Bakıcı ile tatile gitmek

Var 1’den 4’e kadar uyuyor. Onu atlamışım yazmayı.

Uyku vaktinde de yanında olup dinlenmiş olacak.

ŞAnslı bir bakiciniz var :)

Gece de uyuyan bir bebek olduğu için gün içinde bence bir çok bakımını ustlenebilir

Uyku vaktinde de yanında olup dinlenmiş olacak.

ŞAnslı bir bakiciniz var :)

Gece de uyuyan bir bebek olduğu için gün içinde bence bir çok bakımını ustlenebilir

Evet evde de öyle oluyor, çok boş vaktim kalıyor işlerini yapıveriyim diyor :)

Evet öyle uykusu ve akşam yemekten sonra ilgilenme olayı kafama yattı. Peki anne-babanın yanında olduğunun farkında olan ama bakıcı ile vakit geçiren kızınız sorun çıkarttı mı? Yani oğlum bizi tutturur mu .
acaba diye de düşünüyorum.
Bizde öyle bir sorun olmamıştı ama ben çalışmadığımdan aynı evin içinde ben varken de beraber vakit geçiyorlardı yani alışıktı bu duruma.

Sabahtan öğlen 4 e kadar kadın istediği gibi takılsın 4-7 arası birlikte bakarsınız spontane olaylara göre
Sonra zaten duş alıp akşam yemeğine hazırlanma olacağı için herkes odasında takılıyor.
Akşam yemeğinden sonra çocuk, uyuyana kadar sizle olur uyuyunca bakıcısı gelir siz çıkarsınız.

Çocuğun uyuma ve uyanma saatleri nedir? Bir de her şey dahil konseptli bir otel olduğunu varsayıyorum. Tabi bir de ekstra ücret ödeyeceğinizi söylediniz. Benim çevremde gördüğüm kadarıyla şöyle yapılabilir.sabah beraber kahvaltı yaparsınız , sonra bakıcınız la çocuğunuz bir etkinlik yaparlar siz de kahvenin içersiniz. Sonra mesela 9,9.30 tan 12 ye kadar bakıcınız kendi takılın. (Baştan günlük program hakkında konuşun gitmeden, ben yaklaşık olarak böyle düşündüm, sen ne dersin nasıl yapalım diye. Baştan konuşulur herkes birbirinin beklentisini bilirse daha rahat olur)12 de öğle yemeği saati beraber yemek yerini 1 de zaten çocuğunuz uyuyor ( eğer ille odada uyması gerekiyorsa otelde bahçede sakin bir köşede uyutabilir bu arada o da temiz havada oturur otelin konseptine göre siz yada garsonlar içecek bir şeyler yada Snack bardan bir şeyler götürür) sonra 4 gibi uyanıyor demişsiniz. 4-5.30 arası gibi kadın takılır. Sonra o da yanınızda olur yine çocukla ilgilenir giydirme soyma, yada oyun oynatma gibi.hep birlikte takılırsınız.sonra yemek zaten.sonra siz çocuğu uyuturkwn o bir akşam kahvesi keyfi yapar ve ona emanet eder çıkarsınız. Eğer bakıcınız gençse bir gece de siz çocuğunuz la beklerken onun gece etkinliklerine katılması için zaman verebilirsiniz. Siz de balkonda eşinizle takılırsınız o gece.

Ben kendi açımdan yorum yapmış olayim:)
Gece uykularında ve öğlen 1-4 arası uykusunda eşimle bayram ederdim🤣 Ama kalan diğer saatlerde kızlarım bakıcı veya başkasını istemezdi diye düşünüyorum. Hem bunu hem de yemeklerde gezmede vs.cekirdek aile olmak isteyeceğim için bakiciyi davet etmezdim sanırım.

Konu çok havada kalmış
Mesela hangi ülkeye gidiyorsunuz yazmamışsınız herkes haklı olarak otel tatili için öneriler vermiş
Mesela Avrupada bi yerlere mi gidiyorsunuz, Asya’da mı? Aralarında uçurum var konuyu düzenleyip daha çok ayrıntı girerseniz işinize yarıyacak yorumlar gelecektir

Konu çok havada kalmış
Mesela hangi ülkeye gidiyorsunuz yazmamışsınız herkes haklı olarak otel tatili için öneriler vermiş
Mesela Avrupada bi yerlere mi gidiyorsunuz, Asya’da mı? Aralarında uçurum var konuyu düzenleyip daha çok ayrıntı girerseniz işinize yarıyacak yorumlar gelecektir

Avrupa’da bir yere gidiyoruz, otel tatili, açık büfe her şey dahil konseptli değil, 24 saat açık restoranlı bir otel. Biz yanımızda çocuğun bozulmayacak yemekliğini ve tek göz elektrikli ocağını da götüreceğiz.

