Bakıcılık görüşmesinde ebeveynin ev işi beklentisi

Size göre bakıcılık ve temizlik bir paket halinde gelebilir ama tamamen farklı iş kollarında. Benim öğretmenlik değil bakım iddiam var. Öğretmenliği bakıcılık olarak görmek veya bakıcılığı da temizlikçilik olarak görmek mantıklı değil. Bir sınırı yok bunun .
İşe diye girdiğiniz yerde işverenin alakasız özel işlerine koşturmalı mıyız.
Buna göre para verilse itirazım yok.
Ama yarım gün temizlik 2 bin lira. Peki bana bakıcılık harici günlük 2 bin lira mı teklif edildi sizce ?
Tam gün istiyorlar çünkü çocuğun ders saati ebeveyninin mesai saatinden sonra başlıyor. Çocuğu okula götürüp okuldan alan kahvaltısını kıyafetini ayarlayıp okula teslim eden birini istiyorlar. Çocuk okul saatine kadar evde yalnız kalmak durumunda oluyor bakıcı olmazsa. kaldı ki çocuğun öğle yemeği de bana ait ama tüm ev halkına göre çeşit ve miktar hazırlamak istemiyorum ben.
Onun da çözümünü arıyorum. Olmazsa başka iş bakarım.
Beklentilerin sağlıklı sınırda tutulmasından yanayım.

Yapmak istemeyebilirsiniz elbette, farklı kişilerle anlaşırsınız o zaman. Zorla değil sonuçta.

Ama 80 metrekare evde yaşayan iki beyaz yakalının evinde çalışacaksanız da bu insanlarin hem bakıcı, hem temizlik ve yemek için yardımcı istihdam etmeleri de gerçekçi değil malesef ülkemiz şartlarında.

Emek sömürüsünden, karşındakini sağılacak inek gibi görülmesinden, sigortasız insan çalıştırılmasından ben de nefret ediyorum. Bebek bakıcılığı için de böyle inşaat işçisi için de. Ancaaak sizin havuz, şömineli ev arayıp Türkçe'ye hakimiyetinizle ön plana çıkma çabanız biraz komik gibi. Hani İngilizce'ye hakimim deseniz çok okeydi de böyle yazınca biraz afedersiniz troll gibi durmuş konunuz.

Sigortasız olmaz ücret asgari + sigorta olarak belirlenmeli bence.
5 yaşında oğlum var iyi kötü bir çok bakıcıyla çalıştım.
Öncelikle bakıcı yemek yapmalı. Çocuğun karnını doyurmak bakıcının görevi çünkü. Bütün gün ev dışında çalışan bir anne eve gelince yemek yapacak bir de onun yaptığı yemekten de yiyin mesela sizin evde bir sürü boş vaktiniz varken? Bana hiç mantıklı gelmiyor. Hele çocuk okuldaysa?
Yani çok zengin evlerde çalışmıyorsanız evde havuz yoksa zaten maaştan maaş alan insansınız. Anneler zor şartlarda çalışıyorken sizin o evde boş oturmanız göze batar evet.
Hiç kimseden soframı donatmasını beklemem ama çocuğum geldiğinde karnını doyuracak bir tas yemek yapılabilir
Ev işi de aynı şekilde temizlik değil ama dağınıklık toparlanabilir
Tuvaleti kullanıyorsunuz gün bitiminde tuvalet lavaboyu şöyle bir temizleyip bırakabilirsiniz.
Benim 2.5 yıl çalıştığım çocuk gelişimi mezunu prezentabl diksiyonu düzgün oğlumla her türlü eğitici oyunu oynayan günde 1-2 kez mutlaka parka çıkaran ablamız bunları yapıyordu. O bir kap yemek pişirmiş oluyordu iyi kötü bir şey çıkıyordu ben de hafta sonundan yapıyordum. Ayrıca çocuk okula başlayınca tüm evi süpürmeye viledalamaya bile başladı ben böyle bir şey teklif etmeden. Teşekkür edince de Ne yapayım bütün gün yoruluyorsun ben evde oturuyorum elime mi yapılır diyordu.
Gerçekten elinize mi yapışır.
Kimsenin donunu pisliğini temizlemeyin ama basit toparlamalar basit bir çeşit yemek yapılır bence
Buna göre maaş vermiyorlar ki . Tuvaleti evdeki herkes kullanıyor. İş yerini kullanıyorsun temizle demek biraz tuhaf.zaten kullanmak zorundayım
Asgari ücrete kıyasla ne veriyordunuz burası da önemli

