Bakici maasi

Beni soruyorsanız cevap vereyim ama üstüme alınmış gibi de olmayayım, bir arkadas daha vardı yöneticilik yapan o da olabılır kastettıgınız.
Öncelikle biz tuvalet eğitimi almamış olan cocukları almayı pek tercih etmiyoruz. Önceki dönemlerde bezi açtırma degıstırtme konusunda cocuklar bakıcı annelerle cok sıkıntı yasadılar. Altına kacırma vs extrem durumlar harıc tabi. Genelde kreş yaşı 36aydan itibaren başlıyor bizde, sınıfları yaş grubuna göre açıyoruz. Konu sahibine tavsiyem yarım gün bir oyun grubuna vermesi. Bu sayede hem sıkılmaz, öğrenir, eğlenir hemde evden fazla uzak kalmaz güven duygusu zedelenmez. Ben evdekı bır oglum +ıkızlerım ıcın haftanın 6günü alıyorum suan 4000veriyorum cunku 3 cocuk ve gercekten cok yorucu oluyor. Korona sebebıyle kız bızde kalıyor. Cunku sokakla baglantısı olan bırını cocuklarımla temas ettıremem. Kızdan memnunum sgksını tam yatırıyorum.
Yarim gun oyun grubu da yeterli olabilir aslindam cunku saatlerim cok yogun degil. Annem yakinimda oturuyor o da gidip alabilir aslinda. Arastirayim bir. Tskler fikirleriniz icin

Ben anne çalışmıyorsa çocukların 36 aydan önce tam zamanlı kreşe gitmesini gerekli görmüyorum 24 aydan itibaren part-time oyun grubu olabilir.
Çocuk özellikle 24 aya kadar, kendi evinde, alışık olduğu ortamda bakılıp büyümeli.
Bununla birlikte anneanne-babaanne dönüşümlü bakım işini de sağlıklı bulmuyorum.

Konu sahibinin konusuna gelince çocuğumuz zaten anneanne, babaanne ve ebeveynleri olmak üzere üç ayrı yetişkin tarafından bakılıp büyütülmüş.
24 ay artık bebeklikten çıkıp erken çocukluğa adım atılan bir dönem.
Dördüncü bir bakım veren kişi olarak bakıcıdansa kreş ortamını tercih etmek daha doğru olur diye düşünüyorum.
Pandemi dolayısıyla okul öncesi kurumlarda sınıf mevcutları zaten kalabalık değil.
En azından sosyalleşme, konuşmada ilerleme, akran etkileşimi sağlanır.
Peki bu yas grubu icin bir kres bakarken dikkat etmem gereken seyler nelerdir? Bir ogretmen en fazla kac kisiyle ilgilenebilir max? Ornek bir gunleri nasil olmali kabaca?

Ben de öğretmenim . Bizde de bakıcı bir abla vardı . 9-16 arası çalışıyorsu geçen sene 2200 tl ve herkes bana çok ucuza bulmuşsun diyordu . İstanbul Ataşehirdeyim bu arada . Bu sene 2400 civarı istiyorlardı eylül gibi sormuştum civara . Baktım hep mırın kırın ediyorlar oldu maaşımı size vereyim o zaman diyip kızımı kreşe verdim iyi kiiii verdim kızım 3 yaşına yeni girdi . Hem daha sosyal hem yeme içmesi daha düzenli hem uykusu düzene girdi . Dolu dolu geçiriyor okulda zamanını . Beraber evdeydik ama bana canlı ders yaptırmıyordu hadi oyun oynayalım hadi parka gidelim va diyordu . Kreşe verdim bir rahatladım ohh dünya varmış dedim . Keşke geçen sene bakıcı arayacağıma kreşe verseydim yine. Kreş bence bakıcıdan çok daha avantajlı hem çocuk için hem de maddi olarak .en azından akranlarıyla oynuyor ve gelişimini destekliyorlar her yönden ...

