- 8 Ocak 2020
- 3.905
- 3.518
- 133
Yinede teşekkur ederim. Başka arkadaşlar gibi hemen dil konusunda saygisizlik etmediniz. Sordunuz. Bu kk.da o kadar dil yuzunde laf edenler varki.Ben de öyle bir ortamda büyüdüm sevgi ve saygı aile büyükleri vs. Ondan sormadım yanlış anlamayın da Türkçeniz biraz bozuk geldi bir şey demeden önce sorayim dedim. Konuyla alakalı değildi yani inatla yazdığınız yanlış kelimeler için ama normalmiş
Gerçekten yazilanlardan cimbizla istediginiz cumleyi seciyorsunuz. Ben yazdim ki yanlis buyuruyorsa buyuk hatalari varsa ben dr birakmam kv yaninda. Ama sanki ben ne olursa olsun kv baksin diyorum. Sadece gelinler kv.nin hic bir hareketini haz etmiyor. Belli ki siz de oylesiniz. O yuzden kv adi cekilen yerde cocuk buyutmuyorsunuz. Halbuki anneniz de bir kv esiniz icjn. Ama annenize yapilan saygisizligi kabul etmezsiniz. Kabusun duzeltile bilen yalnislar duzeltilsin. Duzeltilemeyen durumlarda bakiciya birakin. Nebileyim arkadas ne anliyorsunuz. Sadece saygi gosterin dedim dokundu sizlere. Kendi tercihiniz tabiyalnız konuşulunca da olmuyor sorun işte orada çünkü kv gelinimin sözünü mü dinleyeceğim ben anayım benim dediğim olacak diyor. bilmem anlatabiliyor muyuz. eve kamera koyarak ve referansla bakıcı bütün soru işaretlerini gideriyor. bırakın dileyen dilediğini seçsin siz kv seçin
ayyy bu benim kv galibaİşte iyi bakıyorsa baksın vs de bu bir hak değil
Zaten çocuk bakmak zor bir iki sevmek gezmek görüşmek değil ki konumuz
Sabah 8 akşam 6 bakım
Kv evde bu süresini çocuğa vakfetmez çünkü kendi çocuğuna bakarken de iş yapmıştır gezmeye gitmiştir tv izlemiştir büyük çocuğuna baktırmıştır vs
Ben de kendi çocuğuna bakarken her an verimli olmadı tabii ki ama bir de fiziksel şartlar var yaşlı bir kişiye sırf babaanne diye çocuk baktırmak olmaz
Çünkü çocuk az hareket etsin diye uğraşan nice anne Kv konuları var
Hatta ben size anlatayım da gülün oğlum 4-5 aylık yatıyor kollar havada oynuyor kendi kendine
Kollarını tut oynatmasın yorulmasın et bağlasın dedi Kv dem şimdi hakkı deyip oğluma bak dersem uygun olur mu
Yani bu düşünce yapısı ben uyardım, eşim bir şey dedi diye 60 yaşından sonra değişmez ki ya da mesela bana acı gelen yemekleri alışsın diye çocuğa yedirmeye kalkan birine bebek bakımı haktır denir mi (örneklerin bir kısmı benden bir kısmı KK konularından)
saygısızlık ettiğimi nereden bileceksiniz asla saygısızlık etmem birincisi ikincisi sebepleri açıkladım neyi talep edersek edelim ben büyüğüm seni mi dinleyeceğim kafasında çoğu. siz istediğinizi seçin ama seçmeyenleri saygısız gelin diye etiketleyemezsinizGerçekten yazilanlardan cimbizla istediginiz cumleyi seciyorsunuz. Ben yazdim ki yanlis buyuruyorsa buyuk hatalari varsa ben dr birakmam kv yaninda. Ama sanki ben ne olursa olsun kv baksin diyorum. Sadece gelinler kv.nin hic bir hareketini haz etmiyor. Belli ki siz de oylesiniz. O yuzden kv adi cekilen yerde cocuk buyutmuyorsunuz. Halbuki anneniz de bir kv esiniz icjn. Ama annenize yapilan saygisizligi kabul etmezsiniz. Kabusun duzeltile bilen yalnislar duzeltilsin. Duzeltilemeyen durumlarda bakiciya birakin. Nebileyim arkadas ne anliyorsunuz. Sadece saygi gosterin dedim dokundu sizlere. Kendi tercihiniz tabi