O
Yapmak istemeyebilirsiniz elbette, farklı kişilerle anlaşırsınız o zaman. Zorla değil sonuçta.

Ama 80 metrekare evde yaşayan iki beyaz yakalının evinde çalışacaksanız da bu insanlarin hem bakıcı, hem temizlik ve yemek için yardımcı istihdam etmeleri de gerçekçi değil malesef ülkemiz şartlarında.
Olabilir de. Ama yemek ve temizlik için birini tutsalar verecekleri paranın en azından yarısını vermeliler. Vermiyorlar. Sorun daha çok burada. Yemek için günlük ekstra 300 tl temizlik için 1 000 TL verseler neden olmasın ki

Gündelikçi ve aşçı performansı beklememelerini

Bebişim hangi ülkedendin, öyle çalışanhakları, profesyonelce iş tanımları tipi seyleri Türkiyede arama. Arama yani. Tabi aşçılık, hizmetçilik, ve dahi başka işler yapacaksın ne sanıyorsunçocuk bakıcısi neden çocuk baksın....yorumlarin hepsi gayet ilkelce, sadece 800dolar mı buldun sus otur işte şeklinde, neden dersen Türkiyede herkes o şelide çalışıyor. Muhasebeye çay, temizlik yapacak bayannn da yazılıyor mesela kanıksanmıyor. Sana tavsiyem ajans bul, iyi müşteriler genelde ajansa başvuruyor.

E tamam ama çocuk okula gidiyorsa(yarim gün olsa 5-6 saat eder bu,tam günse 8 saat)ne yapacaksınız onun evde olmadığı zamanlarda?
Bebek bakımı hizmeti veren insanlardan iş(extra temizlik vb) beklenmesini doğru bulmuyorum. En fazla ek gıdaya geçmişse çorba ne bileyim meyve vb öğün hazırlar ,onları da bitince sağda solda dağınık bırakmazsınız,makineye yerleştirilir vs. Bebek zira bu,tam anlamıyla gözünüz üzerinde olmalı,ben kendim baktım çocuklarıma, haliyle ne kadar zor olduğunu biliyorum,tek ve en önemli işim bebeğimdi,yemek vs uyurken yetiştiği kadarıyla yapıyordum. Temizlik yalap şap olduğu kadar yapıyordum,uyumayı seven cocuklar değillerdi zira. Ama büyüdükçe çocuklar özellikle okul çağında ise,vakit kalıyor ev işine de yemege de,kendime de.
Bilemiyorum yani çocuk okula gidince boş oturmak istiyorsunuz sanırım. Ve evet dısarda bir yerde çalışsanız,sabah bitecek bir işiniz varsa sizi kimse 6 saat boş oturtmaz ki. Yarım gün çalıştırırlar yada o pozisyona birini almazlar,içerideki çalışanlara bölerler yaptırırlar.
Maaş konusunu bilmiyorum tabi,yazmamıssıniz sanırım göremedim,ona bir yorum yapamam.
6 saat boş oturmamaya itirazım yok ama o kısımda çalıştırmak için ekstra ödeme yapmaları lazım. Yarım gün temizliğe 3 bin liraya geliyorlar. Dışarıdan birini çağırsa yarım gün Temizlik ve yemek yapacaksın dese bu insan aylık 60 70 bin liradan aşağısına gelmeyecek.

