Bakıcılık görüşmesinde ebeveynin ev işi beklentisi

İlanı bakıcı diye verdiklerinden olmasın
Eee yani bu sadece bakıcı mı demek yıllardır bakıcı ev işi de yapar ev hanımı sadece çocuk bakmıyor. Türk bakıcı almak yerine gider yabancı alır bebe ingilizce öğrenir çocuk gelişimi mezunu alır çocuğa bir şey katar. Elbet sadece çocuk bak diyen çıkar onlar da seni tercih eder mi

Ama sizin sigortanız tazminatınız iş güvenceniz ve daha fazla maaşınız var. Sigorta ödenmeyince o boş vakit telafi olmuş oluyor
Siz de sigorta isteyin,şartlarınız arasında olsun bu da. Kimse silah dayamiyor başınıza sigortasız çalışın diye.
Sigorta istemiyorsunuz cunku sizin de mantiginiza yatmıyor o bos geçireceğiniz zaman.

Bak işte okuduğunu bile anlayamayan insanlara çocuk emanet edilecek... Ben etmem merak etme.

Evde boş oturanlar kadar yüksek maaş alınmıyor. 60-70 bin kazanmak için kadınlar dışarıda çalışıyor. Ama eve gelen bakıcı bunun 40 binini kendinde hak goruyr
Senin çocuğuna bakmak isteyen kim acaba ben bakıcı deyilim kendi cocuklarimi buyutum bu işin ne kadar zor oldugunu biliyorum Allah beni sizin gibilerin ellerine düşürecek kadar muhtaç etmesin ve merak etmeyin sizin gibi işin kolayına kaçan bakicinin elinde cocuklarini büyüten anneler yüzünden herşeyi başkasına yapmaya çalışan ve bunu kendinde hak gören şımarık ukala bencil çocuk dolu ortalık

Eee yani bu sadece bakıcı mı demek yıllardır bakıcı ev işi de yapar ev hanımı sadece çocuk bakmıyor. Türk bakıcı almak yerine gider yabancı alır bebe ingilizce öğrenir çocuk gelişimi mezunu alır çocuğa bir şey katar. Elbet sadece çocuk bak diyen çıkar onlar da seni tercih eder mi
Temizlik ve yemek için evlere gitsem tam güne günlük 5 bin 6 bin liradan kapı açılıyor. Biz peki böylelerini neden tercih edelim? Hem çocuğa hem yemeğe hem temizliğe 35 40 bine koşturmaca ?
Sadece cam silme için günlük 1500 2000 tl veriliyor.

O vakit o işin bir parçası çocukla birlikte derse giremeyeceğime göre. Temizlik ve yemek pahalı iş . Ekstra 10 bin 15 bin ekleyince tamam oluyor mu ?
Teyzem fıtık hastası temizlik ve yemek için düzenli birini alıyor. Kadın günlük sadece 4 saatliğine gelip temizliyor çıkarken yemeğini hazırlıyor ocağa bırakıyor.
60 bin tl aylık. Üstelik zam almazsa bırakacağını ima ediyor. Günün yarısı Ona kalıyor çocuk bakmıyor öğlen özgür. işverenin gözüne batacak bir zaman da değil tamamen evine hayatına döndüğü bir yarım gün.
Atom perçalama olarak baktığınız şey biten geri dönüşsüz kıymetli ömrünüz

Kendinle celisiyorsunuz. O zaman teyzene gelen kadın saat bazında düşününce yarım ücret almalı. Sonuçta 4 saat. Şimdi onun 4 saatiyle senin boş boş evde bekledigin 4 saat bir mi? Hak mi bu?
Saçma sapan konusuyorsunuz. Sonra da buna inaniyorsunuz. Türkçem iyi demek o kadar mantıksız kalıyor ki, sanki günlük dilde İngilizce iletişim kurmayı ogretiyorsun çocuğa. Zaten bu çocuk Türkçe konuşuyor.
Kısacası dediğin gibi ücretlerle calisabilecegin pardon oturabileceğin enayi aile bulursan hayırlı olsun.

