• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakici maasi

Bir kurum sahibi olarak söylüyorum ki şartlar suanki gibi olmasaydı kesinlikle yolunuza kresle devam edin derdim fakat virüsün yayılma seyri mutasyona uğraması 2 yaş çocuğunun yaşı gereği mesafeyi koruyamamasi ve maske takmamasi fln eklenince bakıcı olmasa bile bir oyun ablasıyla atlatın bu dönemi ev isi vs beklemeyin.Okulöncesi ogretmenligi okuyan bir öğrenci yada bir çocuk gelişimci işinizi görecektir zaten evdesiniz gözünüz üstünde olur.

Mecburen.
Sabah 07:00 akşam 19:00 arası açığız.
Her gün bir öğretmen nöbetçi.
Nöbetçi olmayanların mesaisi 8:30-17:30x
Bizim de 07.30-18.30
Nobetci olmayanlar sizinkiyle ayni. Sagolsunlar kendi cocuklariymis gibi bakiyorlar. Evdeki bakicidan cok daha guvenilir,hangi yas grubu olursa olsun

Su zamana kadar bile zar zor geldik annelerle. Planimiz 3 yasinda krese vermekti ancak oglumun davranislarinda problemler goruyorum bu duzende ve bir yil daha bu sekilde idare etmek cok zor geliyor. Bakici da dikkat eeden biri olursa ve toplu tasima kullanmazsa su andakinden daha fazla bir risk almis olmayacagiz.

canım yanlış anlamanı istemem ama 2 yaşındaki çocuk hatta bence bir bebek kreşe verilmemeli :KK43: 3 yaşımda kreşe verilip anneanne babaanne arası gezen bir çocuk olarak bir çocuğun gerçekten kreşten çok annenin eğitimine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum :KK43: lütfen dediğimi yanlış anlama çalışan anneler için durum farklı olabilir tabi
Herkesin 3 yil evde oturup cocuguna bakma lüksü yok maalesef bebeğim 1 yaşını doldurunca ben de bakıcıya bırakıp işe döneceğim

Merhaba. 24 ayini doldurmak uzere olan bir oglum var. Ben ogretmenim. Bu zamana kadar annem ve kayinvalidem donusumlu olarak bana gelerek ogluma baktilar sag olsunlar ancak oglum buyudukce bu duzen bir takim sıkıntılar yaratmaya basladi.o yuzden bakici arayisina girmeyi dusunuyorum. Istanbuldayiz. Piyasa nedir hicbir fikrim yok. Gordugum kadariyla cok genis bir fiyat skalasi var. Benim h.ici bir gun bosum var, yani haftada 4 gun calisiyorum. Su asamada h.ici 4 gun 08-15:30 saatleri arasi online derslerim esnasinda gelmesi yeterli olacak bakicinin. Bu kosullarda ne kadar maas verilmeli? 4 gune ssk nasil olur? Hem bu konuda fikir almak istedim, hem de bu aydaki bir cocugu krese gondermek hakkinda neler dysunursunuz onu sormak istiyorum. Bir yandan kres oglum icin daha verimli olur diye de dysunuyorum cunku cok hareketli bir cocuk. Cevrede hic yasiti yok, arada hava almaya parka vs cikardigimda yabancilardan kacar oldu.Evde bir yetiskinle tikilmaktansa sosyal ve bilissel gelisimine olumlu katkisi olan bir ortama girerdi. Evde her ne kadar ayina uygun aktiviteler yapsam da artik ona yetemedigimi hissediyorum. Ama pandemi ve henuz kendini ifade edemiyor olusu, tuvalet egitiminin olmayisi vs de bu fikri geri plana atmama sebep oluyor. Fikirlerinizi bekliyorum.
kızım 25 aylık ve kreşe gidiyor. bakıcı hiç düşünmedim. ben memnunum kreşten

