- Emoji Skoru
- 5.676
- Puanlar
- 108
- Konu Sahibi bulutbekleyen
Size göre bakıcılık ve temizlik bir paket halinde gelebilir ama tamamen farklı iş kollarında. Benim öğretmenlik değil bakım iddiam var. Öğretmenliği bakıcılık olarak görmek veya bakıcılığı da temizlikçilik olarak görmek mantıklı değil. Bir sınırı yok bunun .
İşe diye girdiğiniz yerde işverenin alakasız özel işlerine koşturmalı mıyız.
Buna göre para verilse itirazım yok.
Ama yarım gün temizlik 2 bin lira. Peki bana bakıcılık harici günlük 2 bin lira mı teklif edildi sizce ?
Tam gün istiyorlar çünkü çocuğun ders saati ebeveyninin mesai saatinden sonra başlıyor. Çocuğu okula götürüp okuldan alan kahvaltısını kıyafetini ayarlayıp okula teslim eden birini istiyorlar. Çocuk okul saatine kadar evde yalnız kalmak durumunda oluyor bakıcı olmazsa. kaldı ki çocuğun öğle yemeği de bana ait ama tüm ev halkına göre çeşit ve miktar hazırlamak istemiyorum ben.
Onun da çözümünü arıyorum. Olmazsa başka iş bakarım.
Beklentilerin sağlıklı sınırda tutulmasından yanayım.
Yapmak istemeyebilirsiniz elbette, farklı kişilerle anlaşırsınız o zaman. Zorla değil sonuçta.
Ama 80 metrekare evde yaşayan iki beyaz yakalının evinde çalışacaksanız da bu insanlarin hem bakıcı, hem temizlik ve yemek için yardımcı istihdam etmeleri de gerçekçi değil malesef ülkemiz şartlarında.