Bakıcı mı kayınvalide mi?

Bebeğime kim baksın?

• Bakıcı

OY: 163 66,3%
  • Kayınvalide

OY: 83 33,7%

• Ankete Katılan
    246
Benim önceliğim her zaman anne ya da kv ama işte onlarda bizim yetiştirme seklimize kurallarimiza pek saygı duymuyolar. Bu dönemlerde bebekler için sadece bakım değil sevgi de vermek önemli o yüzden kv verin derim. O ne kadar anne falan dedirtirse dedirtsin çocuk un anne bağını zedeleyemez. Benim kv de benimle yarışıyo ama inan umurumde değil artık eskiden çok sinirim bozuluyodu . Şimdi takmıyorum bana da annen bizi kiskaniyo diyo hiç cevap bile vermiyorum ben bişey söyleyince de şaka yapıyorum falan diyo. Bizlerin sinirlerini ne kadar bozsalar da çok seviyolar çocukların manen de doyurulmaya ihtiyaçları var.

Sizler anlamak istediğinizi anlıyorsunuz Bi insan çalışabilir veya evde çocuğuna bakmayı tercih edebilir bunlar bizlerin yaşam standartlarına göre değişir Annelik fedakarlıktır bunu ne şekilde göstermek istersen ona göre hareket edersin çalışırsın çocuğumun geleceği için dersin bu Bi fedakarlıktır evde kendin bakarsın gece gündüz uğraşırsın bu Bi fedakarlıklık tercihler bizlerin benim tercihim kendim bakmak konuyu neden bu kadar farklı yerlere çekiyorsunuz anlamış değilim sizin doğrunun ne yönde ise ona göre hareket edersiniz olur biter

Tercih meselesi diye konuyu saptırmayın çalışmak zorunda olan anneler var ne yapabilirler ? Özel sektör ücretsiz izin zor veriyor devlette olup da ekonomik durumu olmayabilir kv annesi yanında olmayabilir

Bu soruya cevabım bakıcı ama çok ince eleyip sık dokumak lazım . Gerçekten donanımlı biri çocuğun hayatında + lara sebep olacaktır .

Ama maalesef öyleleri de var ki duyuyoruz , evlerden ırak .

Kim veriyor ona o hakkı ya ne saçma düşünceler anne kime baktırmak isterse ona baktırır kv ile anlaşıyorlarsa kv ye yoksa bakıcıya ne hakkından söz ediyorsunuz hangi kanunda yazıyor
Ilk once bir dusmanla konusmuyorsunuz bunu belirteyim. fikrime saçma demeden once ne dedigimi anlamaniz gerek. Ama yazdiklarimi yalnizca kendi torunlariniz olunca yaptiginiz bir iki hareketi hazmetmeyen gelininiz sizden torununu uzak tutunca anliycaksiniz. Kv torun iliskisi icin hukuk kanun gerekmez! Sadece buyuye, eşine saygi duyan herkes ama herkes onun annesine de saygi duyulmasi gerektigini anlar. Kv komsu degil, yad degil, uzak akraba degil. Esinin annesi. Kendi annenize ' cocuga kotu ornek oluyor uzak tutalim, annenin yanina cocugu birakmayalim' diyen bir eşiniz olsa ne tepki verirsiniz? Anne annedir. Sizinki annedirde onunki balkabagi mi? Yukarida da belirtdim. Ama israrla kimse anlamiyor. Anlamak istemiyor. Ben bir iki ufak konusarak halledile bilir, ya da fazla sorun yaratmiycak bir davranis olan ortamda çocugu birakmanjn sakincasi yok dedim. Yukaridaki yazimda da soyledim kv eger brazilya tarzi dizi izliyorsa çocugun yaninda tabiki birakmam çocugu. Benim lafim ne kadar cok geline dokunmus. Anlamiyorsunu,. Cunki aklinizda bir slogan var. Kayinvalide de kim oluyor? Slogani. Yazdigimi artik kimseye anlatmiycam cunki herkes dusman gibi cevaplar yaziyor. Kv.ye saygi duy dedik kufur mu ettik? Dokunan ne size? Tovbe tovbe.

Bu forumda eş ailesi düşmanlığı neden var hiçbir zaman anlayamayacağım

Bu forumda eş ailesi düşmanlığı neden var hiçbir zaman anlayamayacağım
Çoğunun başına kötü olaylar gelmiş çünkü . Belki eş ailesinden bi kişi belki hepsi mutlaka bir sorun çıkarıyolar. Arası çok iyi olan seven çok azdır . Hiç bir şey tek taraflı değil ama kv ler çok fena çoğunlukla

Ev
Tercih meselesi diye konuyu saptırmayın çalışmak zorunda olan anneler var ne yapabilirler ? Özel sektör ücretsiz izin zor veriyor devlette olup da ekonomik durumu olmayabilir kv annesi yanında olmayabilir
Evet tercih meselesi. Sizin dediğiniz şey mecburiyet. Çalışmak zorunda olan insan tabi ki çalışacak tartışmaya kapalı bir konu söylediğiniz bunun konumuzla alakası yok kendinizi savunacaksınız diye alakasız şeyler söylemeyin yazdığım her yazı da çalışmak zorunda olan insanlar için ayrı Bi parantez açtım iyi okuyun anlamak istediğiniz gibi anlamayın

Çocuğu uzak tutmak ayrı şey. Akrabalık babanelik güzel şeyler bunlar. Çalışan annenin çocuğuna kv nin bakmasını hakmış gibi göstermek evet saçmalığın daniskası. Annededir o hak anne ne derse odur. Ben de çocuğumu çalışırken kv ye bırakıyorum çünkü ben öyle istedim kayınvalidem de gönüllü olunca anlaştık ama bakıcı istesem bakıcı tutardım. Tanımam etmem sizi ne dostu düşmanı

