Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı sorunu yaşayan arkadaşlar sorunlarımızı paylaşalım

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

bercis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
45
0
86
46
İzmir
kızlar benim kızıma kayınvalidem bakıyor.kızım artık iştahsız altı pişik oldu ve kilo verdi 2 hafta içinde bişeyde diyemiyorum içime atıyorum.ama bir yandan da söz konusu kızım uygun bir dille anlatmaya çalıştım ama olmuyor ne yapacağımı şaşırdım.geçenlerde demir ilacını çorbasına katıp vermiş ve aynen kusmuş yavrucak.psikolojik olsa gerek o günden bu yana birşey verirken önce öğürüyor artık zor yedirmeye başladım.çalışmaya başladığım içinde artık azalmaya başladı sütüm.ee böyle olunca akşamları benide özlemiş oluyor hep emmek istiyor başka bişey de yemek istemiyor sütte az geliyor artık.kafam iyice karşı vallaa

Ay,Allah yardımcın olsun canım.Benim bakıcı velim,iyi ki kaynanam değil buna daha rahat söylerim söyleceklerimi diyordum,yok söylemeymiyom,akla karayı seçiyorum dolaylı yoldan anlatcam diye.
Mrneğin,bi kez tam gittim,tv karşısında bizim kız,ertesi güne kadar plan yaptım,işte efenim odada tv acılsın diye bekliyo,biz de bebek kanalı var 20 dakka bile baktırmıyorum,konuşması gecekiyomuş filan.Yok ben acmıyom zaten dedi.Pat gecen gun bi gittim bizim kız tvye dönük oturtmuş kucagında meyve püresi yedirtiyo.Direk söyledm artık ya tvye bakarak yemeye alışmasın diye,kızı vardı o açtı şimdi dedi.Ne bileyim iyi niyetli kadın ama:(

Ay,Allah yardımcın olsun canım.Benim bakıcı velim,iyi ki kaynanam değil buna daha rahat söylerim söyleceklerimi diyordum,yok söylemeymiyom,akla karayı seçiyorum dolaylı yoldan anlatcam diye.
Mrneğin,bi kez tam gittim,tv karşısında bizim kız,ertesi güne kadar plan yaptım,işte efenim odada tv acılsın diye bekliyo,biz de bebek kanalı var 20 dakka bile baktırmıyorum,konuşması gecekiyomuş filan.Yok ben acmıyom zaten dedi.Pat gecen gun bi gittim bizim kız tvye dönük oturtmuş kucagında meyve püresi yedirtiyo.Direk söyledm artık ya tvye bakarak yemeye alışmasın diye,kızı vardı o açtı şimdi dedi.Ne bileyim iyi niyetli kadın ama:(

yok canım bize de hep öyle öğrettiler bebeklere tv seyrettimeyin çocukları donuklaştırıyor dediler, benim gözümün önünde tv yle büyüdü yeğenim, erkenden konuştu ve şimdi de cin gibi, 3 yaşında ben de okadar söyledim izlettirmmeyin şu tvyi çocuğa diye ama rezil olduğumla kaldım,,

bneim arkadaşım 4 bakıcı değiştirdi, vallahi kızlar ne olursa olsun evinize kamerayı koyun, benim arkadaş kamera sayesinde 4 bakıcının da çocuğa nasıl baktığını gördü ve işten çıkardı, aman diyeyim, ihmale gelmez, bizim şimdilik öyle sorunumuz yok, daha bakıcı meselesine çok var, ama gerçekten sıkıntı, bazen ben de düşünüyorum ne yaparız diye, insanın çocupğunu başkasına teslim etmesi kadar zor, eğır bişey olmasa gerek...

ben bir bakıcıyım
meslegim bu
10 yıl oldu işimden ayrılmak istiyorum cıkma diyolar
aslında belki onlarda istemiyolar ancak cocuklar bana alıstı bu yüzden gidemiyorum
defalarca ayrılmak istedim ancak cocuk cok kücük oldugu için burakıp gidemedim
duygusal işte bir daha calısmıcam

ben ve patronum bu konuda cok sıkıntı cektigi için sizlerle bu konuda mutlaka konusmam gerektigini düşünüyorum
öncelikle şunu bilin ki anneler için zor oldugu kadr cocuklar içinde bakıcı içinde zor seyler var
önemli olan annenin ve bakıcının uyum içinde anlasması
bakıcınız cocugunuzu düşünüyosa bunu farketmişseniz onu evinizin bir bireyi gibi görün
onu dısardan biri gibi görmeyin (ama dedigim gibi cocuga gerekli degeri veriyosa öle)
önemli olan cocuktr bunu unutmayın
ne anne ne bakıcı ne babanne annenne

