• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı şiddeti olabilir mi?

Bayılıyorum yeni nesil öğrencilere! Bu tarz saçma sapan ogretmenlerin yaptıklarını cep telefonuna çekip cümle aleme rezil edip meslekten men ediyorlar ya Ohhh olsun. Bazı meslekleri sadece hakeden yapmalı! Siz de ayağınızı denk alın bence. Buradan sallamak kolay yarın öbür gün memlekete rezil olursanız çocuğunuza bağırmasini gayet normal gördugunuz- ki babanizdan yillatca siddet goren annenin siddet uygulamasini da normal goruyorsunuz-anneniz korumaz sizi. Kimsenin kimseye bağırmasi hakaret etmesi şiddet uygulaması NORMAL DEĞİLDİR!
Şiddet uygulanması, hakaret bir kenara ama sınıf geneline bağırmayan öğretmen yoktur. Belki 10 kişilik bir sınıfı varsa olmayabilir.

Eveeeeetttt sizin gibi anneler yüzünden saygısız şımarık en ufacık olayda annelerinin arkasına saklanan öğrencilerle uğraşıyoruz..eminim o anane heran bağırmamıştır.ne kadar abarttınız bağırmayı..şımartmayın arkadaşlar çocuklarınızı.kayınvalidem de olsa annemde olsa gerektiği yerde kızabilir bağırabilir ki benim kızım sabahları babannesiyle birlikte...yazık bu gençliğe
Simdi gerektigi yerde mi oldu? Mesela 7/8 aylik bir bebek bagirilmayi hak edecek ne yapmış olabilir?
Ama hata annen de baban da. Seni kucukken oyle olaylara maruz birakmasaydilar sen de boyle olmazdin.

Ayrıntıyı bilmeden hiç bir müdahalede bulunmayın bence benim annem ablamın oğluna bakıyor geçen banyo yaptırmış 3 yaşındaki yiğenimde az tatlı dillidr ve nazlıdır banyoda nnem yıkadıkça bir ağlıyormuş ne olur anneannecim çok acıyor lütfen beni bırak ne olursun yapma vs annem diyorki duyan çocuğu dövüyorum öldürüyorum sanır diyor :)

Şiddet uygulanması, hakaret bir kenara ama sınıf geneline bağırmayan öğretmen yoktur. Belki 10 kişilik bir sınıfı varsa olmayabilir.

İlkokuldaki öğretmenim her velinin çocuğunu sınıfına vermek istediği okulun en iyi öğretmeniydi. Kişilik olarak da çok öğretici bir kadındı çok severdim. Şimdi hatırlıyorum Engin diye yaramaz ötesi bir arkadaşın omuzunda cetvel kırmıştı kadın. Şimdi olsa veliler taşlardı heralde sürülürdü okuldan. Ee şimdiki veliler öğretmen değil robot istiyor.

İlkokuldaki öğretmenim her velinin çocuğunu sınıfına vermek istediği okulun en iyi öğretmeniydi. Kişilik olarak da çok öğretici bir kadındı çok severdim. Şimdi hatırlıyorum Engin diye yaramaz ötesi bir arkadaşın omuzunda cetvel kırmıştı kadın. Şimdi olsa veliler taşlardı heralde sürülürdü okuldan. Ee şimdiki veliler öğretmen değil robot istiyor.
Bana da veliler çocuklarını şikayet ediyor. Hocam yapamıyor ister istemez bağırıyorum, bana bağıramazsın öğretmenim hiç bağırmıyor diyorlarmış. Ki ben yeri gelince bağırırım, belki bireysel olarak değil ama genele. Artık veliler neler yapıyorsa benimki bağırmak gelmiyor herhalde onlara:KK70:

Son düzenleme:
Konu baya ilerlemiş, fakat anlattıklarınızdan ben bile endişe duydum.
Ben de olsam giderdim o esnada, sesi duyunca, kapıyı çalardım.
Afedersiniz, rahatsız ettim ama filancam bitmiş (çay, kahve, şeker vs.), sizde var mı? derdim.
Kuşku uyandırmadan.
Sonra tanışma faslına girerdim, bir bardak su isterdim falan.
Gözlemleyip kolaçan ederdim neticede.

