Bakici maasi

Evdesiniz pandemi dönemi ve daha 2 yaşında bile degil .Egitim istemiyorsunuz zaten egitim yaşında da degil bebek.
Afiyet olsun diyelim sıcak kahve.Neden cocuk sahibi oluyor herkes başından atacaksa bilemedim..
Cok acimasizca degil mi bu yorum ya :( anneyiz evet ama nefes almaya ihtiyacimiz olamaz mi? Neden basindan atmak olsun ki krese yollamak? Kaldi ki hanim calisiyor. Calismasa da gonderebilir hos.

Olay çalışanlarda da değil aslında. Çocuklar sürekli birbirine mikrop taşıyor öğretmenler ne kadar dikkat etse de engel olunamaz bir durum. Aileler çalıştığı için çocukları tam iyileşmeden hasta hasta okula göndermek zorunda kalıyor bakacak kimsesi yoksa. Çocuğun azıcık burnu akınca işten izin vermiyorlar malum.
Pandeminin size şöyle bir artısı olur çocuklar sürekli maske taktığıi için bulaş durumu azalıyor. İlkokula başlayan oğlum bu sayede ilk dönem sadece 1 2 kere hasta oldu. Maske gribi de engelledi. Ama 2 yaş grubuna maske taktıramazlar. 3 yaş altı için sakıncalı maske diye biliyorum.

Cok acimasizca degil mi bu yorum ya :( anneyiz evet ama nefes almaya ihtiyacimiz olamaz mi? Neden basindan atmak olsun ki krese yollamak? Kaldi ki hanim calisiyor. Calismasa da gonderebilir hos.
Ben ilk baş mebe bağlı Bir yere göndermemiştim. Yarım gün göndermiştim. Hepsi küçüktü çocukların orada. Butik bir yerdi zaten. Çok tatlı yöneticisi vardı 70 yaşından büyüktü. Yıllardır o işi yapan. Daha çok sevgi ilgi aramıştım öncelikle.

Evdesiniz pandemi dönemi ve daha 2 yaşında bile degil .Egitim istemiyorsunuz zaten egitim yaşında da degil bebek.
Afiyet olsun diyelim sıcak kahve.Neden cocuk sahibi oluyor herkes başından atacaksa bilemedim..
Ağzını toplayın ki biz de sizin seviyenize inmek zorunda kalmayalım.

Eğitim istemiyorum çünkü ben de bir eğitimciyim. Benim evladıma neyin iyi geleceğine karar vermek haddinize değil hanım efendi, günde 4 saat akranlarıyla vakit geçirmesi için bir yere bırakmak başından atmaksa kalan 20 saati ne yapacağız?

Sizi ciddiye alıp cevap vermem bile abes şu an aslında.
Bir yerleri sıkıştırılmış ve itilmiş de olabilir aglayinca ağzı da kapatilabilir bir odaya cezaicin kapatiladabilir ve bunlari anlatamaz çünkü anlatacak yaşta degil siz rahat ederken o mutlu mu orası bilinmez.Cok elzem degilse anne çalışmıyorsa evdeyse 3 yasa kadar sarsın sarmalasin emek versin bi zahmet sosyallesir 3 yasinda da.

Sizin çocuğunuzun başına bunlar geldiğinde konuşamasa bile anlayamayacak potansiyeldesiniz diye herkes sizinle aynı çizgide olmak zorunda mı? Bir fincan kahve lüksüm amma batmış size, benim rahat etmek için gönderdiğimi söyleyip duruyorsunuz. Bir çocuğun (zira bebeklik 0-24 arasını kapsar) sosyalleşmeye ihtiyacı vardır.

Cok acimasizca degil mi bu yorum ya :KK43: anneyiz evet ama nefes almaya ihtiyacimiz olamaz mi? Neden basindan atmak olsun ki krese yollamak? Kaldi ki hanim calisiyor. Calismasa da gonderebilir hos.
Hayır tabi ki olamaz. Anasın sen ana. Kahve de neymiş. Saçı en çok süpürge olan kazanacak bu yarışı.

Tövbe est.

Resmen asabım bozuldu ya. Günde birkaç saat gitsin eğlensin dedik, hanımefendiye sormayı da unutmuşuz zaten çocuk sahibi olurken, kabahatimiz büyük.