Merhaba, kizim 16 aylik su asamaya kadar hep bakiciyla geldik. Burada acilan her konuda da hep bakicilardan yana gorus bildirmistim. Ancak bakici cocugunuzun ona alistigini gordugu an, tamam artik bunlar bana mecbur diyor ve oyle bir tavir degistiriyor ki sasirir kalirsiniz. Kendim tecrube etmesem bu kadar degisikligi baskasi anlatsa inanmazdim.
@derin sularda hanimin uzmanligi, eger 3 yasindan once krese gondermekte bir sakinca olmuyorsa gozunuz kapali krese gonderin kurtulun derim.
Size zahmet vermeyeceksem musait oldugunuz bir anda anneniz ve kvnizin bakmasiyla yasadiginiz dezavantajlari lutfen bana biraz yazar misiniz? Bakicimizla yollari ayirmak zorunda kaldim, verebilecegim kres bulundugum ilcede yok. Galiba annelerden yardim talep edecegiz, onumu goremiyorum nelerle karsilasabilecegimizi kestiremiyorum. Tecrubelerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.
18 aylik olana kadar pek bir problem yasamadik ancak son 6 aydir oglumun davranislari cok degisti. Babasi ve benleyken uyumlu olan cocuk ozelliklr babaannesi geldiginde inanilmaz hircin oluyor. Cunku babaannesi cabuk yoruluyor ve hayir derken kararli bir tutum gostermeden istedigi seyleri hemen yapiyor. Oglum aglayark istedigini yaptirma, kendini yerlere atma huyu edindi. Ayrica kendi basina yemek yemesine hic firsat vermiyor, yerken telefon veya tablet aciyor. Gun icinde tv surekli acik zaten. Cocuk bakimi konusunda herhango bir elestiriye de acik degil. Bunlar disinda hem onda hem kendi annemde gordugum ortak sey hakli olarak oglumun enerjisine ayak uyduramiyor ve cok yoruluyor olmalari. Pek oyun oynamiyor, cocugun ilgisini cekip enerjisini atacagi ortam saglamayip sonra cok yaramaz vs dye sikayet ediyorlar ve ben de bu durumlsrdan bunaldim acikcasi

Ben de öğretmenim . Bizde de bakıcı bir abla vardı . 9-16 arası çalışıyorsu geçen sene 2200 tl ve herkes bana çok ucuza bulmuşsun diyordu . İstanbul Ataşehirdeyim bu arada . Bu sene 2400 civarı istiyorlardı eylül gibi sormuştum civara . Baktım hep mırın kırın ediyorlar oldu maaşımı size vereyim o zaman diyip kızımı kreşe verdim iyi kiiii verdim kızım 3 yaşına yeni girdi . Hem daha sosyal hem yeme içmesi daha düzenli hem uykusu düzene girdi . Dolu dolu geçiriyor okulda zamanını . Beraber evdeydik ama bana canlı ders yaptırmıyordu hadi oyun oynayalım hadi parka gidelim va diyordu . Kreşe verdim bir rahatladım ohh dünya varmış dedim . Keşke geçen sene bakıcı arayacağıma kreşe verseydim yine. Kreş bence bakıcıdan çok daha avantajlı hem çocuk için hem de maddi olarak .en azından akranlarıyla oynuyor ve gelişimini destekliyorlar her yönden ...
3 yasinda olsa gonul rahatligiyla krese verirdim zaten daha hamileyken bile eger hazirbulunuslugu uygun olursa o yaslarda krese baslatirim diyordum ancak henuz konusamiyor. Hem o sebeple hem pandemi nedeniyle kresi ilk etapta dusunmedim. Kac kisilik kizinizin sinifi? Hangibsaatler arasi kreste?

merhaba. Oğlum 22.5 aylık yaklaşık 1.5 Aydan beride düzenli olarak kreşe gidiyor. Sabah 9.30-16 arası kreşte. Çok faydasını gördüm ben gelişiminde. Erken mi benimde tereddütlerim vardı. Ama kardeşi oldu daha 24 günlük o doğmadan alışmasında fayda var dedim. Birde kreş sahibi kaynım. İstediğim an gidip gelebildiğim için ayrıca amcası da orda takip ettiği için içim çok rahat. Oryantasyon süreci biraz zorlu oluyor ama şimdi okul okul diyor