Çok üzüldüm... :KK43:

Bana da veliler çocuklarını şikayet ediyor. Hocam yapamıyor ister istemez bağırıyorum, bana bağıramazsın öğretmenim hiç bağırmıyor diyorlarmış. Ki ben yeri gelince bağırırım, belki bireysel olarak değil ama genele. Artık veliler neler yapıyorsa benimki bağırmak gelmiyor herhalde onlara:KK70:

çünkü siz disiplinlisiniz muhtemelen. e evde o disiplin yok. anne babalar sakince anlatmak yerine direk bağırıyo çünkü insanların sabrı tükenmiş.
o kadar kutsal bi meslek ki.. maalesef değer bilinmiyo. ve bu sadece türkiyede değil maalesef avrupada da böyle.

çünkü siz disiplinlisiniz muhtemelen. e evde o disiplin yok. anne babalar sakince anlatmak yerine direk bağırıyo çünkü insanların sabrı tükenmiş.
o kadar kutsal bi meslek ki.. maalesef değer bilinmiyo. ve bu sadece türkiyede değil maalesef avrupada da böyle.
Çok disiplinliyim diyemem, kurallar var ama birçoğuna göre rahatım.
Yani bağırmak çok da uç nokta bir eylem değil. Burada bahsedilen bir bebek tabi, durdan sustan anlayacak yaşta değil ama çocuk yetiştirirken bir kere bile of dememiş, bağırmamış veya içinden bağırmak geçmiş bir anne var mıdır bilemiyorum.

Ben de ilkokulda - orta okulda dayak yiyen bir çok öğrenci gördüm.
81'liyim. Hem de ne dayaklar gördük nesil olarak.
Fakat en fazla elime cetvelle vurulmuştur, korkardık biz öğretmenlerden.

Ben de çocuk sahibiyim, fakat X bir öğretmenin oğullarımı döverek terbiye etmesine asla müsade etmem!
Robot öğretmen istemiyordur aileler, tabii ki çocuklarını terbiye etsinler.
Fakat terbiye = dayak / psikolojik şiddet mantığı yanlış.

Eskilerin yaptığı çok mu iyiydi?
Çocukların kulaklarını kopartırcasına çekmek.
Kafasını yazı tahtasına vurarak akıllandırmaya çalışmak.

Ne oldu peki?
Hiç etrafınıza bakıyor musunuz?
40-45 kişilik nüfuslu sınıflarda onca arkadaşının önünde rezil olmuş öğrenciler, bir şekilde duyguları bastırılmış bir nesil, sonuç = tecavüzcü psikopatlar.... Kim sebep verdi bunlara? Aileler mi sadece? Sadece öğretmenler mi? Yoksa bu değişmeyen zihniyet mi?

Bence bir oturup düşünmek lazım...
Doğru eğitim nedir? Bir insana eşşek muamelesi yaparak eğitim vermek mi? Yoksa düşünce becerilerini geliştirerek, insanlığı göstererek, insan olduğunu hissettirerek insanca eğitmek mi?

"Zamanında biz ne sopa yerdik öğretmenlerimizden, ama korkardık, akıllanırdık" demek doğru bir cümle değil. En azından ben çocuklarımın eğitimlerinin hiç bir evresinde bu denli ilkel bir eğitimi kabul etmiyorum...

Sözüm meclisten dışarı, sadece tesadüfen bir kaç yorumu okudum, fikrimi paylaşmak istedim o kadar...

