Bakıcı ile tatile gitmek

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Herkese selam,

2 yaşını doldurmuş oğluma hafta içi sabah 9’dan akşam 5’e kadar bakan, hepimizin çok iyi anlaştığı, çok da özverili bir insan olan bakıcımıza tatile bizimle gelmesini teklif ettik o da sağolsun kabul etti.

Tatillerimiz bakıcısız da gayet iyi geçiyor ama oğlum uyuduktan sonra bizim de günümüz bitmiş oluyor. Bu tatilde eşimle geceleri de dışarı çıkarız diye düşündük. Bu sebeple ondan gelmesini rica ettik. Yani ana neden oğlum uyuduktan sonra yanında duracak olması. Akşam oğlumu biz kendimiz uyutup öyle çıkacağız. Zaten uykusu aralıksız, hasta değilse su içmeye kalkar en fazla. Bu zamana kadar onu gece kimseye bırakmadık, bu nedenle biz uyutup çıkarız diye düşünüyoruz. Buraya kadar sıkıntı yok.

Yalnız gündüzleri nasıl yapmalıyım onu bilmiyorum. Normal evdeki gün içindeki gibi tüm yükü bakıcıda olsa olmaz, sonuçta gece de yanında olacak kadın. Nasıl bir denge tutturmalıyım? Mesela sabah kahvaltısını yaptırıp öğlen yemeğine kadar arada 1-2 saat mi ilgilenmesini sağlamalıyım? Tüm gün ben ilgilensem de sorun değil aslında, oğlum uyumlu ve bakması rahat bir çocuk, onunla daha çok vakit geçirmek isterim tatilde. Yani bunu nasıl ayarlasam bilemedim, önerilerinize ihtiyacım var.

Otel de mi kalacaksınız yazlık gibi bi yerde mi?
Otelde kalacaksanız bakıcının masrafları size dahil mi olacak?

Bence düzeni bozmayın normal zamanlarda kaç saat bakıyorsa ona göre konuşun. Somuçta o kişide insan havuzada girmek isteyecek sıcaktan bunalıp denizede

Çok mantıklı bir plan olmuş.
Bence sabah kahvaltısına birlikte inin. Sonra bakıcıya özel zaman tanıyın. Bu arada siz de çocuğunuzla başbaşa kalırsınız. Aileniz ve bakıcı öğle yemeğinde tekrar biraraya gelin. Yemeği birlikte yersiniz ardından siz eşinizle özel zaman geçirebilirsiniz ya da hepbirlikte deniz-havuz kullanımında bakıcının bakım işini üstlenmesini bekleyebilirsiniz.
Çok plan yapmayın. Akışına bırakın. Sadece onun da birkaç saat dinlenmesine ve keyif almasına olanak sağlayın.

Henüz bir aylık bebeğimle deneyimli sayılmam ama mesai saati bazında ayarlama fikrini vermeye geldim. 9/5mesaisindeki 8 saate göre ayarlanabilir belki

Otel de mi kalacaksınız yazlık gibi bi yerde mi?
Otelde kalacaksanız bakıcının masrafları size dahil mi olacak?

Bence düzeni bozmayın normal zamanlarda kaç saat bakıyorsa ona göre konuşun. Somuçta o kişide insan havuzada girmek isteyecek sıcaktan bunalıp denizede

Onu söylemeyi unutmuşum, otelde kalacağız, masraflarını biz karşılıyoruz. Pasaport, vize, ulaşım, otel hepsini biz karşıladık bizim davetlimiz çünkü. Bir de ek ücret vereceğiz.

Sabah kahvaltısından aksam yemeğine kadar olan kısımda bebeginizle siz ilgilenin sonrasini bakiciya birakin bu arada bakicinin tatil masraflarını da siz mi karşılıyorsunuz

Bence sabah kalkınca kahvaltısını siz yaptırır Deniz havuz vs eğlendirirsiniz o vakitte bakıcınızın serbest zamanı olur öğle uykusunun vaktinde oğlunuzu yukarı çıkarıp doyurup yatırır ve o zaman aralığında siz rahat takılırsınız oğlunuz uyandıktan sonra tekrar akşama dek siz ilgilenirsiniz ve akşam yemeğinin ardından bakıcınız görevi devralır ve anne baba saatiniz başlar. Şöyle hayal edince iki taraf içinde çok hoş bi tatil olur gibi geldi valla çok güzel bi imkana sahipsiniz şuanda 😍

Çok mantıklı bir plan olmuş.
Bence sabah kahvaltısına birlikte inin. Sonra bakıcıya özel zaman tanıyın. Bu arada siz de çocuğunuzla başbaşa kalırsınız. Aileniz ve bakıcı öğle yemeğinde tekrar biraraya gelin. Yemeği birlikte yersiniz ardından siz eşinizle özel zaman geçirebilirsiniz ya da hepbirlikte deniz-havuz kullanımında bakıcının bakım işini üstlenmesini bekleyebilirsiniz.
Çok plan yapmayın. Akışına bırakın. Sadece onun da birkaç saat dinlenmesine ve keyif almasına olanak sağlayın.

Haklısınız. Plan yapsak da duruma göre gelişecektir her şey. Bazı şeyleri Akışına bırakmak da işe yarayabilir.

Henüz bir aylık bebeğimle deneyimli sayılmam ama mesai saati bazında ayarlama fikrini vermeye geldim. 9/5mesaisindeki 8 saate göre ayarlanabilir belki

Tatil için o biraz fazla olur gibime geldi bilemedim. Ya da sırf geceleri yanında durması gerekiyor o zaman. Öyle mi yapsam acaba

Benzer birşeyi iki yıl önce bizde yaptık.
Öğlen uykusunda 2 saat ve akşam yemekten sonra 3-4 saat bakıcı ilgilenmişti kızımla. Çokta rahat olmuştu eşimle başbaşa vakit geçirme açısından.