Mesele vakit değil sadece. O vakitten talep edilen emeğin karşılığını verip vermedikleri.
Temizlik yemek bekleyip onun parasını boş vaktini dolduruyorsun bahanesiyle vermek istemiyorlar.
30 35 bin liraya hem bakıcılık hem Temizlik hem aşçılık bekleniyor

Emek sömürüsünden, karşındakini sağılacak inek gibi görülmesinden, sigortasız insan çalıştırılmasından ben de nefret ediyorum. Bebek bakıcılığı için de böyle inşaat işçisi için de. Ancaaak sizin havuz, şömineli ev arayıp Türkçe'ye hakimiyetinizle ön plana çıkma çabanız biraz komik gibi. Hani İngilizce'ye hakimim deseniz çok okeydi de böyle yazınca biraz afedersiniz troll gibi durmuş konunuz.

Ben mi acaipim, insanlar mıacaip... Bakıciların çoğu Filipinli kız, hiçbiri Türkçe bilmiyor. Türkçe bilmek gayet büyük bir artı yani.

Çocuk bakıcılığı için görüşme yapıyorum . Bugün 3 ilanla görüşeyim dedim. Konuşmaya sadece çocuk bakımı diye başlayıp sonucu ev işi yemeğe bağlıyorlar.
Ödeme buna göre olsa hiç sorun etmeyeceğim. Ama temizlik veya özel aşçı tutmaya kalksalar bunun kaç bakıcı maaşı edeceğini hesaplamayıp o işleri de kaktırma çabası üzücü.
Çocuğum uyuyor okula gidiyor bolca boş vaktin olacak demeye getiriyorlar. Kendileri ofiste iş tanımına uymayan işler yapmıyorlar ama.

Ucuza emek sömürerek konfor devşirmeyi nasıl düşünebiliyorlar teklif etmeye utanırdım ben.
Boş vaktim olacakmış. Bu boş vakit senin evinde özgür olamadığım bir zaman dilimi diyemiyorum.
Zaman en az emek kadar kıymetli ben orada vakit harcıyorum.
Boş vakit tanımının altının dolduğu sadece bir evde çalışmıştım. Havuzlu şömineli spor ve sinema salonu olan güzel bahçeli zengin bir akrabamızın çocuklarına bakmıştım.
çocuklar okulda veya uyurken evin imkanlarını kullanıyordum kaliteli zaman geçiriyordum.
80 metrekarelik evde boş kalan vakit için neden borçlanmam gerekiyor bilmiyorum. O vakit işin bir parçası olan ölü saat zaten.:) Evden ayrılamam arkadaşıma gidemem kendime özel bir işimi halledemem tamamen eve bağımlıyım hala.

Çocuk bakımı için oluşan boşluklar için neden ekstra iş yüküm olmalı

3 aileyle görüşüp elim boş kalmak üzdü. Çok donanımlı olduğum iddiam yok ama Türkçeye hakimiyetim ve çocukları sevmem artı değer değil mi ?
Baktığım çocuklar anne babasından daha iyi konuşup kendini ifade ediyordu 😀

Ben mi ilan versem ki bulabilir miyim bana uyanı?
Çocuk bakıcılığı için görüşme yapıyorum . Bugün 3 ilanla görüşeyim dedim. Konuşmaya sadece çocuk bakımı diye başlayıp sonucu ev işi yemeğe bağlıyorlar.
Ödeme buna göre olsa hiç sorun etmeyeceğim. Ama temizlik veya özel aşçı tutmaya kalksalar bunun kaç bakıcı maaşı edeceğini hesaplamayıp o işleri de kaktırma çabası üzücü.
Çocuğum uyuyor okula gidiyor bolca boş vaktin olacak demeye getiriyorlar. Kendileri ofiste iş tanımına uymayan işler yapmıyorlar ama.

