Bakıcılara karşıyım

yanlis anlasilma olmus arkadaslar..
ben calismaya mecbur olanlar icin yazmadim o yaziyi.. ama ben ne anneler taniyorum sirf evde oturup cocuk bakmamak icin calisanlar hic bi ihtiyaci olmadigi halde...

öncelikle kusura bakmayın ama ben şahsım adına sizin tanıdığınız bu anneleri tanımıyorum ve sizin onlar hakkındaki görüşlerinizi de merak etmiyorum.ilk yazdığınız yazıyı yazarken daha düşünceli davranmalıydınız.çalışan anneler niçin çalışıyordur sizce özellikle 12 ay boyunca sadece 20 gün izni olanlar.bence insan evlat sahibi olduktan sonra onun için yaşar buradaki tüm anne olan arkadaşlarında bu zihniyete sahip olduğunu unutmayın lütfen.yazdıklarınız kimseyi incitmesin.ayrıca kimin neye ihtiyacı olduğuna siz karar veremezsiniz,her şey maddiyat değildir.

cocuk dogurmakla sorumluluk bıtmez kı hıc bı anne 2 yasına kadar ıstyerek bebegını bırakıcanı sanmıyorum..manevı yanından..maddı yanı ıse ıstanbulda 800 tl maas alan bı bayan cocugunu bakıcıya verır nedenmı saglık guvencesı ıcın..bebegını bakıcıya verıyo dıye onla az zaman gecırcenı sanmıyorum onemölı olan verımlı ve kalıtelı zaman gecırmekdıt..
evde bebegı ıle kalıpda ona hıc bısı vermek yerıne calısıpda cocukla gunde 3,5 saat verımlı zaman gecırmek daha uygundur gozumde..

çocuguna kendi bakan anneler anne, çalışanlar kendi egolarını tatmin ediyor öylemi yani kendi bakan anneler çok iyi anne. ne değişik bir yaklaşım tarzı çalışmak üretmek kadınında varlığını iş alanında hissetmesi insanlığa birçok şey katması erkek egemenliğini çalışarak yıkması size göre anneligi haketmemesi demek öylemi size birşey diyemiyorum. çocugunuz büyüyünce boş boş oturmanız evlerde ev toplantıları yapmanız bana görede çok fena. çalışan annelerde emin olunki çocuklarını çok seviyor ve onlar için herşeyi ama herşeyi yapar. bakıcı olmakta üretmek demektir. üretmeden tüketemeyiz.

Sanırım böyle bir konu açınca çocuğunu en çok seven anne siz oldunuz.
Tebrikler... Alkış,alkış,alkış...
Çocuğunu bırakıp çalışan bu cani annelerin hepsini bir odaya kapatıp zehirleyelim.

ayrıca çalışmaya mecbur olmakmı gerekiyor anneliği haketmek için sizin deyiminizle. insanlar 15-16 yıl okul okuyor eğitim alıyor bir mesleği oluyor bunu çocuk doğurunca erteleyip işten ayrılsın. tabi o iş sizi bekler nasıl olsa siz çocugunuzu büyütün gelin der. bu ülkede işsizlik hat safhada siz hiç haber yada gazete okumuyosunuz galiba. çocugumuz herşeyimiz herşey onların geleceği için kusura bakmayında siz böyle agır eleştiremezsiniz çalışan anneleri.

:roflol::roflol:

Kendi keyfi için çocuğunu bakıcıya teslim eden, zevk için çalışan yoktur sanırım..

Belki gerçekten eline az da kalsa, o paraya ihtiyacı vardır..
Belki yıllarını verip okuduğu için, yıllarını o mesleğe verdiği için, emeğine kıyamaz, işini bırakamaz..
Belki emekliliğini düşünmek zorundadır..
Belki çok iyi kazanıyordur, kendince o kazançla çocuğuna daha iyi bir gelecek hazırlıyordur.
Belki belki belki..

Tercih meselesi sonuçta..

Kimisi sonuçları ne olursa olsun gözü kapalı işi bırakır hemen..
Kimisi bunu kolay kolay yapamaz, göze alamaz..
Hangisi doğru, hangisi çocuk için dopru, hangisi anne için doğru tartışılır.CADIARZU
Tercih meselesi..