Merhaba. 24 ayini doldurmak uzere olan bir oglum var. Ben ogretmenim. Bu zamana kadar annem ve kayinvalidem donusumlu olarak bana gelerek ogluma baktilar sag olsunlar ancak oglum buyudukce bu duzen bir takim sıkıntılar yaratmaya basladi.o yuzden bakici arayisina girmeyi dusunuyorum. Istanbuldayiz. Piyasa nedir hicbir fikrim yok. Gordugum kadariyla cok genis bir fiyat skalasi var. Benim h.ici bir gun bosum var, yani haftada 4 gun calisiyorum. Su asamada h.ici 4 gun 08-15:30 saatleri arasi online derslerim esnasinda gelmesi yeterli olacak bakicinin. Bu kosullarda ne kadar maas verilmeli? 4 gune ssk nasil olur? Hem bu konuda fikir almak istedim, hem de bu aydaki bir cocugu krese gondermek hakkinda neler dysunursunuz onu sormak istiyorum. Bir yandan kres oglum icin daha verimli olur diye de dysunuyorum cunku cok hareketli bir cocuk. Cevrede hic yasiti yok, arada hava almaya parka vs cikardigimda yabancilardan kacar oldu.Evde bir yetiskinle tikilmaktansa sosyal ve bilissel gelisimine olumlu katkisi olan bir ortama girerdi. Evde her ne kadar ayina uygun aktiviteler yapsam da artik ona yetemedigimi hissediyorum. Ama pandemi ve henuz kendini ifade edemiyor olusu, tuvalet egitiminin olmayisi vs de bu fikri geri plana atmama sebep oluyor. Fikirlerinizi bekliyorum.
Tüm cevapları okumadım.

1- yatılı bakıcılar 500-600 dolar civarı ücret istiyor.
2- 4 günü kabul eden zor olur, onların da çocukları evde. Yabancı bulmanız lehinize olur.
3- oğlum 23 aylıkken kreşe başladı. Hiç sorun yaşamadım.
4- site gibi bir yerde yaşiyorsaniz, kapıcı eşlerinden destek isteyin. Hem daha uygun olur, hem karşı tarafın çocukları mağdur olmaz.
5- ssk yı arayın.

Kek börek mevzusu sıkıntılı bir konu.
Meyve ikindi öğünü için bence de daha iyi bir seçim bununla birlikte çalışan annelerin çocukları akşam 18:45 hatta 19:00’a kadar nöbetçi öğretmenle okulda bekliyor.
Bu çocuklar sadece meyveyle o saate kadar tok kalamaz.
Bir anlamda mecburen, daha doyurucu menülere yönelmek durumundayız.
Biz öğlen yemeğine ve bazı günlerde ikindiye meyve ekleyerek ortayı buluyoruz.
Bizim kreşimiz şekersiz beyaz unsuz bir kurum. İki tane ikindi öğünü var. İlkinde çorba veriyorlar, ikincisinde meyve salatası.

Kek börek mevzusu sıkıntılı bir konu.
Meyve ikindi öğünü için bence de daha iyi bir seçim bununla birlikte çalışan annelerin çocukları akşam 18:45 hatta 19:00’a kadar nöbetçi öğretmenle okulda bekliyor.
Bu çocuklar sadece meyveyle o saate kadar tok kalamaz.
Bir anlamda mecburen, daha doyurucu menülere yönelmek durumundayız.
Biz öğlen yemeğine ve bazı günlerde ikindiye meyve ekleyerek ortayı buluyoruz.
Ben kuruyemiş gönderiyorum ara öğün için her gün. Kaju falan bayağı tok tutuyor hatta evde bazen fazla kaçırırsa akşam sadece çorba içiyor. Yemeyengillerden benimki zaten. Yediği de bari düzgün olsun diyor insan. Ama şu an benimki tek çocuk olduğu için böyle özel istekleri dikkate alıyorlar, fazla olsa hangi biriyle uğralacaklar.

Ayni durum bizde de mevcut. Cocuga sınır koymuyorlar. Her istedigi yapiliyor. Yemek yerken tablet istemeye basladi artik tabletsiz cok huysuzlaniyor. Oyun oynamiyorlar.tv acik hep, kendi kendine oyuncaklariyla oynasin istiyoerlar annem gene bu kdr degil, uyarilarimi dikkate aliuor ama kv ye laf anlatilmiyor.

İyi annen laf anlıyormuş bizim ikisi de anlamıyor Çünkü aman torunları ağlamasın :) çocuk geç konuştu hatta ayrıldığımızda biz konuşturduk. Oyuncak, tv, tablet yasağı ile konuşmasını sağladık. Ne onlarsız oluyor ne de onlarla :) ileri de babaanne olursam ben torun bakamam diyorum hep :) zor yani onlar için de sağolsunlar düzenlerini bozuyorlar ama işte bizim dediklerimiz, yaptıklarımız doğru diye düşünmeseler ayak uydursalar süper olur işte o zaman bu sorunlarımız olmazdı

Ben zaten annem ve kayınvalide ile geçirdiğimiz kısa dönemlerde asssssslaaa onlara emanet edemeyeceğimi anlamıştım. Yemeyi, içmeyi geçtim, şımartma da yok ama erkek adam ağlamaz, iyyyyy emziğin ne çirkin, onu elleme, bunu yapma gibi bitmeyen direktifleri çok geriyordu bizi. Bir de öyle deme, böyle yapma diyince hemen bozulup biz kaç çocuk büyüttük moduna giriyorlar. Tamam da nasıl büyüttüğünüz de ortada işte :D