Ucuza emek sömürerek konfor devşirmeyi nasıl düşünebiliyorlar teklif etmeye utanırdım ben.
Boş vaktim olacakmış. Bu boş vakit senin evinde özgür olamadığım bir zaman dilimi diyemiyorum.
Zaman en az emek kadar kıymetli ben orada vakit harcıyorum.
Boş vakit tanımının altının dolduğu sadece bir evde çalışmıştım. Havuzlu şömineli spor ve sinema salonu olan güzel bahçeli zengin bir akrabamızın çocuklarına bakmıştım.
çocuklar okulda veya uyurken evin imkanlarını kullanıyordum kaliteli zaman geçiriyordum.
80 metrekarelik evde boş kalan vakit için neden borçlanmam gerekiyor bilmiyorum. O vakit işin bir parçası olan ölü saat zaten.:) Evden ayrılamam arkadaşıma gidemem kendime özel bir işimi halledemem tamamen eve bağımlıyım hala.

Çocuk bakımı için oluşan boşluklar için neden ekstra iş yüküm olmalı

3 aileyle görüşüp elim boş kalmak üzdü. Çok donanımlı olduğum iddiam yok ama Türkçeye hakimiyetim ve çocukları sevmem artı değer değil mi ?
Baktığım çocuklar anne babasından daha iyi konuşup kendini ifade ediyordu 😀

Ben mi ilan versem ki bulabilir miyim bana uyanı?
Peki o zengin evde de evin imkanlarından faydalanırken aylık Spor salonu ve yüzme fiyatını da düşüp öyle mi ücret aldınız?

Kimse ofisinde boş boş oturmuyor. Kimse kimseye boş boş otursun diye para vermiyor. Ben de bu fırsatçılığı anlayamıyorum. Sadece çocukları okula gönderme ve okuldan geldiklerinde evde var olan yemeğin yenmesi işi için size sunulan ücret nedir? Bu iş tanımı sadece 4-5 saat filan muhtemelen. O zaman evden çocukları gönderip gidip sonra geldiklerinde tekra evde olacağınız bir saat tanımlamasına göre para alın. Arada da ek iş yapın? Eminim çocukları okula götürüp getirme işi de size ait değildir. Bu emek sömürüsü değil. İhtiyaci olan insanların zor durumundan faydalanmak oluyor.

Siz ne kadar talep ediyorsunuz, sabah çocuk gönderip akşam alıp gün boyu evde bos oturuyor olmaya?

Ayrıca talep edilen neyse iş tanımı da ona dönüşür. Ücrette ona göre olur.

Sadece çocuklari okula gönderip geldiklerinde yanlarında olmaya benim vereceğim ücret aylık 20 binden bir kuruş fazla olmaz. Arada da evime almam. Çık dışarıda dolan derim. Saçmalık resmen

Bu konuda uzlaşabilmek oldukça zor bende iki çocuk annesi olarak baya düşündüm biri bebek ve vazgectim.. Ücrette orta yol bulunur emek sömürülmesin evet kendini bilen vicdan sahibi kişi de bunu yapmaz ama çocuklarımı emanet ettıgım kişide 3/5 in hesabını yapmaya kalkıyosa oda bir sıkıntı.. Derin temizlik beklemem çocukların ihtiyaçlari karşılansın ama düzeni korusun en azından gelince hızlıca bir süpürge vileda yapayım.. Bebekle bazı çorbaları ortak yıyebılıyoruz onu fazla yaptım desin mesela yanına köfte kızartayım.. Ertesi gün görmüş olsun utum çok birikmiş onları halletsın sadece.. Yani demek istedıgım herkesin yuzunde gozu var işimi bir tık kolaylaştırsın bunu hıssedeyım bende gerekeni yaparım kuruş kuruş ince hesap yapmak çok çirkin..

6 saat boş oturmamaya itirazım yok ama o kısımda çalıştırmak için ekstra ödeme yapmaları lazım. Yarım gün temizliğe 3 bin liraya geliyorlar. Dışarıdan birini çağırsa yarım gün Temizlik ve yemek yapacaksın dese bu insan aylık 60 70 bin liradan aşağısına gelmeyecek.