Siz de sigorta isteyin,şartlarınız arasında olsun bu da. Kimse silah dayamiyor başınıza sigortasız çalışın diye.
Sigorta istemiyorsunuz cunku sizin de mantiginiza yatmıyor o bos geçireceğiniz zaman.
Evet ödeşmiş oluyoruz boş vakit karşılığı sigorta yok

Ben anladım olayı ya tipik Z kuşağı ile karşı karşıyayız.
Okul okumayı-ders çalışmayı ve sabah erken kalkmayı kendilerine layık görmüyorlar.
Ömür çok kıymetli diye düşünüp boş vakitlerini başkasına para karşılığı satmak istemiyorlar.

Ancak 20'li yaşların başında anne baba da artık para vermiyorsa acı şekilde dank ediyor, emeksiz yemek yok.

Konu sahibi sen en iyisi influencer falan ol. Ama o da kolay değil hayatını-benliğini satıyorsun para için. 2 kötü yorum gelse ağlayarak hesabı kapatma ihtimalin yüksek.

Bilemedim, sana başka iş düşünelim en iyisi.

Ama sizin sigortanız tazminatınız iş güvenceniz ve daha fazla maaşınız var. Sigorta ödenmeyince o boş vakit telafi olmuş oluyor
Kimseye şak diye binlerce lira maaş vermiyor işveren. Okul bitiriyor diploması var,deneyim ariyor ne bileyim deneyimi varsa ona gore maaş beklentisi oluyor. Asgari ücretle yada biraz üstünde maaşlarla ise de baslayabiliyor insanlar ,yüksek okul mezunu olmalarına rağmen,deneyimsiz olduklari için çoğu zaman,deneyim kazanmak için, özellikle özel sektör boyle maalesef.
Siz herhalde okuldan mezun olan minimum 100 bin lira maaşla hemen ise aliniyor saniyorsunuz o plazalarda.

Temizlik ve yemek için evlere gitsem tam güne günlük 5 bin 6 bin liradan kapı açılıyor. Biz peki böylelerini neden tercih edelim? Hem çocuğa hem yemeğe hem temizliğe 35 40 bine koşturmaca ?
o zaman temizliğe gidebilirsiniz pekala..
siz kolay yoldan para kazanmanın derdindesiniz.

Kendinle celisiyorsunuz. O zaman teyzene gelen kadın saat bazında düşününce yarım ücret almalı. Sonuçta 4 saat. Şimdi onun 4 saatiyle senin boş boş evde bekledigin 4 saat bir mi? Hak mi bu?
Saçma sapan konusuyorsunuz. Sonra da buna inaniyorsunuz. Türkçem iyi demek o kadar mantıksız kalıyor ki, sanki günlük dilde İngilizce iletişim kurmayı ogretiyorsun çocuğa. Zaten bu çocuk Türkçe konuşuyor.
Kısacası dediğin gibi ücretlerle calisabilecegin pardon oturabileceğin enayi aile bulursan hayırlı olsun.
O kadının çalıştığı 4 saatle benim çalıştığım bir değil zaten yarısını alıyorum bu yüzden. Ve 8 9 saat o evdeyim

Senin çocuğuna bakmak isteyen kim acaba ben bakıcı deyilim kendi cocuklarimi buyutum bu işin ne kadar zor oldugunu biliyorum Allah beni sizin gibilerin ellerine düşürecek kadar muhtaç etmesin ve merak etmeyin sizin gibi işin kolayına kaçan bakicinin elinde cocuklarini büyüten anneler yüzünden herşeyi başkasına yapmaya çalışan ve bunu kendinde hak gören şımarık ukala bencil çocuk dolu ortalık
Tatlım benim çocuğumun derdi seni ne ilgilendirir. Belki İngiliz kraliyetinin dadısı baktı benimkilere.