Biz de o yoktu hatta biz kural koyuyoruz ama onlar aman karışmayın çocuğumuza, ağlatmayın çocuğumuzu, sanki siz çok usluydunuz :) emziğe alıştırmaya çalıştılar ben hiç vermedim emzik baktım bi ara alışıyordu o sıra grip oldu herşeyi attım evden biberon, emzik ve bitti :) bizimkiler seninkinin tam tersi :) çocuklarını da iyi yetiştirmiş hakkını yiyemem erkek çocukları var kayınvalidemin hepsi eşlerine yardım eder, ev temizler; yemek yapar erkek adam yapmaz modunda asla değil. Ama işte kuralsızlıkta çok zor

Ben kuruyemiş gönderiyorum ara öğün için her gün. Kaju falan bayağı tok tutuyor hatta evde bazen fazla kaçırırsa akşam sadece çorba içiyor. Yemeyengillerden benimki zaten. Yediği de bari düzgün olsun diyor insan. Ama şu an benimki tek çocuk olduğu için böyle özel istekleri dikkate alıyorlar, fazla olsa hangi biriyle uğralacaklar.

Bizimki de yemiyordu neler çektim ama çok şükür zorlu bi süreçte olsa herşeye alıştırdım ve ne verirsem yiyor bu konuda da anlaştık artık. Yemeyen çocuk çok zor.

2 yaşında ikizlerimi kreşe vermiş bir anneyim :) 2 yaşa kadar kendim bakıp direk kreşe başlattım iyi ki dediğim bir karar oldu hep. İki yaştan itibaren alan kreşler var (gündüz bakımevi olarak geçiyor) zaten bu yaş grubuna yönelik olanlar bu konuda uzmanlaşmış oluyor. bütün sınıf aynı yaş grubundan oluştuğu için diğer çocuklarda oğlunuz gibi henüz konuşamasa da öğretmenleri onlarla çok güzel iletişim kuruyor merak etmeyin. Sınıf mevcutları 8-10 civarında oluyor korona sebebiyle hatra daha da az olabilir. Evinize yakın olanları yürüme mesafesindekileri gezin araştırın. Saatleriniz uyuyorsa yarım günle başlatın alıştıktan sonra tam güne gecersiniz.
Çocuğunuz zaten 2-3 kişinin farklı farklı yöntemleriyle bakımına maruz kalmış bocalaması değişik huylar edinmesi çok normal. Bunun üzerine birde yeni birine alışması vs hiç gerek yok bu zor süreçlere. Aklınıza takılan olursa istediğinizi sorabilirsiniz.

Merhaba. Maaşlar konusunda bilgim yok ama kreş konusunda deneyimim oldu. Çalışan bir anneyim. 2 yıl ücretsiz izin kullandıktan sonra işe başladım. Çocuğumu da yaklaşık 28 aylıkken kreşe verdim. Ara dönemde anneanne baktı çocuğa. Kreşte 6 kişilik bir sınıftaydı. Henüz bezliydi ve pek konuşmuyordu. Kreşten memnundum öğretmen de iyiydi. Sabah 8 akşam 17.00 arası kreşte oluyordu .
Yalniz bizim asıl sıkıntımız hastalık yönünden oldu. Çocuğum kreşe başlayana kadar hiç hasta olmazdı. 2 yıl anne sütü de aldı bağışıklığı kuvvetli diye düşünüyordum. Öyle mikroptan soğuktan sakınan bir anne de değildim hiç. Ama kreşe başladığından itibaren sürekli hasta oldu. Ennn geç 3 haftada bir doktora gidiyorduk deli gibi ilaç kullandık ve yıl içinde en az 3 4 kez hastanede yatıyordu. Arkadaşım da benimle aynı dönem verdi kreşe. onun çocuğu da hastanede yatmasa da sürekli hastaydı. Hastsyken en az 4 5 gün evde kalması gerekiyor. işten izin almak sorun oluyordu yıllık izinlerimizi zar zor yetirmeye çalışıyorduk çok zorlandık ikimiz de. Ben sık sık annemi çağırmak zorunda kaldım işe gitmek için. Şu an ikinci çocuğumu büyütüyorum ve mümkünse 3.5 4 yaştan önce kreş düşünmüyorum.
Herkesin hikayesi farklı bu durumlar da aklınızda bulunsun diye yazdım.