Mesele vakit değil sadece. O vakitten talep edilen emeğin karşılığını verip vermedikleri.
Temizlik yemek bekleyip onun parasını boş vaktini dolduruyorsun bahanesiyle vermek istemiyorlar.
30 35 bin liraya hem bakıcılık hem Temizlik hem aşçılık bekleniyor
Bende diyorum ki,6 saatlik bos oturma kısmında ısrar ediyorsanız ona göre bir maaş verilmeli size. Buna gore de yarim gün bir iş olmuyor mu?
3 bin lira temizlik ama sürekli aynı eve giden insanlar günlük 3 bin lira almıyorlar ki,her gün cam silip,dolap silmiyorlar zira.
Farklı farkli evlere giden kadınların aldigi günlük ücret o. Yemek yapmıyorlar zaten işleri sadece temizlik ama basit silip süpürüp geçmiyorlar.
3 Bin lira alan,evi perdeleri yıkamak dahil a dan z ye temizliyor zaten. Size camları sil,perdeleri yıka,mutfak dolaplarını sil vs dememislerdir. Yemek yaparsınız supurursunuz ortalik toplanır. Ha cam sil,dolap sil diyorlarsa zaten kabul etmeyin ama tam gün çalışıyorum diyor,tam gün maaş alıyorsanız bir zahmet bir süpürge tutup 1 tencere corba yapın

Yillardir bakicilarla calisiyorum, cocuklar cok kucukken/bebekken ev isi-yemek beklentisi fazla olabilir ama (gerci yapan yapiyor), cocuklar buyuduklerinde ornek veriyorum puzzle yaparken siz onu izleyeceginize bi zahmet corba karistiriverin. Kimse parayi kolay kazanmiyor ama unv mezunlari asgari ucretle calisirken, sizin dunya kadar para kazanip uzerine is begenmemenize ben hayret ediyorum.

Turkcenizin iyi olmasi ve cocuk sevmeniz disinda ne artiniz var? Oyle bir anlatmissiniz ki sanki piyano calmayi ogreteceksiniz cocuga ya da odevlerinde yardimci olacaksiniz…
Ay evet ya burada mimar bir kız vardı, 30 bin kazaniyorum diyip duruyordu yazık. Gitse boş boş milletin evini bekleyip Türkçem güzel deyip 40-50 bin alsa daha mı mantıklı oluyor acaba? Nerede kaldı verilen onca emeğin karşılığı. Git okulunu oku özel olarak evde çocuk bakımı ver.

Ben ikizlerim büyütürken o kadar çok isterdim ki bebek hemşiresi bir çocuk bakım yardımcısı. Zerre de başka iş beklemezdim. Verdiğim parada gani gani olurdu yani.

Tek vasfı var olmak olan birine korkuluk gibi durdu diye para bayilamam. Kimse de dönüp bi kendine bakmıyor. Benim ne vasfim var acaba bu parayı alacak demiyor.

40 bin tl maaşa sadece çocuk bakmalı, çocuk uyuduğunda yan gelip yatmalı bir işi herkes ister. Seni öne çıkaran bir vasfın da yok neden seni seçsinler ki

Ayrıca para kazanmanın kolay olduğunu sana kim söyledi?

Üniversite mezunları saçma bir şirkette haftanın 6 günü çalışıp üstüne mobbing görüyor belki bu maaşı alamıyor.

Kusura bakmayın da çocuk bakmak yemek yapmak evet çok kolay. Herhangi bir eğitim ya da özel yetenek gerektirmiyor.

Üstte deyil deyil diye yazan bir üye var o bile çocuk bakıp yemek yapabiliyor mesela öyle düşün

O

Olabilir de. Ama yemek ve temizlik için birini tutsalar verecekleri paranın en azından yarısını vermeliler. Vermiyorlar. Sorun daha çok burada. Yemek için günlük ekstra 300 tl temizlik için 1 000 TL verseler neden olmasın ki

Elbette beklenen işlere göre maaşta artırım yapmalılar. Ama siz hergün temizlik ve yemek yapacak mısınız ki? Bir gün evi süpürürsünüz toz alırsınız. Ertesi gün ütü yaparsınız gibi gibi. Hergün 1-2 saat anca ayırırsınız.