Hepimiz bu ülkenin normal paralar kazanan normal insanlariyiz ya hani, kimse keyfinden çocuk baktirmiyor. O paraları da hiç kimse elim elim üstünde oturup kazanmıyor.

o zaman temizliğe gidebilirsiniz pekala..
siz kolay yoldan para kazanmanın derdindesiniz.
Az paraya kolay , çok ve zor işe fazla para kazanmanın derdindeyim. Az paraya çok iş isteyen kurnazlardan yıldığım için de konu açtım fikir alıyorum

E öyle yapın o zaman. Sizin istediğiniz iş tanımının karşılığı yok.

Az paraya kolay , çok ve zor işe fazla para kazanmanın derdindeyim. Az paraya çok iş isteyen kurnazlardan yıldığım için de konu açtım fikir alıyorum
Kurnaz değil, hak edene hak ettigini vermek akıllılık oluyor. Bu da belli ki senin aklına uymuyor.

Arkadaşım kimse oturup para kazanmıyor. Kimse kimsenin bas vaktine para ödemiyor.

Üstteki cümleyi arada tekrar et lütfen

Sadece cam silme için günlük 1500 2000 tl veriliyo
E git? Sence bu temizliğe gitmekle aynı mı? O evde kimse senden cam sil zaten beklemez günlük işleri yapmanı bekler. Temizliğe gitsen her gün cam sil yatak çek aynı mı? Mesela günlük 4500 alıyor burada temizlikçiler bana haftada bir gelen abla 3 bin alıyor çünkü aynı iş değil evin düzenini hallediyor her hafta cam silmiyor

Yan dairemde emekli matematik ogretmeni kadin ev yardimciligi yapiyor. Aldigi maasi da biliyorum. Cocuk buyuk, o yuzden temizlik ve hatta kopek gezdirme isi de onda. İnanilmaz kaliteli bir kadin, ben asla bos oturamam evde, icim rahat etmez. Ben kazandigim paranin karsiligini vermeliyim diye dolaniyor 🤦🏼‍♀️
Cok zorsun be z kusagi, neyse bu sekilde is bulman cok zor ama umarim bulursun

bu kafayla zor...
kurumsal bi işe gir de gör dünyanın kaç bucak olduğunu, tabii girebilirsen..

Çocuğu okula hazırlayan benim. Yoksa çocuk okuldan dönünce başlatırlardı. Okula bırakan kahvaltısını veren giydiren ben olacağım. Okuldan alan da benim.
arada çık dolan diyecek olan çocuğu benim evime gönderir evimde bakarım onu diyemez
boş oturma dediğiniz çocuğu beklediğim bu arada vaktimi sattığım Aralık. Ki sadece çocuğa yemek yaptığım bir işe itirazım yok. Çocuğun sevdiği çorba köfte neyse olur. Tüm ev halkına bilmem kaç çeşit neden yapmalıyım.
Dün mesela yeğenim bendeydi. Hızlıca yoğurt çorbası ve köfte yaptım. 4 yaşında bir çocuğa hazırlanan malzeme çok çabuk ve hızlı oluyor. Bir de tüm eve yapıldığını düşünün.
Emek parayla satılıyor. ben sadece bakıcılık için 30 bin tl istiyorum. Sigorta yok güvence yok . Temizlik işin içine girerse 70 bin tl den daha altına neden razı olayım. Dışarıdan birini çağırsa sadece Temizlik için o kadar verecek zaten. Yarım günü 3 bin tl
Ya Allah aşkına ben sana neden 70 bin vereyim. İkiye mi bölüneceksin her işi yapmam imkansız. Tabii ki kendi koşullarıma ve beklentime göre iki kişiyi çalıştırırım. 70 yazarken Allahtan da mı korkmadın ?
Ben sana diyelim ki inandım 70 verdim, o kadar işi yapabileceğine sen inanıyor musun?
Görüşmedeki şartlar sana uymazsa, aramaya devam edersin.
Gerçekten kendini ve sınırlarını bilen bir insan mısın acaba diye buraya kadar okudum ama burada notunu verdim.
Yok bir de evime gönderir çocuğu öyle bakarım fln yazmışsın.
Allah çalışan kadınları senin gibilere muhtaç etmesin.
Bir çorba yapmayı zul görüyorsan kimseye de çocukları çok severim diye yanaşma.

Back
X