Bakıcı mı kayınvalide mi?

Bebeğime kim baksın?

• Bakıcı

OY: 163 66,3%
  • Kayınvalide

OY: 83 33,7%

• Ankete Katılan
    246
Yinede teşekkur ederim. Başka arkadaşlar gibi hemen dil konusunda saygisizlik etmediniz. Sordunuz. Bu kk.da o kadar dil yuzunde laf edenler varki.

Annem yada kayınvalide seçeneğim olsa onları seçerdim kesinlikle. Ama maalesef yok. Bakıcı güven konusunda riskli ve ciddi masraflı. Çocuğum yok ama şimdiden düşünüyorum naparım diye

kv ve anneanneler torun kendi kanından olduğu için kendi çocuğu gibi benimseyip hak görebiliyorlar bazı şeyleri... yedirme dediğini yedirmek, gereksiz kalın giydirmek, izin vermediğin şeylere izin vermek gibi. bakıcı sonuçta iş olarak yapıyor. ve sizin dediklerinizi yerine getiriyor öyle bir rahatlığı var. benim tercihim eğer güvenebileceğin biri varsa bakıcı derim. hem kv ile yüz göz olmamış olursun. benimkine kv baktı. bişi diyorsun alınıyordu. eşim arada kalıyordu. insan ilişkileri de sıkıntıya girdi. bakıcı olsa memnun kalmazsan uyarırsın çözüm olmazsa değiştrirsin.

güvenme ve aklının arkada kalmayacağı bir bakıcı edindiysen tercihin bu olsun. ama iyi bakıcı bulmak işi de zor zanaat. durumu en iyi yaşayan olarak sen bilebilirsin.

Gerçekten yazilanlardan cimbizla istediginiz cumleyi seciyorsunuz. Ben yazdim ki yanlis buyuruyorsa buyuk hatalari varsa ben dr birakmam kv yaninda. Ama sanki ben ne olursa olsun kv baksin diyorum. Sadece gelinler kv.nin hic bir hareketini haz etmiyor. Belli ki siz de oylesiniz. O yuzden kv adi cekilen yerde cocuk buyutmuyorsunuz. Halbuki anneniz de bir kv esiniz icjn. Ama annenize yapilan saygisizligi kabul etmezsiniz. Kabusun duzeltile bilen yalnislar duzeltilsin. Duzeltilemeyen durumlarda bakiciya birakin. Nebileyim arkadas ne anliyorsunuz. Sadece saygi gosterin dedim dokundu sizlere. Kendi tercihiniz tabi

ayyy bu benim kv galiba

saygısızlık ettiğimi nereden bileceksiniz asla saygısızlık etmem birincisi ikincisi sebepleri açıkladım neyi talep edersek edelim ben büyüğüm seni mi dinleyeceğim kafasında çoğu. siz istediğinizi seçin ama seçmeyenleri saygısız gelin diye etiketleyemezsiniz

bi de ekleme yapayım şey var..." ben bilmem kaç tane çocuk büyüttüm. benim tecrübem daha fazla"

kalifiye bakıcı bulacaksanız baş tacı, ama ben tam güvenmediğim hiç kimseye bebeğimi bırakmazdım, hatta kv'nin yanına yardımcı tutmuştum, ama o başında olsun istemiştim

Saygisiz demedim saygi gosterin dedim. Neyse arkadaş daha buyuk sorun ve dusuneceyimiz şeyler var millet olarak. Sevgiyle kalin.

Saygisiz demedim saygi gosterin dedim. Neyse arkadaş daha buyuk sorun ve dusuneceyimiz şeyler var millet olarak. Sevgiyle kalin.
yazdıklarınızı bir daha okur musunuz çok enteresan yazılmış şeyleri dahi itiraz ediyorsunuz ..neyse artık size de iyi günler

konu açılıp gidilmiş yine
çok kızıyorum böyle konu sahiplerine

Benden nefret ediyor, eski tarz çocuk büyütmekte ısrar eden bir yapısı var ama evladım canından ötedir onun için.
Sabrı taşıp bağırmaz, gözünden sakınır.

bu kadar emin nasıl olabiliyorsunuz?