Büyük detaylı temizliği ayri tutuyorum tabi o olmaz.

Bizde yardımcı abla var temizlik ve yemek için. Haftada 2 gün geliyor ve çocuğum tüm gün okulda, ben bırakıp ben alıyorum.
Misal bir gün yemek yapiyor iki çeşit, 2-3 gün yiyoruz duruma göre.
Her gün çorbası tatlısı menü bekleniyorsa haklısınız ama daha idare ederiz modunda geçiyorsa maaştaki artış da ona göre olur. Beklentileri net konuşmak gerekiyor.

Bir de günlük temizlik ücretinden hesap yapmak çok doğru değil çünkü onlar adı üstünde günlük işler. İşverenin işi çıkar, tatile gider, o hafta veya ay maaş düşer. Benzer şekilde çalışan kişinin de iptal ettiği olur. O farklı bir düzen.
Siz aylık net şekilde maas+sigorta anlaşırsınız ve her ay o maaşı alırsınız.

Madem ki çocuk bakımını iş olarak seçiyorsunuz naçizane tavsiyem çocuk gelişimi vs gibi bir bölüm okursanız, dil öğrenirseniz kendi beklentilerinize göre iş bulma şansınız artar. Daha elit ve zengin kesime hizmet verebilirsiniz. Henüz çok gençsiniz. Kendinize yatırım yapın bence.

Umarım herkes gönlünden geçen işi bulur ve hakkettiğini kazanır.

Konu sinirlerimi bozdu. Bu kadar vasifsizlar ordusunun, vasıflı insanlardan daha fazla parayı emek adı altında saçma sapan almak istemesi çok ahlaksızca.
Gerçekten kendisine değer katmış, emek veren insanlar o kadar kıymetli ki, onlara anlastigindan bile fazlasını verir vicdan sahibi olan. Allah kimseyi muhtaç etmesin. Piyasa çok kötü. Zerre iş yapmayayim elimde telefon oturayım diyen insanlar bı dünya para istiyor. Buna mecbur olan kişilerde evlerinin konforunun dışında eşek gibi çalışıyor.

Bence siz ilan verin. Sinema salonu, havuzu, şöminesi olmayanlar aramasın çünkü boş vaktiniz çok olacak kaliteli zaman geçirmeniz lazım hajskdldş Türkçe hakimiyetiniz ve çocuk sevginiz varmış bu herkeste bulunmayan bir kriter hajsks
Ay bunları yazmaya geldim, hamdü senalar olsun yazmışlar ncnnc

Peki o zengin evde de evin imkanlarından faydalanırken aylık Spor salonu ve yüzme fiyatını da düşüp öyle mi ücret aldınız?

Kimse ofisinde boş boş oturmuyor. Kimse kimseye boş boş otursun diye para vermiyor. Ben de bu fırsatçılığı anlayamıyorum. Sadece çocukları okula gönderme ve okuldan geldiklerinde evde var olan yemeğin yenmesi işi için size sunulan ücret nedir? Bu iş tanımı sadece 4-5 saat filan muhtemelen. O zaman evden çocukları gönderip gidip sonra geldiklerinde tekra evde olacağınız bir saat tanımlamasına göre para alın. Arada da ek iş yapın? Eminim çocukları okula götürüp getirme işi de size ait değildir. Bu emek sömürüsü değil. İhtiyaci olan insanların zor durumundan faydalanmak oluyor.

Siz ne kadar talep ediyorsunuz, sabah çocuk gönderip akşam alıp gün boyu evde bos oturuyor olmaya?

Ayrıca talep edilen neyse iş tanımı da ona dönüşür. Ücrette ona göre olur.

