• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı şiddeti olabilir mi?

Benim üstümde de var bi tane ama bağıran annesini bu biliyorum m, zannedersem de pataklıyor ara sıra, kadında da problemler var ve temizlik hastası olduğunu düşünüyorum cunku süpürgesi sürekli gece yarıları da olsa açılır kapanır durur, sabahın en erken saatlerinde bile. Paspaslar sürekli yıkanıyor. O çığlıkları duydukça öyle anne olmaktan Allah'a sığınıyorum. Polisi aramayı düşündüm, hatta ilk taşındığımızda kocası karisini dövüyordu, o zaman da aramak istedim ama eşim olacak sen karışma dedi ben de haliyle bisey yapamadım.

Belki de kadın zoraki bakıyor çocuğa. Belki çok yaşlı ya da hasta. Hiçbir şey haklı çıkarmaz davranışını ama ananelere çok yükleniyoruz. Belli bir yaştan sonra 3 çocuğa bakmak zor olsa gerek. Yanlış anlaşılmak istemem ama sanki ananne babanne bizim çocuklarımıza bakmak zorunda gibi bir algı var çoğu kadında

ya zaten asıl endişem o. arkadaşlar filan bi çocuk şiddet görüyo nasıl tepki gostermıssınız diye yuklenmısler ama bizim toplumumuz da ne yazık ki tepki gösterdiğimizde olayin mağdurun lehine çözülecegının garantisi yok. Kadın kendisi çıksa cocuga daha kötü davranabilir senin yüzünden diye. Ya da polise şikayet et diyorlar. polise şikayet etsen sonrası çocuk için çok mu iyi olacak?

aynen oyle,hicbiseyin garantisi yok.
insallah komsunuz annesiyle guzel bi kavga eder ve kadini bagirdigina bagiracagina pisman eder,huzuru bozuldugu icinde defolur gider evine koca kari.
benim oz babam bi kere ogluma kizdi,yan odadaydim duydum ama bagirma filan yok..kotu kizdi boyle asagilar gibi..
odadan firlayip ne diyosun sen diye cikismam bir oldu babama,acik acik da soyledim birdaha bu sekilde konustugunu duyarsam tirnagini goremezsin torunun diye,o hareketi son oldu,annemde fircaladi tabi ustune.
cok sinir bozucu gercekten,zavalli yavru butun gun azar isitiyor,ne oldugunu anlamaz bile :KK43:

mutlu bır aıle gorunumunu verecek kadar duyabılmıssenız ve bu karara varabılmıssenız bence bakıcımı kendısımı ayırt etmek zor olmamalı

Biran önce tanışma ortamı yaratıp kadınla konuşmalısınız. Önce cocuklara kendisi mi bakıyor çalışıyor mu öğrenin. Eğer bakıcıyaa direk söylersiniz. Yazık yavrucuğa :(

Kesinlikle müdahale ederdim ya birşeyi bahane edip ya başka şekilde. Dayanamam hiçbir bebeğin şiddet görmesine. Markette çocuğuna bağırana bile kızıyorum senin bagrisini dinlemek zorunda değilim ama çocuğun bagrisini seve seve dinlerim diye.

Havuzlu olduğuna göre kapıcı da vardır. Genelde kapıcılar herşeyi bilir. Sor kapıcıya bu üst kattakiler kim kiracı mı kadın çalışıyo mu çocuklara kim bakıyo falan diye yokla. Eğer baskıcıysa o zmn kesinlikle konudan tanımıyor olsan bile bahsetmelisin

ALLAH aşkına bu konunun uzerinde durun
eger o cocuklar şiddete maruz kalıyorsa susan herkes suçludur
lütfen goz yummayın
gıdın kapıyı calın bı corba felan
Ayak üstu tanışın bakın annelerimi yoksa bakıcımı
hoc annediysede normal degil
bu lanet kadınlar zıvanadan cıkmasın tv de goruyoruz neler yapabildiklerini
cocuklara hıc dayanamıyorum

Bende yakın zamanda pislik ni kadını okul cıkışında oglunun kafasını yumrukladıgını gordum dayanamadım ve durdum neden cocugun kafasına vuruyorsun gerizekalı olur dedim.oda zaten geri zekalı dedi.tum gun o manyaktan midem bulandı
gecenlerdede kapılarının onunden geciyordum nasıl bagırıyor o cocuk tamm anne vurma
sesi adeta ikinci kattan asagı geliyo sak sak.
Eim polis anlattım şikayetci oldum
şimdi komşularından ifade alıcaklar cocukla kunuşulucak
kardesim bu manyagın elinde olucagına cocuk e.ku.alsın
bu cocuklara yazık ya ruh saglığı bozuluyo ve toplumafa zararlı oluyorlar
gecen mügede cıkan canavar adam ne dedi
babam beni hep doverdi ben hiç sevilmedim
işte bu cocuklar potansiyel saglıksız cocuklar Allah korusun
tabi illede boyle olacak degil ama hırszlık gaspcılık yok bagımlılık genelde dorumsuz ailelerin cocukları oluyor genelde.