Yemin ediyorum bizim insanımızın ennn büyük sorunlarından biri haddini bilmemek. Gerekirse evde annesiyle akşama kadar TV seyretsin, annesi canlı ders yaparken ekrana bağımlı olsun ama kreş zinhar olmaz...

Kreşe gitmesinden ziyade hastalık dönemi var.
Kreş ya da anaokuluna başlayan çocuklar ilk yılı maalesef hasta geçiriyor.
Hele bir de hassassa kabus gibi.
Bunu da düşünün.
Daha çok yorulma ihtimalini de düşünün.
4-5 ay daha idare edin derim ben.
Anneanne, babaanne hiç olmuyorsa evde bakıcı kresten daha iyi olur bence.
Hem gözünüzün önünde olur hem de hastalık açısından zorlamaz fazla.
İki çocuğum var nacizane tecrübelerimden dolayı tavsiyem iki yaşında sosyallik aramiyorlar gerçekten.
Üç yaştan sonra yavaş yavaş.
Evdeydim ben büyütürken sosyallessinler diye arkadaş gruplarıyla çok bir araya geldim.
Ama farkettigim şey cevval çocuklar sakin olanları eziyor.
O yaşlarda genelde vurmalı, itmeli, elinden oyuncak almalı kavgalar çok oluyor.
Biz yanimizdayken bile bunu engelleyemiyorduk.
Kaldı ki kreşte engellensin.
Tek çocuğa tek öğretmen verilecekse o ayrı.
Hakkinizda hayırlısı olsun.

Evet kac yasinda insanlar. Onlar icin de kolay degil duzenlerini degistirdiler. E eski kafalar sonucta kendiletine gore dogru olan seyi yapiyolar ama bizler de daha cok okuyip arastiraj bir nesiliz artik bazi seyleri goz gore gore kabullenemiyorsun. Arti ikisi de cok yoruluyor. Belli bir noktadan sonra bu duzen degismeli.

Kesinlikle öyle aslında şuna bakılmalı eğer anne okuyan, kendini geliştiren biriyse onun kurallarına daha çok ayak uydurma onlar içinde yenilenme olabilir ama bazıları da kesinlikle araştırmıyor ve tavsiye de almıyor. Var çevremde böyle birisi söylediğinde alınıyor ben hiç karışmıyorum o da anne kendi bilir diyorum ama çocuğun kafası yamuk yanlış yatırmaktan, hapşırsa şurup veriyor falan ama ona karışan olmuyor 😂 en çokta bu değişik böyle kişilere karışan olmuyor ama bizlere karışan daha çok. Ben çocuğuma vereceğim vitaminin içeriğine kadar araştıran ve temiz içerik bulan biriyim, ne yiyecek, ne zaman yiyecek hep zamanında verdim, şimdiye kadar (6 yaşında) bi kere antibiyotik kullandı çok şükür hep ilaçsız müdahale ile çözdüm. Ama görmüyorlar işte :)

Biri 7 yaşında 1. Sınıf öğrencisi, diğeri 22 aylık işaretlerle madal anlatacak kadar usta bir afacan üçüncü de 6 aylık bir minnoş annesiyim, öğretmenim. Bazen agucuklarla canli derste oluyorum. Su pandemi sonrasi icin düşüncelerime yön veren konu sahibine ve cevap yazan herkese teşekkürü bir borç bilirim, sevgiler.💐

TheQueeninthenorth TheQueeninthenorth biz bu sene hiç hasta olmadık. 5 ay geçti. Geçen sene sürekli alerjik tıkanıklık yaşıyorduk.
Evde öyle oturmayan, yemeyen, etkinlik yapmayan çocuklar okulda gayet güzel yapıyorlar. Alışma süreci sonrasında ne yapacaklarını gayet güzel öğreniyorlar doğal olarak öğretmen öyle çocukları sağdan soldan toplama durumuna girmiyor :D

Bizim alışma süreci bir hafta sürdü ama bu çocuğuna bağlı. Uykuyu ikinci haftaya bırakmıştık ama 4. Gün uyudu okulda ve orada tam gün geçirdi. Ben aşağıdaydım ama gidip gelip gördü.
Tabi zaman içinde öğretmen değişimi, arkadaşlarının değişmesi gibi problemler yaşadık ve gitmek istemedi. Şu anda da istemiyor sınıfında tek kaldı, büyüklerin sınıfına götürüyorlar, hava kötü değilse öğretmeni bahçeye çıkartıyor vs.
Yani ben bakıcıyka kreşin çok farklı riskler taşıdığını düşünmüyorum. Bizim eski bakıcı daha coronanı başlarında doğum gnüü partileri ve günlerden fotoğraf atıyordu. Şimdi kreşteki veliler ve öğretmenler bilinçli ve zaten çoğu göndermeye mecbur.

