Bakici maasi

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.297
20.234
598
Merhaba. 24 ayini doldurmak uzere olan bir oglum var. Ben ogretmenim. Bu zamana kadar annem ve kayinvalidem donusumlu olarak bana gelerek ogluma baktilar sag olsunlar ancak oglum buyudukce bu duzen bir takim sıkıntılar yaratmaya basladi.o yuzden bakici arayisina girmeyi dusunuyorum. Istanbuldayiz. Piyasa nedir hicbir fikrim yok. Gordugum kadariyla cok genis bir fiyat skalasi var. Benim h.ici bir gun bosum var, yani haftada 4 gun calisiyorum. Su asamada h.ici 4 gun 08-15:30 saatleri arasi online derslerim esnasinda gelmesi yeterli olacak bakicinin. Bu kosullarda ne kadar maas verilmeli? 4 gune ssk nasil olur? Hem bu konuda fikir almak istedim, hem de bu aydaki bir cocugu krese gondermek hakkinda neler dysunursunuz onu sormak istiyorum. Bir yandan kres oglum icin daha verimli olur diye de dysunuyorum cunku cok hareketli bir cocuk. Cevrede hic yasiti yok, arada hava almaya parka vs cikardigimda yabancilardan kacar oldu.Evde bir yetiskinle tikilmaktansa sosyal ve bilissel gelisimine olumlu katkisi olan bir ortama girerdi. Evde her ne kadar ayina uygun aktiviteler yapsam da artik ona yetemedigimi hissediyorum. Ama pandemi ve henuz kendini ifade edemiyor olusu, tuvalet egitiminin olmayisi vs de bu fikri geri plana atmama sebep oluyor. Fikirlerinizi bekliyorum.
 

Canım daha bezli ise kreş işini bir sene daha ertelesen iyi olur Ki 3 yaş ve sonrası kreş için genel kabul gören yaş
Bakıcı ücretleri konusundaki yorumları ben de merak ediyorum
 

ben henüz bu konulara çok uzağım ama 2 yaşına kadar evde bakıcı aile desteği idare ettirip 2 yaşında kreşe vermeyi düşünüyorum açıkçası. Hatta yakınlarımda daha erken alacak bir yer bulursam da daha erken veririm. Bence evde bakıcı ile uğraşacağına çocuk için daha faydalı hem de ekonomik çözüm gibi geliyor bana.
Gelen bakıcının ne çıkacağı da belli değil. Olur olmadık insanlarla muhattap olup sinir bozacağına yaşı gelmiş çocuğu kreşe verebilirsin.
 
Canım daha bezli ise kreş işini bir sene daha ertelesen iyi olur Ki 3 yaş ve sonrası kreş için genel kabul gören yaş
Bakıcı ücretleri konusundaki yorumları ben de merak ediyorum
2 yastan itibaren kabul eden yerler var ama gidip gezmedim. Detaylari hic bilmiyorum. Zaten pandemiden dolayi bu fikre pek sicak bakmiyorum ama gonlume ve butcemize gore bir bakici bulamazsam bu da bir secenek.
 
Burda anaokulu yöneticisi olan bir hanım vardi keşke o da fikrini yazsa ben de 2 yaşında krese yollamak istiyorum (evde bakici ile durmasindan daha çok şey ogrenir diye )
 
Burda anaokulu yöneticisi olan bir hanım vardi keşke o da fikrini yazsa ben de 2 yaşında krese yollamak istiyorum (evde bakici ile durmasindan daha çok şey ogrenir diye )
Cevap bekledigim bazi uyeler var, ins gorur de yazarlar. Koalina 2 yasindaki oglunu krese gonderiyor mesela, ozellikle ondan tecrubelerini ogrenmek isterim
 
Corona olduğu için bakıcı da, kreş de risk olacaktır. Bu seneyi idare etme şansınız varsa biraz daha annelerle mi geçirseniz?

bakıcı ücretleri iyice arttı. Şu dediğiniz şartlarda komşu, tanıdık vs olmayacaksa, en az 1500-2000 arası talep edilecektir. Sigorta kısmına girmiyorum bile
siz 4 gün ve az iş saati olarak düşünüyorsunuz ama sonuçta bu işi yapanın da başka işi olmayacak

hem maddi açıdan, hem çocuğun yaşıtları ile vakit geçirmesi açısından kreş daha doğru bir karar.
Ama şartları biraz zorlayıp erteleyebildiğiniz kadar erteleyin.
 
