Bakıcı ile tatile gitmek

Masraflarini karşılıyorsunuz + maasi + ek odememi anlayamadım eger boyleyse ek odeme fazla geldi bana
8 saat diyen arkadasta mantikli söylemiş 10 da yatıyorsa ve 1 e kadar yanindaysa 3 saat böyle
4 saat te gune yayilmis mantikli ama kesinlikle onunda kendine vakti olmasi şart. zaten bakiciya da naif davraniyorsunuz cumlelerinizden belli.

Yani gece de yanında kalacak ya ek ödeme onun için, kabul etmem dedi ama sonuçta rahatını bozacak ben ısrar edeceğim alması için.
Yok çok genç değil, 50 yaşlarında çok anaç ama çok dinç bir hanım, emekli öğretmen. Gece çıkmak istemez, tüm günü çocukla geçirmesi de haksızlık olur.

Herkese selam,

2 yaşını doldurmuş oğluma hafta içi sabah 9’dan akşam 5’e kadar bakan, hepimizin çok iyi anlaştığı, çok da özverili bir insan olan bakıcımıza tatile bizimle gelmesini teklif ettik o da sağolsun kabul etti.

Tatillerimiz bakıcısız da gayet iyi geçiyor ama oğlum uyuduktan sonra bizim de günümüz bitmiş oluyor. Bu tatilde eşimle geceleri de dışarı çıkarız diye düşündük. Bu sebeple ondan gelmesini rica ettik. Yani ana neden oğlum uyuduktan sonra yanında duracak olması. Akşam oğlumu biz kendimiz uyutup öyle çıkacağız. Zaten uykusu aralıksız, hasta değilse su içmeye kalkar en fazla. Bu zamana kadar onu gece kimseye bırakmadık, bu nedenle biz uyutup çıkarız diye düşünüyoruz. Buraya kadar sıkıntı yok.

Yalnız gündüzleri nasıl yapmalıyım onu bilmiyorum. Normal evdeki gün içindeki gibi tüm yükü bakıcıda olsa olmaz, sonuçta gece de yanında olacak kadın. Nasıl bir denge tutturmalıyım? Mesela sabah kahvaltısını yaptırıp öğlen yemeğine kadar arada 1-2 saat mi ilgilenmesini sağlamalıyım? Tüm gün ben ilgilensem de sorun değil aslında, oğlum uyumlu ve bakması rahat bir çocuk, onunla daha çok vakit geçirmek isterim tatilde. Yani bunu nasıl ayarlasam bilemedim, önerilerinize ihtiyacım var.
Siz yemeklerini yedirin altini ustunu degistirin. Bakici madem gidiyor o da tatil yapsin surekli calismasin

Var 1’den 4’e kadar uyuyor. Onu atlamışım yazmayı.
Normalde 1 den 4 e kadar 3 saat odada yanında duracak ,akiam da en az 3 4 saat otursa zaten mesaisini tamamlamış oluyor .gun içinde de siz ilgilenirsiniz ,en kötü beraber bakarsınız .hem gündüz bakıcıya yıkıp hem akiam beklesin derseniz isyan çıkar:)

Çocuğunuz uyurken baksa ve siz eşinizle aynı anda yüzmek istediğinizde çocuğunuza göz kulak olsa yeter.
Zaten iyi biri anladığım kadarıyla. Yemek konusunda da yardım eder diye hissediyorum.
Çocuğu bakıcıyla denizde havuzda bırakmak zaten içimize sinmez. Çok rahat olurdu aslında ama bir şey olursa vicdan azabından kurtulunmaz.

Çocuklar uyuyunca odaya kapanmak zorunda olmak zor. Ben de bakıcımı götürsem mi diye düşündüm ama çocuklar uyuyunca en fazla kumsalda kahvemi içerim. Ya da gözleme kuyruğuna girmek isteyen çocuğuma eşlik ederken ben güneşlenmeye devam edeceğim. Onun için de ekstra otel ücreti ödemeye değmeyecek. Ama eşimle gidecek olsaydım kesinlikle götürürdüm.

Back
X