bi de ekleme yapayım şey var..." ben bilmem kaç tane çocuk büyüttüm. benim tecrübem daha fazla"yalnız konuşulunca da olmuyor sorun işte orada çünkü kv gelinimin sözünü mü dinleyeceğim ben anayım benim dediğim olacak diyor. bilmem anlatabiliyor muyuz. eve kamera koyarak ve referansla bakıcı bütün soru işaretlerini gideriyor. bırakın dileyen dilediğini seçsin siz kv seçin
Saygisiz demedim saygi gosterin dedim. Neyse arkadaş daha buyuk sorun ve dusuneceyimiz şeyler var millet olarak. Sevgiyle kalin.saygısızlık ettiğimi nereden bileceksiniz asla saygısızlık etmem birincisi ikincisi sebepleri açıkladım neyi talep edersek edelim ben büyüğüm seni mi dinleyeceğim kafasında çoğu. siz istediğinizi seçin ama seçmeyenleri saygısız gelin diye etiketleyemezsiniz
yazdıklarınızı bir daha okur musunuz çok enteresan yazılmış şeyleri dahi itiraz ediyorsunuz ..neyse artık size de iyi günlerSaygisiz demedim saygi gosterin dedim. Neyse arkadaş daha buyuk sorun ve dusuneceyimiz şeyler var millet olarak. Sevgiyle kalin.
Benden nefret ediyor, eski tarz çocuk büyütmekte ısrar eden bir yapısı var ama evladım canından ötedir onun için.
Sabrı taşıp bağırmaz, gözünden sakınır.
Herkes aynı değildir elbet ama diğer torunlarına bakarken gözlem yapma şansım oldu. Sabrı torunlarına sonsuzdur.bu kadar emin nasıl olabiliyorsunuz?
şahsınıza değil aslında yorumum, "aman canından, kanından, çok sever, gözünden sakınır" yazan herkese
yani kv dem oğlum doğduğunda 65 yaşındaydı, genç olanı da 55 yaşındadır
ben 30 yaşında iken sabrım taştı, yeri geldi kızdım, yeri geldi bağırdım
yaşını başını almış, eski usul çocuk yetiştirme alışkanlığı olan insanların sabrının taşmayacağına bu inanış nereden geliyor
örneğin babam emekli öğretmen, kendisi 16 yaşından beri çocuklarla yaşamış ama artık tahammülü düşüyor
çocuğun olağan koşturması, konuşması, tutturması fazla geliyor süre kısa olunca tahammül ediyorlar bir şekilde ama her gün sabahın köründen akşama kadar bakınca "sabırlı olur" diye kimse hakkında yorum yapamam
bence karakter de çok etkili...mesela benim kayınvalidem çok sabırlıdır,çocuğa karşı hep anlayışlıdır ama ben bazen aşırı sabırsız ve gergin olabiliyorum.bu kadar emin nasıl olabiliyorsunuz?
şahsınıza değil aslında yorumum, "aman canından, kanından, çok sever, gözünden sakınır" yazan herkese
yani kv dem oğlum doğduğunda 65 yaşındaydı, genç olanı da 55 yaşındadır
ben 30 yaşında iken sabrım taştı, yeri geldi kızdım, yeri geldi bağırdım
yaşını başını almış, eski usul çocuk yetiştirme alışkanlığı olan insanların sabrının taşmayacağına bu inanış nereden geliyor
örneğin babam emekli öğretmen, kendisi 16 yaşından beri çocuklarla yaşamış ama artık tahammülü düşüyor
çocuğun olağan koşturması, konuşması, tutturması fazla geliyor süre kısa olunca tahammül ediyorlar bir şekilde ama her gün sabahın köründen akşama kadar bakınca "sabırlı olur" diye kimse hakkında yorum yapamam
bence karakter de çok etkili...mesela benim kayınvalidem çok sabırlıdır,çocuğa karşı hep anlayışlıdır ama ben bazen aşırı sabırsız ve gergin olabiliyorum.
bi de anneler yeri geliyor gece de uykusuz kalıyor ama kayınvalide evimize geldiğinde bütün gece pamuk pamuk uykusunu uyuduğu için çok daha toleraslı bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?