ne sorunlar yasadım?
cocuk yemek yemiyor..
krese verdiler hiç bişi yemedigi için hastalandı geri getrdiler
bende cok sorun cektim
cocugu önemsiyoruz başına bir iş gelmesinler diyerek dışarı salmak istemediler bizi
dolmuşla bir yere gidip gelmemize izin vermiyolar
açıkcası 14 yasımda bile yaptığım şeyler bunlar benm
sanki yapamazmışım gibi davranılması gücümede gitti
eve kapatıldık resmen :S
ben o sıralarda bunalımdaydım
cocuktan ayrılmam imkansızdı
beni dogumuyla hayata bagladı
sanki kendi cocugum gibi..
bir türlü ayrılamadım
mecburen her söleneni kabul ettim
ama bu kezde eve kapatılmaktan dolayı psikolojimiz bozulmya basladı
artık cocuga yetemiyorum.. :'(
bu kez ayrılmak için sebebim var..
her ne kadr gitmemi istemiyolarsada hala onlar cocuklarla ve evle ilgilenemedigimi ve buna sebeb olanın kendileri oldugunun farkında deil
bir kez konustum ama anlamak istemed,ler
cünkü basına iş gelmesinden korkuyolar
kısacası korkuları onlarına hata yapmasına sebeb oluyo
bence dogru kişiyi bulmadsan cocuklarınızı emanet etmeyin dogru kişiyi buluncada onlardan vazgecmeyin

kızlar benim kızıma kayınvalidem bakıyor.kızım artık iştahsız altı pişik oldu ve kilo verdi 2 hafta içinde bişeyde diyemiyorum içime atıyorum.ama bir yandan da söz konusu kızım uygun bir dille anlatmaya çalıştım ama olmuyor ne yapacağımı şaşırdım.geçenlerde demir ilacını çorbasına katıp vermiş ve aynen kusmuş yavrucak.psikolojik olsa gerek o günden bu yana birşey verirken önce öğürüyor artık zor yedirmeye başladım.çalışmaya başladığım içinde artık azalmaya başladı sütüm.ee böyle olunca akşamları benide özlemiş oluyor hep emmek istiyor başka bişey de yemek istemiyor sütte az geliyor artık.kafam iyice karşı vallaa

bence bir baskasına bırak bir bakıcı vs.
onlarıda gücendirmeden durumu acıkla

ben bir bakıcıyım
meslegim bu
aslında belki onlarda istemiyolar ancak cocuklar bana alıstı bu yüzden gidemiyorum

ben ve patronum bu konuda cok sıkıntı cektigi için sizlerle bu konuda mutlaka konusmam gerektigini düşünüyorum
öncelikle şunu bilin ki anneler için zor oldugu kadr cocuklar içinde bakıcı içinde zor seyler var
bakıcınız cocugunuzu düşünüyosa bunu farketmişseniz onu evinizin bir bireyi gibi görün
onu dısardan biri gibi görmeyin (ama dedigim gibi cocuga gerekli degeri veriyosa öle)

ne sorunlar yasadım?
cocuk yemek yemiyor..
bende cok sorun cektim
cocugu önemsiyoruz başına bir iş gelmesinler diyerek dışarı salmak istemediler bizi
bir türlü ayrılamadım
her ne kadr gitmemi istemiyolarsada hala onlar cocuklarla ve evle ilgilenemedigimi ve buna sebeb olanın kendileri oldugunun farkında deil
bence dogru kişiyi bulmadsan cocuklarınızı emanet etmeyin dogru kişiyi buluncada onlardan vazgecmeyin

