafazakar bir sekilde giyiniyorum tatsizlik cikmasin diye. Yorumumda hicbir zumreyi asagilamadim, kadina saygisi olmayanlardan baska. Ayni sekilde hicbir dini gorus de asagilanmamistir yorumumda.Tesetturle din baglantili ya ordan cikardim konu uzamasin derken bunu kastetmistim sen bana yazicaksin ben sana falan filan babasinin gerici olduguna bende katiliyorum zatn ama bunun tesetturle alaksi yok neyse daha yazmayalim uzamasin o yuzden demistim
Ben sana o evden uzaklasmani soylerken kocaya kac dememistim, kendi ayaklarinin ustunde dur demistim. Kocaya kac gibi bir akli kimse vermez. Ama sen bir evde yasiyorsan o evin kurallarina uyacaksin. Annen baban muhafazakarsa ona gore yasayacaksin. Eve giris-cikislarina dikkat edeceksin, giyimine dikkat edeceksin, erkeklerle iliskilerine dikkat edeceksin. Dayak yiyorsan da bu oyle konusmamakla olmaz. Caresi bu degil. Istedigin kiyafetleri giymek istiyorsan kendi ayaklarin ustunde duracaksin. Ben kendimden milyon defa ornek vermisimdir, ben ailemle yasiyorum onlar da muhafazakardir. Gece gezmesine gitmem, kiyafetlerim onlara uygundur, erkeklerle iletisim kurmam, alkol almam. Eger diyorsan ki ben istedigim gibi yasarim o zaman o evi terk etmek zorundasin. Bak kuzenimden de ornek verdim, o muhafazakar bir hayat istemiyordu, evi terk etti sonuc olarak. Iki yol var burada, birinden birini sececeksin.Öncelikle şunu belirtmek istiyorum yazan herkese teşekkür ediyorum İnan'ın söylemesi kolay evi terket demesi benim bir iki akrabam öyle kaçtı kocaya vs sonra kucakta çocukla geri döndüler. Şuda var sırf onlar istiyor diye giyimimi kısıtlamak istemiyorum gizlide olsa giyeceğim şimdiye kadar yaptığım gibi. Zaten bir iki defa yakaladı oda kötü oldu. Dayağı tabiki onaylamıyorum ve nefret ediyorum o bunu bana yaptıkça aylarca konuşmadım aynı evde iki yabancı gibi yaşadık kocam olsa boşarım gider ama aile öyle olmuyor işte satılıp atılmıyor gemileri yakmak kolay değil. Özel sektörde çalışıyorum ancak kadrolu olursam aldığım maaş ile çekip gidebilirim. Eskiden kısıtlama daha çoktu ama çalıştıkça sadece kıyafet konusuna takmaya başladılar. Annemde aynı kafa yapısında dine göre yorumluyorlar her şeyi Allah korkun yok mu noktasına getiriyorlar
Onu kastediyorsun demedim ama cidden zor evi bırakıp gitmek Sudan çıkmış balık gibi olurum benim zaten öyle gece hayatı alkol vs gibi bir durumum yok istediğim insanlarlada görüşebiliyorum gizli de olsa sadece kıyafet konusunda sıkıntı yaşıyorum işin özü bu. Ekonomik özgürlüğüm var ama paramı zar zor yetiriyorum kendime masrafım çok fazla. Şuan o yükün altına giremem birde hadi çekip gittim diyelim ya İşler yolundaki gitmezse dönmek zorunda kalırsam ve bu ülkede kadın olmak çok zor yalnız yaşamak her türlü iti kopuğu var.Ben sana o evden uzaklasmani soylerken kocaya kac dememistim, kendi ayaklarinin ustunde dur demistim. Kocaya kac gibi bir akli kimse vermez. Ama sen bir evde yasiyorsan o evin kurallarina uyacaksin. Annen baban muhafazakarsa ona gore yasayacaksin. Eve giris-cikislarina dikkat edeceksin, giyimine dikkat edeceksin, erkeklerle iliskilerine dikkat edeceksin. Dayak yiyorsan da bu oyle konusmamakla olmaz. Caresi bu degil. Istedigin kiyafetleri giymek istiyorsan kendi ayaklarin ustunde duracaksin. Ben kendimden milyon defa ornek vermisimdir, ben ailemle yasiyorum onlar da muhafazakardir. Gece gezmesine gitmem, kiyafetlerim onlara uygundur, erkeklerle iletisim kurmam, alkol almam. Eger diyorsan ki ben istedigim gibi yasarim o zaman o evi terk etmek zorundasin. Bak kuzenimden de ornek verdim, o muhafazakar bir hayat istemiyordu, evi terk etti sonuc olarak. Iki yol var burada, birinden birini sececeksin.
O zaman yapacagin bir sey yok, ailene uy. Bir de sonunu dusunen kahraman olamazmis.Onu kastediyorsun demedim ama cidden zor evi bırakıp gitmek Sudan çıkmış balık gibi olurum benim zaten öyle gece hayatı alkol vs gibi bir durumum yok istediğim insanlarlada görüşebiliyorum gizli de olsa sadece kıyafet konusunda sıkıntı yaşıyorum işin özü bu. Ekonomik özgürlüğüm var ama paramı zar zor yetiriyorum kendime masrafım çok fazla. Şuan o yükün altına giremem birde hadi çekip gittim diyelim ya İşler yolundaki gitmezse dönmek zorunda kalırsam ve bu ülkede kadın olmak çok zor yalnız yaşamak her türlü iti kopuğu var.
Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, surekli sirtinizi bir erkege dayama pesindesiniz. Boyle dusunurseniz hicbir zaman ozgur olamazsiniz.Saçma ama ben yabancı insanları çok seviyorum bazen düşünüyorum bir yabancı bulup evlensem gitsem başka bir ülkeye bunlar benim hayallerim özellikle yurt dışı ama maddi imkanım el vermez onada.
Dayamak değil burda ki isteğim hep hayalimdi yabancı bi insan onu dile getiriyorum ve yurt dışında yaşamak yıllardır çalışıyorum babamdan bir lira almadım şimdiye kadar borç harici. Tek isteğim biraz mutlu olmak normal insanlar gibi .Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, surekli sirtinizi bir erkege dayama pesindesiniz. Boyle dusunurseniz hicbir zaman ozgur olamazsiniz.
Yabanci erkekleri daha cekici buluyor olabilirsiniz, oradaki hayat sizi cezbediyor da olabilir. Bunlara diyecek bir seyim yok. Ama bunun cozumu orali biriyle evlenmek degil, kendi sayende gidebilmek. Yoksa erkeklere guven olmaz, hicbir sevgi de sonsuza dek surmez.Dayamak değil burda ki isteğim hep hayalimdi yabancı bi insan onu dile getiriyorum ve yurt dışında yaşamak yıllardır çalışıyorum babamdan bir lira almadım şimdiye kadar borç harici. Tek isteğim biraz mutlu olmak normal insanlar gibi .