Su zamana kadar bile zar zor geldik annelerle. Planimiz 3 yasinda krese vermekti ancak oglumun davranislarinda problemler goruyorum bu duzende ve bir yil daha bu sekilde idare etmek cok zor geliyor. Bakici da dikkat eeden biri olursa ve toplu tasima kullanmazsa su andakinden daha fazla bir risk almis olmayacagiz.
 
Merhaba, kizim 16 aylik su asamaya kadar hep bakiciyla geldik. Burada acilan her konuda da hep bakicilardan yana gorus bildirmistim. Ancak bakici cocugunuzun ona alistigini gordugu an, tamam artik bunlar bana mecbur diyor ve oyle bir tavir degistiriyor ki sasirir kalirsiniz. Kendim tecrube etmesem bu kadar degisikligi baskasi anlatsa inanmazdim.
derin sularda hanimin uzmanligi, eger 3 yasindan once krese gondermekte bir sakinca olmuyorsa gozunuz kapali krese gonderin kurtulun derim.
Size zahmet vermeyeceksem musait oldugunuz bir anda anneniz ve kvnizin bakmasiyla yasadiginiz dezavantajlari lutfen bana biraz yazar misiniz? Bakicimizla yollari ayirmak zorunda kaldim, verebilecegim kres bulundugum ilcede yok. Galiba annelerden yardim talep edecegiz, onumu goremiyorum nelerle karsilasabilecegimizi kestiremiyorum. Tecrubelerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.
 
Oglunuzun davranislarinda ne gibi problemler goruyorsunuz?
 
İstanbul piyasasına hakim değilim ama 2 sene önce aynı sayılı güne 1800 2000 tl veriyordum.
Sizin erken çıkış saati olmasıyla belki bir nebze 2100 gibi bir ücret olabilir.
Sigortası 4 gün değil ay bazında 16 bazen 17 gün çalışacağı için o şekilde hesaplamalısınız.

Kreş 2 yaş işin eğer çocuk hazırsa öneriliyor ama konuşma problemi bir sorun.
Bu konuda karar verebilecek kişi sizsiniz, gelişimini ve uyumunu en iyi siz kıyaslayabilirsiniz.
Tuvalet eğitimi önemli değil, öyle kabul eden yerler var zaten.
 
Aslında bir yıl değil. Önümüz sömestr. Şubat-Haziran ayları gibi anladım sizin için.
4 ay.
Tabi farklı bir düzeniniz varsa bilmiyorum.

bakıcıya sigorta yapmalısınız. Çünkü ayda 10 günden fazla çalışmış olacak sizinle.
Bakıcı desteği alabiliyorsanız ona bakın derim. Çünkü sigorta işin içine girmesi demek 4 gün için 500-600 arası (şimdiki bu aralıktadır diye tahmin ediyorum) +odeme daha yapmanız demek. Yılbaşında zam da geldi, iyimser bakıyor bile olabilirim :)
Sigortasız çalışan ise her zaman size tehdit.
sanırım ben olsam kreşe yönelirdim şu durumda.
 
Ben anne çalışmıyorsa çocukların 36 aydan önce tam zamanlı kreşe gitmesini gerekli görmüyorum 24 aydan itibaren part-time oyun grubu olabilir.
Çocuk özellikle 24 aya kadar, kendi evinde, alışık olduğu ortamda bakılıp büyümeli.
Bununla birlikte anneanne-babaanne dönüşümlü bakım işini de sağlıklı bulmuyorum.

Konu sahibinin konusuna gelince çocuğumuz zaten anneanne, babaanne ve ebeveynleri olmak üzere üç ayrı yetişkin tarafından bakılıp büyütülmüş.
24 ay artık bebeklikten çıkıp erken çocukluğa adım atılan bir dönem.
Dördüncü bir bakım veren kişi olarak bakıcıdansa kreş ortamını tercih etmek daha doğru olur diye düşünüyorum.
Pandemi dolayısıyla okul öncesi kurumlarda sınıf mevcutları zaten kalabalık değil.
En azından sosyalleşme, konuşmada ilerleme, akran etkileşimi sağlanır.
 
Merhaba.