Ama direk şu saatte şunu yaparız diye birşey de konuşmayın, gün içerisinde yapacağınız şeye göre değişir bakıcının ilgilenme saati ve zamanı.

Bence sabah kalkınca kahvaltısını siz yaptırır Deniz havuz vs eğlendirirsiniz o vakitte bakıcınızın serbest zamanı olur öğle uykusunun vaktinde oğlunuzu yukarı çıkarıp doyurup yatırır ve o zaman aralığında siz rahat takılırsınız oğlunuz uyandıktan sonra tekrar akşama dek siz ilgilenirsiniz ve akşam yemeğinin ardından bakıcınız görevi devralır ve anne baba saatiniz başlar. Şöyle hayal edince iki taraf içinde çok hoş bi tatil olur gibi geldi valla çok güzel bi imkana sahipsiniz şuanda 😍

Evet bu söylediğiniz çok güzel bir plan sonuçta öğle uykusunda da anne baba olarak yanında duruyoruz normalde. Çok teşekkür ederim.

Onu söylemeyi unutmuşum, otelde kalacağız, masraflarını biz karşılıyoruz. Pasaport, vize, ulaşım, otel hepsini biz karşıladık bizim davetlimiz çünkü. Bir de ek ücret vereceğiz.
Valla süpermiş böyle bakıcılığa can kurban 😍 tatil nereye acaba yurtdışı sanırım..çok iyi bir fikir ya özendim gerçekten benim bebeğim gelecek yaz tatil görücek şimdiden düşünüyorum napıcam diye😂😂insan tatilde tamamen özgür olmak istiyor😞

Şöyle yapabilirsiniz;
Zaten orada mecburen gündüz birlikte vakit geçireceksiniz. Çocuğunuzla olduğunca kendiniz ilgilenip mesela tek başınıza yüzmek istediğiniz bir iki saat onun ilgilenmesini isteyip gece tamamen ona bırakabilirsiniz. Muhtemelen bakıcınız da çocuğunuz uyuduktan sonra 1-2 saat tv izleyip uyur :)

Zaten uyuyan bir bebekmis. Gece zorlanmayacak.

Dolayısıyla madem götürüyorsunuz ve tüm masraflarinin karsilanmasinin yanında birde ek ücret alacak ( tatil yapmış olacak ) gün içinde bir kaç saat kendisine ayırması yeterli bence.

Yemeklerde birlikte olursunuz. Öğlen uykusu yok mu /?

Haklısınız. Plan yapsak da duruma göre gelişecektir her şey. Bazı şeyleri Akışına bırakmak da işe yarayabilir.
Ben ücretsiz izindeyim bakıcım yok. Karşılaştırmak hoş değil ama annem oğlumu çok sever. Biz de tatillerimize giderken anneme de teklif ederiz. Annemin tüm masraflarını karşılarız o da hem torunu ile güzel zaman geçirir hem de istediği tatili yapmış olur. Biz havuz-deniz-spa ya giderken anneme bıraktık. Akşamları da oğlum tatilde geç uyurdu ve annem odada kalırdı. Annemle hepbirlikte sabahları havuza girerdik ama akşam üzeri o termale girerdi ya da beş çayı falan takılırdı. Otelin yemek ve snack saatlerine göre ayarlama yapabilirsiniz.
Bakıcım olsaydı ben de sizin gibi yapardım.

Benzer birşeyi iki yıl önce bizde yaptık.
Öğlen uykusunda 2 saat ve akşam yemekten sonra bakıcı ilgilenmişti kızımla. Çokta rahat olmuştu eşimle başbaşa vakit geçirme açısından.

Ama direk şu saatte şunu yaparız diye birşey de konuşmayın, gün içerisinde yapacağınız şeye göre değişir bakıcının ilgilenme saati ve zamanı.

Evet öyle uykusu ve akşam yemekten sonra ilgilenme olayı kafama yattı. Peki anne-babanın yanında olduğunun farkında olan ama bakıcı ile vakit geçiren kızınız sorun çıkarttı mı? Yani oğlum bizi tutturur mu acaba diye de düşünüyorum.

En mantikli bence arkadasinki olmus hep ona yuklenmek olmaz hemde cocugunuzla zaman gecirmis olursunuz bu sekilde iki tarafta rahat eder

Zaten uyuyan bir bebekmis. Gece zorlanmayacak.

Dolayısıyla madem götürüyorsunuz ve tüm masraflarinin karsilanmasinin yanında birde ek ücret alacak ( tatil yapmış olacak ) gün içinde bir kaç saat kendisine ayırması yeterli bence.

Yemeklerde birlikte olursunuz. Öğlen uykusu yok mu /?

Var 1’den 4’e kadar uyuyor. Onu atlamışım yazmayı.

Ben ücretsiz izindeyim bakıcım yok. Karşılaştırmak hoş değil ama annem oğlumu çok sever. Biz de tatillerimize giderken anneme de teklif ederiz. Annemin tüm masraflarını karşılarız o da hem torunu ile güzel zaman geçirir hem de istediği tatili yapmış olur. Biz havuz-deniz-spa ya giderken anneme bıraktık. Akşamları da oğlum tatilde geç uyurdu ve annem odada kalırdı. Annemle hepbirlikte sabahları havuza girerdik ama akşam üzeri o termale girerdi ya da beş çayı falan takılırdı. Otelin yemek ve snack saatlerine göre ayarlama yapabilirsiniz.
Bakıcım olsaydı ben de sizin gibi yapardım.

Benim de annem olsaydı gözü kapalı giderdim her yere düşünmezdim bile :( Allah başınızdan eksik etmesin.

Back
X