Ama eminim ki çocuğunu bakıcılarda büyüten annelerin çoğu gün boyu çocuklarını düşünüyor..

açılın en önden geçmek benim hakkım.
bebe hastaneden çıktı 10 gün sonra işe başladım.

kendimi attım sokaklara ohh ne rahatım.
sabah işe gelirken beslemiştim, bi de akşam beslerim; alışsın zor hayat şartlarına.
beslenmeyeceği içn bezi de kirlenmez zaten, değiştirmeye gerek yok.
her viyakladığında annesinin yanında olması da neymiş di mi ama, şımarmasın. :dilcikar:
uzatın havagazını bir fırt daha çekmek istiyorum..
:jeyyar:

ben katılıyorum bu yazıyı yazan arkadaşa...hiç de seert dili yok 3-5 aylık bebek bakıcıya bırakılmaz bizim aşağıda da memur var tam 15 ay çalışmadı ücretsiz izin falan aldı...bende ikinci kızımı 19 aya kadar baktım sonrada bakıcıya vermedim kreşe verdim..yemek yedi oyunlar oynadı bayağı değişti.. ben evde yediremiyordum zaten...şimdi 3, bebeğim geliyor yine küçücük bırakamam bakıcıya..yazık o bebeklere....

aaaa gerçekten mii??*bence çekk aaa valalha çok güldüm bebeğim düşecekkaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

cnm çok güzel yazmışsın tam benim düşüncelerimi yansıtmışsın..gerçekten tercih meselesi..herkesin durumu farklı ben 1.5 yaşına kadar baktım kuzucuğuma sonra bakıcı aklım onda işteyken ama iyi bakıldığını biliyorum ya yetiyor..bazen 2.veya 3.çocuğum olursa işi bırakayım mı diye düşünüyorum ama ben de evde sürekli temizlik yapıp günlere falan katılacak bir yapıda değilim.eşimin işi nedeniyle 3-4 yılda bir tain oluyoruz yeni yer yeni çevre edinmek zor..çocuklar büyüyünce napıcam ben.ama kanaatim anneler ne kadar izin alabiliyorsa kendi şartları dahilinde sonuna kadar kullanmalı..mesela ben devlet memuruyum doğum izni artı 12 ay ücretsiz izin 1.5 yaşına kadar büyütürüm yavrumu....12 ayda şu kadar maaş alacaktım şukadar kaybım oldu diye hesap etmem..çünkü çocuğun anneye en muhtaç olduğu dönem ilk 3 yılmış...tabi herkes kendi durumuna göre karar verir...amaaaan çok su götürür bu konu...diyeceğim şu ki ben de çalışmadan önce aaa nasıl veriyorlar bakıcıya derdim ama atanıp bir işim olunca da mecbuuren verdim...

bencede yazık ama mecburiyet diye bir şey var.
yazmıştım gene yazayım.
bebeğim 30 haftalık doğdu. onu bırakıp işe başladığımda kuvözden çıkalı daha 10 gün olmuştu. normla doğum tarihi bile gelmemişti daha.
4 gün çalıştım bebeğim gene hastanelik oldu. onla hastanede yattım, sonra o eve taburcu ben gene işbaşı.
çok şükür annem bakıyor ama ya annem olmasaydı. bakıcıya verecek arada elime kala 3 kuruş paraya da çok şükür diyecektim.
benim bebeğime yazık evet ama bana daha da yazık.
siz ne güzel 19 ay bakabilmişsiniz ama bakamayanlarda var işte maalesef..
eğer her sabah bebeğini ağlayarak evde bırakmaya mecbur olmaksa vicdansızlık, vicdansızım ben..

amacınız birilerine sataşmak gayet belli. reyting yapsın diye durduk yerde açılan bi konu. direkt eleştiri tahammülsüzlük... çalışan anneleri hedef alan kelimeler bunlar ve hiç de hoş değil.