2000 TL olabilir taş çatlasın oda....
İyi bı bakıcı bulmak resmen bı mucize...
Gelip oturup gitmek istiyorlar resmen ben aradım aradım bulamadım. Doğum yaptığımda 2 3 ay gelmesi için.
Aman bı görmeliydiniz..
Sinir oldum bu tavır ve tutumlarına tutmadım. Anlatsam uzun olur.

Şu yaşadığım süreç bana öyle bı ders oldu ki, ev temizliğine kadın tutuyoruz ev temizlemeyi biliyor mu? Evlatlarımızı baksın diye tutacağımız yardımcı çocuk bakmasını biliyor mu? Kişisel tavır ve tutumu nedir? Bunları araştırmadan asla kimse ile muhattap olmam.

18 aylıkken kreşe verdim ;şuan 30 aylık hala kreşe gidiyor ben oğlum .Şuan andı mevcudu 3 kişi; hijyen kurallarına da fazlasıyla dikkat edildiği bir ortamda .Ben bakıcıdansa kreşi öneriyorum .

aynı fikirdeyim benim kızımda 17 aylıkken başladı kreşe. Başka bir kadın ile bütün gün evin içinde kalmasından, diğer çocukların da olduğu daha çok aktivite ve eğitim sunulacak kreşi tavsiye ederim. Ama elbette herkesin kendi kararı

Burda anaokulu yöneticisi olan bir hanım vardi keşke o da fikrini yazsa ben de 2 yaşında krese yollamak istiyorum (evde bakici ile durmasindan daha çok şey ogrenir diye )
canım yanlış anlamanı istemem ama 2 yaşındaki çocuk hatta bence bir bebek kreşe verilmemeli :( 3 yaşımda kreşe verilip anneanne babaanne arası gezen bir çocuk olarak bir çocuğun gerçekten kreşten çok annenin eğitimine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum :( lütfen dediğimi yanlış anlama çalışan anneler için durum farklı olabilir tabi

2 yastan itibaren kabul eden yerler var ama gidip gezmedim. Detaylari hic bilmiyorum. Zaten pandemiden dolayi bu fikre pek sicak bakmiyorum ama gonlume ve butcemize gore bir bakici bulamazsam bu da bir secenek.
2 yaştan itibaren kabul edenlerde fiyatların daha uçuk olduğunu duymuştum.

3 yasinda olsa gonul rahatligiyla krese verirdim zaten daha hamileyken bile eger hazirbulunuslugu uygun olursa o yaslarda krese baslatirim diyordum ancak henuz konusamiyor. Hem o sebeple hem pandemi nedeniyle kresi ilk etapta dusunmedim. Kac kisilik kizinizin sinifi? Hangibsaatler arasi kreste?
Kızımın sınıfı 5 kişilik . Konuşmasına bile yansıyor emin olun akranları ile iletişim kurmalarından dolayı mı bilmiyorum ama konuşma ilerliyor . Benim arkadaşımda 2 yaşında oğlunu gönderiyor tek kelime etmiyordu yavaş yavaş açıldı çocuk. Sosyal ortamın yararı galiba .

Ay siz boyle siralayinca kres de cok cazip gozuktu gozume :) oncesinde de Koalina aklima sokmustu zaten :) ama en buyuk korkum pandemi iste. Istanbuldayiz malum. Krese gidip de virus kapmamasi mucize olur gibi geliyor. Ailemiz risk grubu kisilerden olusuyor...aslinda oyun grubuna muhakkak baslatirdim, 1 yasindaykem bile anne bebek ritm muzik oyun grubuna gtmistik ama su donemde cok cekimiyorum. Her turlu plan alt ust oldu...ote yandan dediginiz gibi virusten korunacagiz drrken cocuklarimizin kaybettikleri de var...en iyisi cevremdrki kresleri iyice bir arastirayim. Krese basladiktan sonraki tecrubelerinizi almak icin ozel msj atabilir miyim :)

Ya ben artık biraz kaderci oldum galiba bu konuda (İstanbulda olsaydık farklı olabilirdi bilemiyorum). Yani bulacaksa bir şekilde bulacak bizi bu meret, ama işte risk hep risk.. Zor tercihler.

