Bakicim tarafindan dolandirildim

Evet ama meblağlar çok yüksek değil. Temizliğe gelen kişi için günlük sigorta sms ile bile yapılıyor diye biliyorum hemde bir kaç lira karşılığında.
Tabi canım düşük fiyat olsa bile kimse sigorta vs işiyle sırf uğraşmak istemediği için bile yapmaktan uzak duruyor.... bakıcı işi neyse de.. genelde temizlik için gelenlere daha çok yapılmıyor..

Çok iyi bilmiyorum tahmin yürütüyorum sizi yanlış yönlendirmek istemem. İş hayatında birkaç kez rastladım bu olaylara, sgk müfettişleri hiç affetmeye, uzlaşmaya meyilli olmuyorlar. Mesela kadının sizin için çalıştığı kanıtlandıysa ama sadece hizmet süresi tespit edilemediyse, hakim tahmini bir süre belirleyip eninde sonunda muhakkak bir ceza verecektir. Bence siz başta dediğim gibi bir mali müşavire danışın, hatta internette bile rastlıyorum, evde bakıcı sigorta işlemleriniz takip edilir diye ilan veriyorlar. Onlar bu işe avukatlardan daha hakim sanki. Mali müşavirlerin mahkemelerde yeminli bilirkişi yetkisi olanlar var. Direkt sizin konu. Şimdi burda size kim ne dese yalan olur. Hiç riske atmayın, mevzuatı çok iyi bilen birini araştırın, inanın bu ülkede kanun boşluklarını çok iyi bilen ve hakkını veren hukukçular var, sizinki biraz zayıf kalmış. işin peşini bırakmayın. bu olayı yaşayan çok var, tek değilsiniz.
Evet iyi fikir bu isten anlayan bir mali musavire soralim. Burasi kucuk yer ilk kez bakici davasi acilmis hakim de avukat da bu konuda tecrubesiz

Suriyeliler hep sigortasız onlar nolacak.. Ey Allahım cezaya bak 200bin tl nedir ya hakkaten.. O insan müsveddesi kadının da Allah cezasını versin be onca emek iyi niyet ne kadar insafsızmış.. İyi ki çocuğunuza bişey yapmamış.. Bu kadar çok parayı ödeyemeyeceğinize göre mecbur anlaşacaksınız.. 200bin bir ev parası be yuh
Evet mecbur anlasacagiz aglayanin malindan gulene hayir gelmezmis

Dava 18 aydir devam ediyor. Maasini sadece 1 kez bankadan yatirmistik onun dekontu var mahkemede. Sgk 3 yillik ceza keserse 200 milyar ceza cikiyor. 4 milyar avukatlik ucreti verdik simdiden.
Hangi yıllar arası. Söyle hesap yaparım ne kadar ceza çıkar. Hem devlet ikide birde yapılandırma çıkarıyor. Ayrıca 3 gün sonra tekrar fava açmaycağının garantisi var mı. O kadına vermekten se ceza yerm daha iyi.

O kadina siz parayo verseniz davayo geri cekecegi ne malum hic guvenilir bir kadin degil.
Ona odeyeceginize devlete odeyin acsin davayi sizde iyi bir avukat tutun.
Ne gaeip.insanlar var hayret bisey

Tsk ederim inanin ben bunu hak edecek hic birsey yapmadim sgk da bastan zorunlu degildi zaten zorunlu olduktan sonra 7 ay calismis bizde. Ama ceza cikarsa 36 aylik cikacak nasil kanunlarsa anlamadim
Orda yanlışın var.sgk hep zorunludu. Sadece şuan değişiklik oldu 10 günden az 10 günden fazla die ayırdılar

Bakicilar zaten sigortasiz calisiyor genelde .nerden bilecektiniz boyle yapacagini.bence ona para vermeyin.parayi alip ilerde tekrar dava acabilir.sgk nin cezasini odeyin

dolandirildim.kendisi 50 yasinda bir bayandi ve o gune kadar hic sigortasi yatmadigi icin gununu doldurup emekli olma sansi yoktu.o yuzden bana sigorta istemem sen parayi bana ver dedi ve herkes 600 700 tl maas verirken ben 1100 tl. Maas verdim. 3 yil sonunda isten cikti ve sigorta davası acti su an 25bin tl verirsem davayi geri çekeceğini soyluyor. Vermezsem sgk daha cok ceza kesecek. Arada kaldim. Yillar boyu yaptigim iyiliklere mi yanayim arabayla evden aldik eve biraktik. Fitre ona zekat ona. Evine 700 tl hali aldim 12 ay taksit odedim. Hepsi haram zikkim olsun insallah.