Sadece çocuklari okula gönderip geldiklerinde yanlarında olmaya benim vereceğim ücret aylık 20 binden bir kuruş fazla olmaz. Arada da evime almam. Çık dışarıda dolan derim. Saçmalık resmen
Çocuğu okula hazırlayan benim. Yoksa çocuk okuldan dönünce başlatırlardı. Okula bırakan kahvaltısını veren giydiren ben olacağım. Okuldan alan da benim.
arada çık dolan diyecek olan çocuğu benim evime gönderir evimde bakarım onu diyemez
boş oturma dediğiniz çocuğu beklediğim bu arada vaktimi sattığım Aralık. Ki sadece çocuğa yemek yaptığım bir işe itirazım yok. Çocuğun sevdiği çorba köfte neyse olur. Tüm ev halkına bilmem kaç çeşit neden yapmalıyım.
Dün mesela yeğenim bendeydi. Hızlıca yoğurt çorbası ve köfte yaptım. 4 yaşında bir çocuğa hazırlanan malzeme çok çabuk ve hızlı oluyor. Bir de tüm eve yapıldığını düşünün.
Emek parayla satılıyor. ben sadece bakıcılık için 30 bin tl istiyorum. Sigorta yok güvence yok . Temizlik işin içine girerse 70 bin tl den daha altına neden razı olayım. Dışarıdan birini çağırsa sadece Temizlik için o kadar verecek zaten. Yarım günü 3 bin tl

Şömineli havuzlu ev aramaz bakıcı, trolsünüz kesin ama burda bakıcı temizlikçi konuları zaten iyi besler trolleri😂

Konu sinirlerimi bozdu. Bu kadar vasifsizlar ordusunun, vasıflı insanlardan daha fazla parayı emek adı altında saçma sapan almak istemesi çok ahlaksızca.
Gerçekten kendisine değer katmış, emek veren insanlar o kadar kıymetli ki, onlara anlastigindan bile fazlasını verir vicdan sahibi olan. Allah kimseyi muhtaç etmesin. Piyasa çok kötü. Zerre iş yapmayayim elimde telefon oturayım diyen insanlar bı dünya para istiyor. Buna mecbur olan kişilerde evlerinin konforunun dışında eşek gibi çalışıyor.
Emek ve zaman vasıfla ölçülmez. Siz de bir doktor, artı değer katan bir bilimadamı değilsiniz çoğunuz en azından değilsiniz
Sigortasız , ne zaman kapının önüne konacağınızın belli olmadığı , güvencesiz , çıkarılırken tazminat işsizlik maaşı alamadığınız bir işe sizin vicdanınız ne almayı uygun görürdü?
Ben iş yapmayayim demiyorum. İşim çocuk bakıcılığı bir zahmet sadece çocuk bakımı yapayım.
Onun dışında bir şey isteniyorsa onun da ücreti verilsin.
Kimse köle değil. Siz de olmayın

Ben mi acaipim, insanlar mıacaip... Bakıciların çoğu Filipinli kız, hiçbiri Türkçe bilmiyor. Türkçe bilmek gayet büyük bir artı yani.
Filipinli bakıcı almak bir statü göstergesi genelde, yani çok iyiler hoşlar diye tercih edilmiyorlar diye biliyorum. Yatili bakicim var muhabbeti yapiliyor ortamlarda.
Dolayısıyla Türk almak istemiyorlar ki zaten. Konu sahibinin tek artısı Türkçe bilmek
Referanslı,eğitimli bir dadi değil ki.
Kendini koy yerine,sen sabah çıkıp aksam gelirken bakıcı günün çoğunu okulda geçiren cocuk için maaş alıyor (cocuk okulda evde minimum 5 saat yok)ama evde şunu şurdan kaldırıp şuraya koymam diyor . Sen de maaşının hatri sayılır bir kısmını veriyorsun. Senin faturalarını odedigin evde keyif çatıyor. Sen çalışırken. Temizlikten kasıt basit ortalığı toplamak,1 tencere yemek yapmaksa zaten yapılabilir. Ha konu sahibi iyi referansları olan,eğitimli,donanımlı bir dadı(bakıcı degil dadı)olsaydı zaten farklı birsey konusuyor olurduk diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Back
X