Cok acimasizca degil mi bu yorum ya :KK43: anneyiz evet ama nefes almaya ihtiyacimiz olamaz mi? Neden basindan atmak olsun ki krese yollamak? Kaldi ki hanim calisiyor. Calismasa da gonderebilir hos.
Maalesef burda kimse cehaletine bakmadan yorum yapıyor. 1 yaşına kadar tabi ki eğitim olmaz ama 2 yas cocuguna gayet de eğitim verilebilir kaldı ki psikologlar bile 1 yaşından sonra cocugun kendisinin yapabilecegi hiçbir şeyi siz yapmayın diyorlar.
Krese veya bakıcıya vermeye mecburuz ben daha 1 ay ücretsiz izin kullandim onda da tek maasla donduremeyip birikimimizden yedik. Birikmisim olmasa mecbur işe donecektim. Zaten su an 8 aylık 1 yas olunca mecburen donecegim. Sanki keyfimizden bakiciydi kresti ugrasiyoruz

Maalesef burda kimse cehaletine bakmadan yorum yapıyor. 1 yaşına kadar tabi ki eğitim olmaz ama 2 yas cocuguna gayet de eğitim verilebilir kaldı ki psikologlar bile 1 yaşından sonra cocugun kendisinin yapabilecegi hiçbir şeyi siz yapmayın diyorlar.
Krese veya bakıcıya vermeye mecburuz ben daha 1 ay ücretsiz izin kullandim onda da tek maasla donduremeyip birikimimizden yedik. Birikmisim olmasa mecbur işe donecektim. Zaten su an 8 aylık 1 yas olunca mecburen donecegim. Sanki keyfimizden bakiciydi kresti ugrasiyoruz
Bir anne bir baska anneye bunu diyorsa zaten ne desek bos. En iyi anne benim yarisina mi giriyorlar nedir. Herkes kosullari neyse ona gore cocugu icin en iyisini dusunur. Kaldi ki evde 7 24 anneyle buyuyen bir cocuk konforlu buyur belki ama bunun onun gelisimi icin en iyisi oldugunu kim iddia edebilir?

Bir anne bir baska anneye bunu diyorsa zaten ne desek bos. En iyi anne benim yarisina mi giriyorlar nedir. Herkes kosullari neyse ona gore cocugu icin en iyisini dusunur. Kaldi ki evde 7 24 anneyle buyuyen bir cocuk konforlu buyur belki ama bunun onun gelisimi icin en iyisi oldugunu kim iddia edebilir?
Aynen canım keşke konuyla ilgili profesyonel olarak bu isi yapanlar yorum yazsa keşke...
Zaten sizin merak ettiginiz şey bakicinin çalışma şartları ve üyelerin kres deneyimleri, saçma sapan elestiri yazinca kendi kendilerine tatmin oluyorlar herhalde...

Bu arada bir siteye bakici ilani verdim cok fazla geri donus oldu ama 4 gun olusu sıkınti. Millet full time is ariyor dogal olarak.saati az olmasi da fark etmiyor.sgk siyla beraber en az aylik 3bini bulacak bu bakici isi belli ki :(( Uni ogrencisi bulsam onun da devamliligina guvenemem. Kres veya anneanne babaanneyle devam...

Misal sizin gibi gergin olup sağa sola yargı dağıtmamak için olabilir.

Kadinin 24 ay sonrasi icin hayali sadece bir kahve ya sadece sicak bir kahve. Bu bile cok goruldu. Anneye yapilan bu toplumsal baski babalara yapilmaz. Onlara nasil babasin diyen olmaz. Ama annelerin anneligi herkes tarafindan elestirilmeye, tartismaya aciktir.
Hayır bunu da sanki kapı önüne bırakıp yapıyor