Çok disiplinliyim diyemem, kurallar var ama birçoğuna göre rahatım.
Yani bağırmak çok da uç nokta bir eylem değil. Burada bahsedilen bir bebek tabi, durdan sustan anlayacak yaşta değil ama çocuk yetiştirirken bir kere bile of dememiş, bağırmamış veya içinden bağırmak geçmiş bir anne var mıdır bilemiyorum.
asagilayici hakaret iceren kelimeler kullanilmadigi surece sinifa hitaben bagirmanin bende sakincali oldugunu dusunmuyorum. O kadar cocugun sakin bir ses tonuyla dikkatini cekmek mumkun degildir heralde bizde cocyk ogrenci olduk sonucta.

Ilk okul ogretmenim harika bir kadindi. Bir gun bizi rencide edici bir kelime cikmamistir agzindan.kotu bisey yaptigimizda bizi siniftan cikartir yalniz bi yere goturur oyle uyarirdi. Sinif icinde kimseyi bireysel olarak azarlamazdi. Oldukca otoriterdi. O geliyo dediklerinde sessiz sessiz beklerdik saygimiz vardi en yaramazimizin bile.
Sik hasta olan ogrencilere kendi cebinden polen alir her yemek vaktinde yuttururdu. Saclarimizi baglar ayakabilarimiz cozulduyse baglardi. Sert biriydi ama sefkatini de her daim hissettirirdi.
Emekli oldu simdi firsat buldukca toplanir giderdik hep yanina.

Insallah cocuklarimizda boyle ogretmenlerle karsilasir

Merhaba arkadaşlar
Dünden beri bu konu kafamı kurcalıyor bi de sizlere danışmak istedim. üst katımda altı yedi ay önce taşınmış bir aile var. bu süre zarfında biz hiç karsılasmadık ve tanışmadık. yalnızca havuzda çocukları ile uzaktan gördüm 3-5 yaslarındaiki küçük çocuğu ve bir de iki üç aylık bir bebeği var.

Üc tane çocuğu olmasına rağmen tasındıklarından beri üst kattan en ufak rahatsız edici bir ses duymadık arada bir bebeğin ağlama sesleri dısında evde asla bi bagırıs çağırış olmadı. Bazen balkonda otururken çocukları ile ailecek konuşmalarını filan işittim çok tatlı sevecen bir aile izlenimi yarattılar bende. Fakat son iki haftadır günduzlerı üst kattan her bebek ağladığında korkunç bir bağırma sesi yükseliyor. Bebek yeni yeni konuşmaya hazırlık sesleri çıkartmaya başladı o sesleri cıkarttıgında bile çok kötü bagırılıp çagırılıyor bi kadın sesi tarafından. Ben başta üc küçük çocuğu var herhalde kadın depresyona filan girdi sese tahammülü kalmadı diye düşündüm. Ama sonra aklıma bagıranın bakıcı olabıleceği geldi ve çok endişelenmeye başladım. Çunku bir annenin böyle 180 derece dönmesinin mümkün olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki çocuğun çıkarttığı sevimli babıldamalara bile çok şiddetli bagırılıyor. Bi anne çocuğunun bu seslerinden ancak mutlu olur bence. Çünkü ağlamıyor bile bebek.

Böyle korkunç bir sekilde bağıran bir bakıcı acaba benim görmediğim neler yapıyordur o bebeğe diye düşünüp duruyorum. sizce ne yapmalıyım. kadınla hiç bir samımıyetım yok hatta tanışmadık bile. gidip nasıl söyleyebilirim bu durumu ona? Ya bakıcı filan yoksa kadının kendısıyse hepsini ben kurmussam diye de endişe edıyorum. Ama diğer türlü de vicdanım hiç rahat degıl böyle sözel şiddet uygulayan bi bakıcı fiziksel şiddet de uyguluyordur diye. Siz olsaniz ne yapardiniz?
Ben olsam bir şekilde hızlıca anneyi denk getirir muhabbet ederdim. Çaya kahveye davet eder çalışıyo mu çalışmıyo mu o an öğrenirdim. Çalışıyosa bakıcıdır çalışmıyosa da gün içinde zilini çalar komşuma tatlı getirdim derdim. Öğrenmek kolay. Duyarlı olmakta fayda var.