ben de istemiyorum çıkmalarını kızımın ve bakıcısının...arkadaşım bunun bir iş olduğunu ve karşılığında para aldığınızı unutmayın..ben işe gidiyorum ve dışarı çıkamadan çalışabliyorum siz sıcak evde oturup çalışıyorsunuz tabii endişelenecekler başınıza bişey gelir diye..bir kaza olsa allah korusun bunun sorumlusu kim olacak?
komşularımı görüyorum bakıcıda çocuklar obnlar izin vermiş çıkmalarına soğuk demiyor sıcak demiyor çocuğu çıkarıyor .isilik içinde kalmış çocuk öğlen sıcağında dışarda.çocuğu uyurken çıkarıp alıp alışverişe gidiyor güne gidiyor oturmaya gidiyor.izin verince de cılkı çıkıyor napayım.görüyorum arkadaşlarımdan önünü alamıyorlar bu sefer kendi evinin alışverişini bile çocuk uyurken götürüp yapıyor ben görüyorum kaç kez gördüm.sıcak bir evde oturup çalışıyorsunuz ve eve kapatıldık diyorsunuz eğer haftasonlarınız boşsa akşam çıkışınız geç değilse (benimki 5te gidiyor ve haftanın 5 günü çalışıyor) bence bu sorun olmamalı..hepimiz işe gidiyoruz ve dışarı çıkmadan çalışıyoruz..

ben hiç çocuk bakmadım ama bakmayı düşünüyorum..kızımla beraber oynayacak uyuyacak kızımın yaşlarında arkadşı olsun dedim..bana göre ücret önemli değil. çocuğun bizi ailesi gibi görmesi kızımla anlaşması çok önemli.çocuğu kendi çocuğumuz gibi benimsememiz lazım..ben kızımı birine emanet etsem.onun kızıma kendi çocuğu gibi davranmasını isterim..dışlanmamasını isteerim. bazı bakıcılar kendi çocuğum yesin diye zorlarlar baktığı çocuğu önemsemezler..sürekli evdeyim..market alışverişimi çocuğu ailesine teslim ettikten sonra yapabilirim.pazar alışverişimi izinli gününde yaparım.istemiyorlarsa dışarı çıkmanı çıkmazsın..eğer çocuk bakmaya karar verdiysen bazı sosyal yaşantılardan vazgeçmek gerekir..buda bir nevi sabahtan akşama kadar çalışan insanlar gibi olucaz.onlarda dışarı çıkamıyor mesai saatleri içinde, onların işi bizden daha zor.çocuğun anne babası seçmelidir bakıcıyı kararı onlar vermelidir..

ben bir bakıcıyım
meslegim bu

ne sorunlar yasadım?
cocuk yemek yemiyor..
bende cok sorun cektim
bir türlü ayrılamadım

Seni çok iyi anlıyorum. Fakat anne babalar da kötü niyetten değil evham nedeniyle bunu yapıyorlar. Ben de çok pimpirikli bir anneyim. 18 ay kendim baktım çocuğuma 32 aylık olana kadar da annem.3 aydır da bakıcımız var. Allah razı olsun çok memnunuz biz de. Ama ben kendim bile çocuğu alıp dışarı çıkarırken korkuyorum. Ya elimden kaçarsa, ya sokak köpeği dadanırsa (burda çok var), ya tinerci çıkarsa karşıma diye. Özellikle büyük şehirlerde tek başına gezmek bile bir risk. Ben de o nedenle bir sokak ötedeki parka bile yanlız göndermiyorum. Yarım gün çalıştığım için beni bekleyin birlikte çıkalım diyorum. Bakıcıya güvenmemek değil yani sorun, çoğu aile sokaktaki potansiyel riskleri düşünüyor.

Bana belki kızacak bazılarınız ama inanın elin kadınına bebeğinizi teslim etmektense kayınvalideniz baksın ok daha iyi. Biz bakıcıyla daha yeni yollarımızı ayırdık para meselesi yüzünden şimdi başka bakıcı geldi artık buna da hayır diyemedik. Yok çünkü yok yahu. kadınların hepsi benim kadar aaş istiyor. Bir ara işi bırakayım ben bakayım bari diye bile düşündüm aynı hesaba gelecekti. Bakıcıya da güvenemiyor insan tanımıyorsunuz sonuçta siz evde yokken ne yapıyor bilemiyorsunuz insanın aklına kötü şeyler geliyor kafamda kuruyorum sürekli o yüzden gizli kamera almaya kararverdik eşimle c modul gizli kamera diye bir kamera aldık bebek bakıcısı için aironlab diye bir siteden bir de bir site daha vardı adını hatırlayamadım orda da satıyorlar. şimdi evde bu kamerayı hergün izliyoruz da içim biraz rahat. Herşey para değil işte insanın içinin rahatlığı esas. yine de nolursa olsun bakıcıya baktırmak istemiyorum keşke annem yanımda olabilseydi :(

Back
X