• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakici maasi

Yani her sey bir risk aslinda su anda. Anneanne de babaanne de bize virus getirebilir allah korusun, cunku bekar dayi ve amca var. Onlar full time calisiyorlar. Bakici keza oyle. Risk her yerde varsa bari cocugun en verim alacagi yere gondreeyim diye dusunuyorm su anda. Ama esim dahil herkes bu donemde kucucuk cocuk krese mi verilir diye ustume cullanacak tabii buna hazir olmaliyim
Bize de babanne gelip gidiyor, sagolsun gorumcem ondan çıkmaz ve haftasonu dahil full time çalışan bir insan, onun yüzünden kayinvalideme gelme diyemeyiz. İşte evin içinde bile bunlar hep risk

Anne mutsuzsa bebek de mutsuz kim ne derse desin benim bebeğim şuan 45gunluk iznim Mart birde bitiyor
Bende napsam diye düşünüyorum
Suan esim alınca bir çay içiyorum kendime geliyorum herhalde annede dinlenecek
Bende ikiyasina kadar bakici sonra kreş olabilir diye düşünüyorum
Birde benim bulunduğum ilçede bakıcılar hep para karşılığı çalışıyor sigortali çalışan duymadım hiç

Anne mutsuzsa bebek de mutsuz kim ne derse desin benim bebeğim şuan 45gunluk iznim Mart birde bitiyor
Birde benim bulunduğum ilçede bakıcılar hep para karşılığı çalışıyor sigortali çalışan duymadım hiç
sgk olmadan çalıştırmak suç. kafası bozulup şikayet etse çalıştıran bir ton ceza öder. bir yabancıyı sgk sız çalıştırmayı göze alamam. komşu momşu sgk ya ihtiyaç duymayan tanıdık biri olsa ok ama şu durumda bakıcıya sigorta yapmam şart. ama çok tuzlu olacak bu seçenek de...

sgk olmadan çalıştırmak suç. kafası bozulup şikayet etse çalıştıran bir ton ceza öder. bir yabancıyı sgk sız çalıştırmayı göze alamam. komşu momşu sgk ya ihtiyaç duymayan tanıdık biri olsa ok ama şu durumda bakıcıya sigorta yapmam şart. ama çok tuzlu olacak bu seçenek de...
Hmm doğrudur benim bilgim yok
Ama bulunduğum ilcede hep sadece para duydum

istanbulu bilmem ama küçük şehir ilçesinde aylık 1100-1200 civarı burada

Merhaba, kizim 16 aylik su asamaya kadar hep bakiciyla geldik. Burada acilan her konuda da hep bakicilardan yana gorus bildirmistim. Ancak bakici cocugunuzun ona alistigini gordugu an, tamam artik bunlar bana mecbur diyor ve oyle bir tavir degistiriyor ki sasirir kalirsiniz. Kendim tecrube etmesem bu kadar degisikligi baskasi anlatsa inanmazdim.
@derin sularda hanimin uzmanligi, eger 3 yasindan once krese gondermekte bir sakinca olmuyorsa gozunuz kapali krese gonderin kurtulun derim.
Size zahmet vermeyeceksem musait oldugunuz bir anda anneniz ve kvnizin bakmasiyla yasadiginiz dezavantajlari lutfen bana biraz yazar misiniz? Bakicimizla yollari ayirmak zorunda kaldim, verebilecegim kres bulundugum ilcede yok. Galiba annelerden yardim talep edecegiz, onumu goremiyorum nelerle karsilasabilecegimizi kestiremiyorum. Tecrubelerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.
çok doğru demişsiniz aynen kaynana gibi davranmaya başladı resmen ve ben gerçekten mecburum :KK42: bu yüzden kreşler açılır açılmaz üç yaşı beklemeyi düşünmüyorum

küçük şehirlerde genelde öyle
ya da herkesin birbirini tanıdığı bir ortamda sizi gidip şikayet edemez "ben çocuğuna baktım da sigorta yapmadı" diye.

Ama büyük şehirde ya da sizin kimseyi tanımadığınız bir ortamda bu bir risk. 5 sene sonra bile şikayet etse, 2 de tanık gösterse yandınız bir araba parası ceza ödersiniz.

Yasal olarak zaten yapmak gerekiyor. Ama bu işi meslek olarak yapmayan "mahalle teyzesi" kıvamındaki kadınların zaten önceden bir sigorta girişi bile olmuyor (siz sigorta yapsanız bile onun emekli olacağı vs. yok o kadarcık primle) ya da küçük yerde yapacak başka iş de olmuyor, onlar çok da peşine düşmüyor.

küçük şehirlerde genelde öyle
ya da herkesin birbirini tanıdığı bir ortamda sizi gidip şikayet edemez "ben çocuğuna baktım da sigorta yapmadı" diye.

Ama büyük şehirde ya da sizin kimseyi tanımadığınız bir ortamda bu bir risk. 5 sene sonra bile şikayet etse, 2 de tanık gösterse yandınız bir araba parası ceza ödersiniz.

Yasal olarak zaten yapmak gerekiyor. Ama bu işi meslek olarak yapmayan "mahalle teyzesi" kıvamındaki kadınların zaten önceden bir sigorta girişi bile olmuyor (siz sigorta yapsanız bile onun emekli olacağı vs. yok o kadarcık primle) ya da küçük yerde yapacak başka iş de olmuyor, onlar çok da peşine düşmüyor.
Aynen burada yaşlı teyzeler bakıyor

Ilk basta alisma ssureci nasildi? Ilk gunler daha az sureli mi bulundular? Uyku duzenleri nasil? 8 10kisiyle kac ogretmen ilgileniyor? Yemekleri nasil? Bir de fiyat bilgisi verebilir misiniz, hangi il? Cok soru sordum ama ilk kez arasyiriyorum ve ne beklemem gerektigini hic bilmiyorum. Simdiden tesekkurler
İlk gün sadece tanışma yapılmıştı sınıfta sadece öğretmen ve benim ikizler 10-15 dk oyun oynadılar bizde müdürün odasından izledik. Ertesi gün 1 saat ikinci gün 2 saat üçüncü gün öğleye kadar şeklinde gittik 4 veya 5. Gündü galiba öğle uykusunuda orda uyudular. Biz tüm bu süreçleri sorunsuz atlattık severek mutlu gittiler çok şükür. Genelde 10 öğrenci için 1 öğretmen 1 bakıcı anne oluyor ama kreşten kreşe değişir ücrette keza öyle. Şehire hatta muhite göre bile değişir.

Back
X