Dedgmle ne alakası var yazkdklarnzn çoğu borcumz var yoksa küçücük bebeğime kıyar mym uzuluyrm diye yazıyor ona istndn yazdım yoksa kimsd ev hanımı olsun diyeck hadde değilim. Ama ilk 2 yaş çocuğu annesi buyutebilsn ister herkes. Kimse erkeğin vicdanına kalsın demiyor elzem drumlarda baba bakar anne çalışır onda da hem fikirim ama siz dedgni farklı yönlere saptiryrsnz.Konu ev araba sahibi olmak değil ki. Bebek maalesef bir gün büyüyecek ihtiyaçları artacak bizim de aslında evde olmamıza çok gerekmeyen zamanlar gelecek. Belki babamız işsiz kalacak belki boşanma olacak. Bdv deki konuların %80i ekonomik gücü olmayan kadınlar. Neden bir erkeğin vicdanına kalalım ki. Vicdanı geçtim baba vefat edebilir çalışamayacak duruma gelebilir neden çocuğumu muhtaç edeyim. Sosyal devlette yaşamıyoruz ki.
Diğer bir yandan da birçoğumuz devlet üniversitelerinde iyi eğitimler aldık. Vazgeçemeyeceğimiz kariyerlerimiz işlerimiz var. Bu kadar kadının tıp fakültelerinde mühendislik eğitim fakültelerinde iyi eğitimler alıp sonra çalışmamaları devlete zarar değil mi? O zaman anne olmak isteyenler yer kaplamasın yani.
Bu konu o kadar basit ev araba mevzusu değil ki.
He ben devlete borcumu düşünürken devlet benim çocuğumun bakımını düşünmüyor tabi o başka konu…
Siz nerelerdesiniz bende merak ettim valla :)O yüzden hangi il diye sordum :) bu fiyatların üstünü ilk kez duydum çünkü. Yatılı Filipinliler haftanın 6 günü aşırı özverili çalışıyor. Onlar bile max 55 buralarda.
İstanbul AtaşehirSiz nerelerdesiniz bende merak ettim valla :)
Luküs yer :) biz İstanbulluyuz oralardan kaçtık ama izmir her koşulda daha pahalıİstanbul Ataşehir
İstanbul AtaşehirSiz nerelerdesiniz bende merak ettim valla :)
Luküs yer :) biz İstanbulluyuz oralardan kaçtık ama izmir her koşulda daha pahalı
SSK şart mı kendisinin hiç böyle bir talebi olmadı daGuncel fiyat asgari ucret + ssk her zmn gunceli bu olmali bende oyle baktirdim. Ama siz onun evinde baktirdiginiz icin 18 arti ssk olabilir
Evet sart sikayet ederse cezasi varSSK şart mı kendisinin hiç böyle bir talebi olmadı da
4 5 gün İzin istediğinde maaşından kesiyormusunuz yada senelik izin hakkı taniyormusunuzizmir 'in ilçesindeyiz
18 bin e bakıyor. + sigortası var. yabancı değil ama aile tanıdığı. normal yabancılar asgari ücret istiyor
Hiç o kadad çok izin istemedi. 1 gün 2 gün istediği oluyor kesmiyorum ama şöyle. Mesela ben taşınıyordum cumartesi bakar mısın dediğimde hiç hayır demedi. Yada işim oluyor akşam 1-2 saat geç alayım dediğimde idare etti. Kesmedim yani hep tam verdim4 5 gün İzin istediğinde maaşından kesiyormusunuz yada senelik izin hakkı taniyormusunuz
Oldu olacak maaşından da kesin bari kadın resmen bedavaya çalışıyor SGK yok kuru maaş4 5 gün İzin istediğinde maaşından kesiyormusunuz yada senelik izin hakkı taniyormusunuz
Kendisinin böyle bir talebi olmadığı için bende ilk defa bebek baktircam için konuşmadık böyle birşey11 bin alıp bir de SGK da yokmuşbedavaya çalışıyor bu insanlar şaşılacak şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?