şahsınıza değil aslında yorumum, "aman canından, kanından, çok sever, gözünden sakınır" yazan herkese

yani kv dem oğlum doğduğunda 65 yaşındaydı, genç olanı da 55 yaşındadır

ben 30 yaşında iken sabrım taştı, yeri geldi kızdım, yeri geldi bağırdım

yaşını başını almış, eski usul çocuk yetiştirme alışkanlığı olan insanların sabrının taşmayacağına bu inanış nereden geliyor

örneğin babam emekli öğretmen, kendisi 16 yaşından beri çocuklarla yaşamış ama artık tahammülü düşüyor

çocuğun olağan koşturması, konuşması, tutturması fazla geliyor süre kısa olunca tahammül ediyorlar bir şekilde ama her gün sabahın köründen akşama kadar bakınca "sabırlı olur" diye kimse hakkında yorum yapamam

Kk kadınları çok enteresan ya. Çocuk olduktan sonra çalışmak zorunda olduklarını, bakıcıların pahalı olduğunu, kimin bakacağını falan dert ediyorlar. Çok ilginç gerçenten.
Çocuk yapmadan önce bunları düşünseler vazgeçerler falan belli mi olur aman ha üreyemezler, varsın herşey olduktan sonra düşünsünler. Şaşıp kalıyorum bu konulara.

Çalışma saatlerim sınırlı, haftada 4 yarım gün. Bu şekilde iki çocuğuma da kayınvalidem baktı. Kendisi istedi bakmayı, çalışma saatlerim uzun olsaydı istese de baktırmazdım, yük olurum düşüncesi çok kötü çünkü.
Kesinlikle dört dörtlük bakmıyor, muhakkak hataları da var ama ciddi şeyler olmadığı için hiç sorun etmedim. Çocuk bakmak çok çok zor bir iş, kendisi istemeseydi teklif etmeye bile utanırdım.
Ama şuna kesinlikle eminim, baktıracağınız kişi profesyonel bir bakıcı değilse aile büyükleri her türlü daha iyi bakar.

Herkes aynı değildir elbet ama diğer torunlarına bakarken gözlem yapma şansım oldu. Sabrı torunlarına sonsuzdur.

siz yarım gün çalışın ya da yarım gün kayınvalide yarım gün bakıcı baksın...bu sayede tüm günü çocukla geçirmemiş olur bakıcı ücreti de yarım verirsiniz.

bence karakter de çok etkili...mesela benim kayınvalidem çok sabırlıdır,çocuğa karşı hep anlayışlıdır ama ben bazen aşırı sabırsız ve gergin olabiliyorum.
bi de anneler yeri geliyor gece de uykusuz kalıyor ama kayınvalide evimize geldiğinde bütün gece pamuk pamuk uykusunu uyuduğu için çok daha toleraslı bence...

Ne diyecegimi bilemedim. Oglum buyuyunce cocuguna ben bakar miydim diye dusundum bir an. Bakamam. O yastan sonra sorumluluk alamam. Ne yapsam da karsi taraf hep bir bahane bulur, begenmez sanirim. Cocuk kasla goz arasi dusse suc bende olur, bakamiyor denebilir. Cocuga sunu yedirmis sunu yedirmemis gibi seyler de denebilir, bu da beni uzer. Kayinvalideninki iyi cesaret. Ben o islere hic girmezdim. Sanirim herkes icin en iyisi bakiciya vermek. Herkesin kafasi rahat olur boylece.
Zaten bakmak zorunda da degil.

ya bunlar tabii ki oluyor ama benim anlatmak istediğim sabah 8 akşam 7 bakım

yani misafirken herkes çok cici çok pamuk

ama bu kişilere 1-2 hatta 3 yıl sabahtan akşama aralıksız çocuk bırakmaktan söz ediyoruz

kendi sosyal hayatlarını kısıtlamaktan (ne sosyal hayatları var denirse de komşu ile camdan sarkıp konuşmak bile onun sosyal hayatı, pazarda avare avare gezmek de ille yurtdışı tutu gerekmiyor sosyal hayat için )

bakın aylardır evdeyiz toplum olarak

herkes ne diyor ayyyy çok bunaldım hatta 80 yaşındakiler dahi yasak diye isyan ediyor

işte benim "torunu kanından, ona karşı sabırlı olur" önermesine karşı çıkma gerekçem bu

yoksa severler tabii onda sıkıntı yok zaman geçirirken aman torunların huyuna gidelim, şımartalım modu da var tüm büyükanne ve dedelerde ama iş haftada 6 gün günde en az 10 sat bakıma geline kilitlenir diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…