Mart 2019 doğumlu kızım yarın kreşe başlıyor, evde bir bayram havası :)

Çünkü olmuyor, yetmiyorum, verimsizleşiyorum çocuğuma karşı. Aslında hiçbir mecburiyetim de yok. Öğretmenim, evdeyim, canlı ders saatim çok yüklü değil, ikinci dönem okullar açılır mı muallakta ama gitsin istedim.

8:30-12:30 gidecek, hiçbir eğitim falan da istemiyorum. İnsan görsün, yaşıt görsün, iyi vakit geçirsin, enerjiyi atsın gelsin.

Tuvalet eğitimi bizde de yok, ilk etapta değiştirmemelerini özellikle rica edeceğim, toplamda 4 saat kalacağı için sorun olmaz bizde.

Kendini jest ve mimiklerle şahane ifade ediyor ama konuşma işi bizde de sıkıntılı, kreşin faydası olur ümidindeyim, çocuk gak dese de guk dese de anlayan anasıyla babasından başkasını görmeden büyüyor, konuşmayı öğrenme ihtiyacı hiç hissetmedi.

Pandeminin daha bir yere gideceği yok gibi görünüyor, çocukların ruhsal ve bedensel sağlıkları elden gidecek eve tıktıkça.. Biz ufak bir ilçedeyiz çok kalabalık değil sınıfları biraz da ona güvendim.

Etrafım bakıcıdan yana yüzü gülmeyen iş arkadaşlarıyla dolu. Yarı yolda bırakırsa sil baştan aynı sıkıntılar.. Bana hiç sıcak bir fikir gibi gelmiyor bir yetişkinle kukumav kuşu gibi evde otur otur...

Kreş iyidir kreş.. Yarın çooooook uzun zamandır ilk kez sıcak bir kahve içebileceğim inşallah. Darısı başınıza..
 
Burda anaokulu yöneticisi olan bir hanım vardi keşke o da fikrini yazsa ben de 2 yaşında krese yollamak istiyorum (evde bakici ile durmasindan daha çok şey ogrenir diye )
Beni soruyorsanız cevap vereyim ama üstüme alınmış gibi de olmayayım, bir arkadas daha vardı yöneticilik yapan o da olabılır kastettıgınız.
Öncelikle biz tuvalet eğitimi almamış olan cocukları almayı pek tercih etmiyoruz. Önceki dönemlerde bezi açtırma degıstırtme konusunda cocuklar bakıcı annelerle cok sıkıntı yasadılar. Altına kacırma vs extrem durumlar harıc tabi. Genelde kreş yaşı 36aydan itibaren başlıyor bizde, sınıfları yaş grubuna göre açıyoruz. Konu sahibine tavsiyem yarım gün bir oyun grubuna vermesi. Bu sayede hem sıkılmaz, öğrenir, eğlenir hemde evden fazla uzak kalmaz güven duygusu zedelenmez. Ben evdekı bır oglum +ıkızlerım ıcın haftanın 6günü alıyorum suan 4000veriyorum cunku 3 cocuk ve gercekten cok yorucu oluyor. Korona sebebıyle kız bızde kalıyor. Cunku sokakla baglantısı olan bırını cocuklarımla temas ettıremem. Kızdan memnunum sgksını tam yatırıyorum.
 
5 gün 08-17:00 a asgari ücret +sigorta istiyorlar. Sizin de muhtemelen 2000 civari olur sigortayı SGK yı arayıp sorun teşvik çıkabiliyor yoksa o da 800 civarı çıkar sanırım çünkü 5 tam güne 1100 çıktı bizim
 
Ay siz boyle siralayinca kres de cok cazip gozuktu gozume :) oncesinde de Koalina aklima sokmustu zaten :) ama en buyuk korkum pandemi iste. Istanbuldayiz malum. Krese gidip de virus kapmamasi mucize olur gibi geliyor. Ailemiz risk grubu kisilerden olusuyor...aslinda oyun grubuna muhakkak baslatirdim, 1 yasindaykem bile anne bebek ritm muzik oyun grubuna gtmistik ama su donemde cok cekimiyorum. Her turlu plan alt ust oldu...ote yandan dediginiz gibi virusten korunacagiz drrken cocuklarimizin kaybettikleri de var...en iyisi cevremdrki kresleri iyice bir arastirayim. Krese basladiktan sonraki tecrubelerinizi almak icin ozel msj atabilir miyim :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…