HİÇ KATILMIYORUM SİZE...çocuk annem yine gidecek endişesiyle çok panik duuruyor annenin yanında...çok korkarak oynuyor içeri mutfağa gitse annem gitti diye endişeliniyor...sağlık güvencesi deerken babası nerde bu çocuğun babasının üstüne kayıt olsun ben herşeyi sıkarakta olsa gerçi sımadım da hemen çocuğumu özel sağlık yaptırdım devlet hastanelerinde sürünmesin diye..imkanı olmayan var yazılmasın sakın...öyle gereksiz harcamalr oluyorki sağlık sigortasına sıra gelmiyordur kesin..

vallahi bende yeni başladım işe oğlumu 25 yaşına kadar ben baktım şimdi annem bakıyo ha bakıcıya bırakırmıydım annem olmasa bırakamazdım sanırım hiç tanımadığım birine en azından hala vs tanıdık biri olmalı benim görüşüm ama mejbur olan anneler var saygı duyuyorum kimse keyfinden çocuğunu bırakıp işe gitmez bakın ben kiradayım eşimin tek maaşı yetmediği için işe başladım ha açıkcası biraz sıkıntı çektim oğlumu az ben büyüteyim istedim çok şükür öylede oldu hayat o kadar zorki biz kim için çalışıyoruz evlatlarımız için değilmi ben işe girdimki oğluma iyi bir hayat vereyim allah hepimizin yardımcısı olsun kızlarr:Saruboceq::dance::dance:

yasakkelimevallahi bende size hiç katılmıyorum her çocuk aynımı sizce hayır kesinlikle değil benim oğlumda bu bahsettiğiniz şeylerin hiç biri yok canım sabah benden erken uyanıyo hadi kalk anne sen işe ben anne anneye haa bakıcıya bırakılan çocuklar nasıl bilmiyorum ama siz genelleme yaptınız için söylüyorum

bizim hastanede ücretsiz izin verilmiyor,isteyene bile öldürecekmiş gibi bakılıyor birkaç bölüm hariç.
bence bu başlığı açan arkadaş çok luzumsuz bir başlık olmuş,madem parası yok bakıcıya nasıl para veriyor diyerek de ihtiyacı olana da lafı söylemişsiniz zaten,sonra lafı değiştirmeye çalışsanız da..
bir kere ben iyi bir işim,güzel bir geleceğim olsun diye yıllardır okuyorum,bebeğim oldugunda alabileceğim en uzun izni alacağım ama bu kadar çaba verdiğim işimi de bırakamam
bunun yaşlılığı var,emeği var,sigortası var vs vs
60 yaşına gelince de bize siz bakmayacaksınız sanırsam?e bizimle zorlu okul yıllarını geçiren de siz değilsiniz,he bizim bebeğimizi yapan da biziz siz hiç değilsiniz.
sonuç:herkes kendisini ilgilendiren şeylerle uğraşsın ve doğru buldugunu yapsın

saçmalamış bazıları
hayat ınsana ne getırır bılemezsınız
tabıkı calışmak zorudnda kalabılırsınız
dua edınde akan pınarlarınız kurumasın allah hastalık vermesınlmaz:
anne annedir bu ne buyuk saçmalık..ben 10 sene calışıp evde kızıma bakmama ragmen calışan tum annelerı tebrık edıyorum.
çok yogun bır ıs hayatından cıkmama ragmen .ikisi aynı anda çok zor tekarardan tebrıklerŞeniz

insanlar ruh hastası değil sırf ego tatmini için bebek yapmaz kimse. bunları yazıp sonra da lafı değiştiriyosunuz tepki görünce çevir kazı yanmasın hesabı

bugunun yarını duusnmeden yazanları tebrık edıyorum ve kahkaha atıyorum
kendını dusunmeyen bır anne evledını nasıl dusunur bu mantıkla yazılanlar agırlaştıkça cevaplarda cıgrından cıkıcaktır benım yaptıgım gıbı..
ssk mesela?5 sene daha calışsam emeklıyım
yasım 28
kımım var kımsem,kayınvalıdeye bırakmam ,annem burda olsa1 dk durmam çalışırım ,hayatımı garantıye alırım böylece evledımında hayatı garantıye alınır.
ne kocanın garantısı var ne saglıgın..
belli mi olur???tutkı boşandın??yada esının basına bırsey geldi??yada yatalak oldu?olmaz dıye bırseymı var??
ya gulucem tutmayın benı bu ne zıhnıyettttttttttttttdelikafaduldendelikafadulden

vereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…