Arkadaşlar gittim görüştüm. Kadının annesi bakıyormuş çocuğa bi süredir. açık açık anlattım durumu anneniz pek uygun bi tercih değil sanki,biraz tahammülsüz galiba dedim. evet ben de farkındayım biraz sinirli ama bi süre daha başka çarem yok.ise dönmek zorundaydım bakıcı bulamadık bulana kadar annem bakıcak dedi. annem deyince çok da bi şey diyemedim. Kadın sesten rahatsız oldum sandı zaten özür filan diledi bi sürü. zar zor anlatabildim çocuk için endıselendıgımı. söylerim anneme dikkat eder dedi kapattı konuyu
Vay be arkadaş
ne işmiş ki cocuktan önemli pesss dogrusu
ben cocuklarıma babasının bile bagırmadına tahamül edemiyorum
müdahale efiyorum

Merhaba arkadaşlar
Dünden beri bu konu kafamı kurcalıyor bi de sizlere danışmak istedim. üst katımda altı yedi ay önce taşınmış bir aile var. bu süre zarfında biz hiç karsılasmadık ve tanışmadık. yalnızca havuzda çocukları ile uzaktan gördüm 3-5 yaslarındaiki küçük çocuğu ve bir de iki üç aylık bir bebeği var.

Üc tane çocuğu olmasına rağmen tasındıklarından beri üst kattan en ufak rahatsız edici bir ses duymadık arada bir bebeğin ağlama sesleri dısında evde asla bi bagırıs çağırış olmadı. Bazen balkonda otururken çocukları ile ailecek konuşmalarını filan işittim çok tatlı sevecen bir aile izlenimi yarattılar bende. Fakat son iki haftadır günduzlerı üst kattan her bebek ağladığında korkunç bir bağırma sesi yükseliyor. Bebek yeni yeni konuşmaya hazırlık sesleri çıkartmaya başladı o sesleri cıkarttıgında bile çok kötü bagırılıp çagırılıyor bi kadın sesi tarafından. Ben başta üc küçük çocuğu var herhalde kadın depresyona filan girdi sese tahammülü kalmadı diye düşündüm. Ama sonra aklıma bagıranın bakıcı olabıleceği geldi ve çok endişelenmeye başladım. Çunku bir annenin böyle 180 derece dönmesinin mümkün olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki çocuğun çıkarttığı sevimli babıldamalara bile çok şiddetli bagırılıyor. Bi anne çocuğunun bu seslerinden ancak mutlu olur bence. Çünkü ağlamıyor bile bebek.

Böyle korkunç bir sekilde bağıran bir bakıcı acaba benim görmediğim neler yapıyordur o bebeğe diye düşünüp duruyorum. sizce ne yapmalıyım. kadınla hiç bir samımıyetım yok hatta tanışmadık bile. gidip nasıl söyleyebilirim bu durumu ona? Ya bakıcı filan yoksa kadının kendısıyse hepsini ben kurmussam diye de endişe edıyorum. Ama diğer türlü de vicdanım hiç rahat degıl böyle sözel şiddet uygulayan bi bakıcı fiziksel şiddet de uyguluyordur diye. Siz olsaniz ne yapardiniz?
Aksam gider kapiyi calarim derim merabalasirim bebeginize sizmi bakiosunuz bi mazuratim vardi der olayi anlatirim asagi seslee gelio bol bole diye kendisi isede yaptigimdan utanir bakici isede onlemni alir yazik gunah yavrularanoff bu insanlar nasil buladar vixdansiz olabiliyor

Oncelikle emin olun.. calisip calismadigini ogrenin bir sekilde baska komsulardanmi ogrenirsiniz yada biseylermi uydurursunuz orasi size kalmis.. evine gidin muhakkak cocuk siddet goruyorsada zaten farkedilir bir sekilde, caktirmadan fotoraf cekebilirsiniz.. cidden bu sekildeyse ki Insallah bebege zarar vermiyordur :KK43: polisi arayin hemde derhal arayin

Merhaba arkadaşlar
Dünden beri bu konu kafamı kurcalıyor bi de sizlere danışmak istedim. üst katımda altı yedi ay önce taşınmış bir aile var. bu süre zarfında biz hiç karsılasmadık ve tanışmadık. yalnızca havuzda çocukları ile uzaktan gördüm 3-5 yaslarındaiki küçük çocuğu ve bir de iki üç aylık bir bebeği var.