Bizim ilçede toplam kreş sayısı 2. Düz 2 yani, beğensem de beğenmesem de 2. Gittim ikisine de baktım, şahaneler gözüm kapalı teslim ederim durumum var mı derseniz aslında hayır yok ama işte durum bu. Mükemmeli istesem evde oturmak zorunda kalacak. Bu yaşa kadar bir şekilde geldi, buna şükür.

Elbette, ne zaman isterseniz yazın lütfen. Biz bir haftadır okula gidince ne olacak, nasıl olacak, okula nasıl gideceksin, kiminle gideceksin, anneye nasıl byebye yapacaksın, anne işe nasıl gidecek vs alıştırma yapıyoruz. Az önce beraber çantasını hazırladık, hanımefendi benden hevesli, ıslak mendilini vs tıkıyor içine.. inşallah böyle devam eder de hem size, hem de sevgili nomunomuchua nomunomuchua ya ümit dolu bir örnek olurum.

Düşünsenize sabah bırakacağım kahvaltı orada, sonra oyun eğlence komiklik şakalar vakit geçirmece, 12de öğle yemeği ki orda 2 lokma yese yine benim işim azalır, eve gelince biraz evde teklif ederim yerse diye, sonra öğle uykusu... Oynayıp yorulduğu için güzel uyuyan bir çocuk.. Hayal gibi, rüya gibi ama gerçekleşme ihtimali var işte... Allahım çok amin:dua:

Kızımın sınıfı 5 kişilik . Konuşmasına bile yansıyor emin olun akranları ile iletişim kurmalarından dolayı mı bilmiyorum ama konuşma ilerliyor . Benim arkadaşımda 2 yaşında oğlunu gönderiyor tek kelime etmiyordu yavaş yavaş açıldı çocuk. Sosyal ortamın yararı galiba .
Konuşmasına ,gelişimine ve özbakımnı öğrenmesine çok yardımcı oluyor .tabi bu bizim için geçerli ;başkası için ne olur yorum yapmak yanlıs olur .

ben henüz bu konulara çok uzağım ama 2 yaşına kadar evde bakıcı aile desteği idare ettirip 2 yaşında kreşe vermeyi düşünüyorum açıkçası. Hatta yakınlarımda daha erken alacak bir yer bulursam da daha erken veririm. Bence evde bakıcı ile uğraşacağına çocuk için daha faydalı hem de ekonomik çözüm gibi geliyor bana.
Gelen bakıcının ne çıkacağı da belli değil. Olur olmadık insanlarla muhattap olup sinir bozacağına yaşı gelmiş çocuğu kreşe verebilirsin.

Hepsinin ayrı sıkıntıları var, aile büyüklerine baktırmak gözün arkada kalmıyor emin oluyorsun ama sözün geçmiyor kesinlikle ve çocuk seni dinlemiyor. Bu da ileri ki yaşlarda çok büyük sorunlara yol açıyor. Biz yemek bile yedirtmiyorduk ayrılınca düzene sokmamız 1 senemizi aldı.

Konuşmasına ,gelişimine ve özbakımnı öğrenmesine çok yardımcı oluyor .tabi bu bizim için geçerli ;başkası için ne olur yorum yapmak yanlıs olur .
Ben kendi adıma söyledim ve çevremde kiminle konuşsam aynısını söylüyor . Tabi herkes kendi çocuğunun durumunu biliyor. nasıl, ne olur ama genel anlamda çoğunluk çocuğun sosyal olarak geliştiğini ,konuşmasına ,motor becerilerine katkısı olduğunu söylüyor .