Kesinlikle bakıcı diyorum Çünkü annem de kayınvalide. çok içten bakıyor torunlarına çok hoşuma gidiyor ama abim, sert bir üslupla çocuğu hasta etmişsin beni eşimle papaz ettin gibi birşey dedi. ki grip bu nerede nasıl kaptı kimbilir annem napmış olabilir? Çok üzülmüştü kadın, bakma bi daha kendileri baksın dedim ama yine de kıyamaz bakar. Zaten annem istemese de emrivakiyle utanmadan baktırıyorlar bir de. Ben torun sahibi olsam ister kızımın ister oğlumun çocuğu olsun bakmam, herkes çocuğunun sorumluluğunu alsın parayı bulsun bakıcı tutsun mantığındayım. Anne babaların evlat yetiştirdiği yeter, yaşlılıklarında bari bi kafa dinlesinler.

Canım ben kızım 6 aylıkken işe başladım ailelerden uzağız babam hasta annem onunla ilgilendiği için gelemeyecekti kayınvalideme ise eşim söyledi bakması için ki benim de gönlüm vardı ama her iki anne de bakmak zorunda değil düzenini evini barkını rahatını bırakıp gelmek zorunda değil ve kendi annem gelemeyeceği için ona da gel diyemedim eşim söyleyince de yuvarlak cevap verdi baban izin verirse gelirim siz yine bakıcı bakın bulamazsanız gelirim gibi demek ben gelir misin demediğim için tereddütte kalmış ben istemiyorum sanmış neyse konuştuk ben yaşlıyım(55) hastayım dedi sana hiç bir iş yapmam anca çocuğa ve kendime bakarım dedi ben de senden iş beklemiyorum sadece gözüm arkada kakmasın yeter bana dedim Allah razı olsun 7-8 ay kadar idare etti ama benim açımdan zordu uyumayan bebek ertesi gün iş evde bi büyük sürekli hizmet ertesi yıl rahatsızlığından dolayı gelemedi kreşe gitti kızım 1 buçuk yaşında iken çok hastalandı çok zorlandım açıkçası aslında çocuk kreş yaşına gelene kadar ilgilenmeleri çok iyi olur ama Zor mu zor
Bakıcı hiç düşünmedim düşünmüyorum da kimseye güvenip evladımı emanet edemiyorum açıkçası Allah nasip eder bi Çocuğum daha olursa 2 yıl ücretsiz izne ayrılacağım Sonrasında da kreşe gönderirim ilkinde kredi borcumuz çok fazlaydı ücretsiz izne ayrılmamın imkanı yoktu

fikrinize saygım sonsuz, bende sizden farklı bir hayat yaşayan hayattan farklı beklentileri olan biri olarak kendi fikrimi yazdım size.
mesela ben hayat standartım düşsün istemem maddi ve manevi anlamda o nedenle para kazanmak benim için önemli bir unsur. çocuk desen her daim ebeveynlerine ihtiyacı yok sevginizi verin yeter ona. çoğu kişi hayat şartlarından ya büyük ebeveynlere yada bakıcıya sonrada kreşe emanet ediyor çocuğunu, doğurmamak ta bir seçenek tabiki ama o da içsel bir durum mesela benim tek çocuğum var asla 2. istemiyorum. çünkü kendi hayat standartımı düşürmeden ona güzel bir gelecek sunmak benim önceliğim.

ne kadarda güzel yazmışın kız hakikatten biz onları onar bizleri sevmesede kendi kanınadan olanada zarar verme ihtimali olmaz ayrıca vereceksede elin kadını değil kendi nenesi versin.

Ilk 6 ay kv ile arada takismalarimiz oldu o surec baya zor gecti benim icin ama su anda kafam rahat birakiyorum bebeklerimi..Her zaman ilk tercih anne ya da kv benim icin.Gerci ikisine birden bakamam deseydi bakici arayisi icine girerdim.

Ilk çocuğa bakıp ikinciye de bakmaya gönüllü bir kv ye ona elini versen kolunu kaptirirsin diyen gelin... Inşallah banane ben bakamam der! Teşekkür etmeyi bilebilsek keske
Bakmam dese de "bakmam " dediği için kötü olurdu ..Adı kayınvalide ..Her şartta kötü olacak .Baksa da bakmasa da.Anneanne nin lafı bile geçmiyor ama seçeneklerde yok

Bu kadın çok kötü de olsa(kayınvalide) ,sizden nefret de etse,onu sevmeseniz de çocuğunuz onun da canı .En iyi,kültürlü,deneyimli bakicidan iyidir ..Gözü gibi bakacak,gözünüz arkada kalmayacak .Çocuk sabrını da tasirsa orasını burasını sıkıştırıp çocuğu korkutmaya calismaz en azından .Bakıcıya nasıl güveniyorsunuz?Ben bakmam dese annemi cagiracaktim.Ayni şehirde olduğumuz için önce kayinvalideme teklif ettik.Yoksa da ücretsiz izne ayrılacaktım..

Arkadaslar hayretler icindeyim. Tamam kv en iyisini ister torunu icin o konuda hemfikirim de benimki 40 gunluk cocugu tuzlayacakti mesela. Kokmasin diye. Burda kotu bir niyet yok, bebegimi de cok sever bilirim ama bu simdi olacak sey mi? Bakiciya guvenmiyorsunuz anladim da kvye nasil bu kadar gozu kapali guveniyorsunuz orayi anlamadim. Onun da kanidir canidir deyip biraksaydim tuzlasa miydi mesela cocugumu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…