Olay çalışanlarda da değil aslında. Çocuklar sürekli birbirine mikrop taşıyor öğretmenler ne kadar dikkat etse de engel olunamaz bir durum. Aileler çalıştığı için çocukları tam iyileşmeden hasta hasta okula göndermek zorunda kalıyor bakacak kimsesi yoksa. Çocuğun azıcık burnu akınca işten izin vermiyorlar malum.
Pandeminin size şöyle bir artısı olur çocuklar sürekli maske taktığıi için bulaş durumu azalıyor. İlkokula başlayan oğlum bu sayede ilk dönem sadece 1 2 kere hasta oldu. Maske gribi de engelledi. Ama 2 yaş grubuna maske taktıramazlar. 3 yaş altı için sakıncalı maske diye biliyorum.
Evet takamazlar. O yuzden butik bir yer uygun olur oglum icin. 8 10 kisiden fln bahsediliyor. Bana 2 yas icim cok cok kalabalik geldi bu sayi. Bu yas grubu icin en fazla 3 4 kisilik bir sinif bulabilirsem, hatta daha bile az super olur.

TheQueeninthenorth TheQueeninthenorth biz bu sene hiç hasta olmadık. 5 ay geçti. Geçen sene sürekli alerjik tıkanıklık yaşıyorduk.
Evde öyle oturmayan, yemeyen, etkinlik yapmayan çocuklar okulda gayet güzel yapıyorlar. Alışma süreci sonrasında ne yapacaklarını gayet güzel öğreniyorlar doğal olarak öğretmen öyle çocukları sağdan soldan toplama durumuna girmiyor :KK70:

Bizim alışma süreci bir hafta sürdü ama bu çocuğuna bağlı. Uykuyu ikinci haftaya bırakmıştık ama 4. Gün uyudu okulda ve orada tam gün geçirdi. Ben aşağıdaydım ama gidip gelip gördü.
Tabi zaman içinde öğretmen değişimi, arkadaşlarının değişmesi gibi problemler yaşadık ve gitmek istemedi. Şu anda da istemiyor sınıfında tek kaldı, büyüklerin sınıfına götürüyorlar, hava kötü değilse öğretmeni bahçeye çıkartıyor vs.
Yani ben bakıcıyka kreşin çok farklı riskler taşıdığını düşünmüyorum. Bizim eski bakıcı daha coronanı başlarında doğum gnüü partileri ve günlerden fotoğraf atıyordu. Şimdi kreşteki veliler ve öğretmenler bilinçli ve zaten çoğu göndermeye mecbur.
Yani her sey bir risk aslinda su anda. Anneanne de babaanne de bize virus getirebilir allah korusun, cunku bekar dayi ve amca var. Onlar full time calisiyorlar. Bakici keza oyle. Risk her yerde varsa bari cocugun en verim alacagi yere gondreeyim diye dusunuyorm su anda. Ama esim dahil herkes bu donemde kucucuk cocuk krese mi verilir diye ustume cullanacak tabii buna hazir olmaliyim

Ben anne çalışmıyorsa çocukların 36 aydan önce tam zamanlı kreşe gitmesini gerekli görmüyorum 24 aydan itibaren part-time oyun grubu olabilir.
Çocuk özellikle 24 aya kadar, kendi evinde, alışık olduğu ortamda bakılıp büyümeli.
Bununla birlikte anneanne-babaanne dönüşümlü bakım işini de sağlıklı bulmuyorum.

Konu sahibinin konusuna gelince çocuğumuz zaten anneanne, babaanne ve ebeveynleri olmak üzere üç ayrı yetişkin tarafından bakılıp büyütülmüş.
24 ay artık bebeklikten çıkıp erken çocukluğa adım atılan bir dönem.
Dördüncü bir bakım veren kişi olarak bakıcıdansa kreş ortamını tercih etmek daha doğru olur diye düşünüyorum.
Pandemi dolayısıyla okul öncesi kurumlarda sınıf mevcutları zaten kalabalık değil.
En azından sosyalleşme, konuşmada ilerleme, akran etkileşimi sağlanır.
Ben çocuklarımı 24 aylıkken kreşe gönderdim. Ama göndermeden önce çok fazla sayıda kreş gezdim, öğretmenlerle tanıştım. Ancak o şekilde gönül rahatlığı ile gönderdim. Çalışan anneler kreş mi bakıcı mı ikilemini hep yaşar. Ben tercihi mi sosyalleşmelerinden yana kullandım.
Tekrar belirtme ihtiyacı hissettim: Güvenilir ve iyi bir kreş olmak zorunda

Back
X