Hepsinin ayrı sıkıntıları var, aile büyüklerine baktırmak gözün arkada kalmıyor emin oluyorsun ama sözün geçmiyor kesinlikle ve çocuk seni dinlemiyor. Bu da ileri ki yaşlarda çok büyük sorunlara yol açıyor. Biz yemek bile yedirtmiyorduk ayrılınca düzene sokmamız 1 senemizi aldı.

işte o yüzden komple anneme bırakmak istemiyorum ben de. Bakıcı bulucam inşallah annemden de biraz destek bekleyeceğim açıkçası 2 yaşa kadar. Kaynanam olsa yakında o kesin bakardı ama şımartırdı annem tam tersi çok sevmez bakamaz. Tersler sabırsız ve fazla katı. O yüzdn komple anneme bırakamam. Annem sadece kontrol amaçlı devrede olabilir.

Çok zor işler daha ne zaman işe başlayacağımı bile bilmiyorum.
Pandemi dolayısıyla gebe olduğum için iş yerm sorumluluk almak istemedi. ücretsiz izne çıkardılar beni ama doğumdan hemen sonra da dönmemi bekliyorlar. Ben de onu istemiyorum bu kadar zaman evde oturup çocuğum olunca çalışmak haksızlık geliyor.

bir an önce kreş yaşına gelsinler lütfen 😂

Bu biraz şans işi sanırım.
Ben oğlum 2.5 aylıkken işe başladım. 3 bakıcı değiştirdik, ikisi tanıdığım insanlardı, biri referanslı. Evimizde kamera sistemi de vardı. Bakıcıyla olmadı bizim, tamam kötü bakmadı ama işte ekstra bir şey de katmadı oğluma. Yemekleri ben yapıp bırakıyordum ve iş çıkışı 15 dk bile geç kalamıyordum. Kendisizaten giyinik bir şekilde bekliyordu. Hasta oluyor, çocuğu okula gitmiyor, iş saatime randevusu oluyor, cenazesi oluyor vs. Bunlar beni gerdi açıkçası. Çünkü ben onun her hastane randevusu olduğunda izin alabileceğim bir işe sahip değilim. Market vs ihtiyacımı eve koştur koştur gelip oğlumu hazırlayıp alıp çıkarak hallediyordum. Artı oğlum hasta oluyor, dersim boş oluyor o da gelmiyor veya erken gidiyordu. Oysa evde kalsa ben de işimi gücümü hallederdim. Yani bakıcı olacaksa iş tanımı net olmalı. Çalışma saatlerin şu şu saatler, gelmediğin gün keserim fazladan kalırsan mesai veririm gibi. Çocukla ilgili yemek, çamaşır vs de dahil mi gibi şeyleri muhakkak konuşmak lazım.
Fiyatlar da anadolu yakası için 2000 civarı +sigorta.
Evde kamera sistemi olduğunu duyan kaçıyor zaten nedense.
Çoğu sigara içiyor.
Kimisi küçük çocuğuyla gelmek istiyor.
Kimisi uzakta oturuyor, bir vasıtayı kaçırsa ben işe geç gideceğiö ki böyle bir lüksüm yok.
Liste uzayıp gidiyor, zaten güvenilir ve işinin ehli birini bulmak hayli zor.

Ben kreş tercih ettim bu sene tüm bu sebeplerden. 0-3 yaş gündüz bakımevi olarak faaliyet gösteren yerler var. Onlar da 2000den başlıyor hatta biraz daha uygunları vardı. Başlattığımda 19 aylıktı oğlum. Bezi bırakmadı hala, konuşma hiç yoktu. 5 ay bitti bizim, şu an "anne kalk sabah oldu, güneş çıktı" diyebiliyor mesela. Evet pandemi var ama başka bir seçenek yoktu bizim için. Şimdiye kadar hasta da olmadı çünkü sınıflar seyreltilmiş cidden az çocuk var.

Bizde durum bu.

Back
X