İyi annen laf anlıyormuş bizim ikisi de anlamıyor Çünkü aman torunları ağlamasın :) çocuk geç konuştu hatta ayrıldığımızda biz konuşturduk. Oyuncak, tv, tablet yasağı ile konuşmasını sağladık. Ne onlarsız oluyor ne de onlarla :) ileri de babaanne olursam ben torun bakamam diyorum hep :) zor yani onlar için de sağolsunlar düzenlerini bozuyorlar ama işte bizim dediklerimiz, yaptıklarımız doğru diye düşünmeseler ayak uydursalar süper olur işte o zaman bu sorunlarımız olmazdı
Evet kac yasinda insanlar. Onlar icin de kolay degil duzenlerini degistirdiler. E eski kafalar sonucta kendiletine gore dogru olan seyi yapiyolar ama bizler de daha cok okuyip arastiraj bir nesiliz artik bazi seyleri goz gore gore kabullenemiyorsun. Arti ikisi de cok yoruluyor. Belli bir noktadan sonra bu duzen degismeli.

3 yas ideal 2 yas gercekten rezil olacağı bir yas hasta cok olur bu kez 1 hafta gitse 2 hafta gidemez siz de ugras dur olursunuz kreş icin 1sene daha gerekli sakın.

Merhaba. Maaşlar konusunda bilgim yok ama kreş konusunda deneyimim oldu. Çalışan bir anneyim. 2 yıl ücretsiz izin kullandıktan sonra işe başladım. Çocuğumu da yaklaşık 28 aylıkken kreşe verdim. Ara dönemde anneanne baktı çocuğa. Kreşte 6 kişilik bir sınıftaydı. Henüz bezliydi ve pek konuşmuyordu. Kreşten memnundum öğretmen de iyiydi. Sabah 8 akşam 17.00 arası kreşte oluyordu .
Yalniz bizim asıl sıkıntımız hastalık yönünden oldu. Çocuğum kreşe başlayana kadar hiç hasta olmazdı. 2 yıl anne sütü de aldı bağışıklığı kuvvetli diye düşünüyordum. Öyle mikroptan soğuktan sakınan bir anne de değildim hiç. Ama kreşe başladığından itibaren sürekli hasta oldu. Ennn geç 3 haftada bir doktora gidiyorduk deli gibi ilaç kullandık ve yıl içinde en az 3 4 kez hastanede yatıyordu. Arkadaşım da benimle aynı dönem verdi kreşe. onun çocuğu da hastanede yatmasa da sürekli hastaydı. Hastsyken en az 4 5 gün evde kalması gerekiyor. işten izin almak sorun oluyordu yıllık izinlerimizi zar zor yetirmeye çalışıyorduk çok zorlandık ikimiz de. Ben sık sık annemi çağırmak zorunda kaldım işe gitmek için. Şu an ikinci çocuğumu büyütüyorum ve mümkünse 3.5 4 yaştan önce kreş düşünmüyorum.
Herkesin hikayesi farklı bu durumlar da aklınızda bulunsun diye yazdım.
Simdi corona oldugu icin ekstra dikkatli olur calisanlar diye dusunuyorum ama cocuklar cok kucuk tabii kendilerini sakinacak yasta ddgiller. Gondrrmek risk iceriyor. Beni dusunduren de bu kisim zaten.Uyarilariniz icin tesekkurler.

Merhaba.

Mart 2019 doğumlu kızım yarın kreşe başlıyor, evde bir bayram havası :)

Çünkü olmuyor, yetmiyorum, verimsizleşiyorum çocuğuma karşı. Aslında hiçbir mecburiyetim de yok. Öğretmenim, evdeyim, canlı ders saatim çok yüklü değil, ikinci dönem okullar açılır mı muallakta ama gitsin istedim.

8:30-12:30 gidecek, hiçbir eğitim falan da istemiyorum. İnsan görsün, yaşıt görsün, iyi vakit geçirsin, enerjiyi atsın gelsin.

Tuvalet eğitimi bizde de yok, ilk etapta değiştirmemelerini özellikle rica edeceğim, toplamda 4 saat kalacağı için sorun olmaz bizde.

Kendini jest ve mimiklerle şahane ifade ediyor ama konuşma işi bizde de sıkıntılı, kreşin faydası olur ümidindeyim, çocuk gak dese de guk dese de anlayan anasıyla babasından başkasını görmeden büyüyor, konuşmayı öğrenme ihtiyacı hiç hissetmedi.

Pandeminin daha bir yere gideceği yok gibi görünüyor, çocukların ruhsal ve bedensel sağlıkları elden gidecek eve tıktıkça.. Biz ufak bir ilçedeyiz çok kalabalık değil sınıfları biraz da ona güvendim.