Benzer bir dava akrabamin kapicisi tarafından yapıldı yıllarca kira karşılığı oturduğu binayı sigortaya sikayet etti evet bir miktar ceza ödediler ama öyle çok büyük meblaglar olmadı muhakkak iyi bir avukatla sürdürün davanizi bu arada gerçekten o parayı yedirmez Allah ona emin olun

Parayla calistirmadim, bir yakinimdi yardima geliyordu demeniz mumkun mu?

Siz niye boyle bisey yaptiniz ki ?

Sigorta zaten 300-350 liraydi ozamanlar hem sigorta parasini hem fazlasini vermissiniz keske yarizamanli falan yapsaydiniz sigortayi .

Geri donuk odeme sansiniz varsa arastirin musavirler bu konuda bilgili olabilir ayda 8 gunden yatirin

Benzer bir dava akrabamin kapicisi tarafından yapıldı yıllarca kira karşılığı oturduğu binayı sigortaya sikayet etti evet bir miktar ceza ödediler ama öyle çok büyük meblaglar olmadı muhakkak iyi bir avukatla sürdürün davanizi bu arada gerçekten o parayı yedirmez Allah ona emin olun
Yani yasadigimiz sehirde is mahkemeleri konusunda uzmanlasmis bir avukat yok. Avukatimiz 50 yaslarinda tecrubeli bi bey ama bu sehirde bu dava bir ilk. Zaten cok zor bir hayat yasamis bu saatten sonra krallar gibi yasasa bile uzulmem. Ben emeklerime dostlugumuza iyiniyetimin suistimal edilmesine uzuluyorum. Hem bu ihanete ugrayip hem cocugum onu sordukca cocugumu teselli etmek zorundA kalmama uzuluyorum

Siz niye boyle bisey yaptiniz ki ?

Sigorta zaten 300-350 liraydi ozamanlar hem sigorta parasini hem fazlasini vermissiniz keske yarizamanli falan yapsaydiniz sigortayi .

Geri donuk odeme sansiniz varsa arastirin musavirler bu konuda bilgili olabilir ayda 8 gunden yatirin
Kocasindan ayrilmis bir cocugunu kaybetmis kirada oturan bir kadina kadin dayanismasi olsun diye yaptim. Sigortali gostersem eline daha az para gececekti kocasindan da daha az nafaka alacakti. Aptal kafam.

Kocasindan ayrilmis bir cocugunu kaybetmis kirada oturan bir kadina kadin dayanismasi olsun diye yaptim. Sigortali gostersem eline daha az para gececekti kocasindan da daha az nafaka alacakti. Aptal kafam.
Dava acildiktan sonra geri donuk olmuyormus isten ciktigi anda bile yapsaydik olurdu dedi avukat ama aklimiza gelmedi. Isten cikti 10 gun sonra dava acmis

Aah ah keske yarasa. Ama parayla anlasin diyen hakimin kendisi. Kendi de cocuk baktiriyor 1100 tl maas dekontu da gördü fazla fazla para vermisin iste. Hakim vicdani karar verse bu dava duser. Ama yasalara gore sgk sart karsi taraf istemese bile. Ama burda hala hic kimse bakiciya sigorta yapmiyor
geriye donuk mu sigorta yapilacak kadina. aldigi diger maas ve nafakan da sikintiya duser bende o maaslarin icin dava acarim vs gibi korkutsaniz biraz. 10 bine razi ol yoksa herseyi goze aldim. elindeki maas ve nafakadan da olursun vs tarzi konussaniz olmaz mi

Back
X