Bakıcı şiddeti olabilir mi?

PrensesMononoke

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
529
1.214
63
35
Merhaba arkadaşlar
Dünden beri bu konu kafamı kurcalıyor bi de sizlere danışmak istedim. üst katımda altı yedi ay önce taşınmış bir aile var. bu süre zarfında biz hiç karsılasmadık ve tanışmadık. yalnızca havuzda çocukları ile uzaktan gördüm 3-5 yaslarındaiki küçük çocuğu ve bir de iki üç aylık bir bebeği var.

Üc tane çocuğu olmasına rağmen tasındıklarından beri üst kattan en ufak rahatsız edici bir ses duymadık arada bir bebeğin ağlama sesleri dısında evde asla bi bagırıs çağırış olmadı. Bazen balkonda otururken çocukları ile ailecek konuşmalarını filan işittim çok tatlı sevecen bir aile izlenimi yarattılar bende. Fakat son iki haftadır günduzlerı üst kattan her bebek ağladığında korkunç bir bağırma sesi yükseliyor. Bebek yeni yeni konuşmaya hazırlık sesleri çıkartmaya başladı o sesleri cıkarttıgında bile çok kötü bagırılıp çagırılıyor bi kadın sesi tarafından. Ben başta üc küçük çocuğu var herhalde kadın depresyona filan girdi sese tahammülü kalmadı diye düşündüm. Ama sonra aklıma bagıranın bakıcı olabıleceği geldi ve çok endişelenmeye başladım. Çunku bir annenin böyle 180 derece dönmesinin mümkün olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki çocuğun çıkarttığı sevimli babıldamalara bile çok şiddetli bagırılıyor. Bi anne çocuğunun bu seslerinden ancak mutlu olur bence. Çünkü ağlamıyor bile bebek.

Böyle korkunç bir sekilde bağıran bir bakıcı acaba benim görmediğim neler yapıyordur o bebeğe diye düşünüp duruyorum. sizce ne yapmalıyım. kadınla hiç bir samımıyetım yok hatta tanışmadık bile. gidip nasıl söyleyebilirim bu durumu ona? Ya bakıcı filan yoksa kadının kendısıyse hepsini ben kurmussam diye de endişe edıyorum. Ama diğer türlü de vicdanım hiç rahat degıl böyle sözel şiddet uygulayan bi bakıcı fiziksel şiddet de uyguluyordur diye. Siz olsaniz ne yapardiniz?

oncelikle annenin calisip calismadigindan emin olun,belki bakici degildir bilemezsiniz.
cocuklarin sevecegi cicili bicili kurabiyeler yapin,cocuklara kokmustur diye dusundum,tanismakta istedim diye kapilarini tiklatin,zaten anlarsiniz bakici mi anne mi evde
eger bakiciysa anneye tabiki bilgi verin.
ama bagirip cagiran anneyse sanirim ya sineye cekeceksiniz ya da gizliden polisi arayacaksiniz bilemedim

bi kurabiye ,kek yapar kapılarını çalardım.böylece evde kendisi mi var,bakıcı mı var anlarsınız.
tavrımı buna göre belirlerdim.
Bunu ben de düşündüm ama kadını yüz olarak tanıyıp tanıyamayacagımdan hiç emin değilim dediğim gibi sadece uzaktan gördum ve sarışın kısa saçlı olduğunu hatırlıyorum yalnızca. ama bi şekilde sacmalasam da kapılarını çalmakta fayda var sankı

Diğer arkadaslarda yazmış önce bakıcı mi anne mi emin olmak gerek ama bakiciysa hemen anneye haber vermeli. Yazık yavrucaga. Aynı durum hangimizin başına gelse öğrenmek isteriz sonuçta. Hiç çekinmeyin böyle bişey varsa direk girin muhabbete.

kapılarını çalın,açan kadınsa,bir sorun mu var,bebek çok ağlıyor da diyebilirsiniz.eğer başka biri açarsa kapıyı,o zaman anneye söylemekte fayda var.

Bende bi aralar boyle bisey yasadim aynen. Hatta bakici dgl cocugun annesinden suphelendik.
Polisi fln aricaktik az kalsin sukur ki tasindilar..
Sen bence tanismak icin bi yol bul kapiyi cal..elin dolu olsun..kek fln..
Korkunc seyler ya.. haberlerde gordum gecen oz annesi bebegini cocuklarini oldurmus fln.. cinnet minnet geciriyolarya git kendini gebert.. cocuklarin ne sucu var..

Bagirma sesinden kisa bir sure sonra bir bahaneyle kapilarini çalın (yiyecek bisey goturebilirsiniz ya da bizim lavabodan koku geliyor sizde sorun var mi gibi uyduruktan bisey sorabilirsiniz) evde kim var kontrol edin. ona gore gerekeni yaparsiniz.

Kek falan goturmeye cekiniyosaniz. Elinize bi havlu yastik kilofi kiyafet gibi bisey alin. Bizim balkona dusmus sizin mi acaba diye sormaya gidin. Degil diyince bi usttekilerin demekki falan dersinjz.Sonra yeni tasindiniz galiba diye konusmaya baslayin. Anne degilse de nolur annesini bulun

bana pek bakıcı gibi gelmedi .. 3 çocuğa bir bakıcı olmaz .. kadın bağırdığında diğer çocuklar ağlamıyor mu ? sadece bebek sesi mi geliyor ? siz mutlaka bir bahaneyle çalın ama kapılarını ..

yeni taşınan bir komsuya hoşgeldiniz demek için kapıyı çalın.bir iki soru sorup bakicimi annemi ogrenebilirsiniz..ama ev sahibi kadın çalışan biri degilse büyük ihtimal annesi..bakıcı isede hemen durumu aileye soylemelisiniz..gözardı edilecek bir durum değil...

Önce bir akşam çalın kapılarını. Kadın çalışıyorsa da evde olacak akşam vakti. Böylece yüzünü görürsünüz. Ertesi gün de başka bir bahaneyle gidin kapısına. Başkası açarsa bakıcıdır.

Lütfen durumu öğrenince bizede haber verin çok üzüldüm minik bebeğe

Kesinlikle bakıcıysa annenin haberi olmalı
Benim başıma gelse komşum uyarsa bana haber verdiği için yerlere göklere koyamazdım
Kim bakıcısının yavrusuna bağırmasını ister ki
Ama önce kim olduğunu öğrenip lütfen haber verin bize
Bir anne olarak içim cız etti

Kapıyı caldiginizda yüzünü tanimasaniz bile 1-2 soruyla anne mi bakıcı mi olduğunu öğrenebilirsiniz. Burdan yine söylüyorum: ses kayıtlı kamerasiz bakıcı calistirmayin.

Kadının çalışıp calismadigindan emin olun. Bi kek götürüp ne zaman oldu tanisamadik ben X falan diyip evin sahibi o mu değil mi o zaman amlarsiniz. Yazık ya üzüldüm bebeciğe .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…