Çocuğun uyuma ve uyanma saatleri nedir? Bir de her şey dahil konseptli bir otel olduğunu varsayıyorum. Tabi bir de ekstra ücret ödeyeceğinizi söylediniz. Benim çevremde gördüğüm kadarıyla şöyle yapılabilir.sabah beraber kahvaltı yaparsınız , sonra bakıcınız la çocuğunuz bir etkinlik yaparlar siz de kahvenin içersiniz. Sonra mesela 9,9.30 tan 12 ye kadar bakıcınız kendi takılın. (Baştan günlük program hakkında konuşun gitmeden, ben yaklaşık olarak böyle düşündüm, sen ne dersin nasıl yapalım diye. Baştan konuşulur herkes birbirinin beklentisini bilirse daha rahat olur)12 de öğle yemeği saati beraber yemek yerini 1 de zaten çocuğunuz uyuyor ( eğer ille odada uyması gerekiyorsa otelde bahçede sakin bir köşede uyutabilir bu arada o da temiz havada oturur otelin konseptine göre siz yada garsonlar içecek bir şeyler yada Snack bardan bir şeyler götürür) sonra 4 gibi uyanıyor demişsiniz. 4-5.30 arası gibi kadın takılır. Sonra o da yanınızda olur yine çocukla ilgilenir giydirme soyma, yada oyun oynatma gibi.hep birlikte takılırsınız.sonra yemek zaten.sonra siz çocuğu uyuturkwn o bir akşam kahvesi keyfi yapar ve ona emanet eder çıkarsınız. Eğer bakıcınız gençse bir gece de siz çocuğunuz la beklerken onun gece etkinliklerine katılması için zaman verebilirsiniz. Siz de balkonda eşinizle takılırsınız o gece.

Çocuk sabah 9da uyanıp akşam 10da uyuyor, gündüz uykusu da 1’den 4’e kadar. Bakıcımız çok genç değil, 50 yaşlarında. Ben sürekli yapmak istediği bir şey olup olmadığını teklif edeceğim zaten.

Ben kendi açımdan yorum yapmış olayim:)
Gece uykularında ve öğlen 1-4 arası uykusunda eşimle bayram ederdim🤣 Ama kalan diğer saatlerde kızlarım bakıcı veya başkasını istemezdi diye düşünüyorum. Hem bunu hem de yemeklerde gezmede vs.cekirdek aile olmak isteyeceğim için bakiciyi davet etmezdim sanırım.

Bende de biraz aynı duygular var, ama tatile çekirdek aile tatilimizi bu sene gerçekleştirdik önümüzdeki ay yine gerçekleştireceğiz. Bu tatili de gece çıkmalı yapalım istediğimiz için çocuğu da kimseye bırakmayacağımız için en mantıklı çözüm bu geldi.

Eğer çocuğunuza baktığı için belirli bir ücret veriyorsanız tatil boyunca yardımcı olsun size.Yemeğini yediği zamanlar siz ilgilenirsiniz çocukla.Ya da hep beraber olun o çocukla ilgilensin sizin yanınızda.Sonuçta hem o kadının tatil masraflarını karşılayacaksınız birde oraya tatile götürmüyorsunuz ki size yardımcı olsun diye götürüyorsunuz.

Sizin gibi bir planı tercih etmezdim, tatilde çocuğumla birebir iletişimde olmayı isterim. Zaten çalışan yoğun insanlarız bulmuşum bir ara gece gezmeye gideceğime ailece ( anne, baba, çocuk) vakit geçirebileceğim şekilde ayarlama yaparım. Sorunuza gelecek olursak, siz sıkıldığınız veya uykunuz geldiğinde falan bakıcıya verin, SPA’ya falan giderken bırakırsınız bakıcıya, 3-4 saat de gelmezsiniz, akşam da onda zaten.fazla da plan yapmamak lazım akışa bırakın, bakıcının ihtiyaçları konusunda oldukça düşüncelisiniz zaten o dengeyi kurarsınız.

Sizin gibi bir planı tercih etmezdim, tatilde çocuğumla birebir iletişimde olmayı isterim. Zaten çalışan yoğun insanlarız bulmuşum bir ara gece gezmeye gideceğime ailece ( anne, baba, çocuk) vakit geçirebileceğim şekilde ayarlama yaparım. Sorunuza gelecek olursak, siz sıkıldığınız veya uykunuz geldiğinde falan bakıcıya verin, SPA’ya falan giderken bırakırsınız bakıcıya, 3-4 saat de gelmezsiniz, akşam da onda zaten.fazla da plan yapmamak lazım akışa bırakın, bakıcının ihtiyaçları konusunda oldukça düşüncelisiniz zaten o dengeyi kurarsınız.

Anne-baba-çocuk tatili de çok seviyoruz öyle bir tatili bayramda yaptık, gelecek bayram da üçümüz gideceğiz. Bu daha çok iş güçten bunalıp eşimle kafa dağıtma tatili gibi olacak, çocuğu da kimseye bırakmam gündüz de yanımda olmasını isterim o nedenle en mantıklı çözüm bence buydu.
Dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum, yeri gelir çocuk eşimde kalır biz bakıcı hanımla takılırız yeri gelir tek takılır. Bakalım nasıl olacak.

Masraflarini karşılıyorsunuz + maasi + ek odememi anlayamadım eger boyleyse ek odeme fazla geldi bana
8 saat diyen arkadasta mantikli söylemiş 10 da yatıyorsa ve 1 e kadar yanindaysa 3 saat böyle
4 saat te gune yayilmis mantikli ama kesinlikle onunda kendine vakti olmasi şart. zaten bakiciya da naif davraniyorsunuz cumlelerinizden belli.

Back
X