Etrafım bakıcıdan yana yüzü gülmeyen iş arkadaşlarıyla dolu. Yarı yolda bırakırsa sil baştan aynı sıkıntılar.. Bana hiç sıcak bir fikir gibi gelmiyor bir yetişkinle kukumav kuşu gibi evde otur otur...

Kreş iyidir kreş.. Yarın çooooook uzun zamandır ilk kez sıcak bir kahve içebileceğim inşallah. Darısı başınıza..
Evdesiniz pandemi dönemi ve daha 2 yaşında bile degil .Egitim istemiyorsunuz zaten egitim yaşında da degil bebek.
Afiyet olsun diyelim sıcak kahve.Neden cocuk sahibi oluyor herkes başından atacaksa bilemedim..

2 yaşında ikizlerimi kreşe vermiş bir anneyim :) 2 yaşa kadar kendim bakıp direk kreşe başlattım iyi ki dediğim bir karar oldu hep. İki yaştan itibaren alan kreşler var (gündüz bakımevi olarak geçiyor) zaten bu yaş grubuna yönelik olanlar bu konuda uzmanlaşmış oluyor. bütün sınıf aynı yaş grubundan oluştuğu için diğer çocuklarda oğlunuz gibi henüz konuşamasa da öğretmenleri onlarla çok güzel iletişim kuruyor merak etmeyin. Sınıf mevcutları 8-10 civarında oluyor korona sebebiyle hatra daha da az olabilir. Evinize yakın olanları yürüme mesafesindekileri gezin araştırın. Saatleriniz uyuyorsa yarım günle başlatın alıştıktan sonra tam güne gecersiniz.
Çocuğunuz zaten 2-3 kişinin farklı farklı yöntemleriyle bakımına maruz kalmış bocalaması değişik huylar edinmesi çok normal. Bunun üzerine birde yeni birine alışması vs hiç gerek yok bu zor süreçlere. Aklınıza takılan olursa istediğinizi sorabilirsiniz.
Ilk basta alisma ssureci nasildi? Ilk gunler daha az sureli mi bulundular? Uyku duzenleri nasil? 8 10kisiyle kac ogretmen ilgileniyor? Yemekleri nasil? Bir de fiyat bilgisi verebilir misiniz, hangi il? Cok soru sordum ama ilk kez arasyiriyorum ve ne beklemem gerektigini hic bilmiyorum. Simdiden tesekkurler

Ya ben artık biraz kaderci oldum galiba bu konuda (İstanbulda olsaydık farklı olabilirdi bilemiyorum). Yani bulacaksa bir şekilde bulacak bizi bu meret, ama işte risk hep risk.. Zor tercihler.

Bizim ilçede toplam kreş sayısı 2. Düz 2 yani, beğensem de beğenmesem de 2. Gittim ikisine de baktım, şahaneler gözüm kapalı teslim ederim durumum var mı derseniz aslında hayır yok ama işte durum bu. Mükemmeli istesem evde oturmak zorunda kalacak. Bu yaşa kadar bir şekilde geldi, buna şükür.

Elbette, ne zaman isterseniz yazın lütfen. Biz bir haftadır okula gidince ne olacak, nasıl olacak, okula nasıl gideceksin, kiminle gideceksin, anneye nasıl byebye yapacaksın, anne işe nasıl gidecek vs alıştırma yapıyoruz. Az önce beraber çantasını hazırladık, hanımefendi benden hevesli, ıslak mendilini vs tıkıyor içine.. inşallah böyle devam eder de hem size, hem de sevgili @nomunomuchua ya ümit dolu bir örnek olurum.

Düşünsenize sabah bırakacağım kahvaltı orada, sonra oyun eğlence komiklik şakalar vakit geçirmece, 12de öğle yemeği ki orda 2 lokma yese yine benim işim azalır, eve gelince biraz evde teklif ederim yerse diye, sonra öğle uykusu... Oynayıp yorulduğu için güzel uyuyan bir çocuk.. Hayal gibi, rüya gibi ama gerçekleşme ihtimali var işte... Allahım çok amin:dua:
Bir yerleri sıkıştırılmış ve itilmiş de olabilir aglayinca ağzı da kapatilabilir bir odaya cezaicin kapatiladabilir ve bunlari anlatamaz çünkü anlatacak yaşta degil siz rahat ederken o mutlu mu orası bilinmez.Cok elzem degilse anne çalışmıyorsa evdeyse 3 yasa kadar sarsın sarmalasin emek versin bi zahmet sosyallesir 3 yasinda da.

Back
X