Üc tane çocuğu olmasına rağmen tasındıklarından beri üst kattan en ufak rahatsız edici bir ses duymadık arada bir bebeğin ağlama sesleri dısında evde asla bi bagırıs çağırış olmadı. Bazen balkonda otururken çocukları ile ailecek konuşmalarını filan işittim çok tatlı sevecen bir aile izlenimi yarattılar bende. Fakat son iki haftadır günduzlerı üst kattan her bebek ağladığında korkunç bir bağırma sesi yükseliyor. Bebek yeni yeni konuşmaya hazırlık sesleri çıkartmaya başladı o sesleri cıkarttıgında bile çok kötü bagırılıp çagırılıyor bi kadın sesi tarafından. Ben başta üc küçük çocuğu var herhalde kadın depresyona filan girdi sese tahammülü kalmadı diye düşündüm. Ama sonra aklıma bagıranın bakıcı olabıleceği geldi ve çok endişelenmeye başladım. Çunku bir annenin böyle 180 derece dönmesinin mümkün olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki çocuğun çıkarttığı sevimli babıldamalara bile çok şiddetli bagırılıyor. Bi anne çocuğunun bu seslerinden ancak mutlu olur bence. Çünkü ağlamıyor bile bebek.

Böyle korkunç bir sekilde bağıran bir bakıcı acaba benim görmediğim neler yapıyordur o bebeğe diye düşünüp duruyorum. sizce ne yapmalıyım. kadınla hiç bir samımıyetım yok hatta tanışmadık bile. gidip nasıl söyleyebilirim bu durumu ona? Ya bakıcı filan yoksa kadının kendısıyse hepsini ben kurmussam diye de endişe edıyorum. Ama diğer türlü de vicdanım hiç rahat degıl böyle sözel şiddet uygulayan bi bakıcı fiziksel şiddet de uyguluyordur diye. Siz olsaniz ne yapardiniz?

Arkadaşlar gittim görüştüm. Kadının annesi bakıyormuş çocuğa bi süredir. açık açık anlattım durumu anneniz pek uygun bi tercih değil sanki,biraz tahammülsüz galiba dedim. evet ben de farkındayım biraz sinirli ama bi süre daha başka çarem yok.ise dönmek zorundaydım bakıcı bulamadık bulana kadar annem bakıcak dedi. annem deyince çok da bi şey diyemedim. Kadın sesten rahatsız oldum sandı zaten özür filan diledi bi sürü. zar zor anlatabildim çocuk için endıselendıgımı. söylerim anneme dikkat eder dedi kapattı konuyu

Allahım uyumadan önce bu konuyu görmeseydim keşke :KK43: 2-3 aylık bebecik agu bugu yapıyor anneannesi de alt kattan duyulacak kadar bağırıyor ona... Korkuyordur kıyamam ya. Off of.

Gidin kadinin annesini sikayet edin polise, ben olsam yaparim.. belki bebege sadece bagirmiyordur, fiziksel olarakta siddet uyguluyordur..

Valla hiç beklemeyin yarın pazar çalın kapılarını bişe isteyin yalandan. sonra sizin bakıcı şirketten mi diye açıkça sorun. Evet bakıcımız var şuradan derse yada bakıcımız yok teyzesi bakıyor derse , komşum böyle böyle diye anlatın gitsin. Tedirgin olmasam söylemezdim diyin.

Ya da direk yarın çıkınca komşum senin çocuklara kim bakıyor Allah aşkına çocuklara bagırması aşağı kadar geliyor diye atın lafı ortaya. Eğer kendisiyse bağırmalarına dikkat eder. Eğer bakıcıysa zaten başka sorular da sorar size.

Korkmayın sakın hemen tez elden söyleyin.

Keşke ayrıntılı anlatsaydınız, her şeye bağırıyor, konuşmaya çalışma seslerine bile bağırıyor deseydiniz. Belki sadece genel olarak tahammülsüz, arada bağırıyor falan sanmıştır.

Hatta ben olsam o kadar çok bağırıyordu ki sosyal hizmetleri aramayı düşündüm vs derdim.

Back
X