Benim çocuğuma vuracak öğretmeni, anasından doğduğuna bin pişman ederim... herkes haddini bilecek...

Konu sahibesi bir bahaneyle çıkın, yazık ya, küçücük çocuk...

Bana bir şey olduğunu nereden biliyorsun?
Gayet başarılı bir öğretmenim çok iyi de bir anneyim..bunlar psikolojimin yerinde olduğunu gösterir
Zihniyet konusuna gelince... kendisini titiz zanneden fakat nezaketten uzak bir cahil ile tartışacak değilim...
Gerçi belki annen yoktur ya da kısırsın çocuğun yoktur...o yüzden bilmediğin şeylere burnunu sokmayacaksın

kendinizi ne saniyorsunuz siz de insanlara karsi kisir ifadesini kullanabiliyorsunuz?
meslek lisesi motor bolumunden mezun olup uydurma formasyonla filan mi ogretmenlik yapiyorsunuz nedir olayiniz hanimefendi?

Tek tek cevap vermek isterdim ama vaktim çok değerli....o güzel fikirlerinizle sizleri başbaşa bırakıyorum...şımartmaya devam ediniz.kolay gelsin
Bi cocuga bagirmayinca simartmismi oluyoruz? Cok sacma dusunuyorsunuz kusura bakmayin. 3-4 aylik bebek simartilmakdan ne anlar allah askina. Bi cocugu egiticekseniz bagirmali degilsiniz cocuk sagir degil ya. Ben gercekten sizin gibi insanlara sasiriyorum, inanin okadar sinirliyimki laf bulamiyorum. Allah akil fikir versin insallah, sizin gibilerede yaziklr olsun.

Hicbir cocuga dayak atamaz ogretmen.Bu cok net.Ama aileleri tarafindan kendini prenses perfinya ve kucuk prens sananlara da dunyada bir tek cocugun onlar olmadigi aci gercegini onlara gostermeli :) Bunu ziyadesiyle yapiyorum sahsen :)

bu küçük yaşlarda bağırmalardan cırlamalardan , dayaktan dolayı zihinsel engelli olmuş bir çok çocuk tanıyorum..lütfen bir an önce harekete geçin ,lütfen

kendinizi ne saniyorsunuz siz de insanlara karsi kisir ifadesini kullanabiliyorsunuz?
meslek lisesi motor bolumunden mezun olup uydurma formasyonla filan mi ogretmenlik yapiyorsunuz nedir olayiniz hanimefendi?
Kendini öğretmen sanıyo ama değil, bu kafayla da pek bişey olmaz ondan, doktora bile yapsa cahilliği almıyo maalesef arkadaşım, Allah akıl fikir versin onun gibilere...

Bana bir şey olduğunu nereden biliyorsun?
Gayet başarılı bir öğretmenim çok iyi de bir anneyim..bunlar psikolojimin yerinde olduğunu gösterir
Zihniyet konusuna gelince... kendisini titiz zanneden fakat nezaketten uzak bir cahil ile tartışacak değilim...
Gerçi belki annen yoktur ya da kısırsın çocuğun yoktur...o yüzden bilmediğin şeylere burnunu sokmayacaksın
Atmosferin ekzosfer katmanindan el salliyorsun resmen. Sana göre normal halin buysa ...

demekki siz bağırmadan çocuklarla çok güzel bir iletişim kurmuşsunuz tebrik ederim gerçek bir eğitimcisiniz benim oğlumunda sınıfı öğretmenleri hiç sesini yükseltmediği halde çıt çıkarmazlardı bir kere bir veli etkinliğinde derse girmiştim orda anladım ne mutlu sizin gibi öğretmenlere

ya okur okumaz mideme ağrı girdi, nolursa olsun çıkıp kapıyı çalın nolur :( kiyamam nasıl korkuyodur o :((( bırakmayın o kadina bakıcıysa eğer hayatını kurtarmış olursunuz..:( bize de yazın lütfen çok etkilendim ben :(

Back
X